Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 27 ianuarie - 2 februarie 2020

acum 7 luni 2 săptămâni - acum 7 luni 2 săptămâni #3846 de angela
Noua saptamina, noua fila de Cronica:

Svetlana raporteaza, in loc de munte dintr-o excursie plimbare la Comana:
Cu Arhiva de Geografie explorind zona Comana din judetul Giurgiu, pe un traseu, gindit de Andrei, pe urmele lui Paul de Alep, preot sirian ce a calatorit in Ucraina si Rusia, trecind prin Romania. Am mers prin Padurea Comana, la Manastirea Comana (construita in timpul lui Vlad Tepes, pe malul Neajlovului), schitul de la Mironesti, cu o frumoasa catapeasma din piatra, secoului 17, schitul de la Gostinari, secolul 19, o ruina, si alte ruine de palate si castele, brincovenesti si nu numai . In final am trecut pe la castelul sau vila lui Udriste Nasturel, carturar din vremea lui Matei Basarab, si la biserica contruita si ctitorita de familiile lor.
photos.app.goo.gl/DPzgtnsoCGGuLJXP8

Bulgaria revine, cu continuarea de saptamina trecuta, cu zilele urmatoare:
4. Pauza ploioasa, Samokov
photos.app.goo.gl/gFAnyjwUnJSyXXse6
5. Musalenska Pateka
photos.app.goo.gl/QvnEW6QN5AKJxkY67
6. Maritsa
photos.app.goo.gl/2AxkpWFofk1dG1qm8
7. Ultima zi-spre casa, mars!
photos.app.goo.gl/TSwkFGFqz9XH8jHD9
simbata, daca tot am ajuns la timp acasa, dar inca obosita, am ales 3003 si am mers pe... Limbasel, ca sa va arat ca nu numai in Bulgaria am dat de zapada:
photos.app.goo.gl/fzAb2q3sbv1GC3sC6

Acest sfirsit de saptamina a fost desigur al excursiei 'traditionale' deja in Ciucas, organizata de Artemiza. primul raport vine de la Radu A:
Am urcat pe Bratocea si am Coborat la Cabana unde am innoptat. Nu am urcat si pe varf caci era vand naprasnic si ceata.
A doua zi am urcat de la Cabana Ciucas la Rascruce si am coborat la Muntele Rosu si apoi in Cheia pe PA.
Poteca de PA este distrusa de exploatari forestiere - o firma frantuzeasca...

kermit.go.ro/bratocea_rascruce_feb20.tar
kermit.go.ro/radu/br...ruce_feb20/index.htm

Si Mihai R a fost in Ciucas:
Un Ciucaș cu multă ceață și vânt dar totuși frumos și aventuros pe traseele care nu au trecut și pe vârfuri. Vântul puternic ne-a împiedicat și sâmbătă și duminică să ajungem pe vârfuri. Duminică vântul aproape că te zbura de pe loc. Înainte de Vf. Gropșoare, la Răscruce suntem nevoiți să coborâm spre Muntele Roșu. De abia după amiază s-a eliberat Creasta Zăganului de nori. De data asta a trebuit să ne mulțumim cu fotografiile de la distanță.
photos.app.goo.gl/gFRS2EvjK49k9WoNA
photos.app.goo.gl/u9zsSKy7bpXTGQfbA

Iata si raportul organizatoarei, Artemiza:
Pe 01/02 februarie 2020 un numar de 34 montaniarzi, majoritatea membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti au pornit cu autocarul spre Cheia, pentru a face drumetii in masivul Ciucas. S-au fixat dupa dorinte doua opriri: fabrica de apa Cheia si Pasul Bratocea. Cei de la prima oprire (13), au urmat Valea Berii-Fantana Trei Izvoare(Nicolae Ioan) 1350 m alt.-hotel Ciucas 1550m alt. La Pasul Bratocea montaniarzii (21), cu echipament special de iarna incluzand coltarii pentru gheata, si-au propus sa atinga varful Ciucas, dar din cauza cetii foarte dense de la Antene spre Culmea Bratocei, nu s-a mai identificat nici porumbelul din stanga, astfel ca din Saua Tigailor s-a mers spre cabana Ciucas. Ajunsi la cabana, dupa cazare ne-am intalnit la o cina copioasa cu totii si ne-am distrat in dans si voie buna. Dis-de-dimineata fiind senin, un grup mic de 10 montaniarzi, ne-am urcat la Antena din spatele cabanei, am admirat privelisti spre Intorsura Buzaului, am asteptat acolo rasaritul soarelui,apoi ne-am intors la micul dejun al restaurantului. La plecarea in drumetie am avut surpriza ca ceata sa revin brusc fapt pentru care doar 14 dintre noi au mers prin ceata si vant puternic pana La Rascruce- Muntele Rosu, iar restul au urmat spre Fantana Trei izvoare- Muntele Rosu. Cu totii ne-am reintalnit la Pensiuna Silva la pranz, apoi prin padure direct la Cheia spre autocar. A fost un grup cu oameni minunati, care au inteles de ce nu s-au putut atinge varfurile! Vremea s-a indreptat dupa ce noi aproape ajunsesem la Cheia si de unde admiram cu regret Gropsoarele si Zaganul clare si senine.
photos.app.goo.gl/1B3eh2Yix6n5C4WN6

Tot Ciucas avem si de la Mihaela R:
photos.app.goo.gl/vxdG9ZeFpT6NyeP39

Loredana a fost duminica pe munte. Iata raportul Loredanei:
Sinaia, cota 1400, drumul de iarna, Furnica, Cabana Piatra Arsa, Piciorul Pietrei Arse, Sinaia

Zapada a fost, pentru mine, cel mai de dorit lucru in weekendul acesta, dupa o saptamana printre betoane gri. Asa ca duminica, zi in care agenda mi-a permis o fuga la munte am decis sa urc, alaturi de doi colegi, pe platoul Bucegilor.
Cum mi se spusese ca a nins zdravan - zapada de 30-40 cm, umeda, pe Morar - am decis sa renuntam la traseul pe care-l planificasem - Piciorul Pietre Arse - si am oprat pentru o varianta mai safe - cota 1400, 2000, cabana Piciorul Pietrei Arse.
Am pornit pe vreme frumoasa, cu soare, dar cu iarba si frunze inghetate pe jos, trosnind sub bocanci. S-a urcat repede si bine, traseul nepunand probleme.
Zapada mare de despre care auzisem n-a fost de gasit... Se pare ca a nins zdravan doar prin alte parti, nu si pe traseul nostru. Era mai putina nea decat saptamana trecuta. Pe drumul de iarna insa, intre 1400 si 2000 am dat de portiuni de traseu alunecoase. Nu era insa de gherute caci erau petice mici de gheata printre pietre si gherutele nu prea mergeau pe tipul asta de teren. Am urcat pana la urma fara minicoltari, dar cu mare grija.
De zapada in adevaratul sens al cuvantului am dat doar pe ultima portiune de drum, cand se incepea urcusul pe Furnica. Si, evident, pe platou, unde era inghetata aroape tun.
Ajunsi in varf, am dat peste putina lume caci portiunea pe care se schia se redusese mult fata de saptamana trecuta. Doar cativa oameni razleti bantuiau pe varful maturat de vanturi.
Odata ce am inceput sa coboram Furnica spre cabana Piatra Arsa, cerul s-a intunecat in sensul nostru de mers, devenit plumburiu si amenintator. In spate, de unde venisem, spre Sinaia, era in continuare senin si frumos, dar in fata, jale. Vantul suiera puternic si la un moment dat a si inceput sa ninga viscolit.
Cand am ajuns insa la cateva minute de cabana, norii au inceput sa se rupa frumos si in zare sa apara petice de albastru. Asadar, dupa o ciorba si un ceai am pornit spre Babele.
Drumul ne-a fost cu vant aprig dar cu un cer spectaculos, astfel incat fiecare pas a meritat. Ne-am intors insa inainte de a ajunge la Babele (cam cu 10-15 minute) din ratiuni de timp.
Lamuiriti fiind ca de ninsori zdravene si avalanse n-avem cum da, am decis sa coboram pe Piciorul Pietrei Arse.
Foarte sarac in zapada traseul, iar pe unde era, se cam flescaise de la soarele care lumina din nou puternic intre timp.
Vremea, ca de aprilie spre mai, calduroasa, insa traseul relativ dificil caci erau mule portiuni alunecoase, cu gheata, inclusiv - de fapt in special - pe zonele cu stanci. Gherutele s-au dovedit aproape indispensabile la coborat.
Am ajuns cu bine in Sinaia, cu plamanii primeniti si mintea asiderea, dupa peisajele frumoase de care ne-am bucurat.

photos.app.goo.gl/Nsjmfj4VudoP7Q9fA

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 2 săptămâni #3849 de MihaelaDobrin
Vineri 31.01.2020-Busteni-Coama Lunga-vf.Grecu-cab. Diham-Conducta-Busteni.Zi fara vint, cu zapada mica si buna de mers, exceptind citeva portiuni pe Conducta unde se patina pe poteca batatorita dar se puteau ocoli prin zapada . Dupa crucea eroilor de pe Coama Lunga, s-a sapat de curind un nou drum forestier lat, pina sub vf. Grecu , stricind partial poteca; la topirea zapezii, mai mult ca sigur noul drum o sa fie cu noroi si va trebui mers alaturi de el, prin padure. Pe vf. Grecului si Leucii a fost vizibilitate buna si vreme placuta. Fiind vineri, la cab. Diham lume putina, doar citiva turisti. La intoarcerea de la Gura Diham pe sosea, aproape de intrarea in Busteni, taiere masiva de copaci, activitate generalizata, din pacate, in intreaga tara.
photos.app.goo.gl/KZxxA5JcgP2ziX7C7
Simbata 01.02.2020-Busteni-Coama Lunga-vf. Grecu-cab.Diham-Grecu -Azuga. Initial ne-am propus sa mergem la Diham prin Poiana Izvoarelor , evitind asfaltul pina la Gura Diham, in ideea ca va circula minicar; desi asfaltul era fara pic de zapada, se pare ca minicarele circula numai in sezonul vara-toamna. Asa ca ne-am hotarit pentru Coama Lunga. De data aceasta catre vf Grecu si pina la cab. Diham a fost ceata si nu s-a putut vedea prea departe, asa ca nu am mai urcat pe vf. Leucii. La intoarcere catre Grecu ceata a disparut si s-a luminat. La coborirea din saua Grecu, la stg. prin padure, la partea superioara, am dat de alt drum, recent sapat cu maluri inalte, taind perpendicular poteca marcata; de citiva ani, de cind au sapat drumuri forestiere cu maluri inalte, vechiul marcaj prin padure are portiuni unde se pierde si trebuie sa fii foarte atent daca vrei sa mergi pe el.
photos.app.goo.gl/pqDAdDgy2VKqqMnu7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria