Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 22-28 martie 2021

acum 2 luni 2 săptămâni - acum 2 luni 2 săptămâni #4094 de angela
Intru direct in subiect...(dupa ce am avut probleme cu calculatorul... le iau repede, ca e tirziu, deci voi fi telegrafica, scuze), sa vina rapoartele saptaminii!

Loredana deschide Cronica de aceasta data cu tura 'majoritara' de simbata in Baiului:
Desi parea ca nu suntem prea multi in tren, cand am coborat la Sinaia Sud s-a umplut insa peronul de noi. Peste douazeci de persoane din Regio carora li s-a adaugat inca un grup venit cu acceleratul ne-am unit pentru a urca pe Gagu, in Baiului, ademeniti de promisiunea de vreme cu soare.
La scurt timp dupa pornire grupul, care avea peste 40 de persoane, s-a rupt insa in doua. Parte dintre noi, mai bine de jumatate cred, am urcat deasupra caii ferate si am facut stanga pe langa casa cu caini multi si latratori, de unde am traversat apa si am urcat nitel pe forestier inainte de a lua abruptul in piept, altii au luat-o de-a lungul liniei si au urcat pieptis de mai incolo.
Zapada buna la urcat, tare, cu crusta inghetata in gerul diminetii si relativ mica.
Cand am ajuns insa in golul alpin (fara eforturi sau incidente de vreun fel), pe culmi erau portiuni unde era inghetata si se aluneca. De altfel, unii dintre noi si-au si pus gherutele. Eu am evitat caci, cum era soare, ma gandeam ca putin mai incolo zapada va fi umeda si moale si voi face guguloaie la talpi.
Pana sa ajungem in golul alpin am intalnit parte din primul grup, pe care l-am depasit, si ne-am continuat urcusul in ritm rapid. Sus, pe anumite portiuni, dupa ce am ajuns la zade, zapada maricica. Cum erau insa batute urme, s-a mers bine. La soare, zapada se mai inumuiase si cei cu gherute si le-au dat jos.
Cu un varf inainte de Caine am dat si de a doua jumatate a primului grup care ne-o luase inainte si ne-am unit in scurt timp cu ei. A, sa nu uit, vremea splendida in cea mai mare parte de timp, cu soare deplin si vantul abia o adiere. In apropiere de
Piscul Cainelui insa, vantul a inceput sa bata destul de tare. Nu insa la maximum lui de potential. Toti stim ce aprige pot fi vanturile in Baiului….
Dupa masa destul de rapida din cauza vantului rece, am pornit la vale pe piciorul Cainelui. Pe masura ce coboram, vantul se inmuia, dar si zapada care era destrul de maricica, pana spre genunchi pe alocuri.
Inainte sa intram in padure, cum timp era berechet, am luat o pauza lunga de stat la soare si apoi ne-am bagat printre copaci.
Acolo, zapada din ce in ce mai moale, pana a ajuns aproape de stadiul de zloata. Dedesubt, noroi, asa ca se aluneca si am merg cu mare grija, fiecare cu poteca lui, caci te duceai la vale daca mergeai pe urmele altuia.
Am ajuns insa fara nicio cazatura la drumul mare si de acolo in localitate. Am fost in gara cu circa o ora inainte de tren asa ca am avut timp berechet de mers la magazin, mancat, uitat la fotografii.
In gara am constatat ca suntem rosii ca focul unii dintre noi, de la soarele puternic.
Sintetizand, o tura pe cinste lasata cu bronz.

photos.app.goo.gl/NyCoYRYwc5qoXktV9

Artemiza vine cu 2 albume:
Vineri o drumetie rapida pe Arges !
Inspaimantate de noi restrictii pentru orasul nostru , patru montaniarde am raspuns afirmativ invitatiei de a face o drumetie pe raul Arges chiar in ziua grevei de la metrou vineri 26-03-2021 . Asadar cu trenul de la gara Titan am coborat in orasul Oltenita vis-a vis de tara vecina Bulgaria . Mai intai am mers sa vizitam ,, Muzeul de Arta " insa din cauza pandemiei usile au fost inchise ! Am avut liber insa la o frumoasa drumetie
de-a lungul raului Arges si prin paduri , cu multe cantece ale pasarilor admirand intr-o liniste deplina cum primavara incearca sa ne bata la usa !. Am admirat multi corcodusi infloriti , flori , cateva lebede razlete , turme de oi , o vulpe blanda , am cules urzici si frunze de untisor pentru salata , ne-am bucurat de un picnic cum ne place noua , toate acestea insotite de aerul curat al naturii ne-a umplut sufletele de bucurii .Ne-am intors dupa sase ore de frica restrictiilor care urmau pentru Bucuresti , si un circuit de doar 12 km .

photos.app.goo.gl/Gf3LqcZmwNsNNGZF9

Sambata drumetie de vis , in Baiului.
Sambata 27- 03-2021 o zi cu soare stralucitor , cu multa lumina , motiv pentru care trenul VSD-istilor a fost plin de montaniarzi de toate varstele . Propunerea lui Andrei Anghel pentru Gagu cu plecare din Sinaia Sud a numarat 43 de participanti . Urcand in numar mare pe creasta Baiului grupul s-a divizat in multe alte grupuri mai mici , unii preferand Baiul Mare 1895 m alt . Am ramas in grup cu familia lui Andrei , sotia Mirela cu pustiul lor de 8 ani - Mihaita care a fost deliciul grupului , Gabi C , Gigi G inca o familie draga Vasile si Mia cu care am urcat pe creasta pana la Vf. Mierlei 1660 m . alt. Pana aici ne-am bucurat de un soare stralucitor care a lasat urme placute pe fetele noastre . Era mult alb si albastru , am admirat dunele de zapada , acele valuri asimetrice , forme caracteristice acumularii eoliene .
De jur imprejur aveam vedere spectaculoasa spre Bucegi , admirand cu claritate multe varfuri ( ascutita Capatana Porcului ), apoi culmile Baiului , aveam vedere clara pana dincolo de Grohotis , chiar si Ciucasul .
Am coborat in Posada multumiti pe deplin de drumetia noastra , la o binemeritata odihna , cu 50 minute inaintea plecarii trenului dupa un circuit de 18 km.

photos.app.goo.gl/Lap2fUpniJ8HMFtK9

Si Svetlana a fost pe aceeasi varianta:
Excursie iernatică și primăvăratică, cu zăpadă în prima parte, brîndușe și noroi în a doua.
photos.app.goo.gl/nus6mxZBY89vkAx29

Mihai R ne-a trimis reportajul foto al turei sale
Dâmbu Morii - Cab. Bunloc - V. Baciului - Săcele - Dr. Serpentinelor - Vf. Tâmpa - Dr. Cavalerilor - Brașov 27.03.2021
Risc maxim de avalanșă dar vreme frumoasă. Nu putem sta acasă!
Mă gândesc de ceva vreme la o frumoasă tură pe care am făcut-o prima oară cu Mișu Drumea. Coborâm din R3001 în Timiș Jos și urcăm până la Cab. Bunloc. Cald, vreme bună și liniște într-o companie plăcută. Adi voia de ceva vreme să revadă Brașovul. Ni s-au alăturat Liana și Georgiana.
Lăsăm în urmă Piatra Mare și Cab. Bunloc și ne aventurăm puțin prin pădure pe nemarcate. Coborâm spre Săcele pe V. Baciului pe al cărei fir s-a strâns multă zăpadă (trece de genunchi dar este distractiv în coborâre...). Traversăm Săcele și luăm autobuzul spre Brașov. Urcăm Tâmpa pe Drumul Serpentinelor. A fost gheață pe potecă dar căldura a înmuiat zăpada. Admirăm de sus Brașovul și în depărtare Măgura Codlei și coborâm pe Drumul Cavalerilor. Avem timp pentru o plimbare prin Brașov și o bere bună la terasa Hotelului Postăvarul.
Luăm Astra Trans Carpatic la 18:46 spre București.
Iarăși a fost frumos și a ieșit bine tura asta!
Pe data viitoare!

photos.app.goo.gl/71L7YgCgvHSHXehj6

Alt raport, alt traseu - de la Marian C: 2021.03.27-28, Bărbătești, Buila, Schitul Pătrunsa
2021.03.27 - Traseu: Bărbătești, PG, Plaiul Scărișoara, TR, Stâna Cacova, BR, Refugiul Curmătura Builei, vf. Buila, retur BR, nemarcat, vf. Albu, PG, Schitul Pătrunsa, CR, Bărbătești. Durată cca. 9 ore, soare, vânt ușor pe platou, foarte cald (+15 gr.C, ora 09:45 în Bărbatești; +14 gr.C. ora 14:30 la ref. Curmatura Builei, se scurgeau puternic streșinile) și cer senin toată ziua. Urme bătute până la ref.Curmătura Builei și pe platou (pentru vf. Buila care continuau spre vf. Vânturarița). Nu am folosit colțarii și pioletul (zăpadă în strat mare dar moale în multe zone, pe platou), cu excepția unei travesări din BR către vf. Albu. Zăpada a apărut în traseu de pe la 1.000 m.alt. foarte moale și apoasă (în topire rapidă). Sunt necesari bocanci impermeabili.
2021.03.28 - Traseu: Bărbătești, CR, Schitul Pătrunsa, retur. Durată cca. 5 ore, cu vizită (cele 2 biserici) și masă de post la schit. Cer înnorat, câțiva stropi de ploaie, mici rafale de vânt la începutul coborârii, lipsă totală de zăpadă. Multe troițe și rugăciuni scrise, în traseu.

photos.app.goo.gl/vCSYaBTzMWoM2Ya56

Daca vreti sa vedeti cum arata carantina in Ilfov, pe linga casa, aveti aici ceva ciclist- la leurda (duminica):
photos.app.goo.gl/Ddz8xARxXCenPxst9

Simbata a fost o excursie cu bicicletele in zona sudica, mai mult sau mai putin pe Arges (dar mai spectaculos, in 'delta'), cu intoarcere prin Magurele, Iura solo si separat Horia, Mihai C si Vali C, din care m-am salutat si eu loco cu Iura si mai tirziu, cu Horia. Din pacate eu nu pot iesi cu bicicleta din perimetrul UATului local, asa ca i-am invidiat de la distanta.

De la Mișu D, sâmbătă în Azuga la schi:
photos.app.goo.gl/Bb7rRBC9CfEwtyfFA

A sosit si un raport de la Liana P -tot 'eternul Gagu':
Din 2 trenuri si taxiuri se formeaza un grup mare (peste 30) avand ca prim obiectiv Culmea Gagului. Accesul s-a facut cam pe 2 carari din halta Sinaia Sud : o parte au urcat direct, altii am mers pe Valea Cainelui. Ne-am intalnit la un moment dat, pe bucatele, iar coborarea a fost tot pe 2 carari. O parte au coborat in Posada, via Vf Mierlei, iar grupul in care am fost si eu a ales Piciorul Cainelui, cu aterizare in Sinaia. Reunirea finala in trenul R3010. Vremea a fost de exceptie. Soare, cald, iar la golul alpin zapada multa , modelata cu arta de vant. In padure ceva mai putina zapada, dar inca destula. Din accelerat s-au mai format doua grupuri : unul pentru Furnica si celalalt pentru Culmea Grecului.
Pozele aici:

photos.app.goo.gl/Caud1Hpzv97rXoqJ9

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 luni 2 săptămâni #4095 de hoinar
O drumeţie de început de primăvară, cel puţin calendaristic, zăpadă fiind încă destulă, în munţii Baiului. Plecăm din Sinaia Sud către Gagu şi de la bun început grupul f mare se împarte, unii direct pe culme, alţii pe vale pt început. Ieşim din pădure şi ne trezim sub un cer albastru, fără niciun nor. Zăpadă continuă dar puţină, moderată pe alocuri, mai ales de-a lungul lizierei de zade de pe piciorul Gagu, puţin îngheţată ici-colo. Dincolo de valea Prahovei Bucegii sclipesc în soare cu toate văile clar desenate de albul zăpezii. Ziua totuşi e mai puţin fotogenică în absenţa norilor. Ne mulţumim însă cu ce avem, pt drumeţie vremea e mai mult decât potrivită. După Gagu Mare ajungem pe vârful Mierlele şi mai departe pe Piscu Câinelui. Soarele ne îndeamnă să lenevim aşa că rămânem să coborâm pe piciorul Câinelui, agale, cu câteva pauze la soare iar în Sinaia chiar avem timp să mergem la cofetărie deşi de obicei la întoarcere alergăm să prindem un tren :-)

photos.app.goo.gl/d1T2Xa72KFtRUH4Z6


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...cainelui-gpx-7cb36e2

Acelaşi traseu în sens invers (Piscu Câinelui - Gagu) tot în haine de iarnă: photos.app.goo.gl/DaDF27JyNVVrMF562 (mar 2018), goo.gl/photos/wTNXXYMdJsyAgrw57 (feb 2015)
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria