Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamana 12-18 Octombrie 2020

acum 9 luni 1 săptămână - acum 9 luni 6 zile #3995 de Adi
Deschid cronica acestei saptamani cu o tura de escalada in Cheile Dobrogei.

photos.app.goo.gl/4xWNowbbUC4hPzEm7
Later edit (angela)- textul din album:
De aceasta data Autostrada Soarelui este cea care ne poarta catre destinatia noastra. Ea se numeste Cheile Dobrogei.
Ne aflam in Judetul Constanta la o distanta de aproximativ 25km de Marea Neagra, insa noi suntem echipati cu rucsacuri, corzi, casti si hamuri de alpinism. Se anunta o zi frumoasa de sambata pentru grupul nostru de cinci din care am norocul sa fac si eu parte.

Oprim in dreptul a 5 trasee, avand grade de dificultate de la IV+ pana la VII+. Ne incercam puterile si tehnica cu fiecare dintre ele.
Cativa stropi de ploaie ne dau prilejul sa admiram si un curcubeu ... apoi cerul se insenineaza ca prin minune. Vantul bate moderat.
Pe falezele ce ne inconjoara mai zarim cateva grupuri de alpinisti.

Ne mutam cateva sute de metri in interiorul cheilor, dornici sa incercam si alte trasee. Ne alegem inca trei trasee. Faleza are aici putin peste 30m inaltime. Ni se alatura un grup de inca 4 alpinisti care planuiesc sa innopteze la cort in chei. Atmosfera este frumoasa.

Se apropie seara, iar frigul isi face simtita prezenta. Ne pregatim sa dam jos corzile din trasee, iar cei mai norocosi dintre noi pot admira apusul chiar din coarda. O zi minunata se incheie. Gandul imi zboara... catre urmatoarea destinatie
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 6 zile - acum 9 luni 4 zile #3996 de angela
Continuam cu Radu A, care ne-a trimis raportul lui din minivacanta in Apuseni, despre care am avut deja saptamina trecuta un raport de la Iura.
Racos: kermit.go.ro/radu/racos3oct20/index.htm

Piatra Secuiului: kermit.go.ro/radu/pi...lui_4oct20/index.htm

Coltul Data (Valisoara): kermit.go.ro/radu/va...data_oct20/index.htm

Scarita-Belioara: kermit.go.ro/radu/sc...oara_oct20/index.htm

Cheile Turzii: kermit.go.ro/radu/ch...rzii_oct20/index.htm

Girda-Scarisoara: kermit.go.ro/radu/gi...oara_oct20/index.htm

Casa de Piatra: kermit.go.ro/radu/ca...atra_oct20/index.htm

Sighistel:
kermit.go.ro/radu/sighistel_oct20/index.htm

Rosia Montana: kermit.go.ro/radu/ro...tana_oct20/index.htm

Ponor, Cheile Galbenei: kermit.go.ro/radu/po...enei_oct20/index.htm

Vulcan: kermit.go.ro/radu/vulcan_oct20/index.htm

Mogos: kermit.go.ro/radu/mogos_oct20/index.htm

si o completare de la Iura:
Am inclus in cronica de astazi si cateva fraze despre ultima tura din sejurul din Apuseni, care s-a desfasurat lunea trecuta, deci cronologic se incadreaza in editia curenta a cronicii. In aceasta ultima zi am facut circuitul muntelui Vulcan, o creasta calcaroasa cu un abrupt estic de cca 300-400 m aflat la granita judetelor Alba si Hunedoara accesibil din DN 74 dintre Abrud si Brad. Aflat departe de itinerariile turistice obisnuite, putin umblat si cu marcaje rare, muntele Vulcan este extrem de spectaculos, cu patru trasee care urca in abrupt, toate foarte accidentate, cu un traseu de culme printr-un spectaculos camp de lapiezuri si un peisaj aerian magnific ce se deschide spre est. Am aflat de el intamplator din pozele postate pe net cautand obiective in zona Rosia Montana unde aveam ultima cazare, si nu ne-a inselat asteptarile. Durata circuitului este de circa 5 ore mers efectiv. Folosirea aplicatiei Muntii Nostri sau a altei aplicatii care acopera potecile din zona (de exemplu View Ranger) functionand obligatoriu in regim offline (nu e semnal de date) necesara. Pozele:
photos.app.goo.gl/2iygqTaZywnjmLJ89

Noi ne-am adunat pina la urma 7 persoane, in ciuda prognozei care a speriat pe unii, sa facem tura de Leaota spre vf/Stina Lacului, cu plecare din Padina. Nu ne-a plouat decit citeva picaturi, in doua reprize foarte scurte, prima am apucat sa ne punem pelerinele, la a doua nu am mai catadicsit sa ne echipam toti! Am avut parte de vreme buna de mers, peisaje interesante -dar si ceva ceata, orientare dupa GPS si multe merisoare foarte bune (si ceva afine, dar de sezon sint merisoarele, cind da frigul!!!)
photos.app.goo.gl/9X6DcVq4yWYdmhBBA

Svetlana ne scrie:
Un traseu cu salamandre, ciuperci, pălăria șarpelui, piciorul căprioarei, etc..., soare și nori , natura încă puțin colorată! Ar fi fost potrivită ziua pentru traversare!
Gagu
photos.app.goo.gl/yYcMguQbZdGLUvQn6

Artemiza a fost si ea simbata pe munte.
O alta drumetie cu ceata sambata 17-X-2020
Fara a intreba pe nimeni despre drumetiile acestei sambete, m-am prezentat in trenul 3001(aveam VSD) si la fel ca sambata trecuta trenul aproape gol! Imi convine, eu consider ca asa cum respectam regulile sanitare (masca, distantare!) in tren am siguranta! Din Ploiesti s-au urcat cei trei montaniarzi cu care am facut un circuit din Predeal -Fitifoi- Podele - Cabana Diham spre Leuca -Coama Lunga -Busteni. Am admirat peisaje deosebite cu ceata, dar fara nici o picatura de ploaie, am cules ghebe cat am putut duce si ne-am intors fericiti de atatea ore linistite in aer ozonat!
Va invit sa vizualizati micul meu album.

photos.app.goo.gl/MEcMefPr28CUwoei7

Mihai R raporteaza din excursia pe Piciorul Pietrei Arse/Sf Ana:
Dimineața din tren ne uităm la cerul destul de acoperit de nori mișcători.
Alegem o tură pe Piciorul Pietrei Arse, în ritm de plimbare, cu ninsoare de octombrie și cu soare și vânt pișcător pe Vf. Furnica. Coborâm spre Schitul Sfânta Ana și pe varianta nemarcată până la Stâncile Sf. Ana. Luăm Regio 3010 la 17:37 spre București.

photos.app.goo.gl/Z47UHSZhw21JdDvi6

La fel, si Vali G:
Era propusă o tură pe Valea Albă, dar prognoza ne-a îndrumat spre Piciorul Pietrei Arse, varful Furnica, schitul Sfânta Ana.

photos.app.goo.gl/gDrjVVSq3jzUf9CD6

De la Misu D avem Breaza, Gurga, Valea Morii, Valea Târsei, Izvoru, Valea Proviței, Valea Bradului, Adunați, Breaza:
photos.app.goo.gl/tbUkWQxBxkZaxJzp9

Pe tema ciclista, avem 2 rapoarte, primul vine de la Iura, cu care am mers si noi, ceilalti o vreme impreuna:
Duminica, o tura scurta de bicicleta (circa 45 km) pe traseul: Cernica - Tanganu - Plataresti - Balta Tataru - Pitigaia - Balaceanca - Splaiul Unirii din care vreo zece km off road. Vreme perfect senina insa vant potrivnic pe tot drumul de intoarcere. Cele cateva poze sunt din zona ruinelor bisericii Sfantul Nicolae din Pitigaia, asezata pe un promontoriu pitoresc de pe faleza Dambovitei.
photos.app.goo.gl/qTJ527PEwfRDUtFz9

Tura noastra a fost propriu-zis de cam 55km, la care se mai adauga pentru fiecare ce a mai parcurs in plus pina si de cind ne-am separat, ca Silvia si cu mine am mers la metroul Pipera. Nu mi-a venit sa cred, dar nu mi-am dat jos toata ziua foita de ceapa... de vint si frigulet, cu tot soarele prezent.
Cora Pantelimon - Cermica- Tanganu - Fundeni - Vadu Anei - Branesti -Pasarea - Cozieni - Ganeasa - Moara Domneasca - Afumati - sos
Andronache -peste cimp...(dupa Vali) spre Pipera (metrou)

photos.app.goo.gl/j2JDmhc8ZcgfeVFF8


... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria