Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 27 iulie - 2 august 2020

acum 11 luni 3 săptămâni - acum 11 luni 3 săptămâni #3945 de angela
La acest sfirsit de saptamina incepe o mica 'tabara' in Muntii Fagarasului, la initiativa lui Cristi A. Probabil raportul de acolo va veni abia saptamina viitoare. Pina atunci, va rog sa va postati rapoartele acestei saptamini aici, ca raspunsuri la aceasta introducere scurta. Sa aveti vreme buna si ture faine!!!

Fiind in toi vacanta de vara, mai ca pe vreme de pandemie, dar tot avem citiva colegi care cauta potecile montane sau de bicicleta, chiar daca a fost o saptamina caniculara.

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 3 săptămâni - acum 11 luni 3 săptămâni #3947 de ROFMihai1075
Bușteni - Munticelu - V. Priponului - V. Căldărilor - V. Cerbului - Dr. Fânului - Bușteni 01.08.2020

Nu este foarte multă lume în tren. Se formează câteva echipe. Aleg să merg în premieră pentru mine, la inițiativa lui Iura, pe V. Priponului cu coborâre pe V. Căldărilor. La ora dimineții Munticelu este pustiu. De abia pe V. Cerbului mai întâlnim câteva persoane. În Poiana de la baza Văii Priponului paște liniștit un ursuleț. Urcăm valea și pe la jumătate apar și norii. Este un spectacol de nori, începe ploaia cu o scurtă grindină iar odată ajunși deasupra Colțului Priponului iese soarele. Bucăți de nori, priveliști cu soare și umbre, aer curat după ploaie și multe fotografii. Coborâm pe V. Căldărilor care se umple de ceață (nori) dar găsim un traseu accesibil (stânga, apoi dreapta și în jos). Este o după-amiază liniștită. Coborâm ușor pe Drumul Fânului, facem și o pauză de zmeuriș însă tot ajungem cu vreo oră înainte de Regio 3012.

O tură deosebită! Pe data viitoare!


photos.app.goo.gl/DifW4AMkXDUm4GG47
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 3 săptămâni #3948 de Ilinca
Si raportul lui Iura cu tura pe Pripon - Caldari:

FESTIVALUL CEȚURILOR
Un duo cu Mihai (Râciu) cu urcare din valea Cerbului pe v. Priponului și coborâre pe v. Căldărilor. Ursul, care ne-a onorat cu prezența în poiana văii Cerbului, ne-a urmărit cu curiozitate și calm și nu s-a mișcat de lângă potecă cu toată larma produsă de noi plus înca două persoane care ne-au ajuns din urmă, așa că a trebuit să ne luăm inima în dinți și să-l ocolim pe sub valea Caprelor prin urzici. După ieșirea din Pripon, mult mai devreme decât se anunța, a venit brusc ploaia. La inceput a fost doar grindină iar apoi picături mari și dese. Bine dotați cu pelerine, am continuat să urcăm fără să ne deranjeze prea mult, căci era caldă, de vară, doar ca bocancii s-au umplut repede cu apă. Când am ajuns în creasta Proponului, ploaia s-a oprit, negura s-a spart și a început festivalul cețurilor. Erau atât de spectaculoase încât am uitat și de bocancii plini cu apă, și de pantalonii uzi până la brâu și de prânzul din rucsac. Deoarece un alt val de negură se apropia repede dinspre Omu, am decis să începem coborârea imediat. Nu a mai plouat însă valurile de ceață deasă întrerupte de scurte înseninări s-au succedat până jos, aproape de poteca văii Cerbului. Găsirea unui traseu de coborâre prin Căldări în condiții de ceață și cu iarbă udă nu este floare la ureche însă totul a mers strună și la ora 3 făceam în sfârșit mult-așteptata pauza de masă la soare, lângă poteca turistică vizavi de intrarea în Brâna Mare a Morarului. Am coborât spre Bușteni agale, pe Plaiul Fânului, cu o puză consistentă în zmeuriș. Poate fi o tură în abrupt mai frumoasă ca peisaj și mai spectaculoasă de atât? Albumul integral aici:

photos.app.goo.gl/ZzLEVsVMnCzfSHvBA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 2 săptămâni - acum 11 luni 2 săptămâni #3950 de angela
Abia revenita din Fagaras, postez rapoartele gasite prin casuta mea de e-mail, fara alte comentarii(din partea mea :) )

Artemiza:
Timp de calitate intr-o drumetie montana !

Sambata 01 august 2020 in trenul regio destui VSD-isti dornici de drumetii montane. Propunerile de drumetii erau din cele mai tentante : Varful Omul , Bucsoiul , Morarul , Piatra Mare etc. Avand in vedere ca in zilele de joi si vineri in Bucuresti aerul a fost inrespirabil , mi-am dorit o drumetie cu multa umbra unde sa ma satur de aerul curat al padurii si sa nu mai port ,, masca " ! Asadar impreuna cu alte cinci fete membre ale Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti am hotarat sa parcurgem Cheile Rasnoavei din Predeal ( Monumentul Mihail Saulescu 1030 m. alt. ) , pe nemarcat pana la Cotul Donului , apoi urcare prin padurea umbroasa spre Poiana Secuilor ; inainte de poiana am mers dreapta pe un drum forestier pana in varf de unde am urmat in stanga multe drumuri forestiere tot nemarcate cu multe schimbari de directii care ne-au oferit mari placeri .Prin padure ne-am tot oprit la zmeura , am cules tot timpul ciuperci ( hribi , creasta cocosului , galbiori .), apoi cu pungile pline am iesit din padure in drumul care ducea spre Cheile Rasnoavei. In fata noastra stanga si dreapta era un peisaj cu totul aparte :rulote , corturi ,gratare si foarte multa lume de toate varstele ! Noi am continuat drumetia inca 200 metri , pana la locul cel mai spectaculos al cheilor ,apoi ne-am intors pe Valea Tocilitei la Poiana Secuilor ( 1100 m. alt. ) , Trei Brazi - Predeal - gara ,un timp de calitate de opt ore in 22 km circuit .
photos.app.goo.gl/TY91dsENKkoeDvSo9

Svetlana:
Deși nimic ieșit din comun, un traseu cu multe flori, chiar și de colț. Imi pare bine că am ieși în platou și am reăzut Babele și Sfinxul, în compania lui Mișu Drumea.
Jepii mici
photos.app.goo.gl/EfmSDQKzGfwb73Jm6

Radu A:

Eu am fost cu amicul Dragos ieri pe Valea Coltilor si dupa ce s-a terminat am coborat in Galbinele si am urcat pana in BMC.
In cele din urma am coborat in Pripon. Iaca si cateva imagini:
kermit.go.ro/VColti_Pripon_aug20.tar
kermit.go.ro/radu/VC...ipon_aug20/index.htm

Loredana:
Sambata dimineata, in tren, se conturau doar doua ture care sa ma atraga: Balaurul si Valea Morarului. Cum vremea se anunta capricioasa – site-urile meteo anuntau ploaie in jurul orei 15 – si, pe de alta parte, voiam de vreo 2 luni sa ajung pe Morar, am optat pentru varianta doi.

Am pornit la drum cinci persoane, eu, Marinica, Eugen, Andrei si o doamna cu care n-am mai mers pana acum pe ture. Pe scurt, cinci.

Dumul bun, putin umed la inceput, dar nu noroios. Apa cu debit destul de maricel, dar am trecut fara problemene pentru a intra in traseu.

In prima parte a traseului am mers pe soare, cand am iesit in primul luminis de unde se vedeau acele morarului, norii au inceput si ei sa apara, acoperind si descoperind chipul soarelui in functie de vant.

Spre deosebire de alte dati cand, intrati pe vale, mergem pe poteca din stanga, cea din padure si abia apoi intram pe firul vaii, acum am luat urcusul de jos. A fost o schimbare buna, caci au fost unele portiuni intersante unde te mai puteai catara putin.

Norii si soarele au alternat, facand urcusul mai usor de dus. Cand am ajuns pe urcusul spre pentultima caldare, din urma ne-au ajuns norii plumburii si dupa cativa stropi de ploaie rece, a inceput sa dea cu grindina. Ne-am pus pelerinele cat am putut de rapid si am continuat urcusul. Se facuse frig (sau cel putin mie mi-a fost frig) atat din cauza grindinei cat si a vantului rece. Vantul a fost benefic totusi, caci a dus mai departe norii iar soarele a stralucit din nou, incalzindu-ne.

In ultima caladare ceturile pluteau peste versanti. Am urcat pe peretele dinspre Omu, mai abrupt dar mai scurt Cand si cand ceata venea atat de deasa ca abia mai vedeam. Am tinut insa directia, norii se mai rispeau dusi de vant si am ajuns fara probleme sus, la Cabana. Unde era lume multa, nu atat de multa ca in saptamanile cu soare, dar oricum, relativ aglomerat.

Am mancat pe iarba, tremurand, baietii au tras un pui de somn, si dupa o pauza bunicica am pornit la vale, pe Cerb.

La inceput am mers prin ceata. Vremea parea una de toamna tarzie. Frig, toata lumea cu haine groase, baietii si cu caciuli. Dupa ce a mai coborat putin, vantul a inceput sa risipeasca nourii, dezvaluind peisaje de vis. S-a facut si cald, am ramas din nou la tricou, si ne-am continuat drumul pana jos bucurandu-ne de frumusete.

S-a mers insa in padure atent, caci in zonele umbroase stancile erau umede si, tocite fiind de atatea mii de talpi, se cam aluneca.

Am cules si ceva plante de leac, am mai facut o pauza lunguta sa nu ajungem prea deveme la tren, pe scurt, ne-am bucurat de drumetie.

Am ajuns la gara cu vreo 15 minute inainte sa vina trenul de 19.54, in care am avut bucuria de a prinde si locuri.

Pe scurt, o drumetie frumoasa, de suflet.


si linkul
photos.app.goo.gl/M5KVY5DBxpeLaEHh6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 2 săptămâni #3952 de angela
Pentru doritorii de a afla cum a fost tabara 'pandemista' din Fagaras, in varianta noastra, cu Silvia, iata povestea - la Jurnale: www.floareadecolt.co...020-tabara-buda#3951
si pozele aferente (linkuri, tot acolo)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 2 săptămâni #3954 de angela
Si de la Mitica L, priun intermediul lui Iura, avem

CINCI ZILE IN MUNTII BUCOVINEI


Mi am propus să repet o parte din drumețiile făcute anul trecut în Carpații Orientali cu colegii de club. În acest scop am rezervat la Vatra Dornei cazarea pentru patru nopți și de acolo, în funcție de prognoza am plecat pe trasee. Plecarea a fost miercuri, 29 iulie la ora 5 dimineața din București către Ploiești iar apoi prin Brașov, Tușnad, Toplița până la Vatra Dornei, un drum lung și frumos dar obositor. După cazare am urcat pe Dealul Negru de unde am făcut un tur de orizont și am identificat după harta munții Giumalău, Călimani, Rodnei, Suhard și Obcina Mestecăniș. În coborâre am mâncat afine, frăguțe, zmeura și am mers la cele trei Izvoare cu apă minerală din zonă. Poze din prima zi:

www.facebook.com/pho...91859&type=3&theaterJoi, beneficiind de o prognoză bună, am plecat conform planului spre masivul Giumalău. Din localitatea Rusca am urcat pe Valea Rusca spre Cabana Giumalău și de acolo la vârful Giumalău 1857m. Am coborât la mașină și am plecat spre Chiril, pe Transrarău până la Cabana Rarău Piatra Șoimului Pietrele Doamnei circuit, platou și vârful Rarău 1650m.

www.facebook.com/pho...26651&type=3&theaterVineri am fost în masivul Calimani pe la Gura Haitii de unde am mers cu mașina până la cariera de sulf. Contrar prognozei, a început ploaia cu tunete și fulgere care ne-a ținut în loc circa o oră până s-a oprit și ne-am hotărât sa plecam pe traseu, În continuare, vremea a fost capricioasă, alternând perioadele cu ceață soare și ploaie Am urcat în creastă pe șaua Nicovala și am urcat spre vârful Pietrosul 2101m trecând pe lingă vârful Pietriceanu, vârful Negoiul Unguresc și am coborât pe Rățițiș.

www.facebook.com/pho...17897&type=3&theaterSâmbăta am plecat la Ciocănești cu mașina, de unde am urcat la Schitul Sfânta Cruce în Munți Suhard pe un traseu către Vatra Dornei de circa 10 ore care a inclus și Vârful Oușorul 1640m.

www.facebook.com/pho...46896&type=3&theaterÎn ultima zi, duminica am plecat din frumoasa Bucovina cu gândul de a reveni, nu înainte de a vizita câteva obiective turistice de pe traseu. Prima oprire a fost la la Gura Humorului, apoi la Mănăstirea Voroneț. A urmat Cetatea Neamțului, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, de unde am mers direct spre casă.

www.facebook.com/pho...20994&type=3&theater

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria