Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 17-23 august 2020

acum 11 luni 1 zi #3963 de angela
De data aceasta cea mai harnica la raport este Svetlana:
Primul traseu mai greu din acest sezon. Cu greu m-am ínut de echipa lui Mitică, pe care cred că am și încetinit-o, dar pînă la urmă am ajuns la Omu, de unde am coborît pe Cerb, la trenul de 8:44.Ai lui Mitică intenționau să coboare prin Mălăiești, brîna Caprei.
Balaur 2020
photos.app.goo.gl/qNPzcrD3Uhx93vT96

Vali G a propus tura si a fost cu un grup pe ... 22.08.2020.Valea Țapului
Trenul Regio 3001, din care coborâm la Bușteni, a fost aglomerat. Mitică I are echipă pentru Schiel, Piatra Arsă, Piciorul Pietrei Ars, Sinaia. Echipa lui Cristi merge pe Valea Albă. Aurelian cu echipa merge pe Valea Gălbinele, firul principal. La Gura Diham ne despărțim de grupul lui Mitică II care face în forță creasta Balaurului, Bucșoiului, Brâna Caprelor, Mălăiești, Gura Diham, Bușteni.
Echipa noastră optează pentru Valea Țapului, cu zmeuriș gustos și rouă la intrare. Nu e rouă, iar valea este udă, dar îmbărbătați și încântați de întâlnirea cu două tinere și experimentate alpiniste ajungem totuși in BMC pe la ora 15.00. Vorba lui Andrei: " Ne-am ținut ca ogarii la concurs, dupa momeală". Fetele, "care au ceva vârfuri în palmares, atât în România cât și prin vecini: Lenin, Matterhorn, Island Peak, Kilimanjaro, Elbrus, Manaslu, etc" după spusele lui Mircea.Mihutescu, ne-au lăsat în moleșeala noastră și au pornit-o către responsabilitățile cotidiene. Mulțumim fetelor pentru toleranță !
După comportarea din traseu parcă aș recomanda primirea lui Eugen în club; este ziua în care o să mă imbăt.
Pe Colțul Mălinului admirăm doi tineri alpiniști, care ne-au și ajuns din urmă; noi suntem mâncători de afine și zmeură ! Sunt prieteni cu Valentin Mozes. Felicitări băieți !
Ne-am întors agale pe BMC, Pripon, Valea Cerbului, Poiana Coștilei, Munticelu la Bușteni pentru trenul Regio de la ora 19.56, aglomerat iar.
ATENȚIE !La intrarea în vale este o asigurare cu cablu, dar nu este suficientă pentru a parcurge valea în siguranță. Fără experiență sau indrumare nu mergeți pe o vale alpină numai pentru că ați auzit că e ușoară, frumoasă și abordabilă. Nu-i o perioadă bună pentru a sta prin spitale !

photos.app.goo.gl/A8omJqSV9B75kRYeA

Noi am fost cu Lenevila intr-o excursie pe valea Dimbovitei, cu Dana si Mihai S- 22-23 august:
photos.app.goo.gl/XTBzx3XUmpcYVDXK9
Simbata a venit si Ileana cu noi, ne-am intilnit in dreptul parcarii pentru Garofita Pietrei Craiului. Drumul spre Satic este acum complet asfaltat si asta te face sa remarci frumusetea cheilor prin care trece... si scade si timpul de parcurs, in afara cazului (de la intoarcere) cind dai de o cireada de vaci cu tendinte spre dreapta... (adica in masinile care vor sa treaca 'la vale'). Ingust pe alocuri, dar este fain! Dupa aceea, spre Pecineagu... e la fel cum a fost, in cei 12km sint citeva puncte mai scirboase, dar asta nu impiedica lumea sa bintuie pe acolo- in numar suficient, ca sa zic asa! Noi am ajuns relativ devreme pentru gustul celor care merg acolo, ca nu am oprit decit o data pe drum, pentru o pauza la Coltul Bufnitei si la cascada firava de linga Doru (de munte). Am prins o coada in Rucar(se repara un pod!) si ceva camion mare pe drumul comunal (scurtatura spre Dragoslavele), asa ca nu am fost la intilnire la 10.30, ci am intirziat ceva gen sfert academic. Am mers cu totii pe forestier, dar la 2 km de baraj l-am lasat pe Lenevila la marginea drumului, ca ne cam obosisera hirtoapele si noroaiele... Am mers cei 2km ramasi pe jos, am vazut ca ar fi mers cam 'la fel' chiar pina pe baraj, ca au fost destui care s-au dus pina acolo. Mai departe oricum nu aveai cum, doar cu bicicleta. Pe jos nu e mare satisfactie, amn incercat prima data pe malul drept- unde era umbros, dar nu prea se vedea mare lucru, asa ca ne-an plictisit si ne-am intors de la un panou cu 'vine ursu'...:) de unde urma un intrind adinc al drumului/lacului. Apoi am mers pe partea insorita... cam la fel, dar macar aici am gasit si o scurta varianta care ne-a dus la apa, si de unde am facut si citeva poze spre Fagaras. Totusi cel mai bine se vede ceva chiar de pe baraj. N-ema intors, caldura mare... urmatoarea oprire de explorare fiind pe BA spre Tamarusl Mare (acolo scria de fapt spre Curmatura Foii). Un drum forestier relativ placut, dar o tinea tot asa... prin padure si la o cotitura am zis ca e suficient- a fost si singurul loc cu ceva belvedere spre Papusa. In final am debarcat primii cortorari la accesul spre Dracsin si, dupa ce am dus-o pe Ileana la masina ei, m-am intors si eu sa ne instalam acolo cu totii pentru o noapte la cort. Eu imi aminteam de un izvor, dar nu am ajuns pina la el, am preferat sa ma opresc la bariera (era deschisa) si am campat putin dupa ea, linga piriu. Aveam apa destula in masina, asa ca nu era o problema- pt ceai etc. Am dormit destul de bine, a fost cald, eram destul de departe de drumul pe pe valea Dimbovitei- unde s-a mai circulat pina tirziu, doar ca la 5 fara 5 dimineata am avut suropriza ca a trecut la deal o masina- probabil mergeau la stina din Dracsin. Cind ne pregateam sa plecam la vale, a mai urcat una. Am adunat corturile ude, ca nu aveam vreme de pierdut si oricum nu conta-le uscam acasa, dupa excursie! Ceata a persistat pina pe la ora 9 pe valea Dimbovitei, deci umezeala cit cuprinde- la noi a fost ceva mai putina.
Am parcat la locul cunoscut si automatul ala timpit nu a vrut sa ne dea bilete, asa ca am luat-o dupa citeva incercari spre Garofita PC. Intr-un loc fum pe vale-de fapt se inghesuise ciudat, desi la distanta apreciabila... tocami acolo, provenind de la un foc de tabara aproape stins de linga cabana. Miki nu era, e plecat la un maraton din ce stiu eu, dar era un grup cazat acolo, asa ca am lasat (in sfirsit!!! dupa atitea luni) calendarul Clubului- o fata i l-a pus pe pat in camera lui.
Apoi am luat apa de la izvor si am luat-o la deal prin zmeurisul bine cunoscut (bine asortat cu urzici) pe CG. Am mers f greu, cel putin eu, cald si umed (pretexte!)... asa ca abia dupa ora 1 am ajuns in zona de sub abrupt/spre Cerdacul Stanciului. Acolo am facut pauza de masa- era lume, dar nu te calcai chiar in picioare. Pe urma am luat drumul spre valea lui Ivan si am coborit pe la Crucea Granicerului (la 3 am fost acolo). De acolo spre vale tot mai soare si tot mai cald, asa ca nu ne-a tras foarte tare ata la tropait, si abia pe la 5 am fost inapoi in parcare. Am luat apoi drumul spre casa, pe unde am venit. Pe la 8 abia eram spre Chitila- acasa eu am ajuns la 9.
Vremea a fost foarte buna, de fapt, dar mie mi s-a parut prea umed si prea cald si am mers greu - in padure era bine, la umbra.

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 1 zi #3964 de MihaelaDobrin
Vineri 21.08.2020- Timis de jos- 7 Scari -Cab. Piatra Mare- Sirul Stincilor-Timis de jos.Am plecat vineri cu Inter Regio de ora 7, in ideea ca va fi lume mai putina dar erau aproape toate locurile ocupate in cele 3 vagoane ale trenului insa am gasit locuri; in schimb, la intoarcere, in IR de la ora 20:17 din Predeal, ( avind peste 8 vagoane ) primul vagon de linga locomotiva a fost aproape gol. Lume multa la 7 Scari dar majoritatea au coborit inapoi la baza canionului. La cabana Piatra Mare nitica ceata si putini turisti. Spre Sirul Stincilor si catre Dimbul Morii nu ne-am intilnit cu nimeni.
photos.app.goo.gl/j89UPm6CGcSFNCBS8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 10 luni 3 săptămâni - acum 10 luni 2 săptămâni #3966 de angela
De la Bogdan S a venit primul album din vacanta din Apuseni din aceasta vara:
cheile Sighistelului-canionul Cheia Rea-Groapa Ruginoasa
photos.app.goo.gl/QbwwXbvzZLygZKuj9

episodul 2: pestera Portile Bihorului
photos.app.goo.gl/8A6YoccLPJewXXKG8

episodul 3: cascada Patrahaitesti
photos.app.goo.gl/Ta2CsVdzEbaM2pPj7

episodul 4: circuitul Bohodei
photos.app.goo.gl/tiRBrEE9tken1LUU8

episodul 5: Crisul Pietros
photos.app.goo.gl/2akKpcqUocsdNQ4PA

episodul 6:
cascada Bulbuci - Pietrele Ciungilor
photos.app.goo.gl/c75Bt5dXUQRHxeKJ8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria