Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 16-22martie 2020

acum 6 luni 1 zi #3885 de angela
Cronica, in vremea coronavirusului, trece prin cea mai trista epoca de cind a aparut ideea raportarilor noastre. De va mai fi, vor fi doar probabil citeva plimbarele sporadice pina cind ne vom reveni- de vom reveni vreodata (noi speram!) la viata asa cum ne placea noua sa fie.
Asa ca, desi nu o inchidem cu totul, vom avea poate doar citeva mici prilejuri de bucurie sa vedem mici si rare escapade, mai mult sau mai putin solitare, pe masura restringerii fortate a activitatii/mobilitatii, cu masuri impuse in urmatoarele saptamini.
Inca fara ultimele reguli restrictive, deja am vazut cum lumea se retrage tot mai mult, chiar si din natura, cea care ne ajuta sa mergem mai departe saptamina dupa saptamina, indiferent ce surprize ne aducea ziua de miine.

Pentru inceput, va supun atentiei o tura in Iezer, a doi colegi, Vali G si Vali C- raporteaza primul dintre ei:
20...22.03.2020, Iezer

Eu nu prea am dormit în cort la temperaturi negative, dar odată și odată trebuia să-mi înfrunt slăbiciunile, mai ale în compania lui Vali Cozea, încercat și perseverent... fugar. Lăsăm mașina la cabana Voina și mergem, insoțiți de cățelușa Fetița spre intrarea pe creasta Iezerul Mare, cruce albastră (CA). S-a înnoptat și ne întindem cortul la lumina lanternelor pe malul zbuciumatului pârâu Bătrâna. Nu am fost singur în sacul de dormit; bocancii, într-o pungă de plastic, sticla cu apă,telefonul și aparatul foto mi-au fost aproape.
Dimineață bem apă, strângem cortul și pe la ora 7.00 continuăm pe (CA). Pe la 1700 m este un izvor în stînga pe la 10m, semnalizat pe un brad, izvor de la care mai luăm apă. Ieșim la gol alpin în plin soare, zăpada tocmai bună pentru bocanci. Cu pași mici și repezi, măsura Cozea, cu un vânt tăios în față ajungem pe vârful Iezerul Mare (2462 m). Zăpada este mare pe creastă, neînghețată însă, bună pentru bocanci cu talpă dură. Ajungem pe vârful Roșu (2470 m) de unde privim cu nostalgie spre culmea Oticu-Mezea ce ne-a purtat spre creasta Făgărașului. Vom reveni! Urmează zăpadă mare unde ne afundăm. Ne punem rachetele și continuăm pe culmea Piscanu, și vârful Bătrâna (2341 m). Vântu ne împige mai departe pentru a găsi un loc adăpostit de vânt. Facem un adăpost pentru cort, mai ales că s-a anunțat vânt și zăpadă peste noapte. Întindem cortul și bem din apa caldă obținută de Vali din zăpadă. Mai pune Vali C. apă fierbinte într-o pungă cu ...concentrate și mâncăm o supă fierbinte și piperată cu melcișori. Intrăm la somn cu dorința de a nu fi nevoiți să ieșim la noapte. Cățelușa nu a vrut să intre sub absida cortului și s-a inghesuit intr-un colț al perimetrului săpat. A nins viscolit mult de pe la ora 21. Nu mi-a fost frig peste noapte, dar gândeam cu strângere de inimă că va trebui să-mi strâng lucrurile dimineață fără să-mi inghețe mâinile. Când ieșim afara, bineînțeles că eu am ieșit ultimul, era frig, ceva vânt și ceață peste tot. Mi-au înghețat mâinile imediat! Noroc că Vali C. nu și-a pus bază pe aportul meu la stransul lucrurilor. Nici nu mai gândim să continuăm pe Spintecătura Păpușii, Păpușa, după zăpada proaspătă instabilă de peste noapte și ceața deasă și statornică! Privim spre Plaiul lui Pătru, dar plaiul se ascunde după ceață și nu strigă la noi. Folosim GPS ul până în pădure. Odată intrați în pădure, întâlnim copaci doborâți și un drum forestier umed și cu ceva noroi. ceața am lăsat-o la ieșirea din pădure. Ce nu te omoară te întărește!

photos.app.goo.gl/9RjLmiPEEMu6DYUo9

Mai avem ceva si de la Svetlana:
De la Nistoresti, conduși de Mirela, intenționam sa tragem cu ochiul si spre lacul Paltinu, dar dupa ce am depășit zona caselor, avansarea ne-a fost zădărnicita de pădurea de brazi pusa la pamint de o furtuna. Cine a ratat vreo calatorie a avut o experienta asemănătoare. In tren am primit mesajul de alerta de urgenta.
In căutarea lacului Paltinu':
photos.app.goo.gl/RWtvkYbjZcxKPovA9

Mai stim de o tura solitara in Baiului, a lui Noni, si cam atit. Busteni- Culmea Zamora- Vf. Baiu Mare- Creasta principală- Piscul Cainelui- Sinaia. A fost o vreme excelenta, din pacate putina pacla care diminua vizibilitatea. Zapada era putina dar putina atentie tot era necesară. Am mers solo, vreo 8h si 30min.

Eu am iesit cu bicicleta pina in padurea din apropiere, pentru a face putin sport/miscare necesara recuperarii mele, unde am gasit leurda - tot tura solo, cu intoarcere pe malul Argesului, ocolind cit de mult posibil 'civilizatia' (tot asa, inainte de alerta, cind eram de mult acasa)
photos.app.goo.gl/oq4DZTLMfEAbFSy58
(a fost o variatiune a turei de joi, cind nu am intilnit tipenie, dar nici nu am avut aparatul foto la mine, asa ca am facut poze putine cu telefonul si a batut si un vint uricios la intoarcere: photos.app.goo.gl/AdMequUERCa5qRo26 )
A fost primavara, acum a revenit iarna, si, la ora la care scriu, ninge.

sa auzim numai de bine!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 1 săptămână - acum 5 luni 1 săptămână #3888 de MihaelaDobrin
Simbata 21.03.2020-Azuga-Sorica-Zamora-Busteni.Deja prezenta virusului in tara are efecte negative dar si putine pozitive ca de exemplu faptul ca in troleul care ma ducea spre gara nu eram decit eu si o persoana iar soferul nu prea a oprit prin staiile pustii asa ca am ajuns la gara (ca nici o data ) pe la ora 5:40 . Ce sa mai spun, vagoanele erau aproape goale si am avut emotii ca voi fi singura in vagon, pina pe la ora 6 cind au inceput sa vina: Anisoara, Eugen S., Dan (mai nou venit pe la munte) si Noni. Cu Eugen, Anisoara si Dan ne hotarim pentru Sorica cu coborire pe Zamora iar Noni a dori neaparat sa urce pe Zamora catre Baiul Mare si Piciorul Ciinelui. Anisoara a vorbit la telefon cu Ioana de la Cimpina pe care a asteptat-o la gondola. Eugen cu Anisoara au mers repede in fata mea pe Sorica iar Dan a ramas mult in urma mea si pina la urma am mers fiecare in ritmul lui . Am depasit pe Sorica un grup de 5 tineri bucuresteni veniti cu masina si care intentionau sa coboare si ei pe Zamora. Sub Baiut (Atentie! este infipt din greseala parul metalic de Baiul Mic ! ; parul cu Baiutul este bine- mersi alaturi, jos ) alt grup de vreo 5 tineri si vreo 2 care am constatat mai apoi ca se vor indreapta catre Sorica. Dupa primele 5 min. de coborire pe piciorul Zamorei m-am intilnit cu Noni care urca agale si tot pe picior, mai jos 2 biciclisti care se odihneau si voiau sa faca cale intoarsa. La stina veche m-am intilnit cu un localnic din Busteni, in plimbare. Dind telefon, am aflat ca Eugen, (care pe Sorica era inaintea mea) impreuna cu Dan abia atunci coborau pe piciorul Zamorei. Cum voiam sa adun leurda si urzici si eram in criza de timp daca ii asteptam, am hotarit sa nu-i mai astept si am mers pe vechiul drum prin padure. Am gasit, intr-adevar, urzici si leurda dar linistea a fost stricata de un sir de citiva pe motociclete care au luat-o pe deasupra mea, pe
drumul taiat prin padure catre Busteni.
photos.app.goo.gl/Rxspz52CeW1VnE1s5
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 1 săptămână #3894 de mihai
Ultima iesire inainte de restrictii, zona Poiana Marului

photos.app.goo.gl/sahvnLYoQE2N8hkD9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria