Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 29 martie-4 aprilie 2021

acum 2 luni 1 săptămână - acum 2 luni 1 săptămână #4096 de angela
Iata-ne din nou dupa inca o saptamina de primavara mai mult sau mai putin capricioasa, cu prognoze destul de dubioase :) pentru weekend. Totusi s-au gasit citiva temerari sa infrunte vremea de aprilie, si iata ca vine citeceva de raportat.
Prima a sosit Svetlana cu o excursie 'off'-club:
O incursiune în Siriu, conduși de Mihai Acatrinei, pe o vreme cam nepotrivită. nu am văzut lacul Vulturilor, ceea ce ne propusesem, de pe Malaia, din cauza ceții. Au urcat dinspre Crasna, o varianta pe care eu nu am mai fost.
photos.app.goo.gl/DsXC1Xdz3Vrk8Xni6

Urmatorul raport sosit este al Artemizei din Cheile Risnoavei:
Drumetie de sambata - o intalnire cu mistretii!

Sambata aceasta 03-04-2021 in trenul Regio foarte putini doritori de drumetie (probabil prognoza de vreme capricioasa!) sau fiind si primul W-end al carui orar s- a suprapus cu perioada de interdictie! Asa ca din nou am stat in tren comod cate unul pe patru scaune. Am propus Cheile Rasnoavei situate in Muntii Barsei mai exact in Muntii Postavaru, cateva persoane din grupul celor opt nu le facuse niciodata, dar si pentru ca cunoscind prognoza, in chei exista un ambiant prietenos datorita expunerii sudice, ferite de vant. Cheile Rasnoavei nu sunt lungi, dar spectaculoase datorita prezentei peretilor abrupti. Am avut placerea sa admiram doi tineri care practicau escalada pe stanca abrupta! La intoarcere intr-o zona salbatica ne-am intalnit la mica distanta cu o turma de mistreti negri care ne priveau linistiti! Va invit sa vizualizati albumul meu intr-un circuit de 22,52 km in 7 h si 9 minute!
photos.app.goo.gl/SBtUKa5zyAQZ6Nhy9

Mihai R a ales sa mearga pe alte meleaguri... in Macin:
Se anunță vreme rea în multe zone montane pentru acest weekend. Ne gândim, ne răsucim și ne hotărâm: Mții Măcinului.
Campăm în zona Comunei Greci. Astăzi este mai mult înorat dar și soare când ajungem sus pe creste. Natura deja a înverzit și înflorit. O singură țestoasă întâlnește unul dintre noi. :) Încă nu este destul de cald pentru ele. Din zona La Cozluk urcăm spre creastă și străbatem partea sudică a Munților Măcinului până la Vf. Cavalu. Spre seară începe să picure și a plouă jumătate din noapte.
A doua zi vremea este mai bună și datorită vântului norii dansează și se transformă spectaculos. Din apropiere de carieră urcăm pe Dealul Sulucului spre creste. Sus bate vântul destul de tare. Traversăm partea nordică a Munților Măcinului până pe Vf. Caramalău. De pe Vf. cu cruce de deasupra Fântânii de Leac găsim direct în jos o vale de abrupt destul de spectaculoasă. Mergem rapid până la Mănăstirea Ortodoxă Izvoruil Tămăduirii și la mașină. Avem ca obiectiv pentru astăzi și Lacul Iacobdeal. S-au schimbat lucrurile pe aici de acum doi ani. Accesul la lac și carieră 5 lei. Au apărut câteva măsuțe și câteva căsuțe și sunt plăcuțe pe care scrie: ”Scăldatul Interzis”. Paznicul ne spune că ar fi fost un accident cu un băiat aproape înecat...

Am ales bine în acest weekend. A fost o tură la două zile reușită, foarte frumoasă!
Pe data viitoare Mții. Măcin!

photos.app.goo.gl/6UB6ZcH22T5Liheu6
photos.app.goo.gl/8mkSvw9dDywF4coh8

Raportul lui Marian C se intituleaza 2021.04.03-04, Greci, Măcin (munții din câmpie)
Prima zi, traseu de cca. 7 ore în zona vf. Țuțuiatu, și pe platou, cu deschidere către abruptul vestic, la admirat de priveliști în toate direcțiile în depărtare. Sunt multe drumuri forestiere. Am mers pe PR, TR, CR, TA. Cer noros, fără vânt, răcoare (temp. cca. 9 gr.C. la ora 10, Greci) puține raze de soare și câțiva stropi de ploaie după ora 16. Am întâlnit leurdă. Bujorii sălbatici și urzicile erau prea mici din cauza temperaturilor scăzute. Cazare la cort în locul amenajat (două tomberoane metalice de culoare verde, langă pădure) din apropierea capătului de drum asfaltat dinspre Greci (prelungire str. Carabalu). La Pietrele Mariei nu am ajuns din cauză că drumul de pământ de acces era arat din loc în loc (acces interzis) și nu am folosit alt drum dintre tarlale care era îndepărtat. Noaptea ploaie măruntă de la ora 20 către dimineață.Temp. cca. 4 gr.C la ora 6:30.
A 2-a zi, traseu în ritm alert de cca. 4 ore pe Culmea Pricopanu, cu acces din zona carierei de piatră unde se gaseste un indicator cu marcaj turistic BA. Cer noros, vânt puternic la rafală pe culme din direcția N-E, mai multe raze de soare față de ziua precedentă. După coborârea din culme, vizită la Mănăstirea cu hramul Izvorul Tămăduirii și apoi deplasare la lacul de carieră Iacobdeal (cu acces auto dinspre Turcoaia, drum la stânga înainte de intrare în sat).

photos.app.goo.gl/95aiifwRh4UjjAgE8

Vineri, Horia si Mihai au fost iar prin imprejurimi cu bicicletele, intr-un circuit incluzind Lacul Morii, Dragomiresti Vale, Buftea, Mogosoaia - in cautarea primaverii, dupa ce marti, au fost la sud, spre Darasti- Singureni - Comana. A fost o saptamina buna pentru biciclit - minus simbata la prinz cind m-a prins o ploaie de toata frumusetea in Pruni/Dumitrana, de am venit acasa 'ca porcu', desi m-am adapostit strategic - cind a fost mai 'cu spume'- sub acoperisul unei fintini!(de care nici nu as fi stiut altfel ca exista desi trec pe acolo de ani multi si des). Cum despre turele lor puteti afla doar sporadic de pe pagina facebook a lui Mihai C, poate va mai dau eu ceva imagini, din cind in cind- despre cum arata primavara in zona sudica a Bucurestiului, inca caz ca aveti curiozitati. Saptamina aceasta a cam 'explodat' natura. (nu am mai facut albume si prea multe poze, ca sa nu va plictisesc :) )
... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria