Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 18-24 ianuarie 2021

acum 9 luni 11 ore - acum 8 luni 4 săptămâni #4057 de angela
Pagina Cronicii saptaminii care s-a incheiat se deschide din nou cu drumetia de joi- de unde avem ca raportor fidel pe Artemiza:
O drumetie intre doua judete dupa ger, 21-01-2020
Cum abia asteptam prima zi dupa ger, un grup fain de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti am pornit iar de-a lungul raului Arges intr-un circuit din loc. Hotarele jud. Giurgiu ( cu microbuzul ) pana in loc. Budesti jud . Calarasi ( intoarcerea cu trenul ). Intentia a fost sa vedem si ,,Podul lui Saligny", un pod rutier proiectat si desfiintat peste raul Arges; sa ne reamintim ca ing. Anghel Saligny (nascut in 1854 in Serbanesti -Tecuci ), a proiectat si alte poduri pe langa cunoscutul "Podul lui Saligny de la Cernavoda " . A fost o plimbare de voie buna cu oameni dragi, am admirat privelisti incantatoare si am finalizat intr-un picnic de neuitat ! Va invit sa vizualizati albumul meu intr-un circuit de doar 14 km!
photos.app.goo.gl/Zx4Hh7ypTSLvu4zE9

Si inca o serie de poze de la Liana P:
Joi 21 ianuarie - De la Hotarele la Budesti - o frumoasa excursie Floarea de Colt.
Liana Mirita - organizator de toata isprava.

photos.app.goo.gl/ZT1v7BbeP3DcdoGHA

Sa continuam cu ziua de vineri, cind m-am alaturat- pe nepregatite :) grupului de pe 3003, initial cu gind de o plimbare pina la stina din Draganu si inapoi, dar dupa ce am fost semideturnata, am ajuns iar pe Florei-refuzind insa excursia propusa spre Comarnic (grup de 7 persoane) si 'vazind si facind', nu am mai mers spre 'izvorul Virginicai', printre altele si de lene... sau mai elegant, de... vint.
Florei: urcarea de la 'circiuma' spre bazinul Marthei Bibescu, pe 'noul' marcaj la refugiu, spre stina si la vale... pe la acareturile (foste) boieresti.
photos.app.goo.gl/pwZXCG8cVB6C2zwU8

Simbata am fost cu Mihai si Silvia in Piatra Mare. As fi zis ca am fost si cu Ina (dar numai in masina :D). Cum eu nu aveam nici chef nici energie de cine stie ce aventuri, am pornit impreuna cu totii pe valea Sipoaia, teoretic cu intentie de cabana si retur pe familial (cel putin asta discutasem cu Silvia si Mihai anterior), eu de fapt gindindu-ma ca mie mi-e oricum prea mult, si poate voi face o 'adaptare' din mers. Ina a pornit cu noi, dar clar nu a facut fata ritmului meu de melc si a luat- o in sus, cu intentie de mers si la virf unde s-a intilnit si cu cei care urcasera prin Horvatca si a coborit pe la Tamina. Desi i-am indemnat si pe ceilalti sa nu stea dupa mine, totusi Silvia si cu Mihai au insistat sa mergem impreuna pe la 7 scari, pe PR de ocolire si in sus, pina cind s-a cam terminat zona spectaculoasa a vaii si eu am zis ca imi ajunge, si ma voi intoarce, urmind sa vin spre familial de jos, de o fi 'in calea lor'. Ne-am despartit pe la 12.30 cred, am coborit pina deasupra canionului(la gard) si de acolo am luat-o la dreapta spre Prapastia Ursului pe TA... si am interceptat Drumul familial la bancuta stiuta... doar ca ei au trecut la vale inaintea mea si... mergind si repede (eu am facut 1h si jumatate pe portiunea la care indicatorul zicea 1h) au cam stat dupa mine aproape o ora pina am ajuns si eu jos la masina :( Nu ar fi fost foarte grav, dar mi-am blestemat zilele (ca de obicei sau si mai rau :)) pe familial, ca erau portiuni de flescaraie alternind cu noroi si alunecus, o placere, ce mai! daca pe urcare pina la 7 scari si pe coborirea pe vale, de deasupra celei mai mari saritori (cu gaura, care se ocoleste) pina la familial am mers cu coltari, am avut destul de tras in bocancii de iarna in rest- ca deh, asa e cu bocanci de iarna, si i-am avut ieri pe cei mai comozi (moi), cei de SKarp. Sigur, avantajul a fost ca nu m-am udat, dar tot am avut portiuni in care ma durea cite o talpa de trebuia sa string din dinti sau sa ma opresc sa fac cite o pauza. Cam asta este recolta de poze din Piatra Mare:
photos.app.goo.gl/ZiDg6fLnyNM4zHQt6

Simbata, Artemiza a fost in grupul care a mers in
Drumetie M-tii Baiului : Azuga- Sorica- Vf. Baiutul - Culmea Zamorei - Busteni
Astazi sambata 23- 01-2021 s-a anuntat o prognoza imbietoare , multe propuneri de drumetii "pe grupuri " !. Chiar daca la inaltimi era vant de 60 km / ora , am ales sa parcurg o drumetie in Muntii Baiului , cu un grup de prieteni ( bine echipati pentru vant ! ) din Azuga - Sorica- Baiutul- Culmea Zamorei- Busteni ( Castelul Cantacuzino )- gara Busteni . Pornind din Azuga pe un traseu bine marcat pana la Partia Sorica ne-am intalnit cu alti montaniarzi prieteni care au pornit inaintea noastra ( venise cu un tren mai devreme ) . De aici a trebuit sa ne camuflam cu toate hainele mai groase ( pentru ca era un vant vorbaret , dar cu soare prietenesc ! ) . Si grupurile s-au impartit de aici dupa dorinte ! Eu am continuat cu cei cu care pornisem din Azuga , incantandu-ne cu frumusetea peisajului , cu largi perspective de ansamblu asupra abruptului Bucegilor , Pietrei Craiului , Postavarului , Pietrei Mari , Grohotisului si Culmile Baiului de langa noi . Culmea Zamorei ascutita si lunga m-a incantat in mod deosebit ! Pornind din Azuga ( 895 m. alt. ) am urcat o diferenta de nivel de 931 m . pana in Varful Baiutul 1826 m. alt., iar la coborare 943 m. diferenta de nivel pana in gara Busteni ( 883 m. alt . ). Va invit sa vizionati albumul mei intr-un circuit de 20 km:
photos.app.goo.gl/bgQNDbx6JaG7SW7p8

Tot aici 'grupez' si pe Emil, cu raportul lui:
Ruta a fost una clasica si anume: Azuga (932,69 m)-Culmea Sorica-Cabana „Popasul Uriașilor” (1540 m)-Culmea Urechea-Șaua Cazacu (1692 m)-Culmea Zamora-Busteni (882,83 m). PS: altitudinile de la Azuga si Busteni sunt cele inscrise in placutele metalice din cele doua gari.

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhotos:
photos.app.goo.gl/Lny14at6xQzn4aZ38


Filmuletele se pot vedea, accesand link-urile de mai jos:
Culorile rasaritului, vazute din tren: www.youtube.com/watch?v=7U-XKD8G4KI

Culmea Urechea: www.youtube.com/watch?v=FSsZLL-mDOU

Mihai R a fost in grupul din Piatra Mare, care a urcat pe Horvatca si a coborit pe la Tamina:
O tură frumoasă în Piatra Mare cu urcare pe Horvatca și coborâre pe Tamina.
”Glasuri” și urme mari de urs prin pădure, mai sus zăpadă necălcată, peste genunchi, soare care invită pe platou dar și vânt puternic pe vârf.
Coborâm pe Tamina și mai jos reducem viteza pentru că este prea devreme.
Luăm R3010 care are din nou trei vagoane și în Predeal se umple brusc...
Albumul de astăzi:

photos.app.goo.gl/XojEnyWMLQe4tHBv6

la fel si Vali G:
Zi frumoasă se anunță, dar cu zăpadă instabilă pe văi și creste. O echipă coboară la Sinaia, iar două la Timișul de Sus. O echipă merge pe Cheile Râșnoavei, iar cealaltă pe Horvatca, vârful Piatra Mare, Cascada Tamina, Timișul de Sus. Am fost depășiți de Daniel Toader și Carmen Anastasescu, care au preluat desfundarea potecii de la refugiul de vânătoare. Poteca era intersectată de numeroase urme de urși, porci mistreți și căprioare; ursul chiar ne-a...mormăit că a ieșit din hibernare. Zăpada este afânată și mare de nu se mai zăreau tufele de arin și ienupăr, iar brazii păreau captivi în zăpada viscolită. Pe vârful Piatra Mare (1844 m) era lume multă, dar și un vânt tăios care mi-a infrânat pornirile de a face poze. Intâlnim prieteni dragi aici, ne salutăm și grăbim spre stână să mâncăm ceva, pentru că aici sus nu prea ne surâdea. Grăbim apoi pasul pentru trenul personal de la 16.48 din Timișul de Sus. Trenul a fost aglomerat, noi fără locuri, așa că am fost răsfirați prin tot trenul. Ne vom regăsi săptămâna viitoare !
photos.app.goo.gl/q7i9aRbtZxEbjt1r6

A sosit si raportul lui Iura din Piatra Mare:
Dupa exact un an si o luna revin intr-o urcare spre varful Piatra Mare din Timisul de Sus pe culmea Ciorga, traseu nemarcat cunoscut la Floarea de Colt sub numele de "Horvatca" dupa denumirea vaii care il margineste la sud. Suntem 17 in echipa de Piatra Mare din cei 27 care au coborat in Timisul de Sus, restul au urcat cu Mitica in Cheile Rasnoavei prin Groapa Calului. Urcam la inceput prin zapada topita, cu soare generos, picurare din copaci, si aspect de primavara insa la apropierea golului alpin zapada se ingroasa si devine pulver iar vantul prinde putere. Pe ultima suta de metri spre varf e iarna autentica, cu chiciura pe brazi, zapada peste genunchi si vant care te muta din poteca, astfel incat ne oprim doar pentru o poza si continuam spre Tamina. Desi vantul este puternic, nu sunt probleme deoarece nu mai e gerul de saptamana trecuta de pe Clabucetul Azugii, sunt poate doar cateva grade sub zero. O scurta pauza de masa s-a putut face doar la stana de la Coada Pietrei Mari. Zapada ne-a insotit pana jos, inlesnind intrucatva coborarea, astfel incat iesim in sosea cu peste 40 de minute inainte de venirea trenului. Soare a fost doar in prima parte a zilei si dupa amiaza tarziu, la vremea pranzului cerul fiind acoperuit de nori inalti.
Pozele: photos.app.goo.gl/9jfMwh6oaVkQrKQh7

Tot prin bunavointa lui, am primit inca un raport de la Mitica L:
Ținând cont de prognoza, am hotărât să alegem un traseu cu mai puține surprize neplăcute. Un grup vesel format din 10 persoane, am plecat din Timișul de Sus, Spinarea Calului, Valea cu noroi, Cheile Risnoavei, Piciorul cu Mesteceni, Poiana cu Mesteceni, Cabana Trei Brazi, Fitifoi, Predeal A fost un traseu frumos, plăcut de tot grupul Va prezint un album cu fotografii de pe traseu și din plan îndepărtat, se pot vedea Munții Bucegi, Piatra Craiului, Făgăraș, Postavaru, Piatra Mare și alți munți.
Pozele (doar pe facebook, din pacate): www.facebook.com/dumitru.lepadatu.52

Svetlana a fost la schi:
O zi de ski la Azuga, cu cozi de 40 minute căci la Sinaia nu mergeau instalațiile, o singură pîrtie deschisă, Sorica, pe cealalta, Cazacu, nu era suficientă zăpadă
photos.app.goo.gl/ZNbdP4cUKSprB4fT6

Clar, saptamina aceasta s-a purtat din greu Piatra Mare! Inca un raport, de duminica, de la Radu A:
Ieri am ajus si eu prin Piatra Mare. Am urcat din Predeal (caci am profitat de Astra 6:40 -> 8:41) ca sa ajung devreme si am ajuns pe platou am trecut pe langa Vf. Piatra Mare si am coborat spre cabana. Am prins trenul de 16:48 la limita (am trecut prin fata trenului care se vedea venind) din Timisu de Jos.
Iaca si cateva imagini:
kermit.go.ro/radu/ti...mil24ian21/index.htm
kermit.go.ro/timis_sec_famil24ian21.tar
In Predeal am coborat din tren caci a venit o gramada de lume necivilizata, fara masti cu colace de WC si ... am luat urmatorul tren IR 1746 unde s-a schimbat cu totul peisajul.

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 4 săptămâni #4058 de MihaelaDobrin
23.01.2021-Azuga-Sorica-Urechea-Azuga- Zapada dar si vint foarte puternic, care aproape ne darima, dupa iesirea la gol, pe Sorica. Deoarece vintul nu dadea semne sa se domoleasca pe sus, impreuna cu Virgil, Carmen si gemene am optat sa coborim pe Piciorul Urechea. Pe picior a fost placut , vintul abia daca adia, asa ca am admirat peisajele inconjuratoare.
photos.app.goo.gl/m37cu5JFBmMk4oF2A
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 3 săptămâni #4059 de hoinar
O drumeţie clasică în Ciucaş la vreme de iarnă. Pornim din pasul Bratocea o dată ce culorile răsăritului încep să pălească şi lumina dimineţii scaldă muntele îmbrăcat în zăpadă. Vremea mai blândă din ultimele zile a curăţat parţial brazii de nea dar pe alocuri, în zonele mai umbrite, sunt încă încărcaţi. Cerul se acoperă treptat dar în depărtare munţii Baiului, Neamţului, Bucegii, Piatra Craiului şi Piatra Mare se bucură de lumina soarelui. În golul alpin vegetaţia măruntă e ascunsă sub o pătură de zăpadă de 1m pe alocuri (judecând după stâlpii de marcaj). Brăduţii singuratici sunt transformaţi de viscol în momâi uriaşe încovoiate şi împietrite, de nerecunoscut sub stratul gros de zăpadă îngheţată. Sub vârful Ciucaş întâlnim câteva porţiuni bine îngheţate şi alunecoase sub un strat subţire de zăpadă prăfoasă. Soarele se arată iar pe cer, neaşteptat de generos dar sus vântul e destul de puternic să nu te îmbie la o pauză prea mare. Coborâm pe poteca bine bătută spre cabană şi revenim în şaua Ţigăilor pe jos, pe sub Ţigăi. În zonele adăpostite de vânt soarele a înmuiat bine zăpada. Revenim la maşină pe piciorul Bratocea admirând încă o dată locurile acum într-o altă lumină.

photos.app.goo.gl/fDVq1zVN3mo2DWb27


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...s-edit-1-gpx-d0f5eda
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 3 săptămâni #4061 de angela
si de la Oana cu un pic de intirziere:
Piatra Mare: Horvatca - Vf. Piatra Mare - Tamina - Timisu de Sus 23 ianuarie 2021

photos.app.goo.gl/3kcTHg1hrRmdQn7r7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria