Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 7-13 decembrie 2020

acum 10 luni 1 săptămână - acum 10 luni 1 săptămână #4029 de angela
Iata ca a mai trecut o saptamina si sintem iar la raportul saptaminal. Multi putini... vom vedea cine s-a incumetat sa mearga pe munte de data aceasta.

De la Svetlana am primit urmatorul mesaj cu o tura de simbata:
Din Predeal pe Poliștoacă, Limbășelu mic, Azuga, pe ploaie.
photos.app.goo.gl/4uycK5vCG6VG11VJA

Vali G a fost tot simbata si raporteaza de pe Brina Ursilor, mai cu zapada:
photos.app.goo.gl/ynrkj5X1Sd1WifnE8

Marian C a ales Ciucas:
Durată 10 ore, strat proaspăt de zăpadă cca. 25 cm, dimineața ceață, cald (temp.ora 12:+4 gr.C.cab.Ciucaș), fără vânt toată ziua, soare după ora 13:30, potecă bătută cab.Ciucaș-vf.Ciucaș. Sub Tigăi, pe alocuri strat zăpadă cca.60 cm.
DN1A-M.Roșu-vf. Ciucaș-sub Tigăi-M. Roșu-DN1A, 2020.12.13
photos.app.goo.gl/mfD7H6VZNXfKSvQ16

si Mihai R:
Aveam pentru acest week-end câteva posibile destinații. Alegem ziua de duminică, când se anunță și soare, după o sâmbătă cu precipitații abundente. Alegem Ciucaș. Încercăm să urcăm cu mașina până la Mt. Roșu dar nu reușim. Ajunși pe traseul BG la Mt. Roșu, observăm că a nins ceva peste noapte. Mai multe mașini parcate cu o zi înainte au pe ele un strat de zăpadă de 15-20 cm. Urcăm spre Cab. Ciucaș și spre vârf. Este potecă de la cabană spre vârf. În zona Babelor la Sfat soarele începe să se întrezărească prin nori. Puțin mai sus plafonul de nori coboară și suntem uimiți de ceea ce vedem. Este ceva ireal, de vis! Pe vârf, lume, soare și vizibilitate maximă.
La coborâre schimbăm traseul, spre cabană. În zona Tigăilor nu este destulă zăpadă mai sus pentru a fi vreun pericol de avalanșă. Suntem 8 persoane și batem potecă pe traseul încă necălcat. Înserarea ne aduce imagini frumoase cu soarele spre apus. Cam pe la Izvorul Nicolae Ioan aprindem frontalele și îi dăm bătaie spre mașină.
A fost o zi unică, o frumoasă amintire în Ciucaș!
Pe curând!

photos.app.goo.gl/utV94r22YnQVkPy88

Artemiza nu a lipsit la apel nici de data aceasta.
Drumetie 12-12-2020 : Sinaia- Poiana Stanei Regale - Poiana Tapului
In trenul VSD-istilor desi vremea nu prea prielnica , de data aceasta mai multi montaniarzi ca altadata ! Am coborat in gara Sinaia (798 m.alt.) pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi .Propunerea a fost sa urcam spre Stana Regala ( 1280 m. alt. ) si de acolo sa hotaram ce vom mai putea face ! Asadar am pornit cu totii ( opt la numar ) spre Peles pe drumul prin padure - Saua Vulparie ( 1063 m. alt. )- Stana Regala ( 1280 m. alt. ) . Aici cei mai puternici au urcat chiar pe Furnica ( Elena , Florin - vant naprasnic ! ) altii pe Brana Ursilor pana la ,,Bancute ", iar noi trei , impresionati de ninsoarea frumoasa din Poiana Stanei , am incercat sa prelungim timpul aici coborand prin padure cca. 50 m diferenta de nivel fata de cabana , intre stancile ce mijesc la marginea abruptului Franz Joseph . Am urcat treptele cu balustrade ( amenajate in timpul familiei regale ) iar de pe terasa acestora am admirat un segment intins din valea superioara a Prahovei .De frica ploii ( despre care stiam ca nu ne va ocoli ! ), din Poiana Stanei Regale unde ningea ,, ca- n povesti ! " , ne-am intors pe marcaj ,, bulina galbena " prin padure spre Poiana Tapului si cand ( cu greu ! ) am gasit bulina, a inceput sa ploua discret .Spun discret pentru ca ne permitea sa curatim de pleurotus trunchiurile cazute . Cu plasele pline , ne-am intors in gara Poiana Tapului , unde ne-am permis o masa copioasa plina de veselie .Am parcurs un total de doar 12,5 km si ne-am intors in Bucuresti cu un tren mai devreme .
photos.app.goo.gl/go53Z1HTWneqF6fX7


... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 10 luni 1 săptămână #4033 de Ilinca
Cateva poze din tura de sambata de pe Brana Ursilor. A fost un traseu ales pe loc, in functie de cum se prezenta vremea si s-a dovedit o alegere foarte buna pana la urma, pe un tronson prea sus pentru ploaie si prea jos pentru vijelie (initial am urcat pana la bancuta de pe Piciorul Pitrei Arse, dar am inteles foarte repede ca mai sus nu era imbietor). Prin urmare, am facut o plimbare placuta in peisaj de iarna, cu ninsoare deasa dar linistita, care s-a desfasurat dupa regulile “100 de m garduri”, dar la relanti : au cazut foarte multi copaci pe brana in vijelia de anul trecut, sunt de toate marimile si i-am trecut in toate felurile, pe sus, pe jos, ocolit, cum s-a putut.

photos.app.goo.gl/BVoXyaLRTnPGwdNJ8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria