Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

prima saptamina a lunii mai 2021

acum 1 lună 4 zile - acum 3 săptămâni 2 zile #4107 de angela
Cum calculatorul meu se pregateste de un update de windows, ma grabesc sa pun cele primite pina la aceasta ora pentru Cronica.
Asa ca incep telegrafic... sperind ca voi reveni miine si cu alte noutati.
:)
Artemiza raporteaza o tura de vreme frumoasa de simbata:
Astazi sambata 08-04-21, o drumetie cu trenul pe o vreme de exceptie , mult soare si lumina buna . Tot mai multe propuneri printre montaniarzi ( dupa dorinte si puteri ! ) in Baiului , pe dealuri ,dar si in Bucegi . Personal imi doream ceva in masivul Bucegi , eram sapte ( 6 fete si un baiat ) , dar mare ne-a fost bucuria cand alaturi de noi a acceptat sa vina si veteranul muntilor Misu D. cu inca doi tineri . Asadar cu zece oameni ,,de nota zece ! " am plecat din gara Sinaia cu destinatia - Poiana Stanei - coborare prin padure nemarcat spre Valea Babei -Cascada Urlatoarea - Busteni . Am facut acest circuit de doar 15 km ,dar cu multe pauze prin padurea inverzita , plina de flori de primavara , plina de cascade cu apa de langa care nu-ti mai venea sa pleci , dar si o "padure ranita ! "de un mare camion care sub privirile noastre transporta trunchiurile de copaci care parca le vedeam lacrimile !
photos.app.goo.gl/Mw7msabx4JwTAh3j9

De la Alice am primit:
Moeciu de Sus-Poiana Gutanu+Moeciu de Sus-Coltii Bisericutei
alicegherman.blogspo...numoeciu-de-sus.html

Tura de biciclete de duminica initiata de Horia ne-a dus pasii... (rotile!) pe la Clejani :) (doar citeva poze, putine... cind am avut timp de pauza)
photos.app.goo.gl/FcjAvinX8WAgvceh9

Raportul lui Iura este din Subcarpati din nou: Circuitul Secariei
Fidel principiului conform caruia traseul trebuie facut in zona care este este cea mai frumoasa la momentul respectiv am optat din nou pentru o tura de subcarpati, unde primavara si-a intrat pe deplin in drepturi. Duminica, intr-o echipa de 12 am urcat din Comarnic pe dealul la antene ("Muchia Bungheza" cum o denumeste Mihai) din care am coborat spre Batraioara, inconjurand pe la nord ultimele case din Secaria. In continuare am urcat in creasta care reprezinta cumpana de ape dintre Secaria si Doftana, pe care am urmat-o spre sud culminand cu Galma Secariei (1137m), cel mai inalt punct al traseului. De acolo am coborat in vale spre est, intoarcerea la gara Comarnic fiind pe piciorul care iese in cartierul Poiana. In total au fost peste 25 km, cea mai mare parte traseu pe culme, parcursi in circa 7 ore si 40 minute mers efectiv, nu repede, insa cu putine pauze. De remarcat instalarea la iesirea din Comarnic pe primul carf al culmii la antene a unei cruci metalice de vreo 5m inaltime si a unei mese cu doua banci, lucrare solida si bine facuta. Din punct de vedere fotografic, am beneficiat de acesta fereastra de oportunitate valorificand nunatele variate de verde crud si galben care mai tine del mult o saptamana (dupa care trebuie sa ne mutam mai sus), covoarele de flori de primavara tarzie si petele de lumina generate de putinii nori de vreme buna. Albumul: photos.app.goo.gl/9rGAB6kD7fQJkMYh9

Mihai R
vine cu o tura din Bucegi:
Bușteni - Schiel (până la primul loc de belvedere) - V. Comorilor (partea de sub poteca Schiel) - Cascadele Urlătoarea - P. Țapului 09.05.2021

Vreme excelentă în această duminică. Vreau să văd cum este traseul pe Jepii Mari (Schiel). La intrare în traseu ne întâmpină doi rangeri care ne dau tichete pentru acces în Parcul Natural Bucegi: 10 Lei - valabil 3 luni.
Mai sus încep să apară limbi de zăpadă și traversee care în zona umbrită sunt pe zăpadă înghețată. Vreau să ajungem măcar până la primul punct de belvedere. După mai mult de 5,6 traversee suntem acolo. Alina are colțari și piolet dar nu prea a dormit, eu nu am decât colțișorii. Ne întoarcem și intrăm pe partea de jos a Văii Comorilor. Facem o pauză lângă Urlătoarea Mică, vizităm și celelalte mini cascade și de la Urlătoarea Mare mergem spre Poiana Țapului.
Luăm spre casă Regio 3008 la 16:41. A fost o zi superbă de plimbare pe munte!

photos.app.goo.gl/QYXhMZ9iPEaCTztt5

De la Bogdan S am primit un album din Siriu- Lacul Vulturilor:
photos.app.goo.gl/FJPqWRK2Muif6mzn8

Si de la Svetlana, tot Siriu:
În Siriu la invitația Inei la Mălîia și Lacul Vulturilor. La Mulți Ani sărbătoriților (Ina, Diana, Rodica, Radu)
photos.app.goo.gl/3adZGgmSKst5dejT6

De la Rodica R am primit urmatoarele:
Sambata trecuta am reluat traditia unei plimbari la inceput de mai prin poienile de deasupra Posadei
pana la izvorul lui tanti Virginica. Ne-am bucurat de o zi cu soare, de natura proaspata, toti participantii
s-au simtit foarte bine si cei care au cunoscut-o si-au amintit cu drag de tanti Virginica si de excursiile facute impreuna.

photos.app.goo.gl/pSaQWGjD8pxYmCuW8

Marian C a fost pe o vale alpina:
2021.05.09, V.Seacă a Caraimanului, V.lui Zangur, Portiţa, J.Mici
Durată 8 ore, cald (cca. 8 gr.C. temp. minimă), soare toată ziua, fără vânt, zăpadă bună, toate săritorile erau acoperite de zăpadă, sunt necesari colţari şi piolet. Atenţie la bolovanii care se desprind de la baza pereţilor şi cad din cauza topirii zăpezii. S-a exersat oprirea în piolet pe o pantă cu zăpadă, la intrarea pe V. Jepii Mici.
photos.app.goo.gl/d75nYkougruJa1GM6

Si de la Emil: Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, va trimit albumul cu tura din munții Baiului, unde am sărbătorit ziua lui Tanti Virginica, așa cum o făceam si cand era printre noi.

Traseul a fost pe ruta:
Halta Posada (628 m)-„La livezi”-Muzeul Cinegetic-„Poiana lui Tanti Virginica”-sub varful Doamnele Tituleni-refugiul Florei (1180 m)-„La livezi”-Muzeul Cinegetic-halta Posada (628 m).

Pozele, plus cateva comentarii, se regasesc in GooglePhoto: photos.app.goo.gl/jZqKKWZXSw1VPob28

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 săptămâni 6 zile #4112 de hoinar
Plimbare pe meleaguri Dobrogene, mai puţin munte dar multe flori şi culori de primăvară în primul wk după Paşte. Am început în satul Greci, la baza munţilor Măcin. Ne-am oprit aproape de intrarea în Cheile Chediului, am urcat prin chei spre stânga până în zona de "gol alpin" atenţi pe unde călcăm prin multitudinea de flori. Oricum, cerul acoperit a fost mai degrabă favorabil imaginilor de detaliu. Am coborât pe-acelaşi drum, pe la micile cascade ale pârâului şi-am continuat cu bucla traseului Cozluk, din păcate numai prin pădure şi doar cu bujori îmbobociţi. Unul singur s-a lăsat admirat, parţial deschis. Dup-amiază am aşteptat la Pietrele Mariei să vedem ce intenţii are vântul şi-n cele din urmă am pus cortul la baza pădurii, într-un loc adăpostit şi liniştit. A doua zi ne-am delectat cu câmpurile întinse de rapiţă la lacul Iacobdeal şi cetatea Enisala apoi am coborât spre sud şi am campat pe faleză înainte de intrarea în Vama Veche. Apusul şi răsăritul au fost liniştite şi colorate iar dimineaţă, după plimbarea pe plajă spre 2 Mai, am plecat spre Cheile Dobrogei. Am încheiat cu un mic ocol către Mănăstirea şi peştera Sf. Ioan Casian.

photos.app.goo.gl/GcsqU98KJptjn3JPA

Lacul Iacobdeal

Cu cortul prin Măcin în urmă cu 10 ani:
www.mariusradu.ro/dr...ricopanului-tutuiatu
www.mariusradu.ro/dr...naltu-moroianu-greci
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria