Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 3-9 februarie 2020

acum 5 luni 3 săptămâni - acum 5 luni 3 săptămâni #3855 de angela
Noua saptamina este sub semnul excursiei deja traditionale la cabana Diham. De aceea cele mai multe rapoarte vor avea variatiuni pe aceasta tema.
Chiar si cei care nu au participat la tot evenimentul, din solidaritate :) vom vedea si ture asociate, cum este cea in care a fost Svetlana, simbata:
Am insotit in prima parte excursia Florii de colt, pe Grecu, apoi am coborit spre Predeal pe la Forban, Gilma. Vremea a fost frumoasa si rece.
photos.app.goo.gl/qZbXRDCAE1caLQVf9

Urmatorul album vine de la Mihaela R:
Busteni-Cabana Diham, 8febr. 2020
photos.app.goo.gl/TTxg6MNJrW8KyBQU7

Raportul lui Mihai R este mai amplu:
Două zile excelente pentru drumeție, cu zăpadă tocmai bună, fără gheață, soare și vânt aproape deloc.
Sâmbătă dimineață se simțea gerul (-15 C), trosneau copacii pe
V.Grecului. Puțin vânt pe vârf, în rest o zi superbă.
După cazare la
Diham, plimbarea de după-amiază ne-a încântat cu câteva peisaje înainte și în timpul apusului. După o astfel de zi, a fost și petrecere și dans.
Duminică vremea a fost și mai bună. După o plimbare până la
Mălăești, unde totul părea de pe alt tărâm, mă regrupez cu un grup plecat mai devreme și coborâm împreună spre Predeal pe V. Iadului.
photos.app.goo.gl/K441c17XfmiPagJ76
photos.app.goo.gl/NxhJYpp6CQS8vsRR9

Si Artemiza a fost prezenta la Diham:
In zilele de sambata si duminica 08/09-II-2020 la cabana Diham (cu o noapte de dormit) ne-am intalnit multi montaniarzi de toate varstele si de toate puterile! Inca din tren s-au fixat drumetiile astfel ca pe toata valea Prahovei participantii au coborat la Azuga, Busteni sau Predeal. Eu alaturi de un grup mic de patru persoane: Karmen D, Rodica B si Dan P. am ales iar orasul la cea mai mare inaltime din Carpatii Romanesti: Predeal. Am urcat pe langa Biserica Ortodoxa spre Fitifoi pana la cel mai proeminent varf al Fitifoiului(1288m), prin zapada mult dorita, am iesit apoi in DN73A si am continuat in stanga spre cabana Diham (1320 m alt.) Dupa o ciorba calda de la tanti Oara, ne-am luat camerele in primire si nu ne mai puteam deslipi ochii de la turturii mari care atarnau la geamuri, admirand printre ei Crestele Bucsoiului, Coltii Morarului. Seara a fost o adevarata distractie cu dans si voie buna avandu-l ca DJ pe colegul nostru Andrei! A doua zi ne-am intors pana La Cleste si de acolo am schimbat directia spre cabana Forban- Muchia Bradetului-Predeal.
photos.app.goo.gl/ujaQDDiywt7f1b43A

Tot Diham, de la Vali G:
Tradiționala întâlnire de iarnă la cabana Diham ne-a purtat pe cărări de munte cu zăpadă mare, proaspătă.; zăpada scârția sub bocancii noștri. Luca, încă la grădiniță, Sânziana,în clasa a treia și Teodor în clasa a șasea, ne-au fost neobosiți tovarăși de tură din Azuga, Vârful Grecu, Leuca Mare, La Clește, cu popas la cabana Diham. O fugă până la Mălăiești pentru unii, o plimbare pe la Poiana Izvoarelor pentru alții încheiate seara cu o familiara seară dansantă. A doua zi am ajuns în Predeal pe Fitifoi, un traseu solicitant mai ales pe o zăpadă nisipoasă. Toată tura am urmărit reacția copiilor la efortul susținut, pe un traseu lung și cu o zăpadă obositoare; am rămas surprins de prospețimea și bucuria lor, de-a lungul traseului. Se apropie sezonul "Școla altfel" și ar fi minunat ca dealurile și natura în general să fie locurile preferate ale profesorilor și copiilor. Noi vom continua promovarea în școli a educației și drumeției în natură.
photos.app.goo.gl/BGoCBaopii9MhJMd6

Loredana a fost la Diham prin Predeal- Fitifoiu:
Trei persoane am pornit sambata spre Diham, pe Fitifoi, sub un cer albastru si senin sticla. Desi soare si frumos, zapada mare, proaspat cazuta, scartaia sub picioare de ger.
Termometrele indicau -14 grade, totusi gerul era usor de dus datorita soarelui luminos si a vitezei pe care am prins-o.
Pe Fitifoi, nicio urma in zapada, a trebuit sa o rupem noi. N-a insa foarte greu, zapada fiind pufoasa, numai buna de mers.
In jur totul alb, imaculat, doar ceva urme de animalute prin zapada. Soarele iese si se ascundea dupa nori, facand peisajul si mai intersant.
Desi se anuntase vant puternic cu rafale de peste 80 km pe ora, vantul abia adia. Insa acea usoara adiere, cand se facea simtita, musca puternic de obraji.
Dupa Fitifoi, am mers putin pe sosea si am intrat pe traseul de Podele Acolo era poteca batuta si am mers usor pana la Diham. Mai neplacuta a fost portiunea unde trecuse o senilata si se mergea mai greu pe urmele ei.
La Diham, cabana super plina. Daduse insa soarele din nou asa ca a fost o placere sa mancam afara, privind spre Bucegi.
Pe la doua am pornit, doar eu si cu Magda, spre Busteni, via Pichetul Rosu, de unde am cotit spre Poiana Izoarelor.
Drumul cu urme, dar aproape pustiu. La un moment dat linistea a fost sfasiata de zgomotul unor snowmobile care veneau vertiginos, stricand si aerul, si poteca. Drumul, pe care nici nu cred ca aveau voie nu i-a ajutat insa, unul dintre ei a pierdut controlul ghidonului si a intrat in décor. I-am sfatuit sa se intorca din drum caci n-aveau nicio sansa sa ajunga pe acolo la Diham, asa cum voiau ei.
Vreo 20 de minute mai tarziu – caci s-au chinuit sa scoata snowmobilul derapat printre copaci – ne-au ajuns din urma, poluandu-ne din nou, apoi s-au tot dus.
Am ajuns cu bine la Cabana Gura Diham si de acolo ne-am continuat drumul pe sosea. Nu se aluneca, s-a mers bine si am ajuns la gara la timp.
Una peste alta, o tura frumoasa, cu zapada cum n-a mai prins de mult

photos.app.goo.gl/19Ux3ja6HgLPU9Ps8

Iata si un raport foto, de la Diana:
www.flickr.com/photo...s/72157713091033672/

Iata si ce ne-a trimis Rodica R:
O plimbare prin zapada proaspata de la Azuga la Predeal.
photos.app.goo.gl/xwV9gbqYcEzZG9Jt8

Din pacate, desi as fi vrut sa profit de iarna adevarata de februarie, eu a trebuit sa ma multumesc la acest sfirsit de saptamina, cu o plimbare de vineri la Comarnic, din start gindita a fi o tura usoara de menajament si eventual de explorare. Nu mi-a iesit mare lucru, dar m-am bucurat de soare si ceva fulguiala asociata. Si cu ce as putea sa intuiesc comparind ce am gasit in teren fata de harti si poze satelit.
photos.app.goo.gl/sg7Y4cyvmdVVLmTB6

De la Alice, o noua secventa din Tara Minunilor, de data aceasta: Bansko, Bulgaria
alicegherman.blogspo...bansko-bulgaria.html
... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 3 săptămâni #3856 de MihaelaDobrin
Simbata 08.02.2020- Azuga-Culmea Grecului-Saua Grecului-Pe sub vf. Grecu-vf.Leucii-Bradet-Gilma-Predeal- Zi de iarna, geroasa la umbra, cu zapada scirtiitoare dar soare generos. Am mers impreuna pina La Cleste cu grupul celor care aveau cazare la cab. Diham, dupa care ne-am indreptat catre Steaua urcind Bradetul si coborind la Predeal peste Gilma.
photos.app.goo.gl/BKpZtz1v5sa9WPnG8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 3 săptămâni #3857 de hoinar
După câteva zile cu ninsoare mult-aşteptată, viscolită la munte, a urmat un weekend geros. Prognoza pt Baiu Mare s-a adeverit întru totul cu temperatura resimţită spre -20 grade şi vânt de 50-60 kmph. Am plecat din Sinaia în cunoştinţă de cauză cu zăpada scârţâind sub bocanci. Urcuşul abrupt pe piciorul Tufa ne-a făcut să uităm de gerul uscat. În pădure linişte deplină, doar copacii trozneau de frig ici-colo. Aproape de golul alpin însă vântul a început să-şi facă simţită prezenţa. O scurtă pauză la adăpostul relativ oferit de stână şi ne-am echipat cu toate hainele, căciulile şi mânuşile disponibile. N-am regretat şi în ciuda urcuşului lung până pe vârf nu ne-am încălzit excesiv. Soarele s-a văzut mai mult în zonele învecinate, în Bucegi, Postăvaru, Piatra Mare, munţii Neamţului dar când şi când a luminat şi drumul nostru spre Baiu Mare. Zăpada în general puţină, ici-colo adunată de vânt. O scurtă pauză sus pentru o cană de ceai şi-am plecat mai departe, acum cu vântul în spate, am trecut de Drăganu, am ocolit uşor Piscu Câinelui pe sub vârf şi-am coborât pe picior înapoi în Sinaia.

photos.app.goo.gl/qJi4UPYstoNAMDyp6

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 3 săptămâni #3859 de Ilinca
Tot de la Diham :), in varianta Grecu la dus, Fitifoi la intors.
photos.app.goo.gl/ru43CE4tqtw7Wth89
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria