Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 9-15martie 2020

acum 6 luni 1 săptămână - acum 6 luni 1 săptămână #3881 de angela
Din pacate, din cauze obiective si activitatile noastre de club devin si ele mai restrinse, volens-nolens, in contextul epi/pandemiei de coronavirus... asa ca si raportul nostru saptaminal sufera... cum era de asteptat.
Chit ca afara in aer liber probabil ca nu bintuie el coronavirusul cine stie ce, dar pina la ajunge la acel afara, se trece prin 'lume', se ajunge 'cu ceva'... si deci ...
Grupurile (mai mari) sint nerecomandate, deplasarile sint de limitat... Prudenta, deci, dragi prieteni!

Cu aceasta introducere cam trista, sa va aratam ce am adunat de saptamina ce a trecut, cind inca nu era stare de urgenta:

O noua saptamina - si de data aceasta deschizatorul paginii de Cronica este Vali G, care a fost in Muntii Fagaras:
14.03.2020, Vârful Lespezi (2522 m), Făgăraș

Plecăm pe la ora 9.00, de la pensiunea Piscul Negru, pe punct roșu (PR). Am fost singurii clienți. O zi călduroasă și însorită, tocmai bună pentru a imbrățișa cu privire crestele Făgărașului și caprele negre. Urcăm fără probleme piciorul Lespezi, afundându-ne uneori în zăpada proaspătă și înmuiata de razele soarelui până în zona stâncilor ce-s ieșite ostentativ chiar în creasta domoală, obligându-ne să le ocolim prin dreapta. Zăpada era înghețată pe panta accentuată ce urma s-o coborâm pentru a ocoli stâncile încăpățânate. Ne punem colțarii, încropim o asigurare în piolet a cordelinei ce ne asigură o coborâre în siguranță. Revenim în creastă și continuăm urcușul, fără probleme până pe vârful Lespezi, 1522 m. Aici vizibilitate în toate direcțiile, dar pe neașteptate suntem cuprinși de o ceață deasă. În coborâre intrăm în zăpadă mai mult ca la urcare. Mă întorc să fac o poză băieților și observ cu coada ochiului o ursoaică cu doi pui în mișcare. Acasa constat că filmasem ursoaica înainte de a o observa.
photos.app.goo.gl/MGFHX36W8CmMQ48Z8

Mihai R raporteaza din Postavaru:
Timişu de Sus - Spinarea Calului - Poiana Trei Fetițe - Vf. Postăvaru - V. Lamba - Timișu de Jos 14-03-2020

Trenul gol în dimineața asta. Covid ne mai adună de pe drumuri... Doar grupul de munțomani ocupă locuri în vagonul doi, unde ne întâlnim de obicei.
Până spre Comarnic cerul întunecat și complet acoperit. După care, surpriză, cer albastru și mult soare în zona de munte. Doar pe creasta Bucegilor a stat toată ziua un nor întunecat.
Ne împărțim în mai multe grupuri. Eu și Marinică ne hotărâm pentru o tură în Postăvaru. Urcăm din Timiș Sus pe Spinarea Calului spre Poiana Trei Fetițe. Liniște și pace. În ultimele urcușuri spre Poiană apare zăpada. Trebuie să deviem puțin de la marcaj din cauza copacilor căzuți. Ieșim deasupra Poienii pe Creasta Postăvarului. Mai este un grup de 4 în fața noastră. Ținem traseul de creastă spre vârf. În unele zone este gheață și ne solicită atenția ceva mai mult. Ieșim la punctul de belvedere, apoi urcăm pe vârf. Doi băieți din grupul de mai devreme vor merge cu noi în coborâre. Facem o scurtă pauză la Chalet-ul în stil swiss de lângă pârtie după care începem coborârea. Nu ne așteptam să fie atât de multă zăpadă pe Valea Lamba Mare. Intrăm până la mijloc în zăpadă pe alocuri. Zăpada este stabilă, puțin umedă, lipicioasă. După frumoasele Chei ale Văii zăpada e mai puțină. Ajungem în Halta Timișu de Jos cu 10 min. înaintea R3010. La ora asta mai sunt și alți călători în tren. O zi și o tură foarte frumoase! Pe data viitoare Postăvaru!

photos.app.goo.gl/YEuc2V6u2zKictmr8


Eu nu pot sa raportez decit repetarea excursiei de saptamina trecuta la brindusele galbene, de data aceasta cu soare, vineri:
photos.app.goo.gl/ty3UmvEF5SjJYRua8

Ion H a fost la o plimbare in padurea Stefanesti simbata:
photos.app.goo.gl/4VCTwhNnrdyvNekQA

Daca Vali G a vazut ursi, Ion H se poate lauda cu intilnirea cu o vulpe, desi nu apare in albumul lui, din pacate. Oricum, e mai bine fata de saptamina trecuta cind doar am zarit 3 caprioare, fara sa fi imortalizat chiar nimic cu aparatele noastre!

Liana P vine si ea cu o contributie la Cronica noastra:
Clabucetul Azugii - 14 martie 2020
Sambata foarte de dimineata trenul de munte cam golut, cu exceptia locatiei Florii de colt - vagonul 2, la etaj. Nu ma gandeam sa merg asa de dimineata, dar ma mobilizez la indemnul Mizei (test pentru circuitul din Cheile Nerei din august). Si ce bine am facut. Vremea a fost superba, grupul vesel, flori puzderie (si am trecut cu bine si testul pt cheile Nerei). Se pun la cale cateva variante prin Baiului, din care se alege Azuga - Clabucetul Azugii - Cabana Diham _ Predeal. Alti doi baieti se duc spre Trei Fetite (se pare ca s-au descurcat bine si ei).
photos.app.goo.gl/t5RQkrj6GmeskG5r7


...va urma... (speram) :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 1 săptămână #3883 de hoinar
Buletinul nivo pentru sâmbătă este semi-pesimist... sau semi-optimist, depinde cum vrei să-l citeşti :( aşa că ne gândim la un vâlcel care să nu fie foarte sus, să nu fie foarte lung şi nici prea însorit, în speranţa că zăpada trebuie să fie consolidată. Platoul Bucegilor pare luminat de soarele dimineţii dar un strat gros de ceaţă acoperă valea Prahovei. Un aer de primăvară se simte prin pădure de la Gura Diham până în Poiana Izvoarelor dar mai sus de Pichetu Roşu este încă iarnă chiar dacă departe, spre Râşnoave, se vede soarele. Frig şi zăpadă îngheţată pe potecă până spre poiana Bucşoiului. Valea este acoperită de o ceaţă alburie. Dacă în urmă cu 3 săptămâni ne afundam adânc în zăpadă, acum este bine întărită. Nu sunt şanse să apară doarele aşa că nu se va înmuia peste zi. Urcăm până în zona de confluenţă cu vâlcelul Portiţelor şi ne echipăm pentru urcuş. Vâlcelul se întinde pe o diferenţă de nivel de vreo 400 m şi are o pantă susţinută, 40-50 grade, pe toată lungimea. Zăpada este foarte tare, colţarii abia intră aşa că mersul pe vârfuri e destul de obositor. Ceaţa pare bine-venită pentru că nu e locul potrivit să vezi panta din spate. Ne asigurăm într-un singur loc unde un prag de piatră necesită un pas mare şi zăpada nu-l acoperă suficient. În rest, nici urmă de arcadele de piatră care dau numele vâlcelului aşa că ne imaginăm că sunt câţiva metri buni de zăpadă sub picioarele noastre. Porţiunea finală ne permite să facem trepte cu boncancii şi înaintăm mai comod, încurajaţi şi de soarele care se vede în creastă. Ieşim în Creasta Balaurului şi ne minunăm de valea de sub noi şi peretele nordic al Morarului... până spre Omu :) Zăpadă mare în vale şi câteva urme de avalanşe din zilele trecute (probabil). Peticele de zăpadă care persistă pe faţa sudică a Bucşoiului sunt înmuiate de soare, nu e de mirare că se scurg spre vale. Coborâm direct spre vale ceea ce nu e foarte indicat întrucât de sus nu vezi pereţii de piatră din aval. Ocolim mult în diagonală spre amonte pe brânele care se strecoară printre zonele abrupte şi ajungem în talvegul văii Morarului printre urmele vechi ale unor avalanşe. Continuăm spre canion (unde ne cam afundăm pe alocuri dincolo de genunchi) şi poiana cu Urzici, admirăm puţin Acele şi văile nordice ale Morarului (nu foarte încărcate cu zăpadă), ajungem în poteca Munticelului, cantonul Colţii Morarului şi înapoi la Gura Diham după o drumeţie de cca 9:30 ore.

photos.app.goo.gl/5v5CWRqtevfcraw66


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...elor-bucsoiu-1f7aa67 Atenţie: track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere. Traseul include zone alpine potenţial periculoase şi nu e recomandat începătorilor.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 1 săptămână #3884 de MihaelaDobrin
Simbata 14.03.2020- Azuga-Pastravarie-Clab. Azugii-Susai-Polistoaca-Predeal.Trenurile lejere ("ca pe vremuri ") si nesperat de multa lume de la noi. Ne hotarim , noi cei 18, pentru Clabucetul Azugii iar pentru Postavarul opteaza doi si pentru Piatra Mare inca doi. Vremea a fost cu soare toata ziua si zapada s-a cam dus, aparind ghioceii si bridusele.
photos.app.goo.gl/8cLDDvnjEhtdc6tz8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria