Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamana 16-22 Noiembrie 2020

acum 8 luni 3 zile #4016 de Adi
Încet încet, iarna se instaleaza, iar zapada incepe sa acopere nu doar crestele cele mai inalte ale muntilor dar si zonele mai joase.

Astazi am placerea sa merg alaturi de Artemiza, Elena, Gabi si Monica pe un traseu ce ne poarta la poalele Muntilor Bucegi.

Pe Drumul Fănului gasim un motănel, probabil abandonat, pe care il adoptam imediat in grupul nostru. Din Poiana Costilei ne indreptam catre Pichetul Rosu traversand Valea Morarului. Stratul de omăt se ingroașa cu fiecare kilometru parcurs. Vulpea si ursul se pare ca au folosit si ei traseul nostru turistic cu foarte putin timp in urma. In apropiere de Cabana Diham fulgii de nea completeaza peisajul de iarna. Motănelului nostru se pare ca incep sa-i inghețe lăbuțele in zapada, asa ca inimoasele noastre partenere de tura, Elena si Gabi, il vor transporta pe rand mai mult de jumatate din drumul pana la cabana Diham. La cabana, gazda noastra accepta cu brațele deschise sa-l primeasca pe micutul nostru companion, iar noi ne bucuram nespus de mult.
După o pauza binemeritată de masa si incalzire, plecam spre Saua Baiului. Padurea in jurul nostru este împodobita frumos cu ace de gheața. Din Șaua Grecului vom coboram spre gara din Azuga, unde ajungem inca pe lumina. Mulțumesc Artemizei care m-a invitat in tura de astazi, dar si Elenei, Gabrielei si Monicăi pentru tura frumoasa din aceasta sambata de noiembrie.

photos.app.goo.gl/7i13QtcYWmNSxKUv5
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 2 zile - acum 8 luni 2 zile #4017 de angela
Tot asteptind sa se mai adune material de raportat, a inceput Adi din nou raportarea, pentru care ii multumim!
Adaug si eu ce am mai primit/adunat:

Artemiza a inceput turele de luni in aceasta saptamina, cind altii se plimbau pe Lacul Morii (plimbarea organizata de Serban D) :)
Iata:
O drumetie cu Liana M. pe langa balti cu stufaris, papura, trestie
Fiind prevazuta o zi cu soare, Liana Mirita a si planificat o drumetie cu trenul de la gara Titan ora 9,00 spre Fundeni/Frunzanesti -Autostrada Soarelui -Vadu Anei-Tanganu- Cernica - Bucuresti. Mai fusesem cu Liana in aceste locuri in anii din urma, dar parca niciodata n-a fost atat de frumos ca acum. Peisajele cu siruri de balti inconjurate de stuf, papura, trestie mi-au umplut sufletul de bucurie si parca a inlocuit putin "delta - Gura Portitei" de altadata! Bine pregatita cu multe harti, Liana ne-a oprit mai intai la o fosta biserica ortodoxa din apropierea Lacului Fundeni, in stare de ruinare. Apoi am mers alene pe malul Lacului Fundeni oprindu-ne din loc in loc la arbusti cu macese, porumbari si paducel. Vis-a vis de satul Vadu Anei am traversat pe sub Autostrada Soarelui, am intrat in padure pe o poteca serpuita pe langa o balta mare de stuf, culegand foarte multe ghebe tinere(parca crescute de doua zile!). Au urmat un sir de alte balti inconjurate de stuf, papura, padurea cu covor frumos colorat de paleta toamnei unde din loc in loc doar zgomotul unui vanator se mai auzea. Timpul a trecut pana cand Liana a gasit locul pentru pauza de pranz exact langa o balta plina de verdeata. Apoi ne-am apropiat de comuna Cernica si ne-am intors cu bine in Bucuresti.
2 albume:

photos.app.goo.gl/4LEHSVs4QA4CRTSn8
continuam drumetia pe marginea baltilor, dupa ce traversam Autostrada Soarelui
photos.app.goo.gl/3sYoPNVqrWKa3h876

Vineri, intr-un grup de 4, am fost la dealuri-valea Batriioara, la catina. Catina era, si culori, si vreme placuta, si noroi destul!
photos.app.goo.gl/vsFPTo6y3UtLCd7GA

Simbata, Svetlana a ales o
Plimbare în culori de toamnă la Moara Vlăsiei, Căldărușani, Sitaru, cu Arhiva
photos.app.goo.gl/6Ungc6dL7j4v68Ft7

Artemiza a fost pe munte, cum stiti deja:
Nu mai este o surpriza ca in trenul VSD-istilor altadata plin de montaniarzi , sa ne gasim doar cativa din cauza pandemiei existente! Asadar sus la vagonul nostru , doar noi cinci , am format un grup si am plecat intr-o frumoasa drumetie din Busteni ( 883 m .alt. )- Plaiul Fanului - Poiana Costilei ( 1310 malt. )-Pichetu Rosu ( 1445 m. alt .) -Cabana Diham (1320 m alt. ) cu intoarcere prin Saua Baiului ( 1363 m alt .(- Saua Grecului ( 1385 m . alt. )- Azuga ( 895 m. alt.) Inainte de a cobori din tren a inceput frumos sa ninga ca-n plina iarna , pana cand am facut stanga spre Plaiul Fanului . De aici , a stat ninsoarea , dar am avut cu noi o alta fiinta - un pisoias mic de circa 4/5 luni ( probabil parasit intentionat de cineva fara inima ! ) , care zburda inaintea noastra prin zapada si de care n- am putut scapa ! Usor , usor zapada s-a asezat formand un adevarat covor alb, iar noi paseam prin zapada bucurosi ca faceam primele urme ! Aproape de Cabana Diham , au aparut si urmele unui ursulet pe zapada proaspata ! La cabana am stat doar 20 de minute pentru un ceai cald si masa de pranz .Pentru acest timp de exceptie , ne-am intors in Azuga bucurosi , cu multa placere in suflete , ajungand cu 35 de minute inaintea plecarii trenului. Va invit sa vizualizati albumul meu intr-un circuit de doar 19 km
photos.app.goo.gl/VBxH5xXxVEXAiD4k9

Mihai R ne-a trimis un raport de duminica din Piatra Mare:
Nu a nins prea mult dar a fost o tură frumoasă, de iarnă, în Piatra Mare.
Se formează trei echipe în tren. Nici unul din traseele propuse nu mă atrage. Pe frumosul Picior al Pietrei Arse am fost de curând de vreo două ori (fără și cu zăpadă). Clăbucetul Taurului este foarte frumos cu mai multă zăpadă. Mă gândesc unde ar fi mai multă zăpadă, unde nu am mai fost de ceva vreme, și unde aș putea merge singur...(se pare). Aleg o tură ”free solo în Piatra Mare” (nimeni nu pare atras de ideea mea de traseu...). Ocazie și de liniște și puțină meditație, alături de dragul meu templu - muntele.
Urc pe Prăpastia Ursului. Din zona Cab. Piatra Mare întâlnesc mulți turiști care coboară sau urcă de pe/pe vârf. De aici tura este una autentică de iarnă deși nu este foarte multă zăpadă. Pe vârf adie vântul dar se poate face plajă. Cobor pe Tamina, vizitez și intrarea în canion și cu jumătate de oră înaintea venirii R3010 (la 16:53) sunt în Timișul de Sus.
A fost o zi foarte frumoasă de iarnă cu mult soare, multă liniște și peisaje minunate! Revigorant!
Pe data viitoare Piatra Mare!

photos.app.goo.gl/ztfk5BAqZBTZnUaW6

Si Vali G are un 'clasic':
22.11.2020, Piciorul Pietrei Arse, Valea Jepilor
Toamna și iarna își dispută teritoriile, iar inversiunea termică pune logica la grea încercare. Frigul din gara Sinaia ne zorește pe Piciorul Pietrei Arse. Ne încălzim repede, iar în zona alpină a dispărut și bruma de zăpadă ce se vedea din gară, în zona sud estică. Zona umbrită era rece și cu ace de gheață ascuțite ca un arici în gardă.
Pe platou în apropierea vârfului Jepii Mici(2154 m) un autoturism face de zor ...opturi, iar niste urme adânci de cauciucuri ne-au confirmat ce înseamnă...DEZVOLTARE DURABILĂ ! Ne-am oferit colaborarea și încă așteptăm răspunsul Jandarmeriei montane.
Am ajuns la cabana Caraiman, închisă tot încadrul DEZVOLTĂRII DURABILE. Urmează o iarnă scurtă în coborârea Văii Jepilor. Parcurgem Bușteniul în fugă să prindem personalul de 17.28; am invocat vremurile de altădată când personalul avea mari întârzieri. Ajungem la timp, cu limba scoasă și constatăm că trenul avea întârziere de 10 minute, dar a venit după 15 minute.

photos.app.goo.gl/2b37aTLMVjfZquZ66

... va urma ...
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Adi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 2 zile #4018 de Ilinca
Cateva poze si de la ses, unde inca este atmosfera de toamna. Un we cu Geoarhiva: sambata Caldarusani – Sitaru, duminica lacul Cernica si bateria 9-10 din centura de fortificatii a Bucurestiului.

photos.app.goo.gl/mxLEEZWkg7UQeNu4A
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela, Adi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 2 zile #4019 de MihaelaDobrin
20.11.2020-Posada-Picior Florei-Batriioara-Comarnic. Vreme nesperat de buna de toamna tirzie, cu coloritul zadelor la apogeu..
photos.app.goo.gl/BVtwHb1NrW5aKHH68
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 1 zi #4020 de Diana
Valea Stânei din munții Ciucaș s-a dovedit o alegere foarte potrivită pentru ziua de 21.11 https://flic.kr/s...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 15 ore #4021 de hoinar
După o zi de sâmbătă în mare parte acoperită şi cu ceva ninsoare, pt duminică prognoza meteo arată soare. Plecăm din Sinaia înainte ca puţinii turişti de pandemie să apară prin curtea castelului Peleş. Lumina e tocmai bună pt o vedere frumoasă de ansamblu dar muntele proaspăt nins s-a ascuns deja sub o fâşie de nori de altitudine joasă. Soarele răzbate cald prin pădure aşa că zăpada se scutură deja. În Poiana Stânei se face dintr-odată mai frig dar urcuşul pe Piciorul Pietrei Arse ne încălzeşte din nou. Traversăm un strat de aer mai rece în care pădurea e împodobită cu ace lungi de chiciură dar mai sus de pădure, către golul alpin, aproape că nu mai e zăpadă. Ne abatem spre gâlmele de conglomerat din zona de obârşie a bazinului Babelor, locuri frumoase de belvedere. Traversăm marea de jnepeni din zona Piatra Arsă şi urcăm spre vf Jepii Mici. Departe, către Bolboci şi Leaota se ghiceşte o mare de nori dar nu atât de întinsă ca săptămâna trecută. Deşi soare, scurta pauză de masă ne înfrigurează aşa că pornim mai departe spre cabana Caraiman. Pe valea Jepilor intrăm iar în iarnă, e umbră, frig, zăpadă îngheţată pe alocuri pe potecă dar avem timp să nu ne grăbim la coborâre. Trecem cu bine de toate zonele alunecoase iar la final tot alergăm prin Buşteni către tren... doar să aflăm că are puţină întârziere :-)

photos.app.goo.gl/PSJRLN9CBojGwVzJ7


Atenţie: valea Jepilor (valea Caraimanului) aproape că a intrat în sezonul de iarnă; sunt multe zone cu zăpadă îngheţată, alunecoase şi care f probabil vor persista întrucât soarele nu prea mai are putere...
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria