Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 2-8 martie 2020

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #3875 de angela
O noua saptamina - am intrat cu toate pinzele sus :D in luna martie... vine primavara!

Din nou Loredana e prima la raport cu o tura in Baiului.
Sinaia, Tufa, Baiul Mare, coborare pe Piscul Cainelui, Sinaia

Sâmbăta, majoritatea celor care au urcat la etajul 2 al vagonului 2 se pregateau sa meargă la Diham, la tura de 2 zile. Putinii din vagon plecați la tura de o zi, ne-am împărțit pe alte trasee. Grupul caruia m-am alăturat, format din 6 persoane (cu tot cu mine) a optat pentru Baiului, cu urcare pe Tufa.
Am pornit pe o vreme primavarateca de la Sinaia în sus. Primvaratec s-a dovedit a fi nu doar aerul reavan, rasunand de cântece de păsărele ci și pământul pe care am urcat. Moale, noroios, ceea ce a făcut urcusul destul de dificil. Am avut destule porțiuni când noroiul era să ne întindă pe jos.
Odată ajunsi însă în creasta, lucrurile s-au schimbat, caci am început sa urcam pe ierburi.
Cerul se arata în zare albastru și frumos, presarat cu nori cât să-i potenteze frumusețea. Parea ca vremea va tine cu noi, caci aerul era aproape neclintit, doar o briza ușoară mangaia ierburile. Spre vârful care marca terminarea piciorului Tufa se vedeau în zare cinci caprioare, care au fugit la vederea noastră.
Pe măsura ce am inaintat însă pe traseu, atmosfera s-a schimbat. În saua de dinainte de urcusul pe Baiul Mare vântul a început sa bata aprig, de fluturau hainele pe noi.
Am urcat cu dificultate, pe un strat de zăpada subtire și moale dar pe vânt naucitor. Surpriza însă, în vârful Baiul Mare, vântul s-a potolit. Am luat acolo așadar o pauza mai consistenta, de un dulce, un ceai, după care am pornit din nou la drum.
De-a lungul traseului vântul ne-a însoțit aproape permanent, cu mici pauze când treceam prin zonele mai puțin expuse. A fost frumos însă caci soarele a intrat arar în nori, deci a fost cald, bine iar vizibilitatea spectaculoasă. După un doua s-a mers însă cu mai multă grija, caci de la soarele intens zăpada se cam topise și pe alocuri se aluneca serios.
Am coborat pe Piscul Câinelui unde am găsit un loc mai ferit de vânt pentru pauza de masa. Coborarea a fost buna, pe teren aproape deloc alunecos, spre deosebire de cel de la urcare. Atmosfera, una de primavara adevărata. Concert de păsărele, soare și multe flori. Dacă pe Tufa abia ieseau ghioceii, pe Câine era plin de branduse pe alocuri și de manunchiuri de ghiocei.
Am ajuns devreme în Sinaia, de unde am luat un tren deloc aglomerat.

si linkul
photos.app.goo.gl/KYxbM7NgL7zN6KFR8

Si Vali G a fost pe acolo:
Coborâm în Sinaia la ora 847.Teo și Gabriela, după susținerea unor examene grele, sunt tovarășii noștri de tură din Sinaia, pe Plaiul Tufa, vârfurile Baiul Mare și Drăganu , coborâm agale pe Piciorul Câinelui printr-un câmp de ghiocei și brândușe la personalul 3010 de la ora 17.39, din Sinaia. Vântul rece și puternic își făcea simțită prezența mai ales în șeile crestelor parcurse. Pe vârful Baiului nu era pic de vânt ! Au dispărut de pe plaiul Tufa utilajele / furnicularul de coborât copaci !
A fost 1 martie și este 8 martie. La noi în casă nu se ofereau cadouri " pentru că așa se obișnuiește", dar ne străduiam fiecare să aducem cât mai puțină supărare în casă în fiecare zi, nu numai la aceste simbolice zile: cu o floare nu se face primăvara ! Blânda și muncita noastră mamă ne pedepsea crunt când greșeam : plângea ! Dezarmantă și de neuitat pedeapsă !

photos.app.goo.gl/PvduvZqB4VmSrCy57

Mihai R are si el o tura de Baiului:
Dupa ce la inceputul saptamanii in week-end vremea parea complet neprimitoare, spre sfarsitul saptamanii situatia s-a schimbat.
Se formeaza un grup frumos din "Liberi pe Munti", "Floarea de Colt" si simpatizanti si sambata facem o frumoasa tura in M. Neamtului - Culmea de legatura cu M. Baiului - Petru Orjogoaia cu coborare din M. Baiului, pe langa P. Sorica.
Vreme foarte buna cu ceva vant pe creste. Din crestele Neamtului, Ciucasul parea foarte aproape. Vizibilitate spre Bucegi si Piatra Craiului.
Soarele a rasfatat din plin grupul numeros, plin de buna dispozitie.
Luam spre casa la 19:42 un R3012 destul de aglomerat.

photos.app.goo.gl/kRbC5tMMhePwfPMf9

Sa mai repet... Baiului?
De acolo vine si mesajul de la Emil:
Va trimit albumul cu tura din Baiului, din acest week-end.
Ruta a fost urmatoarea:
Sinaia Sud-Piciorul Gagului-Gagu Mic-Varful Mierlei (1660 m)-culmea principala-refugiul Florei-Piciorul Florei-Posada.
Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto:
photos.app.goo.gl/2KtrQB5wFGoMKm6A7
Tuturor iubitoarelor de munte va urez La Multi Ani si o Primavara cat mai Frumoasa.

Svetlana a fost la schi.
Ski la Sinaia - ski in vreme de coronavirus
photos.app.goo.gl/JNQJQWzYQ1JdpSAw7

Asa, ca de 8 martie, am cules niste floricele pentru voi pe la Vlad Tepes (2 in 1), daca pe munte inca nu pot sa merg:
photos.app.goo.gl/5nsQ2VLYUz6yMMyx6

si varianta de impresii de excursie de la Ion H:
photos.app.goo.gl/rPZQ4oh8pevkrNhJ9

...va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #3877 de MihaelaDobrin
Simbata 07.03.2020- Sinaia Sud- Piciorul Gagu- Gagu Mare- Gagu Mic- vf. Mierlei-vf. Razoare- m. Florei-Posada. Primavara timpurie cu ghiocei si brinduse. Din pacate,poteca prin padure, pe piciorul Gagului (care abia se refacuse, cit de cit, in ultimii ani , dupa defrisarile de copaci )este stricata din nou caci sint din nou taieri de copaci, chiar si in simbata in care am fost noi. Vintul a batut acceptabil iar zapada a ramas sub forma unor petece razlete. Inca au ramas macese din toamna trecuta, numai bune de cules.
photos.app.goo.gl/BGCy6UtdnpG7EACi6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #3878 de hoinar
În contextul în care zona înaltă a Bucegilor nu părea accesibilă din cauza zăpezii dar cu dorinţa de a găsi totuşi ceva zăpadă, zona Clăbucetelor a părut o opţiune rezonabilă. De la păstrăvăria de pe valea Azugii am urcat pe piciorul abrupt într-o atmosferă de primăvară. Ceva mai sus, plin de ghiocei şi brânduşe. Ultima porţiune de urcuş prin pădurea rară, zăpada înmuiată de soare trecea de genunchi pe alocuri aşa că am ocolit prin zonele mai uscate. Un nor masiv s-a concentrat deasupra Bucegilor dar încet-încet s-a ridicat. Pe Clăbucetul Azugii zăpadă puţină, ceva vânt, vizibilitate maximă de jur-împrejur. În poiana dinaintea potecii spre Susai zăpadă mare şi moale, apoi puţină prin pădure. Am ajuns devreme la Susai şi ne-am gândit să continuăm ca-n decembrie 2007, în aceeaşi formulă atunci, doar că alături de Mugurel, o zi autentică de iarnă cu zăpadă multă. Aşa că am pornit spre pârtii şi după ce-am traversat drumul de maşină am urcat iarăşi destul de mult până la Clăbucet-plecare. Soare şi-o panoramă impresionantă spre munţii din jur; din păcate Bucegii aproape cu soarele în faţă. Am continuat până la Gârbova, apoi ne-am delectat cu un ultim urcuş până pe Clăbucetul Taurului şi-am revenit în Azuga pe Drumul Tunului. Cca 19 km şi 1.200 m diferenţă de nivel.

photos.app.goo.gl/qT1oVR5CbwPqq1KX6


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...tul-taurului-cb79f8f Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 luni #3893 de mihai
Si urmatorul weekend la Sibiu

In Cozia la turnul lui Teofil

photos.app.goo.gl/Ak55uQN3bHq2qTXD8

Si la Cheile Turzii pe un versant si apoi prin chei

photos.app.goo.gl/YU82t6RGaowCFfzw5
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria