Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 21-27 decembrie 2020

acum 9 luni 3 săptămâni - acum 9 luni 3 săptămâni #4038 de angela
Iata-ne la inceputul ultimei saptamini din anul 2020 -pe care il retinem ca un an tare greu si neprietenos, inclusiv cu noi, cei de la Flarea de Colt. Ne-am adaptat cum am putut conditiilor, si... iar am iesit pe la munte.

In deschidere -de la Emil: tura in Baiului, pe care am facut-o marti, 22 decembrie.

Traseul a fost urmatorul:
Gara Sinaia (880 m)-fosta cabana Piscul Cainelui (actuala pensiune)-Piciorul Cainelui-Culmea Cainelui-Saua Mierlei (1536 m)-Refugiul Florei (1180 m)-Piciorul Florei-fostul bazin al Martei Bibescu-Halta Posada (628 m). Timpul de parcurgere al traseului, cu pauze cu tot (una de aproape o jumatate de ora pentru fotografiat), a fost de 9 ore jumate.

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhotos:

photos.app.goo.gl/c2ni4zY6f3fAP8c88


De simbata, Artemiza ne-a trimis O drumetie cu trenul , la final de an 2020 !
photos.app.goo.gl/qXPsc26HtyaoigVt5
Da am spus bine : la final de an chiar a doua zi de Craciun 26-XII-2020 un grup de montaniarzi am pornit din Predealul renumit prin aerul sau submontan, ozonat si sanatos pe traseul cel mai cunoscut si cel mai usor de parcurs : Galma -Bradet - Cab. Steaua - Cab. Diham - Busteni .Am avut parte de o ninsoare ca-n povesti , multa zapada , apoi o pauza de masa la tanti Oara de la Diham . Cei mai multi din grup s-au intors cu un tren mai devreme , dar nu au uitat sa ne lase la
cabana , sampanie pentru final de an , pentru care am toate aprecierele ! Va invit sa vizualizati albumul meu intr-un circuit de 19 km ! Si traditionalul : LA MULTI ANI 2020 / 2021 !


Svetlana a fost simbata pe Pitiponc (Clabucetul Taurului)
photos.app.goo.gl/onpgcAhd7HaL95ua7


Duminica au mai fost citiva excursionisti la IR si R3001, asa ca s-au format 3 echipe- a revenit Mitica dupa pauza lui cam lunga cu probleme de sanatate, si a propus o tura in Predeal spre Cotul Donului-Poiana Secuilor- 3 Brazi, a fost un grup care a ales Azuga si urcarea spre Grecu si 2 persoane am coborit in Posada si am facut un circuit local pe traseul Conciu (stina) - ref. Florei (unde am intilnit un grup de 3, singurii turisti pe ziua respectiva - cind am ajuns noi isi adunau rucsacii si faceau curat): cum vremea a fost cu ninsoare, whiteout si 'glazurat' haine/bete, etc, pozele sint putine, deci am un album mititel:
photos.app.goo.gl/ebNU2Z532E2XpUpo7
Si albumul de la Dumitra:
photos.app.goo.gl/6hwVvhu6mVPadjxEA

Raportul lui Iura a sosit si el:
Azuga - Varful Grecu - La Cleste - Forban - Fitifoi - Predeal
Sperantele alimentate de prognoze ca duminica va fi mai frumoasa ca sambata s-au dovedit in mare masura desarte. Singurul avantaj a fost zapada mai bogata cazuta peste noapte. In rest, echipa noastra de sase a avut parte de o tura de iarna autentica cu tot tacamul: negura cam toata ziua, ger, vant puternic in rafale si viscol la final. Cu toate ca n-am vazut soarele iar petice de cer albastru ni s-au aratat doar pret de cateva minute, peisajul padurii proaspat ninse a fost incantator. O surpriza placuta in trenuri, au fost foarte putini calatori si la dus si la intors, in conditiile in care pe geam se putea vedea un sir interminabil de masini inaintand lent bara la bara spre Bucuresti. Doar cateva poze astazi: photos.app.goo.gl/HCLsjxcAgr4zSWPD6

In aceeasi tura, in interpretarea artistica la lui Mihai R avem inca un album si citeva comentarii:
Vremea s-a anunțat închisă așa că ne-am gândit la o tură mai mult prin pădure, la poalele munților. O plimbare la sfârșit de an cu mult aer de munte, cu ceva vânt și ceva ninsoare, dar și cu ceva soare după amiază pe Muchia Fetifoi.

photos.app.goo.gl/C5Cye5xXeYNd5FGMA
... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria