Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 5-11 octombrie 2020

acum 9 luni 1 săptămână - acum 9 luni 1 săptămână #3990 de angela
Cronica din aceasta saptamina este deschisa de Iura, care si-a continuat minivacanta in Apuseni.

Aflati departe de lumea dezlantuita cazati intr-o pensiune cocheta din Scarisoara in care eram singurii clienti ne-am desfasurat cum am putut, din cauza vremii, turele noastre din Apuseni din aceasta saptamana. Dupa primele trei zile cu cazare in Turda in care am vizitat geoparcul Racos, am urcat Piatra Secuiului si circuitul varfului Data in zona cheilor Valisoarei, rezervatia Scarita - Belioara si apoi, Cheile Turzii pe jos si pe creasta si salina Turda, din a patra zi ne-am asezat pentru cinci nopti la Piatra Mandrutului, in inima Apusenilor. Au urmat mai multe trasee la diferite distante de cazare, circuitul ghetarului Scarisoara (ghetarul propriu zis fiind inchis pentru inlocuirea scarilor), mini circuit la Casa de Piatra si o tura in cheile Sighistelului, ultimele doua afectate de ceva ploaie si ceata. Dupa ce frontul de ploaie s-a dus catre est am intrat cu masina mai spre nord si am facut intr-o zi un circuit lung care a inclus Cetatile Ponorului si Cheile Galbenei. A urmat o vizita la Rosia Montana si doua circuite scurte curinzand cateva monumente ale naturii din zona, fara a putea ajunge la iazurile de decantare din cauza drumului deteriorat de ploi. Urmeaza maine tura crestei Vulcan si apoi poimaine, revenirea la problemele de acasa. In continuare mentionez cateva observatii de luat in seama pentru eventualii doritori sa viziteze zona:
- Starea drumurilor a fost marea supriza, practic toate liniutele albe subtiri de pe hartile Google Maps care unesc catunele, care ne asteptam sa fie drumuri de caruta, fiind asfaltate si in stare impecabila. De accea am si reusit sa facem tura cu Cetatile Ponorului si Galbena, care nu era initial in plan. Este insa si un dezavantaj, deoarece multe din traseele turistice includ acum portiuni lungi de asfalt.
- In 10 octombrie, toamna se lasa inca asteptata, au ingalbenit doar ferigile si varful fagilor, deci codrii de arama vor fi catre sfarsitul lunii
- Aproape ca nu am intalnit turisti, chiar si pe traseele circulate, pensiunile fiind disponibile si am fost tratati regeste, ospatati cu palinca, prajituri, placinte, branza si lapte oferite cadou de gazda.
- Toate localitatile au magazine foarte bine aprovizionate si ieftine, nu e nevoie de adus aproape nimic de acasa.
Am pus si o scurta selectie de poze din zilele 3-9, pentru atmosfera (fara explicatii) aici:

photos.app.goo.gl/zFrcXTbyZmo4sM3p9

De la Ion H, am primit doua albume din excursia pe Valea Cernei cu Arhiva de Geografie:
9-10 oct 2020 Inelet si Domogled - Ziua 1
photos.app.goo.gl/SPLLGWnJ8Hcb3qnk9
si ziua 2:
photos.app.goo.gl/Mi9RmsG8VPafiSLW6
Revad cu placere locuri frumoase, bine stiute.

Mihai R a fost la munte in ambele zile. Pe valea Prahovei.
Sâmbătă se anunță vreme variabilă. Din tren privim spre Bucegii acoperiți cu nori. Alegem Mții. Baiului care par mai puțini înegurați. Ajunși la Stâna din Picior admirăm spectacolul din Bucegi unde norii rupți se plimbă peste creste, dezvăluind când și când bucăți de creste sau părți dintr-o vale sau dintr-o brână. Urcăm și pe vârf, după care coborâm pe frumosul Picior al Câinelui până în Sinaia unde în 50 de minute avem trenul către București.
A ieșit o tură frumoasă într-o zi în care nu eram prea siguri cum va fi.

photos.app.goo.gl/7X7kEi6DWQkb6cvy9

Duminică se anunță vreme mai bună. De mult doream să parcurg BMM-ul dar nu găseam parteneri de drumeție. Suntem trei, Andreea, Vali și Mihai. Pornim pe Munticelu și în două ore suntem la intrarea în BMM din V. Cerbului. Brâna Mare este foarte frumoasă pe această parte. Ajunși la trecerea spre V. Morarului a Brânei facem un popas să admirăm împrejurimile și dansul norilor. În continuare brâna este o surpriză, nu în sensul prea bun. Poteca este acoperită de jnepeni (nu complet). Înotăm prin jnepeni, mergem pe și pe sub jnepeni, ne luptăm să mergem mai departe... Într-o oră și jumătate reușim să ieșim în firul Văii Morarului unde ne așteaptă afine și merișoare. Merităm! :)
Tare păcat că această parte din Brână este blocată de jnepeni! Traseul este foarte frumos!
Ne grăbim puțin, scurtăm către Gura Diham și ajungem cu 30 de minute înainte de sosirea trenului.
Chiar dacă ne-am luptat ceva pe partea a doua a traseului, ce am vrut să facem și să vedem am văzut și am făcut! A fost o tură frumoasă pănă la urmă!

Brina Mare a Morarului
photos.app.goo.gl/4yBjRYGRmXRMnCzH6

Iata si de la Artemiza:
Drumetie de sambata 10-X-2020: Azuga - Drumul Tunului- Clabucetul Taurului -Garbova- Predeal
La ora 6,17 in trenul 3001 vagonul 2- sus, unde ne intalnim de obicei V.S.D -istii doar opt montaniarzi ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti! Probabil vremea nefavorabila a fost cauza. A fost usor sa hotaram o drumetie! Eu ma gandeam la adunat de ciuperci-ghebe. Am coborat in Azuga (930 m alt.) unde ne-am intalnit cu alti colegi sositi cu acceleratul, am traversat calea ferata, apoi dupa 250 m soseaua nationala, urcand spre zona impadurita, apoi Drumul Tunului spre Varful Clabucetul Taurului (1520 m alt.). Era umezeala dar nu a fost nevoie de pelerine. Ajunsi pe varf timpul era chiar placut dar din cauza cetii dense nu s-au mai vazut frumoasele perspective spre toate zarile, in schimb ne-am delectat cu merisoare si afine. Am coborat la cabana Garbova (1324 m alt.) asezata in saua de sub Varful Clabucetul Taurului, pazita de doi caini faimosi stanga si dreapta am facut un mic popas de 20 minute, dupa care am urmat poteca stanga pe curba de nivel,tot prin padure pana la Predeal (1030-1110 m alt.) adunand ciuperci comestibile: galbiori, ghebe, palaria sarpelui si creasta cocosului.In tren ne-am intalnit cu ceilalti colegi impartasindu-ne frumoasele impresii.
photos.app.goo.gl/6BQUUYA8Uje6efjz7

Impreuna cu citiva prieteni din club noi eu am ales o tura: Intre Leaota si Bucegi: Moeciu de Sus- Bucsa-Strunga-prin Pravale -valea Bingaleasa. Am fost intr-o echipa de 5 (cu doua masini), 3 cateluse (una s-a asociat grupului in Moeciu, cea mai mare si probabil cea mai tinara).
photos.app.goo.gl/ZDS63gjavd5pQhsL8

Bicicleala turistica de duminica, doar cu Silvia (dintre cei care au mai fost interesati, doi au renuntat din pacate):
CB - Jilava - Sintesti - Cretesti - Campurelu - Gostinari (obiective de vizitat: schitul Bellu, varsarea Sabarului in Arges) - traversare Arges - Comana (balta/ Neajlov/dig) - retur pe linga Arges (Adunatii Copaceni) - Darasti - Mierlari - CB/Jilava
photos.app.goo.gl/ZNLBnDh8k8r9A1VP6
Tura propriu-zisa a fost de 72km, la care eu am adaugat dus-intors drumul pina acolo si casa de 5.5km pe sens (am inregistrat 83km).

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 1 săptămână - acum 9 luni 1 săptămână #3992 de angela
a mai sosoit un album si de la Dumitra
Piatra Arsa-Babele-Vf.Omu-M.Bucsoiu Mic o parte din creasta
photos.app.goo.gl/quCZdwAdXHhUebd69

si o excursie la Oradea si zona apropiata (Vadul Crisului, Suncuius) de la Svetlana:
O zi din we prelungit la Oradea, partea outdoor. Vadul Crișului cu două ferate, Casa Zmeului și Peretele zînelor, pe asta am făcut-o noi. Apoi spre Șuncuiuș, pe la Peștera Vadul Crișului, și un traseu îngrozitor deasupra Peretelui gri, îngrozitor din cauza pămîntului umed și pantelor destul de mari. În final am ajuns și la Peștera Ungurului, pe care am văzut-o parțial în fugă. Pe drum este și o hartă cu un imaș cu ferate, unele în lucru. Traseul este accesibil cu trenul din Oradea, între Vadul Crișului haltă și Șuncuiuș.
photos.app.goo.gl/WtPYyL9GrUJWjJKVA

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 1 săptămână - acum 9 luni 1 săptămână #3994 de Ilinca
Cateva poze din tura propusa de Angela - trecere intre Leaota si Bucegi (Moeciu de Sus - Bucsa - Strunga - Moeciu de Sus).
Vremea a fost departe de ce promitea prognoza dar culorile de toamna erau incantatoare si s-a lasat si cu tratatie de merisoare si afine uitate din vara.

photos.app.goo.gl/xqQpo42WhbSfMc7o7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria