saptamina 7-13 iunie 2021

15 Iun 2021 08:39 - 16 Iun 2021 14:57 #4130 de angela
saptamina 7-13 iunie 2021 a fost scris de angela
Si a mai trecut o saptamina, tot instabila, cu vreme de care incepem sa ne cam saturam... dar asta e :)
Ca urmare, simbata a fost destul de pustiu pe 3001, asa ca nu prea au fost multe idei de trasee. Un grup mai 'consistent' au urmat ideea mea, desi nu era clar cit de realizabila, de a urca pe Piciorul Pietrei Arse sa vedem daca incep sa infloreasca rododendronii sub Coltul lui Nica. Nici Claudiu despre care credeam ca a luat-o inainte si a urcat nu s-a mai dus, ci a luat-o spre schitul si stincile Sf Ana si s-a intors acasa cu 3006.
La Sinaia, cu prognoza ploioasa, noi, ceilalti, nu am urcat PPA, dar am umplut cumva ziua cu o plimbare de 'vreme rea' :) si ne-am intors cu 3008:
Poiana Stinii -schitul Sf Ana- Cota 1400 Pe drumul spre schit ne-am initlnit cu grupul (pelerinat) de pe IR, minus Anuta care era cu noi, care au venit in sens invers.
photos.app.goo.gl/WRHePGEUvuf1EvXb7

De la Misu D am primit prin intermediul lui Mihai R: Sinaia - Poiana Stânii - Schitul Sf. Ana - Sinaia 12.06.2021
photos.app.goo.gl/wY9Hya5tuGinXmAU7

Horia a avut o tura simpatica cu bicicletele prin sud (de la care am lipsit! desi au trecut pe linga casa mea) si au scapat binisor neplouati pina aproape la sfirsit, ceea ce nu a fost cazul nostru cu Silvia duminica.
Traseul nostru a fost: Vidra (unde ne-am intilnit, eu venind via Jilava-Sintesti, Silvia prin Berceni) - Valea Dragului - podul de la Hotarele (cel vechi)- drum pe linga Arges pina la o strada asfaltata care intra in Isvoarele, unde am vizitat citeva dintre fintinile pictate (din pacate nu prea mai sint refacute picturile si ar fi fost SI MAI :) frumos!!) si balta din deal - Mironesti (pina unde am facut destul de mult pushbike ca nu am avut putere sa urcam calare toate pantele alea)... dupa a inceput sa mai picure, asa ca ne-a convins sa ne grabim via Falastoaca spre Adunatii Copaceni (am mai facut citeva scurte pauze, ba cu pelerine, ba fara...si pushbike-uri partiale pe pantele in urcare). Dupa trecerea Argesului la 1 Decembrie a fost mai rau si cum radarul (am facut o pauza de ploaie -mai mare- la o benzinarie si am verificat perspectiva) promitea o pauza abia dupa ora 16... am zis ca nu mai asteptam, mergem inainte. Dupa Jilava eu am scapat de ploaie, Silvia pe la intrarea in Bucuresti. Am facut poze doar cu telefonul, citeva:
photos.app.goo.gl/2BbhfTmE6EFUCJwZA

Duminica, Mihai R a fost cu bicicleta: Parcul Mihai 1 - Băneasa - Tunari - Dimieni - Căciulați - Măn. Căldărușani - Lipia - Gruiu - Snagov - Vlădiceasca - Corbeanca - Buftea - Mogoșoaia - Buc. Noi 13.06.2021
O tură frumoasă cu mulți maci, vișine, flori, soare, ploaie, iarăși soare... Cam lunguță dar dacă nu ar fi plouat și nu ar fi trebuit să pedalăm continuu contra frigului (pantalonii și picioarele musteau de apă) nu simțeam km. Dar odată ce ploaia s-a oprit și a ieșit din nou soarele nu ne-am putut stăpâni să nu oprim iar în câmpurile de maci... :)

photos.app.goo.gl/ETJuZGWJuKBnvYv96

... va urma ...
Ultima editare: 16 Iun 2021 14:57 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.143 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor