Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 13-19 iulie 2020

acum 1 an 6 zile - acum 1 an 4 zile #3933 de angela
Mihai R deschide Cronica din aceasta saptamina:
Nu foarte multa lume astazi in tren. Ajunsi in Busteni cu trenul ma uit spre Bucegi si partea de sus este complet acoperita de nori. Ma decid sa merg mai departe spre Timis. Merg cu un grup mai mare dar ne insiram pe traseu, pastrand distanta. Obiectiv: Poiana Trei Fetite, creasta si Vf. Postavaru.
O zi frumoasa pe Postavaru cu adieri usoare de vant si cativa nori razleti care alunga canicula.
Prindem trenul de 16:44 din Timisul de Jos.

photos.app.goo.gl/hhASAEK23Hz98pXp8

In echipa de 4, noi am fost in Ciucas, pentru o tura cu flori de colti. Erau la locul lor :)
photos.app.goo.gl/cpDU7cRHhFw8MqZw7
Am ales asa-zisa tura 'prin Gropsoare', in care am fost pina acum aproape in fiecare an. Prima data am fost intr-o toamna, pe baza unui articol gasit pe undeva si pastrat niste ani 'la idei de tura'. Atunci am nimerit culoarul de avalansa care da linia de baza a traseului, dar am urcat in final pe fetele inierbate si am iesit sus in virful Gropsoare, cel cu statiile seismice automate. Apoi, in alt an, am fost pe o alta varianta in partea de sus, urmarind, impreuna cu Brindusa detaliile descrise de autorul acelui articol (din pacate nu stiu cine a fost, nici unde am gasit articolul, aveam niste pagini tiparite la imprimanta prin dosarele mele). Am mai repetat tura, am mers si cu echipe mai mari uneori, si am nimerit mai bine sau mai rau cam prin aceleasi locuri...
Si am facut-o si pe asta si in 2020, desi mare a fost masochismul :) Am zis ca e ultima oara... nu am gasit urcarea optima, nu am mai recunoscut unele locuri... totul salbaticit! Uneori am zis ca am reusit sa gasim linia optima, apoi aparea vreun brad cazut sau vreun desis care ne deturna si... in fine, important este ca pina la urma am ajuns in creasta in care doream si de unde cam era varianta optimizata anterior, ca reperele erau mai usor de gasit decit in padure.
Ziua a fost racoroasa, cu putin vint. Multa roua, ierboteniile ude ne-au udat bocancii, sosetele le-am stors cind am ajuns in creasta intermediara... am facut si baie de urzici, dar pina la urma am ajuns in traseul marcat CR Gropsoare-Zaganu. Aici era ceva lume, cei mai multi faceau drumul dus-intors de la Muntele Rosu, putini venisera dinspore Poiana Vaii Stinei. Doar citiva ne-au dat raspunsul pecare il 'asteptam' cind intrebam... ca venisera pe CR dinspre Cheia (despre care citisem la intrarea de la bariera ca ar fi fost traseu inchis in urma tornadelor care au culcat padurea in zona anul acesta). Din fericire, drumul de acces al stinei din Zaganu a fost Ok, doar ceva mai noroios fata de alte dati.
Premiu de consolare - am avut parte de fragute destul de multe, si pe urcare si pe coborire. Miammm!

Duminica am fost in tura cu bicicletele -in aceeasi echipa ca si saptamina trecuta. Prima parte a turei a fost cu ceva nori pe cer, asa ca a fost foarte placut de mers. Doar pe la prinz a iesit soarele si am avut ceva momente in care ne cam turtea caldura si soarele, mai ales in combinatie cu traficul auto... destul de 'necivilizat' pe intoarcerea spre oras, de prin Berceni pina la centura. Prea mult trafic auto in zona Comana si prin comuna Berceni, cu multi soferi nervosi care 'isi cumparasera sosea'. Iata si citeva poze:
photos.app.goo.gl/zfGNrbvbVNQKs5wBA

(in completare mai puteti vedea citeva detalii din tura cind am fost in recunoastere marti ca sa vad cam ce e de vazut... sau de evitat)
photos.app.goo.gl/yn2qu4c9Y5EvLC1i8

Iura ne-a trimis si el ceva pentru Cronica de acum:
Sambata am facut o tura scoala cu un grup de sase colegi de serviciu veniti cu masini, traseul ales, unul cu gradient mai lin si vizibilitate larga, fiind: Poiana Tapului - culmea Zamora - Baiul Mare - Cumpatul - Stana din Picior. Niste nori amenintatori s-au rotit in jurul nostru dar negura nu a stationat decat pe Bucegi, astfel incat nu am vazut soarele decat pana la iesirea din padure insa, in schimb vremea a fost foarte buna de mers. Legat de traseu, am intalnit covoare nesfarsite de flori dar afinele sunt inca mici si verzi. La coborarea de la Stana din Picior, nu am coborat pe creasta cum se obisnuieste ci pe un drum de caruta mai la dreapta care se lasa spre valea Zamora si da intr-un forestier paralel cu valea pe care am continuat pana in cartier. Temerile mele legate de doboraturi de padure in zona s-au dovedit neintemeiate. Pe ansamblu, o tura reusita si o foarte buna pledoarie pentru munte. Duminica, cu grija ploii in spate ne-am limitat la o tura pe dealurile Brezei trecand pe la Crucea Eroilor si zona cu trovanti. Cateva poze: photos.app.goo.gl/LLRaSpqYKXLyRkPD8

Tot prin Iura am mai primit mesajul lui Mitica L:
Sâmbătă, un grup de 18 persoane am hotărât să mergem în masivul
Postavaru. Am coborât din tren la TImișul de sus de unde am plecat pe traseul: Spinarea Calului - poiana Trei Fetite - Virful Postavaru - Cabana Postavaru. Coborârea a fost pe Valea Lamba Mare, traseu nemarcat, deosebit de frumos, care ne-a scos în Valea Lamba, marcată și în final în TImișul de Jos. A fost o drumeție reușită datorită peisajelor, covoarelor de flori și mai ales persoanelor din grup, ca au creat o atmosfera veselă și plăcută, specifica Clubului Alpin Floarea de Colț, cu care ne mândrim. Pozele pe care le-am făcut de-a lungul traseului pot fi vizionate aici: www.facebook.com/pho...44136&type=3&theater

Radu A a fost pe munte duminica: traseul in Baiului: Gagu- Florei
Eu am fost azi la munte. Am avut ceva ploaie dar nu de speriat.
Am urcat pe Gagu si am coborat pe Florei.
Foarte mult noroi pe poteca de Florei... Nu am mai facut poze pe acolo caci aceea a fost portiunea pe care am prins ploaie.

kermit.go.ro/gagu_florei_iul20.tar
kermit.go.ro/radu/ga...orei_iul20/index.htm

Vali G a fost simbata pe traseul:
18.07.2020, Valea Gălbinele, firul principal, BMC, Valea Albă
Zicem prezent la propunerea lui Marius, coborâm în Bușteni din personalul 3001 și iată-ne la Refugiul Coștila, apoi în firul Gălbinele Principal, Strunga Gălbinele, Valea Scorușului, Brâul Mare al Coștilei până în firul Văii Albe, fir pe care ajungem La verdeață și apoi în gara Bușteni pe la ora 19.30. Văile erau uscate, fără zăpadă. Flori de colț, garofițe, sângele voinicului, sovârf/oregano vulgaris, gălbinele, gențiene albastre, galbene și multe alte flori ne imbătau privirea. De la verdeață până la izvoraș, este o potecă nouă care ocolește zona cu falnicii brazi îngenuncheați de vremurile tulburi ce ne bântuie.
photos.google.com/sh...UGN0VFVoTkluNGR5bVZB

Dumitra a fost in tura tot sambata.
Busteni-Piatra Arsa-Babele-Vf.Omu-Saua Hornurilor-Valea Gaura-Cascada Moara Dracului-Bran
photos.app.goo.gl/gUZtm9ELQ5axnJu66

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 zile #3934 de George
Am fost sambata in Ciucas, cu masina, dar pentru ca am ajuns cam tarziu am gasit greu loc de parcare, erau foarte multe masini. Am facut traseul Pasul Bratocea - Saua Tigailor, care practic a inchis celelalte trasee anterioare. In saua Tigailor ne-am oprit si am admirat peisajul, erau foarte multi oameni care se vedeau pe Varful Ciucas. Bucla de urcat si coborat la Varful Ciucas am facut-o anterior.
Ne-am intors pe acelasi traseu la masina, cu o vreme excelenta, doar sus am simtit vantul rece al Ciucasului.
www.geoturism.ro/202...igailor-ciucas-2020/
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 zile #3935 de MihaelaDobrin
Duminica 19.07.2020- Busteni-Munticel-Poiana Costilei-Pichet Rosu-La Cleste-Conducta-Busteni. Pentru ca vremea nu era prea atragatoare, ne-am decis pentru o plimbare pe Munticel.Chiar la intrarea in padure a inceput sa picure dar nu era neaparat nevoie de manta mai ales ca s-a oprit dupa citeva minute. De la Pichetul Rosu catre Diham poteca turistica este stricata pe unele portiuni de catre biciclisti si chiar ne-am intilnit cu citiva, acestia fiind admonestati, pe buna dreptate, de catre Minela. La coborirea pe Conducta a inceput din nou sa ploua fiind nevoie de manta iar dupa bifurcatia spre Drumul Finului deja ploua torential. Lume multa la IR de Baia Mare dar trenul avea mai bine de 10 vagoane asa ca nu a fost problema locurilor.
photos.app.goo.gl/QqsPAhqrf21KTvrL8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 3 zile #3936 de hoinar
O tură clasică în abruptul Coştilei într-o zi răcoroasă de iulie cu soare şi nori dar fără ploaie. Am urcat de la Căminul Alpin prin pădure pe poteca ce duce la refugiul Coştila. Din talvegul văii am traversat către valea Gălbenele (Gălbinele) şi-am urcat pe firul principal. Şansele, e-adevărat nu mari, de ploaie, nu s-au materializat dar a fost destul de răcoare pt o zi de vară. Din Strunga Gălbenelelor am traversat valea Scoruşilor şi-am urcat serpentinele potecii până în Brâna Mare a Coştilei. După o scurtă pauză de masă şi pozat tot felul de flori am urmat brâna spre sud, am coborât cu atenţie pasajele expuse până în valea Albă şi, mai departe, am coborât spre poiana La Verdeaţă şi-napoi în Buşteni la tren.

photos.app.goo.gl/ECqm2s3xiGe7mZpZA


Atenţie: văile alpine şi zonele expuse ale brânelor prezintă un risc important de accidentare şi nu sunt recomandate începătorilor.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria