Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 20- 26 iulie 2020

acum 11 luni 4 săptămâni - acum 11 luni 3 săptămâni #3937 de angela
Sintem in plina vara si caldura mare parca-parca te izgoneste de acasa...

Ce au mai facut prietenii nostri in aceasta saptamina? (sper sa vina cit mai multe rapoarte interesante, incepem si noi cu ce avem pina acum)

Vali G a fost simbata pe traseul: “25.07.2020, Valea Mălinului, BMC, Valea Priponului, Valea Cerbului. iata raportul lui:
Suntem patru. Precautiile perioadei ne adună în mașina lui Cristi pentru tura obișnuită de la sfîrșitul săptămânii. pentru a nu fi grup prea mare. Nu mai așteptăm colegii din personalul 3001, pentru a nu fi grup prea mare și parcăm la intrarea pe Drumul Fânului, bandă galbenă, pe la ora 8.30. Este interzisă camparea în zona Gura Diham prin Hotărârea Cosiliului Local. A plouat mult în zonă, este înnorat, dar Valea Mălinului este primitoare pe orice vreme, pentru cei ce o parcurg frecvent bineînțeles. Atenție ! Nu este recomandată începătorilor ! De pe Drumul Fânului continuăm înainte pe dreapta Poienii Coștila, urcăm Vâlcelul Poieniței. Ne punem căștile, ne asigurăm și coborâm Hornul pământos în Valea Mălinului. Cerul se întunecă amenințător sub prima săritoare cu cablu și ne trimite un preludiu cu stropi fini și rari. Trecem săritoarea, ploaia se întețește, iar eu sub un bolovan streșină îmi pun suprapantalonii și pelerina pentru a speria ploaia cu ținuta mea total inadecvată pentru ascensiunea unei văi, fie ea și Valea Mălinului. La scurt timp găsim compătimire acolo sus și ploaia își mută privirea de la noi. Piatra este udă, dar nu alunecoasă și ne îngăduie să înaintăm. Flori de colț, garofițe, gălbinele, clopoței unde zici că nu-i posibil ne opresc deseori din urcare; o beție de culori ! Ieșirea din Valea Mălinului, marcată, spre Brâna Mare a Coștilei (BMC) începe mult mai jos de brână pe un traseu dificil, mai ales în coborârea din BMC. Continuăm pe BMC spre Valea Priponului, traversăm văile Urzicii, Caprelor. De la stâna din Pripon intrăm pe Valea Cerbului, continuăm pe Drumul fânului la mașină unde ajungem pe la 17.30, parcă. În drum culeg câteva flori de sunătoare pentru ceai și mă împiedic de câțiva hribi și câteva pâinișoare, tocmai lipsă la usturoiul de acasă.
photos.google.com/sh...Wk9IaUh6amhKMnlJazln


Mihai R, care a participat la aceasta tura, scrie:
Ne propunem să mergem astăzi pe V. Mălinului. Lăsăm mașina la intrarea în traseul BG, pe Drumul Fânului. Ajunși în Poiana Coștilei începe sa burnițeze ușor. Coborâm Hornul Pământos care este umed și hotărâm să continuăm pe vale. Pare că ploaia se va opri în curând. Peste puțin timp iese și soarele. Deși bolovanii sunt umezi avem aderență maximă pe talpa bocancului. Valea Mălinului este foarte frumoasă. Mai sus facem dreapta pe BMC. Peisaje superbe ni se dezvăluie aici. Este o după amiază plăcută și nu foarte caldă. Ceva nori ne protejează de soarele arzător. Coborâm pe V. Priponului.
O tură deosebită! Pe data viitoare!

photos.app.goo.gl/F12xyAeC5W2j6vyv6


Sfirsitul acesta de saptamina am stat departe de munte. Simbata am fost intr-o explorare ciclista, la sud de Arges, care s-a incheiat cu o baie la picioare. Cam fara poze... solo.
photos.app.goo.gl/FCfGRHwpY1tWLcqk6
Duminica am fost intr-o tura de bicicleta impreuna cu Silvia. Am fost neinspirate de prea mult zel... dar ne va fi de invatura, nu mai mergem spre Peris la baltile de acolo. photos.app.goo.gl/gEzJXbXZCfWMg1k96
Probabil ar fi fost mai bine sa ne tinem de ideea initiala, pe care o 'clocisem' in ideea unui grup mai mare, dar pina la urma nu s-a mai... intimplat :)
Horia, Mihai C si Brindusa au fost mai matinali si au facut o tura ceva mai lunga tot prin zona, pe la Balteni. Si au avut, din cauza aventurilor noastre si o ora avans la intoarcere (cel putin), asa ca nu ne-am intilnit.(ei erau deja la Balotesti cind noi abia plecam din Peris, dupa o pauza mai mare la umbra)
Poze vazute din pacate doar de la Mihai C, pe facebook.

Mai stiu de o tura la Malaiesti de la Minerva care a postat foto pe facebook.


Am primit de la Mitica Lepadatu:

Prognoza pentru simbătă 25 iulie, arăta bine, de aceea ne-am propus traseul Bușteni, Cabana Poiana Izvoarelor, Pichetul Roșu, Tache Ionescu, Prepelac, Bucsoiul Mare, Brâna Caprelor, Cabana Mălăiesti, Glăjerie, Cabana Diham, Vârful Leuca, Vârful Grecu, Coama Lunga, Bușteni Datorită vremii capricioase, pe traseu am renunțat la intenția de a urca de la Prepelac pe Bucsoiu și de a cobori pe Brâna Caprelor, mergând direct spre Cabana Mălăiești. Traseul a fost frumos cu colegii prietenoși și veseli. Iata și poze: www.facebook.com/pho...62249&type=3&theater

Duminica 26 iulie un grup de 6 persoane, la jumătate fata de echipa de sâmbătă, am coborât în Predeal și am plecat pe Polistoaca, Panța Susai, Pârtia Cocoș, Cabana Gârbova, Virful Clăbucetul Taurului, Drumul Tunului, Azuga. A fost o tura cu soare, veselie, frăguțe, afine și zmeură. Pozele, aici: www.facebook.com/pho...07410&type=3&theater

Dacă a plouat mult, s-au făcut și ciupercile:
www.facebook.com/pho...39337&type=3&theater


De la Iura am primit urmatoarele:
Un intreg vagon de clubisti de la Floarea de Colt a coborat sambata in Busteni. Malaiestiul a fost directia preponderenta unde au plecat mai multe echipe care fie s-au dus direct fie au urcat pe Balaur, fie pe la Bucsoiu Mare iar altii au mai fost si pe văi. Eu cu Marius si Moniq am optat pentru o urcare pe Busoiul Mic urmand ca sus sa ne orientam dupa cum va fi vremea. La intrare pe valea Morarului au fost cateva ploicele succesive dar care doar ne-au udat pana la piele, nu au reusit sa ne opreasca. De fapt udatura mai mare a venit de la iarba inalta cat un stat de om din poiana Morarului. Aici ni s-au alaturat Razvan si Mihaela, care au constituit o companie foarte placuta si speram sa ii mai revedem in grupul nostru. Dupa ce am iesit din canionul Morarului am urcat pe vale pana la cea de-a doua brîna din Bucsoiu (prima fiind cea care duce din vale in padurea de jnepeni de la capul Balaurului) pe care am urcat-o pe fete inierbate, fara probleme tehnice, pana in creasta. Odata ajunsi pe culme am avut de infruntat un vant naprasnic, bine ca nu a durat mult pentru ca punea probleme reale. Odata terminata creasta Balaurului am decis sa urcam si Bucsoiu Mare si sa coboram pe Brana Caprelor la Malaiesti. Coborarea a fost spectaculoasa prin imaginea ploilor care se vedeau in zare peste Magura Codlei, insa care nu s-au apropiat de Bucegi. Intoarcerea de la Malaiesti a fost prin Poiana Izvoarelor la Gura Diham. Pentru cei amatori de statistica, lungimea traseului a fost de 22 km iar timpul de mers efectiv in ritm sustinut 8 ore 15 minute. Fusesem anuntati ca pe Take Ionescu se fac lucrari la poteca insa probabil ca doar au facut reparatii si eventual au schimbat lanturi care am vazut ca erau noi. Iata si cateva poze:
photos.app.goo.gl/ohyJ8s1jGQAzE2UN6

Marian C ne-a trimis un raport mai special: Muntenegru
In prezent pentru excursiile externe, restrictiile de calatorie sunt in continua schimbare, informarea (site mae, ministerul sanatatii cu link-urile lor si telefon/ vizita la ambasadele din Bucuresti ale tarilor vizitate/tranzitate) fiind importanta. 3 persoane am ales sa calatorim cu masina (atentie la asigurarea si cartea verde a masinii, valida pentru acele tari parcurse), nu la distante mari de Romania (cca. 1.100 km). La data plecarii, 15 iulie, pentru cetatenii romani se putea intra in Muntenegru si tranzita Serbia (taxa autostrada) fara restrictii, Legea carantinei (136/2020 cu aplicare din data de 21.07.2020) nefiind inca in vigoare. Atentie la regulile si traficul rutier, am intalnit foate multe echipaje mobile de politie in Serbia si Muntenegru, unele oprind in trafic fara motiv (control de rutina) ori pentru ciubuc. Pentru munte, care a fost obiectivul principal, s-a tinut cont de prognoza meteo si pentru zilele de varf s-au ales cele mai bune prognoze, restul zilelor fiind alocate litoralului (tot muntos), deplasarilor intre localitati si celorlate obiective (lacuri, manastiri, monumente UNESCO, poduri, canioane, drumuri de munte - inguste - cu panorame). Hartile si informatiile de la fata locului s-au luat de la birourile de informatii pentru turisti intalnite (Podgorica, Ulcinj, Kotor, Pluzine, Zabljak si Gusinje). Cazarile s-au gasit zilnic pe booking (wi-fi wireless) sau direct la fata locului. Din Romania am avut descarcate hartile rutiere ale tarilor parcurse. In Serbia am gasit la o benzinarie harta fostei Yugoslavii. In Croatia (pentru Dubrovnik) nu am avut acces, s-a cerut la frontiera test COVID-19. Intoarcerea in Romania s-a facut prin Albania, Macedonia de Nord (cu escala la Struga pe malul lacului Ohrid, taxe autostrada) si Bulgaria (taxa vinieta si pod Russe-Giurgiu), la intrare in tara incepand si carantina la domiciliu pentru14 zile (risc asumat). Total cheltuieli combustibil (cca. 3.000 km.) si cazari: cca. 150 euro/persoana. Mancarea este mai ieftina ca in Romania.
Imagini gasiti aici:


3 zile in Parcul Național Durmitor din Muntenegru

photos.app.goo.gl/RLgaCQHX5Pr8Q46K6

si restul dintre locurile vizitate în Muntenegru (litoral, Lacul Pivsko, Măn. Ostrog, intrarea în Parcul Național Prokletije)

photos.app.goo.gl/1shniSMtaqFSWKQ46

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 4 săptămâni #3939 de MihaelaDobrin
Simbata 25.07.2020- Busteni Poiana Izvoare-Pichetul Rosu-Tache Ionescu-Malaiesti si retur Busteni. Initial ne-am hotarit pentru Timbal dar la Pichetul Rosu am aderat la traseul majoritaii, catre Malaiesti. A burnitat putin de la Poiana Izvoare pina la Pichet dar apoi vreme placuta.
photos.app.goo.gl/5tqVBoN5XadotuZc8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 4 săptămâni #3940 de hoinar
Cerul acoperit, Prahova tulbure şi umezeala mare din pădure ne-au îndrumat către zone mai deschise aşa că am pornit (Iura, Moniq şi Marius) de la Gura Diham pe o ploaie măruntă care a continuat ceva timp în reprize scurte. La intrarea în valea Morarului ni s-au alăturat Răzvan şi Mihaela (desprinşi dintr-un grup mai mare care n-a mai continuat pe vale din cauza ploii). În Poiana cu Urzici ne-am udat până la brâu prin vegetaţia înaltă dar, revenind în firul văii, ploia s-a oprit. După canion am lăsat în dreapta prima brână care urcă spre jnepenişul de la Capul Balaurului şi ne-am abătut, ceva mai sus, pe un picior înierbat care, cu câteva zig-zag-uri finale (puţin cam aeriene), ne-a scos în creasta Balaurului, puţin în aval de zona de obârşie a vâlcelului Portiţelor (altă dată reţin c-am ieşit undeva mai jos pe creastă, o variantă ceva mai prietenoasă). Astfel am evitat zona de pădure de sub Ţimbal unde mulţi copaci căzuţi pe la începutul anului fac urcuşul mai neplăcut. Pe creastă vântul ne-a îngenuncheat, la propriu, de câteva ori. Un vânt destul de rece aşa că n-a fost nicio ruşine să folosim căciuli şi mânuşi la sfârşit de iulie :-) Am zăbovit puţin sub poteca de creastă şi-am urcat pe Bucşoiu Mare purtaţi de vânt. Din fericire, ploaia care se vedea peste Piatra Craiului nu s-a abătut către noi. Am coborât în valea Mălăieşti pe Brâna Caprelor. Norii s-au mai spart şi chiar s-a văzut puţin soarele. După o scurtă pauză la cabană am revenit la Gura Diham via Prepeleac - Pichetul Roşu - Poiana Izvoarelor.

photos.app.goo.gl/cjLPvXyunWrueuvB9

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 3 săptămâni - acum 11 luni 3 săptămâni #3941 de angela
si aici se deschide un capitol de rapoarte foto de la Svetlana, care a revenit din Grecia/ Rhodos:

Am plecat din Rodos pentru o zi
Symi
Symi, o insula din arhipelagul Dodecanese, la vreo 40 km de Rodos, pomenită de Homer (a luptat de partea grecilor în războiul troian), Pliniu cel batrîn, Tucidide, cu o istorie romană, apoi bizantină pîna la cucerirea ei de cavalerii ordinului Sf. Ioan, apoi de otomanii lui Soliman. Este locul de naștere a celor trei Grații iar numele ar fi al unei nimfe. Si-a cucerit independența în 1912, împreună cu tot arhipelagul, pentru scurt timp, fiind supusă apoi de italieni, și de naziști, o istorie comună cu cea a Rodosului și a arhipelagului. La un moment dat foarte prosperă datorită construcției de nave și a comercializării bureților, populația fiind cîndva de peste 25000 locuitori, acum oscilînd în jurul a 2500 locuitori. Printre monumentele importante Il Castro cu ruinele fortificațiilor cavalerilor Sf, Ioan, și a Mănăstirii Sfîntului Arhanghel Mihail al Panormitis, ridicată în secolul 18 se pare pe locul unui templu al lui Apollo. Am făcut plajă, am urcat pînă la castru, mai greu ca Bucsoiu, printre multe biserici închise și în final la mănăstire.
photos.app.goo.gl/uyeGfEzMd59bRouf8

Rezervație naturală cu fluturi Panaxia Quadripunctaria, ce se trezesc înlunile calde de vară. Sunt adormiți în copaci și pe pietre, în film se văd mai bine cei ce zboară. Rezervația este la vreo 25 km de capitala Rodosului. Este singura pădure de Liquidambar orientalis sau in Greacă “Zitia” în Europa, și loc de odihnă pentru fluturii Panaxia Quadripunctaria (Jersey tiger), o molie nocturnă. Acești copaci secretă substanțe speciale ce atrag fluturii. Este un habitat ce găzduiește fluturii Panaxia Quadripunctaria, care își fac apariția în iulie august.
Valea cu fluturi
photos.app.goo.gl/8HuyzF8Ahwb6zY1G9

Șapte izvoare, un loc răcoros și o plimbare mică gen dealurile noatre. Cel mai palpitant a fost trecerea printr-un tunel îngust de vreo cîteva sute de metri, dar acolo nu puteam face poze. Am completat programul cu plajă la Tzambiki.
Seven Springs
photos.app.goo.gl/GzJbBX8tTMqyUSRQA


va fi completat pe masura ce sosesc albumele...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria