Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

excursie Muntenegru, 16-23 iulie 2020

acum 11 luni 3 săptămâni #3946 de mario
În prezent pentru excursiile externe restricțiile de călătorie sunt în continuă schimbare, informarea (site-uri mae, ministerul sanatatii, insp cu link-urile lor și telefon/ vizită la ambasadele din București ale țărilor vizitate/tranzitate) fiind importantă. 3 persoane am ales să călătorim cu mașina (atenție la asigurarea și cartea verde a mașinii, validă pentru acele țări parcurse), nu la distanțe mari de România (cca. 1.100 km/ cca.12 ore de condus). La data plecării din București, 15 iulie, pentru cetățenii români se putea intra în Muntenegru și tranzita Serbia (taxă autostradă) fără restricții, Legea carantinei (136/2020 cu aplicare din data de 21.07.2020) nefiind încă în vigoare. Atenție la regulile și traficul rutier, am întâlnit foate multe echipaje mobile de poliție în Serbia și Muntenegru, unele oprind în trafic fără motiv (control de rutină) ori pentru ciubuc.
Pentru munte, care a fost obiectivul principal, s-a ținut cont de prognoza meteo și pentru zilele de vârf s-au ales cele mai bune prognoze, restul zilelor fiind alocate litoralului (tot muntos), deplasărilor între localități și celorlate obiective (lacuri, mănăstiri, monumente UNESCO, poduri, canioane, drumuri de munte - înguste - cu panorame). Hărțile și informațiile de la fata locului s-au luat de la birourile de informații pentru turiști întâlnite (Podgorica, Ulcinj, Kotor, Pluzine, Zabljak și Gusinje). Cazările s-au găsit zilnic pe booking (wi-fi wireless) sau direct la fața locului cu negociere tarif. Din România am avut descărcate hărțile rutiere ale țărilor parcurse. În Serbia am găsit la o benzinărie harta fostei Yugoslavii. În Croatia (pentru Dubrovnik) nu am avut acces, s-a cerut la frontiera test COVID-19. Întoarcerea în Romania s-a facut prin Albania, Macedonia de Nord (cu escală la Struga pe malul lacului Ohrid, taxe autostradă) și Bulgaria (taxa vinietă și pod Russe-Giurgiu), la intrare în țară începand și carantina la domiciliu pentru14 zile (risc asumat).
Total cheltuieli combustibil (cca. 3.400 km.) si cazări: cca. 150 euro/persoană. Moneda utilizată în Muntenegru este euro. Este necesar numerar euro și card. Mancarea este mai ieftină ca in România (mai puțin pâinea).
Imagini găsiți aici:

 • 3 zile (19-21 iulie 2020) în Parcul Național Durmitor din Muntenegru, photos.app.goo.gl/RLgaCQHX5Pr8Q46K6 ;

 • celelate zile cu locurile vizitate în Muntenegru (litoral, Lacul Pivsko, Măn. Ostrog, intrarea în Parcul Național Prokletije în apropierea graniței cu Albania unde nu am mai apucat sa ajungem pe vf. Zla Kolata ori Maia Rosti), photos.app.goo.gl/1shniSMtaqFSWKQ46 .

  Bucurii și voie bună!
  Ture faine!
  M.

  Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

  Biblioteca

  Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

  Cronica săptămânală

  Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

  © 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

  CUI 36110772
  RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria