Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 15-21februarie 2021

acum 8 luni 2 zile - acum 8 luni 1 zi #4072 de angela
De data asta ma dau smechera, deschid eu cronica cu...
vineri cu soare generos- pe Valea Rea:
photos.app.goo.gl/yJihdfjeLFrRRbZu8

Grupul mai mare, chiar maricel a fost, condus de Sensei, a facut o plimbare relaxanta pe forestierul de la Sinaia spre Poiana Tapului, incheiata la 'cofetaria'(!!) locala. Au fost foarte multumite de excursia lor, dar nu le-am invidiat totusi, ca si eu m-am plimbat pe forestierul 'meu'. Am gasit zapada noua, mai mica sau un pic mai mare si am descoperit inca o data ca drumul este suficient de lung sa nu incapa o tura 'scurta' pina la stina din Draganu, intr-o zi scurta - cum mi-am dorit-o eu, de la 3003 la 3008.
Altii, mai harnici, mi-au luat-o inainte si tot nu au ajuns, mi-au spus ca era zapada prea mare pe valea de urcare spre poteca ciobanilor. Duminica am aflat si eu (mai bine mai tirziu decit niciodata!) ca piciorul pe care se afla stina din Draganu se numeste Ciutei! (o fi fost o ciuta nu un cerb care lasase singura urma de animal pe care am gasit-o vineriin drumul forestier... spre deosebite de cei care au fost duminica, cind se pare ca a fost o defilare sau 'trans... humanta' de ursi, tot pe acolo.)

simbata- a fost o zi mai inchisa, dar asta nu i-a oprit pe cei veniti la munte sa faca ture interesante.
Vali G raporteaza o tura alpina:
20.02.2021, Valea Colților, Valea Gălbinele firul principal
Eu cu Eugen, negociem în personalul 3001 și hotărâm să mergem pe Valea Colților. Coborâm în Bușteni mergem pe Munticelu, triunghi roșu (TR), Poiana Coștilei. Ratăm Vâlcelul Poieniței, mergem în dreapta lui, consultăm tehnica modernă, revenim și urcăm vâlcelul pe urme proaspete. Urmele nu continuă pe Hornul Pământos cu zăpadă neîncepută ci puțin mai sus o variantă accesibilă pentru coborât în Valea Mălinului. Urmele continuă chiar pe valea Colților. În Strunga Colților aflăm și pe înaintașii noștri; Mihai cu Denis, deschizători de drum, urmați îndeaproape de echipa Carmen și Cătălin. Le mulțumim pentru efortul depus! Coborâm la liber până la intrarea în Firul secundar Gălbinele, iar de aici până la intrarea în Firul principal al văii Gălbinele, Cătălin ne asigură coborârea. Este ceață, Mihai și Denis continuă pe Gălbinele în sus, iar noi ceilalți coborâm firul principal cu toate săritorile acoperite, pe o zăpadă neînghețată și așezată. Ajungem în zona refugiului Coștila, bem un ceai, vedem Valea Coștilei cu săritorile acoperite și coborâm agale în Bușteni pe la 16.30.
photos.app.goo.gl/joaRHaapxp7QpgJ19


Artemiza a fost tot simbata:
O drumetie in trio pornind din Sinaia
Sambata 20-02-2021 in trenul Regio cateva propuneri de drumetii. Eu am ales alaturi de doi coechipieri sa merg spre Cota 2000 cu intoarcere spre Schitul Sf. Ana - Sinaia. Asadar am urcat prin spatele M-rii Sinaia pe scurtaturi pana la Cota 1400, apoi cota Valea cu Brazi urmand partia de schi. Zapada era proaspat ninsa , destul de greu de inaintat , era cald vantul nu sufla dar imprejurimile nu se vedeau din cauza cetii. Din acest motiv ne-am intors , iar de la Cota 1400 am continuat spre Schitul Sf. Ana cu doar cinci minute de vizita. Ne-am intors prin padure in circuit pe drumul forestier inghetat, urmarind urmele masinilor de teren care circulau in ambele sensuri , facand o mica pauza de masa la intrare in Sinaia. Am ajuns la gara cu o ora inaintea plecarii trenului, ne-am bucurat de aer curat parcurgand doar 17,5 km.
photos.app.goo.gl/x5oXeGx88HSk4RKa7

duminica se anunta vreme frumoasa, motiv pentru care impatimitii 'simbatisti', cel putin unii dintre ei au schimbat ziua 'de munte'. Inclusiv eu: Sorica-Zamora (tura clasica de club, iarna) Sigur, mai modest, fata de ceilalti care au ajuns pe toate virfurile, si pe Baiul Mare. Peisajele au fost similare, desigur...cu mult soare.
photos.app.goo.gl/TBzLr22gKfxTSBQ5A

Mihai R a facut parte din echipa mai mare cu care am pornit si eu la drum(pe urmele lor adica :)) dar el a ajuns pina la Sinaia, coborind pe Plaiul Tufa din Baiul Mare.
Week-endul a venit cu două zile complet diferite. Sâmbătă muntele a fost acoperit de nor și ceață. Duminică am avut o zi minunată. Am ales o frumoasă tură în Baiului. Vântul de abia dacă a adiat, s-a mers la tricou și soarele ne-a înroșit puțin fețele. Peisaje foarte frumoase, vizibilitate maximă în toate direcțiile, aer curat și soare cald care ne-au încărcat cu energie și bunăvoință.
photos.app.goo.gl/8UyiKo2jAVBVKxvP9

Si de la Loredana:
Zece persoane am optat, duminica, zi anuntata a fi cu soare, pentru muntii Baiului. A fost consens in tren mai repede decat de obicei, poate si unde eram putini sau poate pentru ca e splendid in Baiului pe cer senin.
Am coborat in Auzga pe vreme sticloasa si rece dar, dupa ce am luat-o rapid la pas spre Sorica, ne-am incalzit. Dupa ce am urcat prima panta, pe zapada lunecoasa, am inceput sa ne dam gecile si polarele jos de pe noi.
Poteca batuta era cam alunecoasa pentru bocancii mei, asa ca mi-am pus mini-coltarii. Am mers ceva mai bine cu ei prin padurea care incepea sa fie tot mai scaldata in soare.
Iesiti in golul alpin, zapada a inceput sa straluceasca aproape orbitor sub cerul albastru si soarele intens. Peisajul se dezvaluia insa mirific in fata ochilor usor mijiti: vizibilitate perfecta, Bucegii mareti, vazduhul cristal.
Dupa o scurta pauza de ceai, ciocolata, fiecare dupa gust, am pornit mai departe spre partia de schi si de acolo spre Baiul Mare.
In prima parte, am urmat creasta matematica, urcand pe Urechea si Cazacu, dupa care am taiat-o pe curba de nivel
Zapada, usor umeda, facea guguloaie pe gherute, asa ca la un moment dat le-am dat jos. Am mers binisor, fara sa alunec prea tare, pana la traverseul dinspre Zamora, unde, in panta, am mers cu grija mare caci, batuta de vant zapada era inghetata, se cam aluneca si puteai sa te tot duci la vale. N-am alunecat insa,
Pe la pranz se facuse atat de cald ca si in tricou simteam ca ma coc. Am regretat ca n-aveam si ceva pantaloni scurti la mine.
Ajunsi pe Baiu Mare am luat pauza de masa dupa care am pornit in jos pe Cumpatu, cu coborare pe Tufa.
Prin padure n-a mai fost asa frumos ca pe culmi. Pe povarnisurile abrupte frunzele ude erau amestecate cu zapada si noroi si se aluneca tare.
Coborarea ne-a solicitat si genunchii si atentia, sa nu o luam la vale. Oricat de atenta am fost insa, tot am luat o tranta de toata frumusetea, chiar cu cateva zeci de metri inainte sa se termine panta, de m-am umplut de sus pana jos de noroi pe pantaloni.
Un pic de noroi n-a omorat insa pe nimeni… nici pe mine. Cu gandul ca “se usuca si cade” cand il voi peria, mi-am vazut mai departe de drum, inspre gara. Am ajuns cu totii cam cu 20 de minute inainte de tren.
O tura frumoasa, cu soare mult, chiar ne-am bronzat pe fete. Merita notat ca vantul n-a batut aproape deloc, ceva rar in Baiului.

photos.app.goo.gl/9q9DUxg3io8cNHSE8

Avem si raportul trimis de Iura care nu se dezmite cu albumul, asa cum ne-a obisnuit:
Plimbarea de duminica in Baiului remarcabila in principal prin vremea complet diferita de cea de sambata, cu radiatie solara puternica si fara vant, zapada radiind ca un cuptor. Traseul a fost unul clasic, de la Azuga pe Sorica, Baiul Mare si coborare pe Tufa, parcurs in ritm lejer. Daca la interregio de Baia Mare cu 13 vagoane nu mai erau locuri in Sinaia, in schimb 3010 a avut 5 vagoane, vagonul 1 in care am stat ajungand in Bucuresti aproape gol. Pozele:
photos.app.goo.gl/trNGcjxzUMHdMb8i7

Radu A tot Baiului a avut in program, mai la sud.
Am fost si eu cu Zoli, Tina si Iulia - trupa mea de catarat de vara trecuta.
Piciorul cainelui l-am urcat impreuna cu Mihaela Dobrin (imediat dupa padure ne-am intalnit), Mihaela din Buzau si Nelu, dar dupa aceea noi am pornit spre Baiu Mare iar ceilalti au luat-o spre Gagu ca sa mai scurteze. Din motive de timp am coborat si noi pe piciorul Ciuta de sub vf. Draganu.
kermit.go.ro/caine_draganu_ciuta_feb21.tar
kermit.go.ro/radu/ca...iuta_feb21/index.htm

Dumitra a fost cu un grup la Brasov: Drumul vechi de Poiana Brasov-Partia Capra Neagra-Poiana Ursului-Poiana Stechil-Drumul serpentinelor:
Tura frumoasa la care au participat 4 persoane : Lia, Ioana, Emil si eu Dumitra. Noi am ales Brasovul si un traseu catre poiana cu intoarcere catre Tampa. Vremea a fost foarte buna insa la coborare pe Tampa se aluneca mult asa ca toti am hotarat sa punem coltarii. Am ajuns cu bine la gara si am luat acceleratul de 17.00. A fost o tura reusita.
photos.app.goo.gl/ZSLN5d3FF82gjsCH8

Aceeasi excursie, alt raportor - Emil:
A fost tură mai inedită pe ruta: Brașov (Podul Crețului)-Pietrele lui Solomon (aprox. 700 m)-Poiana Brașov (1030 m), prin drumul vechi-Pârtia Bradul-Valea cu Apă-Poiana Ștechil (1030 m)-Șaua Gorița (939 m)-Șaua Tâmpei (850 m)-Drumul Cavalerilor-Drumul Serpentinelor-Brașov (Magazinul Star, aprox. 570 m)

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în Google Photos: photos.app.goo.gl/EUt2vVLcBTzNzYZY7
O tura inedită la poalele Postăvarului si prin imprejurimile Brașovului. Trei drumeți de la Floare de Colt am dat curs ideii Ioanei de a pleca din Brașov (Podul Crețului) la Pietrele lui Solomon (aprox. 700 m) apoi pe drumul vechi până la Poiana Brașov (1030 m). Am traversat Poiana cea aglomerată și ne-am intors în Brașov pe marcaj triunghi albastru (TA) și bandă albastra (BA), via Valea cu Apă-Poiana Ștechil (1030 m)-Șaua Gorița (939 m)-Șaua Tâmpei (850 m)-Drumul Cavalerilor-Drumul Serpentinelor (triunghi rosu). Grupul a fost foarte unit și vesel. Tura mi-a deschis apetitul de a explora zona în primăvară și la începutul verii. Sunt foarte multe trasee cu începere din Brașov care ajung pe Postăvaru. Mulțumim Ioanei pentru ideea acestei ture.

Alice are de data aceasta ceva mai deosebit, Leaota:
Plecat-am 18 oameni din Podul Dambovitei, Pensiunea Petruta, am mers pe banda albastra, prin Cheile Crovului, spre Vf. Sintilia Mare - 1887 m - de unde trebuia sa avem o priveliste splendida spre Iezer-Papusa, Piatra Craiului si Bucegi. dar a nins si a fost ceata, pe varf a fost o ceata DEASA, astfel incat am ajuns pana la 1850 m, apoi am renuntat fiindca riscam sa pierdem drumul inapoi din cauza cetei si oricum nu se vedea frumos. Oricum traseul a fost frumos! Cinci caini splendizi, din care unul ciobanesc carpatin au venit cu noi si ne-au tinut companie, contra unei plati in sandvisuri, daca se poate cu carne. A fost oricum un traseu lung de 24 km, a fost frumos, dar am cam inotat prin zapada, insa am vrut Muntii Leaota si asta am avut, deci nu imi pare rau. A fost frumos pana la urma!
alicegherman.blogspo...untii-leaota-vf.html

Mai avem si un album trimis de Marian C:
Piatra Craiului: 2021.02.21, F.Botorog, cab.Curmătura, vf.Turnu, vf. Ascuţit, padinile Frumoase, P.Zănoaga
Durată 10 ore, foarte cald (nu au fost temperaturi negative nici pe creastă), soare toată ziua, fără vânt. Zăpadă bună pe creastă, destul de stabilă. Zăpada de pe urcarea spre vf. Turnu (până pe la cca. 1800 m.alt.) se topea intens (scurgeri de apă). Hornul din Padinile Frumoase era plin de zăpadă şi coborârea nu necesita folosirea lanţului. Zăpada de pe grohotiş a fost stabilă când am coborât (umbră, după ora 16).
youtu.be/RewrBjDv7aM , realizat de Codrin Rotaru.

photos.app.goo.gl/prJDS861KstaYw4i7

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 23 ore #4073 de MihaelaDobrin
Duminica 21.02.2021-Sinaia-Piciorul și Culmea Cîinelui-Gagu-Piciorul Gagului-Sinaia Sud. Zi insorita, propice pentru Baiului. Cu Mihaela si Nelu am urcat din Sinaia pe Piciorul Ciinelui. Vremea a fost foarte calda, fara vint, ceea ce a facut ca zapada sa fie destul de moale pentru a se merge usor, exceptind prima portiune de la inceputul traseului din Sinaia unde drumul era mai înghețat și eu am înaintat mai încet. La iesirea din padurea de pe Piciorul Cîinelui ne-am întilnit cu un coechipier de-a lui Marius si Moniq care venea de pe Piciorul Gagului si pe urmele caruia vom merge noi, cei trei. Tot la iesirea din padure ne-au ajuns și Radu A. cu 3 prieteni veniti cu un tren particular si cu care vom merge pina sub vf. Piscul Cîinelui, de unde ei se vor îndrepta catre Baiul Mare. Eu cu Mihaela si Nelu am optat pentru coborîrea pe Piciorul Gagului, bucurindu-ne de peisaje si de a merge cu soarele in fata. Pe vf. Piscul Cîinelui ne-am mai intilnit cu inca 2 turisti si apoi cu un baiat din grupul din tren ce a coborit la Posada si a venit dinspre Florei. Pe Piciorul Gagului, prin padure am dat de o multime de urme de ursi mai mari si mai mici fapt ce ne-a determinat sa scoatem fluierele.
photos.app.goo.gl/XfVGYUvac3izLJsi6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 10 ore #4074 de hoinar
În completarea albumelor deja menţionate ;) Duminică se anunţă o zi cu soare şi fără vânt aşa că ne hotărâm în tren pt creasta Baiului, cu soarele în faţă, pornind din Azuga. Începem să urcăm prin pădure către Sorica (triunghi albastru). În poiana fostului foişor de vânătoare ne clătim ochii cu panorama Bucegilor care mai sus, la ieşirea din pădure, devine şi mai impresionantă. Parţial contre-jour, Creasta Baiului se prezintă şi ea în haine groase de iarnă. Lume multă pe pârtia de la Sorica dar şi pe munte, în ambele sensuri. De la gondolă continuăm spre Urechea şi apoi mai departe pe creastă până pe Baiu Mare. Zăpada e bună de mers, soarele o mai înmoaie pe măsură ce înaintăm către sud dar pe alocuri e încă bine îngheţată. Vizibilitate bună de jur-împrejur, o zi minunată de sfârşit de iarnă. Pe feţele sudice ale muntelui soarele a topit o parte din zăpadă dar cele nordice sunt încă albe complet. Coborâm în Sinaia pe Cumpătu-Tufa şi ne încadrăm cu timpul pt a prinde primul Regio de dup-amiază către Bucureşti. În total cca 18.5km în 8 ore şi ceva (inclusiv pauzele).

photos.app.goo.gl/9ujM8pE1SdoF6tNC9


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...aiu-mare-gpx-c4c32f6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria