Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 19-25 iulie 2021

26 Iul 2021 11:19 - 29 Iul 2021 08:33 #4150 de angela
saptamina 19-25 iulie 2021 a fost scris de angela
Continua vara si excursiile prietenilor nostri, canicula si vremea uneori capricioasa.
Ne adaptam si noi si la fiecare sfirsit de saptamina mai adunam citeva amintiri:

Dupa lotusi si nuferi la Snagov, by bike, simbata, 111km (avantaj eu, daca stau la Magu!) :D este ce am eu de aceasta data in tolba:
photos.app.goo.gl/NwV9i4GcaaVjjaEv6
Duminica a fost o tura de bicicleta a lui Horia, dar am vazut doar scurtul raport pe facebook al lui Mihai C, cu trackul (Moara Vlasiei, Lipia, Gradistea, Dascalu) si citeva poze la fintini... si stiu ca au fost in echipa de 3.

Radu A a fost in.../sub 'potcoava ialomiteana' a Bucegilor, intr-o tura frumoasa de vara:
Eu l-am prins pe Dorian si am fost cu masina lui in Moieciu de Sus si am urcat pana in Saua Strunga pe Valea Bangaleasa si am coborat la masina prin Poiana Gutanu si peste Muntele Pleasa.
kermit.go.ro/BangaleasaStrungaPlesaIul21.tar
kermit.go.ro/radu/BangaleasaStrungaPlesaIul21/index.htm

De la Ion H a venit raportul
24 iul 2021 Sinaia Sud-Valea Cainelui-Piciorul Gagului-Sirul de zade-Valea lui Bogdan-Valea Larga
photos.app.goo.gl/M3jVQmh1McSDozpi9

Mihai R a fost duminica pe munte: Bușteni -V. Jepilor - Br. Mare Caraiman - Crucea Eroilor - Sfinxul - Pic. Pietrei Arse - Sinaia 25.07.2021
Duminică a fost vremea mai bună decât sâmbătă așa că am mers duminică. Nu prea e lume în tren. Eu și Mitică am format o echipă mică dar care s-a mișcat bine. Am urcat pe frumoasa V. a Jepilor. Cascada Caraiman mai avea apă. Facem o pauză lângă Cab. Caraiman și pornim spre Crucea Eroilor pe Br. Caraimanului. În apropiere de Cruce ne învăluie ceața. A fost singurul loc unde s-au strâns și ne-au învăluit norii. Mergem până la Sfinx apoi coborâm pe Piciorul Pietrei Arse într-o după amiază liniștită. Poiana Stânii e scăldată în soare. Ajungem cu vreo oră înainte de Re3012 la 20;03.
A fost o duminică frumoasă petrecută în locuri ce își au propria magie.
Dedic acest album colegei noastre de drumeții Anca V. care se află în spital în acest moment.
Pe data viitoare!


photos.app.goo.gl/dVdqX9G3QG9fMtNYA

Au inceput sa vina albumele celor reveniti din vacanta in Apuseni, iata ce a sosit deja de la Svetlana:

Din excursia în
Apuseni, prima zi, Cetățile Ponorului, nu am străbătut peștera, iar în timpul economisit am vizitat cascada Bulbuci.
photos.app.goo.gl/rC3k6UnFkwx4q1og9

Amfiteatrul Boga, multe traversări pînă la izbucul Boga!
photos.app.goo.gl/RJ7ztYJjRZYQt1Ta8

Traseu închis temporar, poate pe bună dreptate, dar totuși l-am făcut, În peșteră apă, traseul presărat cu trunchiuri de copaci dărîmați. Noroc cu colegii de excursie. La sfîrșitul zilei am sărbătorit-o pe Ana, care a împlinit 6 ani.
Cetățile Rădesei
photos.app.goo.gl/xA2xYRz1mUwPyUzf7

Circuitul Galbenei
, ultimul traseu pentru unii din noi, cei care au plecat sîmbătă, începe foarte frumos cu poieni cu flori, Focul Viu, oarecum mistuit, apoi zona cu lanțuri pe pereții cheilor Galbenei, noroc că am fost asistată, peștera, nu am intrat, izbucul, urcușul din partea a doua a traseului, și înapoi la Glăvoi.
photos.app.goo.gl/mLgCSeKp7z8n6nmH9

Peștera Vîrtop, Coiba mare și cea mică
, și traversare peste coline spre Padiș
photos.app.goo.gl/LhHHeETvp2Rdxg8c7

A mai fost si excursia organizata de Artemiza:
Cea mai lunga Via Ferata din Romania ,,Astragalus ".
In excursia din 23 / 25 iulie 2021 , au participat 20 de montaniarzi ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti , dar si simpatizanti . Am plecat cu un microbuz din Bucuresti- Buzau - Focsani - Piatra Neamt cu doua nopti cazare la hotel Ceahlau. Am vizitat in Piatra Neamt - vechi si generos leagan al Culturii Cucuteni , cea mai importanta civilizatie a Europei de acum cinci milenii . Astfel din cadrul Ansamblului Architectonic Curtea Domneasca : Muzeul Cucuteni , Muzeul etnografic , Beciul Domnesc , Biserica Domneasca Sf. Ioan Botezatorul , Turnul lui Stefan cel Mare , apoi Casa Memoriala Calistrat Hogas .Pentru a admira frumusetea orasului am urcat cu telegondola ( 2150 m. alt. ) de la gara spre Trei Coline de pe muntele Cozla ( 657 m. alt. ) , unde am admirat cu ochii liberi dar si cu binoclu imprejurimile orasului , iar in fundal cele doua stanci faimoase Toaca si Panaghia de pe masivul Ceahlau . A doua zi am plecat cu microbuzul 45 km pana la Via ferrata ,,Astragalus ", de langa Cheile Bicazului , unde 11 persoane au catarat stanca iar restul au facut drumetie montana pe muntele Munticelu . Va invit sa vizualizati excursia noastra in trei albume .
photos.app.goo.gl/DVcrWgLjJ9hHT63aA

A doua zi dimineata dupa micul dejun copios de la hotel , ne-am deplasat cu microbuzul spre Via Ferrata ,,Astragalus " langa Cheile Bicazului . Deoarece timpul a fost asa cum ni-l doream , fara vant cu stanca uscata , nu au fost caderi de pietre , unsprezece din grup am avut o experienta inedita la inaltime , plina de adrenalina ! La Cabana Ecolog ne-a intampinat dl. Ticu Lacatusu montaniardul , alpinistul , geologul si cameramanul cel care a construit traseul de catarare ,,Astragalus " . Apoi un tanar amabil si simpatic Claudiu de la cabana , ne-a echipat cu ham , casca , set via ferata cu 2 lonje prevazute cu carabiniere speciale cu inchidere automata . Eram singura din grup care mai facusem via ferata in Dolomiti -Italia , dar cu atentie maxima am intrat cu totii in traseu , fiecare ne-am asigurat de cablul de otel cu cele doua carabiniere , si am pornit sa ne descoperim curajul sau slabiciunile pe care nu le stiam indeajuns , spre Varful Turnului Mare ! ( 1000 m. alt. ). In calea noastra am intalnit oameni iubitori de natura si frumos ( Victoria si Teo din Galati ), entuziasmati de vederea
cu noi ! Ceilalti din grup , care nu au imbratisat stanca au plecat intr-o drumetie montana pe muntele Munticelu . La intoarcere , dupa
ce am facut o fotografie de multumire cu dl. Ticu Lacatusu , si o discutie frumoasa despre Floarea de Colt ( din timpul
studentiei sale ) , ne-am regrupat si toti am pornit in parcurgerea Cheilor Sugaului - atat cat s-a putut ! Va invit sa vizualizati acest al doilea album !

photos.app.goo.gl/q3z34f22aeResjh56

Albumul trei.Cheile Sugaului
La intoarcerea de pe Via Ferrata ,,Astragalus " am facut o fotografie cu dl. Ticu Lacatusu , apoi am pornit in drumetia spre Rezervatia Naturala Cheile Sugaului - Munticelu , situata la limita vestica a jud, Neamt cu jud. Harghita , in muntii Hasmas , la nord de cariera de calcar Bicaz- Chei .Am gasit o zona montana salbatica si carstica ! Asa cum ne-a spus dl.Ticu Lacatusu , la un moment dat ne-ar fi trebuit o coarda de vreo 5/6 metri pentru coborare in apa , dupa care urma trecerea prin apa ! Noi am parcurs portiunea cheilor , cat s-a putut fara sa ne mai descaltam , apoi ne-am intors cu microbuzul la Piatra Neamt la cazare . Va invit sa vizualizati si acest ultim album !
photos.app.goo.gl/AtXyoYef5hCoasDG9



... va urma ...
Ultima editare: 29 Iul 2021 08:33 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Iul 2021 09:23 #4151 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 19-25 iulie 2021
23.07.2021-Busteni-Munticel-Pichetul Rosu-Poiana Izvoare-Gura Diham-Busteni. Cum crestele Bucegilor erau acoperite de negura, am schimbat traseul ce ni-l propusesem catre Morar si ne-am indreptat pe Munticel catre Pichetul Rosu. Poteca a fost "spalata" de apa din ultimele zile si numai la intersectia cu v. Costilei, poteca a fost rupta si trebuia atentie sa nu intri in pamintul mocirlos.
photos.app.goo.gl/dSzQAdoyS1h8Lwnv9
25.07.2021-Poiana Tapului-Urlatoare-Schiel-Piciorul Pietrei Arse-Sinaia. Zi frumoasa cu putini turisti intilniti si zgomot infernal la coborirea pe Piciorul Pietrei Arse de la raliul din Sinaia. Bogatie de vegetatie si garofite.
photos.app.goo.gl/b7H3NMugYRitZBTA6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Iul 2021 17:15 #4152 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 19-25 iulie 2021
În Buşteni muntele e acoperit de ceţuri dar ploaia e prognozată pt dup-amiază aşa că pornim la drum şi ne scufundăm în liniştea pădurii. Ne ostenim puţin până în Poiana La Verdeaţă. Valea Albă se dovedeşte mai albă decât ne-aşteptam. Ceva mai sus o limbă lungă de zăpadă se pierde în ceaţa din amonte. Vedem 2 turişti care încearcă să urce prudent aşa că mergem mai departe, doar 4 dintre noi (Moniq, Adi, Răzvan şi Marius). Puţin prin rimaie, pe partea dreaptă, apoi peste zăpada groasă sub care se aude apa susurând. Colţarii "de vară" sunt utili; ar fi fost buni chiar cei "de iarnă" cu prindere universală (pt bocancii de vară). Zăpada acoperită de aluviuni uşurează urcuşul colegilor doar cu bocanci aşa că depăşim acest prim "obstacol". Urmează o porţiune uscată. Săritoarea Cârnului se ascunde în ceaţă. Urcăm prin vâlcelul din dreapta unde îi întâlnim pe cei 2 din faţă... surpriză... Loredana şi Adrian :-) Caprele, ca de obicei, ne sfidează gonind peste pantele abrupte către zonele cu iarbă grasă. Pintenul văii Albe îşi arată silueta ascuţită printre ceţuri. Următoarea limbă de zăpadă, consistentă, până la pragul de piatră care se ocoleşte prin stânga o evităm pe feţele din stânga, relativ prietenoase în această zonă, cu brâne de iarbă care ne conduc deasupra săritorii. Mai sus se ghiceşte încă o limbă de zăpadă, la locul de intersecţie cu Brâna Mare a Coştilei. Continuăm parţial pe deasupra şi prin stânga sau prin rimaie pe dreapta şi ajungem la Brâna văii Albe. Încă un petic nesemnificativ de zăpadă şi ieşim către zona de obârşie a văii după cca 2:30 ore socotind din Poiana La Verdeaţă. Cerul nu pare ameninţător aşa ca nu ne grăbim să coborâm deşi aşa plănuisem iniţial. Urmăm brâna care ne duce către Iadul văii Albe şi ieşim în "şosea", sub Coştila. Trecem de Baba Coştilei şi facem o pauză în şaua Şugărilor. Să mergem până la Omu ar însemna să ne grăbim binişor aşa că preferăm o pauză aici. Nici vorbă de ploaie, chiar se-arată soarele. Mâncăm apoi coborâm în diagonală prin zona superioară a văii Căldărilor şi traversăm spre valea Priponului. Mai facem o pauză la soare într-un loc cu verdeaţă, plin cu bulbuci. Coborâm în valea Cerbului şi ne aprovizionăm cu apă la izvor, mai jos. Înainte de poiana Coştilei, firul văii Cerbului este plin de pietriş proaspăt, frumos nivelat de ape, adus de torenţii de la începutul săptămânii care au făcut prăpăd în Bucegi. Pe Munticel valea Gălbenele pare şi ea mai bogată în aluviuni iar pe valea Coştilei poteca e ruptă cu totul de bolovani uriaşi şi plină de noroi. Ajungem la tren după cca 18 km în 10:30 ore de mers (cu pauze).

photos.app.goo.gl/t4KdPc9Mrq2JX3PUA


Track GPS online @ www.alltrails.com/explore/recording/vale...a-priponului-b7fede8 Track-ul se poate folosi doar pe propria răspundere. Traseul include zone potenţial periculoase!
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.166 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.