Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 23-29 noiembrie 2020

acum 7 luni 3 săptămâni - acum 7 luni 3 săptămâni #4022 de angela
Inca o saptamina, inca o pagina de Cronica... si se incheie si luna noiembrie cu... venirea primilor fulgi de zapada in sudul tarii. (dar asta va fi deja 'saptamina viitoare' :D )
Sa trecem la ale noastre, ca de obicei.
Artemiza a luat startul si saptamina aceasta devreme:
Drumetie miercuri 25-XI- 2020 pe raul Arges
Auzind ca 11 localitati din jurul orasului Bucuresti au intrat in carantina, timpul fiind inca frumos, ne-am mobilizat imediat sa mai facem o drumetie de toamna pe raul Arges intre comunele Soldanu si Valea Rosie (la doar o localitate de orasul Oltenita). Am plecat cu trenul de la gara Titan - Bucuresti si ajungand in satul Negoesti am vizitat biserica -monument istoric din 1649, de pe malul stang al Argesului. A urmat o drumetie cu peisaje superbe de toamna ale raului Arges cu stuf, papura, trestie, lebede si turme de oi, intr-o liniste unde doar cate o rata salbatica isi lua zborul! Va invit sa vizualizati albumul intr-un circuit de 15km.
photos.app.goo.gl/cx46NqxiFNJRCg7C8

Ion H a fost joi 26.11.2020 pe la munte, si s-a adaptat prietenilor cu care a mers: Valea lui Bogdan si cascada Spumoasa
photos.app.goo.gl/LrTef3YuwEygiEfaA
Vremea a fost frumoasa, asa ca ne delectam si noi de la distanta cu peisajul de toamna tirzie, inceput de iarna.

Iura - de simbata pe munte - ne-a impartasit impresiile sale din muntii Baiului: Zamora-Tufa:
Sambata a fost o zi senina si calma pe Valea Prahovei, chiar si pe creasta Baiului. Surprinzator pentru un inceput de minivacanta, trenurile au fost prea putin populate. In ceea ce priveste turele, s-au format doua grupuri mari, unul de Clabucetul Azugii si celalalt, in care am fost si eu, cu intentia a urca in creasta Baiului. Pentru a evita cei 8 km de drum forestier am ales un traseu inedit, urcand din Poiana Tapului direct pe firul vaii din care am iesit sub creasta in drumul pastoral de pe culmea Zamora. Cu toata temperatura negativa, urcarea s-a facut la camasa soarele radiind puternic. Pauza de masa si pozele de grup le-am am facut in varful Baiul Mare de unde am coborat in pas lejer, cu mai multe pauze, spre Sinaia, pe Tufa. Zapada nu am intalnit decat pe firul Zamorei, unde erau si mici cascade de gheata. A fost plafon de nori compact toata ziua, atat In Ardeal, cat si spre sud, care explica si chiciura de pe brazii din Predeal care au aratat-o la televizor. Pozele:
photos.app.goo.gl/ZxAiWYnKfMvtSmQU8

Mihai R a venit si el cu un raport de tura: P. Țapului - V. Zamora - Vf. Baiu Mare - Vf. Cumpătu - Sinaia 28.11.2020
O tură frumoasă cu urcare din Poiana Țapului direct pe Valea Zamorei. La golul alpin ieșim în soarele cald și urcăm spre vârf. Bate vântul ușor destul cât să înghețe mâinile... De pe vârf ni se alătură doi tineri și în grup de zece coborâm pe Muntele Cumpătu și Plaiul Tufa spre Gara Sinaia.
Atmosfera a fost de toamnă târzie spre deosebire de săptămâna trecută când iarna și-a arătat puțin, colții.

photos.app.goo.gl/g4D5dAPPX7NAR76F6

Artemiza, tot de simbata, are un raport de tura:
Drumetie montana sambata 28-XI-2020 -Clabucetul Azugii
In fine o sambata cu multi montaniarzi, in trenul 3001 s-au facut vreo trei propuneri de drumetii. Eu am propus un circuit in Muntii Baiului din Predeal (1050m alt.) -Cabana Susai- Clabucetul Azugii- Pastravaria Azuga - gara Azuga (895m alt.) Am fost 13 montaniarzi, o parte a mers direct spre cabana Cioplea -rest. Coliba Haiducilor, iar altii pe Valea Polistoaca(putin mai lunga), intalnindu-ne cu totii la Cabana Susai (1350m alt.). Popasul de admiratie l-am facut pe Varful Clabucetul Azugii(1586m alt.) cu largi perspective de ansamblu asupra abruptului Bucegilor, Pietrei Craiului, Postavarului si Pietrei Mari, dincolo de care se pierde in zare sesul Brasovului. Am facut un total de doar 16 km.
photos.app.goo.gl/ujxRju621LYgtn5W9

Si raportul lui Emil
tura pe Clabucetul Azugii
Traseul a fost pe ruta: Predeal (1000 m)-V. Polistoaca-Susai (1453 m)-Stana Clabucetul Azugii-Vf. Clabucetul Azugii (1586 m)-Muntele Clabucetul Azugii-Pastravarie-V. Azugii-Gara Azuga (932.69 m).
O tura clasica a Florii de Colt, la granita dintre anotimpuri. 13 drumeti au plecat de la Predeal spre Susai via Polistoaca. Pe traseu ni s-au alaturat alti doi iubitori de munte. De la Susai am urcat spre Clabucetul Azugii (1586 m) unde ne-am bucurat de vreme buna si peisaje pe masura. Si in aceasta sambata a fost inversiune termica, a fost mai cald la peste 1500 de metri altitudine decat jos in vale. Zapada era doar in vale, si pe alocuri, prin padure si la peste 1500 m altitudine. In rest, poteca a fost uscata iar aderenta maxima. Partile mai putin bune: ATV pe poteca turistica cobora de la Susai spre Predeal, urme de drift-uri pe Clabucetul Azugii (de la un motociclist), gardul pus fix in poteca turistica. Eu sunt de parere ca toate cluburile montane ar trebui sa ne unim si sa facem presiuni pentru ca toate aceste anomalii sa dispara. Pentru asta ar trebui modificata Legea Muntelui. Dar sa revenim la partile bune ale acestei excursii. Cele mai frumoase au fost zambetele participantilor la aceasta tura, ca in vremurile bune.
photos.app.goo.gl/popWg5p8dR8umsMYA

Mihai R ne-a trimis un album din fotografii realizate de Misu D, dintr-o tura pe traseul Posada - Refug. Florei - Secăria - Muchia Bungheză - Comarnic 29.11.2020
photos.app.goo.gl/qgv63sXPzscC6aH36

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 3 săptămâni #4024 de hoinar
Sâmbătă dimineața, în prima zi din mini-vacanța de Sf. Andrei - Ziua Națională, pornim din Moieciu de Sus de la bariera de pe drumul forestier de pe valea Bângăleasa. Jos, la umbră, e rece și pădurea încărcată de chiciură. Traversăm apa și ne abatem spre stânga pe poteca spre Poiana Guțanu (triunghi roșu) și în cca o oră ieșim la soare și privim cu încântare versantul vestic al Bucegilor, zona Guțanu - Bătrâna - Strungile Mari. Vis-a-vis, dincolo de culoarul Rucăr-Bran, parțial încă înecat în ceață, Piatra Craiului își etalează silueta zveltă iar mai departe, către vest, se disting culmile domoale din Iezer-Păpușa. Urcăm printre jnepeni și stâncării în șaua Bătrâna și după o pauză la refugiu, unde ne adăpostim de vânt, continuăm domol spre sud, într-o atmosferă de toamnă, către Strungile Mari și refugiul din șaua Strunga. Pt a profita cât mai mult de lumina dup-amiezii ne întoarcem pe poteca de sub munte (bandă roșie), înapoi în Poiana Guțanu. Ne despărțim cu greu de lumina caldă și culorile asfințitului, de spectacolul cețurilor care acaparează din nou văile dar frigul se face simțit și întunericul se adâncește treptat așa că pregătim frontalele și coborâm ;)

photos.app.goo.gl/ri5ff72p2LRxP8YK9

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 2 săptămâni #4027 de hoinar
Duminică, a doua zi din minivacanţa Sf Andrei - Ziua Naţională, se anunţă o zi cu cer acoperit. Pornim din Poarta (Bran) şi urcăm pe lângă pârtia de ski pustie (bandă roşie). Ceaţa domină totul în jur şi deasupra se întrevede o pătură groasă de nori. Gerul a împodobit totul în jur cu mii de ace de gheaţă care fac deliciul privitorului :-) Urmează un urcuş luuuung prin pădure, pe picioul Clincea, dar efortul e răsplătit pt că o dată cu pădurea se termină şi ceaţa şi ieşim deasupra plafonului de nori. Totuşi, deasupra nu e cer senin, ci alte straturi efemere de nori purtate de vântul puternic. În cca 3 ore şi jumătate ajungem în şaua Ţigăneşti. Spre valea Prahovei se vede aceeaşi pătură de nori care domină şi podişul Transilvaniei. Bucşoiul Mare e asaltat de nori şi curând acoperit cu totul. Ne adăpostim de vânt în refugiu când ceaţa învăluie totul în jur. Pornim totuşi mai departe deşi vizibilitatea a scăzut considerabil. În zona abruptă a Turnurilor Ţigăneşti ne punem şi colţarii pt mai multă siguranţă. Stâncile printre care se strecoară poteca se ghicesc ca nişte giganţi în ceaţa deasă. Pe platou, înainte de vf Scara, ne abatem către dreapta pt a coborî pe Ciubotea (triunghi galben). Încet-încet atmosfera de iarnă rămâne în urmă şi ieşim din ceaţă. Coborârea e la fel de lungă ca şi urcarea. Ne bucurăm puţin de norii coloraţi înainte să intrăm în pădure şi... din nou în ceaţă... De la refugiul Salvamont intrăm pe drumul forestier care ne conduce înapoi în Poarta (Bran), convenabil pt noi întrucât se lasă întunericul şi e mai comod de mers decât prin pădurea întunecată. Toată plimbarea ne-a luat puţin peste 8 ore (deşi timpii de parcurs de pe panourile turistice arată mai mult).

photos.app.goo.gl/uAtgPrWMpCQ3mUTq6

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria