Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 19-25 aprilie 2021

acum 1 lună 2 săptămâni #4102 de angela
De data aceasta sint in putina intirziere cu compilarea rapoartelor, asa ca ma grabesc un pic si nu mai reordonez albumele cum fac de obicei, ci le las cum s-au adunat, la rind, asa ca iau fata tuturor, cu plimbarile mele, de joi, respectiv duminica, desi simbata am fost in Herastrau si am facut si acolo poze, mai ales gradinii japoneze.
Vacaresti de joi (m-am numerit fara sa stiu cam pe cind venea si Klaus Iohannis pe acolo, asa ca m-am intilnit cu echipe de... men in black :) si imi ziceam ca mi se pare! (misterul a fost deslusit seara la stiri)- photos.app.goo.gl/bkEEEt7QnkGj7QF68

Ghiocei de duminica, cu leurda inflorita - excursie cu bicicletele cu Silvia, care nu apucase inca sa ajunga acolo anul acesta (pentru mine oarceum repetir):
photos.app.goo.gl/CSdX8M6WMDNctNNZ8

Artemiza raporteaza de simbata: Urechea-Zamora
Iata cum astazi 24-04-2021 inainte cu o saptamana de Sf. Paste, in trenul 3001 multi montaniarzi dornici de drumetii montane. Este anuntata o zi cu mult soare, fapt pentru care s-au facut destule propuneri pe munti. Si pentru ca a trecut ceva vreme de cand n-am mai fost pe Baiului, astazi impreuna cu alti opt montaniarzi am plecat din gara Azuga ( 950 m. alt. )si dupa ceva mers spre cele doua partii importante Sorica si Cazacu am intrat in padure pe marcaj punct rosu -poteca Afinarilor -pana la Muchia Urechea --Vf. Cazacu -Vf. Baiutu -Culmea Zamorei- Busteni. Ne-am bucurat de o ambianta placuta, aer puternic ozonat, privelisti impresionante de jur imprejur, zapada dar si flori. Va invit sa vizualizati albumul meu intr-un circuit de 22 km
photos.app.goo.gl/VPRqgVnrcKxFRA7t6

Brebu-Telega a fost o destinatie de interes in acest sfirsit de saptamina. Iata si primul raport de la Svetlana:
o premieră pentru mine, Brebu, Telega, Melicești , cu trovanții de loc celebri, crucea Domnitorului în onoarea lui Carol I. baia (Mihai Rîciu a făcut baie).
photos.app.goo.gl/35cyQcKPGv1jP1X38

Raportul lui Mihai R din aceasta saptamina cuprinde 2 excursii:
Așteptând cu nerăbdare o tură pe o vale alpină m-am gândit că ar fi o sâmbătă tocmai bună pentru o tură pe dealuri. Coborâm la Câmpina și mergem spre Brebu de unde mergem spre dealuri și intrăm pe o coamă unde stau alături brazi și corcoduși înfloriți. Sus ieșim în Melicești și mergem până la Crucea Domnitorului. După 10 min. de liniște apar câteva ATV-uri și trei motociclete de teren...
Este vizibilitate, în depărtare se văd Leaota, Bucegii, Baiului. Coborâm în Telega și trecem și pe la lacul cu apă sărată.
Să amintim că am avut în echipă un veteran, Dl. Dan Golopenția care a mers astăzi în jur de 25km.
La 17:39 urcăm în RegioTrans. A fost o zi foarte frumoasă de primăvară târzie!


photos.app.goo.gl/DLGUVSNJmGRFXFNu8
Duminică o tură cu bicicletele în partea de nord a vecinătății Bucureștiului, cu Horia, Mihai și Iura
photos.app.goo.gl/cUqBpZbpRnpipStD7

Vali C a ales ceva mai inedit la aceasta vreme - Traseul Coltii lui Barbes

Din Sinaia am luat un taxi panala 1400 apoi pe drumul de iarna am intrat in traseu in zona indicatorului cu punct rosu.
Zapada multa, destul de moale pe alocuri (la traversee mai ales unde uneori am intrat mai sus de genunchi pe cativa metri) dar care a permis deplasarea fara rachete de zapada.
Am parcurs traseul tinand cat mai aproape de marcajul punct rosu fara dificultati prea mari cu exceptia portinuii de la intersectia cu drumul care duce la Cascada Vanturis, unde o cornisa de peste 2 m m-a determinat sa demontez rozetele de la bete cu ajutorul lor si a copaceilor din jur am reusit sa o ocolesc. Urcarea a fost imposibila din cauza ca zapada nu ma sustinea in portiunea aia si alunecam la vale cand incercam sa urc.
In fine, un alt pasaj mai dificil care a necesitat crampoane a fost dupa ce am trecut de intersecție si am urcat deasupra: panta mare , zapada intarita si putina pe alocuri , asa incat se poate aluneca destul de usor la vale.
Nu am mers de-a lungul lacurilor Vanturisului din cauza zapezii mari si a lipsei unui piolet; am preferat sa urc imediat in dreapta dupa o stanca mare unde zapada se topise si am putut evita o ultima si mare cornisa. Am continuat apoi pe creasta spre Vf cu Dor de unde inapoi in Sinaia.
Poze -- putine, pe care nu le mai afisez. Sunt peisajele obisnuite de la 2000+ una-doua pe traseu, cu zapada.


Raluca V ne-a trimis si ea o notita (fara album):
La floricele si leurda cu dna. Vali in ultimele 2 week-enduri (Poiana Tapului-Poiana Regala-Sinaia si pe Piciorul Cainelui pana la gol). Zile frumoase!

Alice vine cu o noua fila din Tara minunilor:
AZUGA-CLABUCETUL AZUGII-CAB. SUSAI-PREDEAL
aliceghermanblog.blo...zugii-cab-susai.html... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 lună 2 săptămâni #4103 de hoinar
Deşi la câmpie primăvara s-a instalat de ceva timp, muntele alb ne îndeamnă încă la precauţie în alegerea unui traseu aşa că optăm pt o variantă mai domoală. O formulă restrânsă (Moniq, Marinică, Cristi, Marius) ne permite să ne grupăm la un taxi şi pornim în drumeţie din şaua Dichiu, la aproape 1.600 m, fără o destinaţie f precisă, văzând şi făcând :-) Urcăm spre vf. Vânturiş direct pe un picior care porneşte chiar din şa. E răcoare, doar câteva grade şi deocamdată soarele se ascunde în spatele norilor. Zăpada e tare, bună pt mers şi nu se văd urme recente, pare neumblată, se văd doar 2 schiori care urcă pe alt picior. Departe, Leaota se bucură de soarele dimineţii şi etalează o siluetă albă. De pe vf. Vânturiş coborâm spre Drumul Babelor. Drumul auto se ghiceşte doar după indicatoare, pare bătut dar e închis circulaţiei. Când pe drum, când tăind serpentinele drumului, înaintăm spre platoul Bucegilor. Soarele prinde putere şi apare tot mai des printre nori. Lumini şi umbre dau viaţă întinderii albe care se aşterne de jur-împrejur. Spre valea Dorului se ghiceşte agitaţia din zona pârtiilor, altfel nici ţipenie de turist. După şaua Lăptici urcăm pe vf. Pietrosu de unde admirăm panorama întregii potcoave a Bucegilor. E prea mult să ajungem până la Babele ţinând cont că trebuie să şi coborâm cumva dar perspectiva e suficient de bună şi de aici. Coborâm spre parcarea de la Piatra Arsă, mai bem un ceai şi stăm puţin la soare. Zăpada imaculată ne îmbie să ocolim cabana şi să evităm poteca turistică. Profităm de faptul că panta cu jnepeni e acoperită complet cu zăpadă şi urcăm direct spre vf. Piatra Arsă unde ne oprim pentru pauză de masă. Soarele a înmuiat puţin zăpada şi îndeamnă la toropeală dar trebuie să ne şi întoarcem. Coborâm către Piciorul Pietrei Arse. Sunt urme în urcare, le folosim şi noi la coborâre. Pioletul e suficient, nu e nevoie de colţari. Spre băncuţă zăpada lasă loc peticelor mari de pământ dar prin pădure poteca e încă acoperită, pe alocuri, prin locurile umbrite, chiar îngheţată. În Poiana Stânii ne întâmpină o mare de ghiocei, brânduşe şi viorele. Un şoricel, ocupat cu ronţăitul, se lasă pozat dar cumătra vulpe, mai jos pe Poteca Regală, dispare înainte ca aparatul foto s-o surprindă. Ieşim la castel şi ajungem la gară în Sinaia puţin înaintea trenului cu retina doldora de imagini de iarnă şi primăvară în aceeaşi zi :-)

photos.app.goo.gl/qsB7PYUPGbL4yqUs9


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...tra-arsa-gpx-f94778d
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 lună 2 săptămâni #4104 de MihaelaDobrin
Simbata 24.04.2021-Azuga-Pastravarie-Clabucetul Azugii-Susai-Polistoaca-Predeal. Inca mai e zapada iar zona cu leurda , aflata in poteca catre vf. Cl.Azugii avea zapada veche dar era plina de ghiocei , viorele si brinduse. Am fost un grup vesel de 16 calatori ,copii, tineri si "maturi". Soare fara vînt iar vizibilitatea era pînă la Piatra Craiului.
photos.app.goo.gl/rT8d5y3tSiKSDZwA6
Duminica 25.04.2021-Nistoresti-Vf. Frumos-Deasupra Paltinului-Deal Seciuri-Comarnic. Ca si anul trecut in ianuarie, am cam bîjbîit de la izvorul cu jgheaburi in sus. Dar anul ăsta portiunea de culme este un dezastru, (anul trecut in ianuarie nu era cazut nici unul) cu o multime de copaci cazuti, cu radacina cu tot, pe vechea poteca vizibilă.Cu mult mai mulți cazuti si mai greu de escaladat, decît am întîlnit pe Drumul Tunului. Pentru a-i ocoli am coborît destul de mult pe la radacinile copacilor cazuti (pe la virfurile lor era imposibil cu o panta aproape de verticală ). Poate o fi potecă nouă mai pe jos. Nu ne-am inchipuit ca sunt atît de multi cazuti si pe o lungine atit de mare . Dupa primii copaci ocoliti pe la radacini am urcat la vechea poteca si am inceput sa-i escaladăm dar am pierdut cu totul cam o oră. Cred ca era mai usor daca mergeam pe jos, pe la radacini si urcam dupa ce depaseam ultimii copaci doboriti.
photos.app.goo.gl/R5dgorJp2ysmtkdX8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria