Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 17 -23 februarie 2020

acum 3 luni 4 zile - acum 3 luni 20 ore #3866 de angela
Alt sfirsit de saptamina... alta pagina de Cronica.
De data aceasta sfirsitul de saptamina ne-a adus vreme relativ inchisa si vintoasa pe alocuri.

Cel mai harnic 'raportor' este de aceasta data Vali G, care, impreuna cu un grup destul de serios, a fost in Baiului. Vremea nu i-a rasfatat cu vizibilitate, asa ca ... pina la urma traseul a fost adaptat:
22.02.2020, Sorica, Urechea
Grupul nostru coboară în Azuga din personalul 3001. Sunt vreo 6-8 cm de zăpadă proaspătă peste zăpada îmghețată, așa că înaintăm fără probleme de orientare pe ceață pe creasta Sorica, până la Popasul Uriașilor, un popas primitor care-mi amintește de ospitalitatea cabanierilor de altădată; un ceai cald din partea casei pentru ce preț vrei tu, căldură și multă bunăvoință, fața de ceața și frigul de afară. În mrejele popasului au rămas câțiva participanți la tură, dar ni s-a alăturat o pereche, care a acceptat condițiile noastre de deplasare: șir indian și vizibilitate între participanți. Suntem sfătuiți să nu continuăm să urcăm de către cabanierul grijuliu. Grup eterogen...adolescentin, așa că uităm de Zamora și decidem să urcăm pe vârful Urechea și să coborâm muchia Urechii.Prin zăpada proaspătă am coborât lejer. Această muchie pune probleme serioase atunci cand este zăpada înghețată și nu ai colțari. În pădure traseul este marcat cu punct roșu și este denumit "poteca Afinarilor ", până la baza pârtiei. Am prins un microbuz la ora 15.00 și am ajuns la timp pentru personalul 3008 de la ora 15.32.
photos.app.goo.gl/dB1cDMmktW3MsZGh8

Nici Ion H nu a stat acasa:
photos.app.goo.gl/YHNVADYnQiFS1XPn6

Artemiza a fost pe la Predeal dinspre Cheile Risnoavei:
Montaniarzi matinali prezenti la trenul de dimineata ora 06,12. Dupa studiul meteo am hotarat sa parcurg Cheile Rasnoavei pornind de pe Valea Timisului -Saua Calului- Valea cu Noroi iar dupa parcurgerea cheilor si un popas placut la circa 300 metri de abruptul din dreapta, ne-am intors diferit: o parte au urcat spre Trei Brazi preferand Dealul cu Mesteacan, altii la Poiana Secuilor prin Valea Tocilitei- Trei Brazi- Predeal. Ne-am reintalnit cu totii in gara Predeal impartasindu-ne cu placere impresiile. Am parcurs un total de doar 17 km prin zapada proaspat ninsa (fara vant), am admirat brazii si molizii impodobiti de zapada, dar fiind cerul acoperit au lipsit perspectivele spre Bucegi.
photos.app.goo.gl/AP4He4rxyeLCWFUG6

Si -cu ceva intirziere- raportul lui Mihai R:
Totul acoperit de nori pe sus. În tren ne împărțim în două grupuri. Eu aleg tura prin pădure. Mai sus pare că bate vântul destul de tare.
A fulguit și chiar dacă zăpada nu mai era prea mare, am trecut prin locuri frumoase cu poieni și brazi cu zăpadă, alături de colegii de la Floarea de Colț.
Fără grabă ajungem cu ceva mi mult de o oră înaintea R3010 de la 17:08. Constatăm că cele 5, 6 vagoane sunt iarăși 3. Supracontrolul ne gonește de la Clasa 1 (deși este aproape gol) și bifează aiurea VSD-urile cu data de peste o lună (22 martie). L-am atenționat pe Dl. Supracontrol dar nu a vrut să scrie nimic pe spatele VSD, a zis că nu contează!

Pe data viitoare!

Timiş Sus - V. cu Noroi - Cheile Râșnoavei - D. Cheia Mică - D. cu Mesteceni - C. Trei Brazi - C.Poiana Secuilor - Cotul Donului - Predeal 22-02-2020
photos.app.goo.gl/L2wYMzNu3oQ6bW4o8

Svetlana
raporteaza si ea:
Tot iarna adevarata, traseu adevarat, cam lung, dor de schi.
Drumul tunului-Clabucetul taurului-Girbova-Muchia Susaiului
photos.app.goo.gl/Zxjct7nRhKCTmADx9

...va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 luni 3 zile #3867 de MihaelaDobrin
Duminica 23.02.2020-Predeal-Fitifoi-cab. Diham-vf.Grecu-Coama lunga-Busteni.Contrar prognozei, vremea a fost excelenta, cu soare cald, vizibilitate ideala pentru a admira pina in departare si arareori a mai adiat vintul. In tren, lume putina, probabil speriati de prognoza. Pe Fitifoi zapada proaspat asezata in strat subtire peste gheata, trebuia calcata cu grija pe unele portiuni, pentru a nu cadea. Pe vreo 3 portiuni ne-am intersectat si mers pe linga urme vizibile de urs matur. De la cab. Diham s-a mers bine pina pe vf. Grecu iar la coborirea pe Coama Lunga nu am intilnit urme recente, nici de om, nici de animale. Coborirea pe Coama Lunga a fost relaxanta pe zapada fara gheata.
photos.app.goo.gl/nZNFXeNZKowpdpDv9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 luni 2 zile - acum 3 luni 2 zile #3868 de hoinar
După atmosfera de primăvară de la câmpie, muntele ne-a oferit o zi întunecată de iarnă cu zăpadă neaşteptat de mare. Am pornit împreună cu Tudor de la Gura Diham pe un cer acoperit de vălătuci de ceaţă care au persistat aproape toată ziua. Dincolo de Poiana Izvoarelor şi Pichetu Roşu iarna a fost tot mai prezentă cu un strat proaspăt de ninsoare şi pădurea geruită mai degrabă decât ninsă. În Poiana Bucşoiului pe alocuri zăpada ajungea până la brâu. Am urcat puţin pe valea Bucşoiului să vedem starea zăpezii apoi am revenit în potecă. După Prepeleac traversările prin zăpada mare au fost puţin emoţionante :-) O scurtă pauză la Mălăieşti apoi am coborât pe valea Glăjăriei, plină de turişti care au transformat poteca în derdeluş apoi ne-am delectat cu urcuşul până la Diham :-) Timp de câteva minute am zărit Colţii Morarului şi Creasta Balaurului după care norii au luat din nou muntele în stăpânire. Am revenit la Gura Diham pe "conductă" călăuziţi de lumina care în cele din urmă s-a aşezat peste munţii Baiului în depărtare.

photos.app.goo.gl/YAv3H7wYByM1XL376

Atenţie: accesul spre Mălăieşti pe poteca Tache Ionescu (triunghi roşu) este interzis iarna. În special pe porţiunea Prepelac-Mălăieşti se traversează mai multe zone expuse avalanşelor aşa că parcurgerea traseului se poate face doar pe propria răspundere, în condiţiile în care zăpada este stabilă, având echipament adecvat de iarnă şi prin asumarea conştientă a riscului. Nu este recomandat începătorilor!


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...cu-malaiesti-c404a5a Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria