Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamina 21-27 septembrie 2020

acum 9 luni 3 săptămâni - acum 9 luni 3 săptămâni #3984 de angela
Saptamina 21-27 septembrie 2020 este anuntata cu un weekend in racire si vreme ploioasa/coduri colorate, mai ales pe munte. Totusi au fost curajosi care au iesit in natura si nu le-a parut neaparat rau de alegere.
Citiva colegi au ales sa mearga vineri cind vremea era anuntata ceva mai buna decit in rest.

Primul raport vine de la Mihai R:
Sâmbătă mergem sau nu la munte? Cod galben-portocaliu de ploaie, furtună.
Suntem dimineața în vagonul 2, trei persoane. Mergem.
Până la urmă slalomăm printre prognoze și predicții meteo și găsim o zonă mai liniștită spre Timiș și Brașov.
Dimineața este soare și cerul albastru. Urcăm pe
Horvatca. Traseul este schimbat din cauza doborâturilor și a vegetației din abundență.Ne abatem de vreo două ori de la traseu dar în zone foarte frumoase. Revenim de fiecare dată pe traseu și în jur de ora14:00 suntem pe vârf. Platoul Bucegilor a fost acoperit de nori toată ziua. O parte din grup vrea să prindă trenul de 16:42 din Timișul de Jos. Începe o ploaie măruntă. Ne grăbim pe Drumul Familiar, alergăm puțin după trenul ținut pe loc de colegii care au ales alte trasee.
Totul ok, o sâmbătă foarte frumoasă în
Piatra Mare!
photos.app.goo.gl/kq7RuMUmdMtopadT6

Duminică vremea se anunță frumoasă. Profităm și mergem la cățărare.
Dimineața este soare și frumos dar cam ingheață mânuțele pe stâncă. Sunt trasee foarte frumoase aici la
Padina. După ora 11 se încălzește. Cățărăm până pe la 15:00 și fugim la vot.
O duminică frumoasă la cățărare!

photos.app.goo.gl/FouwYrNpqeS2z1b98

Si Svetlana a fost in excursie pe munte, in Bucegi:
Într-o excursie organizată de Sanda Miu, în ciuda ceței și prognozei proaste, platoul destul de animat, la fel și Valea Ialomiței, inclusiv cu oaspeți din străinătățuri. De la 2 pm însă a plouat zdravăn. Mulțam Ancăi care a ales acest traseu.
Piatra Arsa - Babele - Piciorul Babelor- Padina
photos.app.goo.gl/FtL1YxiL1xNdEzNV6

Dumitra ne-a trimis un album foto din tura de duminica intitulat 27.09 Muntii Leaota - V. Brateiului-Cab. Bratei-M.Rateiul 2019m-Culmea Leaota - Vf.Leaota 2133m
photos.app.goo.gl/YkNm8bJ5GCuLhdiu5

In alta nota, am fost si eu singura sau cu colegi in ture de bicicleta la acest sfirsit de saptamina, dupa ce am mai fost in timpul saptaminii aproape in fiecare zi la cite o 'plimbarica'...
Miercuri, ca de obicei am fost la Lacul Morii, unde m-am intilnit cu colegii care se plimba pe acolo de obicei, luni si miercuri, joi am fost intr-o tura de 65km cu un prieten, pe Arges, vineri circa 30km, simbata am fost la Isvoarele ~88km: Magurele -Cretesti -Vidra - Gostinari -Isvoarele -Hotarele -Valea Dragului-Sintesti- Magurele
photos.app.goo.gl/sA6znwnNiC1V4JPR6

iar duminica, impreuna cu Dana si Mihai S, intr-o tura de aproximativ 95km: Lacul Morii - Dragomiresti Vale - Zurbaua - Sabareni -Buftea - Ostratu -Balotesti- Dimieni- Tunari- Pipera
photos.app.goo.gl/rS3V3mXEXCVJVwkn6

Initial ne gindisem sa facem in sens invers traseul propus de Horia (si a si fost, cu Mihai C) si sa ne intilnim pe drum, dar vintul din fata ne-a indemnat sa cotim la dreapta, in loc sa il mai infruntam direct pentru inca niste km, in Dragomiresti Deal. Tura lor a fost dinspre 13 Septembrie- Bragadiru - Teghes- Ciorogarla -Bacu- Lacul Morii.
Noi, ciclistii de duminica am ales sa votam de dimineata si abia apoi am plecat la 'distractie' :D sa infruntam vintul destul de rece si neprietenos.

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 3 săptămâni #3985 de MihaelaDobrin
Vineri 25.09.2020-Busteni-Jepii Mici-Briul lui Raducu-Jepii Mari (Schiel )-Busteni. Poteca mai buna decit anii trecuti in zonele pamintoase dar vintul racoros la intrarea pe Briu si in saua Seaca dintre Clai ne-a determinat sa facem pauza de masa abia la intrarea pe Schiel.
photos.app.goo.gl/m2SX4m8RhpaDGLzh6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 1 săptămână #3991 de angela
si cu intirziere din motive tehnice, un raport mai lung de la Artemiza:
O vacanta de opt zile cu miracolele Bailor Herculane si ale P.N. Cerna-Domogled. Sep 21–Oct 1
Primul album

Abia intorsi din Cheile Nerei un grup de patru montaniarzi (doi membri si doi simpatizanti al Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti) a primit salutul dupa traditia romana de bun venit: SALUTI ET LAETITIAE (sanatate si bucurie) in statiunea Baile Herculane din jud.Caras-Severin. Aici trebuia sa sarbatorim Pastele 2020! Pandemia ne-a impiedicat! Statiunea Herculane amplasata la 160 m altitudine cu climat specific depresiunilor intramontane cu influente submediteraneene, ne-a oferit un aer puternic ionizat ca la 2000 m altitudine. Am facut 14 bai calde sulfuroase(intre una si doua ore), impreuna am parcurs cele mai interesante drumetii in Muntii Mehedinti unele usoare de la Pestera ,,Gaura Ungurului"300 m.alt spre Cheile Peciniscai, de la Crucea Alba (529 m alt.)la Varful Domogledu Mare (1105 m alt.) iar in Muntii Cernei de la Izvorul Elisabeta (1000 m. alt) la Cascada Vanturatoarea 12,5 km de Herculane. Am ajuns si la catunele de la Scarisoara si Inelet (traseul pe scaritele de lemn),acolo unde se spune ca oamenii sunt ,, izolati de Romania ". Este adevarat ca si timpul a tinut cu noi! Va invit sa vizualizati vacanta noastra in cinci albume!
photos.app.goo.gl/TREvLgG2svJSYtVGA


O vacanta de opt zile cu miracolele Bailor Herculane si ale P.N. Cerna- Domogled. Al doilea album.
Cu o zi inainte cunoscusem o tanara familie din Bucuresti: Ionut si Livia, cazati la cinci minute de pensiunea noastra si dornici de drumetii montane! Asa a fost ca ne-au invitat sa facem impreuna Cascada Vanturatoarea mergand 22 km de Herculane cu masina lor. A fost frumos!
photos.app.goo.gl/VG13ZAXyXCY3Uemf6


O vacanta de opt zile cu miracolele Bailor Herculane si ale P.N. Cerna- Domogled. Al treilea album.

In aceasta zi Cornelia a hotarat sa faca un traseu cu Eugen spre Platoul Coronini, iar eu cu Cristina am plecat singure spre Cheile Ferigari- Domogled. Am strans alune si nuci, a fost frumos si salbatic!
photos.app.goo.gl/b6hFvPRXcaAvc19ZA


O vacanta de opt zile cu miracolele Bailor Herculane si ale P.N.Cerna-Domogled. Al patrulea album
In acest album noi cei patru am mers cu taxi pana la km22 de Herculane, apoi am traversat puntea peste Cerna. Am urcat pe o poteca serpuita pana la cele patru scari mari din lemn, ultima cea mai abrupta, fiind plasata la un unghi de 90grade, spre catunele Scarisoara si Inelet.
photos.app.goo.gl/RjjHs2o7Ys6YnxwS7


O vacanta de 8 zile cu miracolele Bailor Herculane si ale P. N. Cerna- Domogled. Al cincilea album
In acesta ultima zi dupa baile calde de sulf, am plecat intr-o drumetie spre barajul Prisaca, primul de pe raul Cerna. Am facut un total de 17,5km, am cules alune si ne-am intors cu bine!.
photos.app.goo.gl/EgZuGdRPBJojHbz68

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria