saptamina 2-8 august 2021

09 Aug 2021 13:09 - 12 Aug 2021 11:16 #4157 de angela
saptamina 2-8 august 2021 a fost scris de angela
Continua vara torida si vremea mai mult sau mai putin furtunoasa pe la noi. Este luna august si multi sint plecati prin vacante de mai multe zile, asa ca simbata au fost relativ putini pe 3001. Totusi au fost citeva propuneri- oferta a fost: spre Malaiesti sau Valea Cerbului sau pe platoul Bucegilor, Piciorul Pietrei Arse sau Baiului.
Am primit un prim raport de la Ion H:
7 aug 2021 Azuga - Culmea Sorica - Creasta Baiului - Culmea Zamora - Poiana Tapului
photos.app.goo.gl/Z9AjTBTSwvcVmioA9

Tot Baiului a fost alegerea lui Emil:
Astazi mi-am propus sa fac o traversare a muntilor Baiului, din valea Prahovei in valea Doftanei. Insa am ratat intrarea pe culmea Steiasa Mica, asa ca am continuat pe culmea principala pana la Posada, rezultand tot o traversare, dar de la nord la sud. Spre surprinderea mea a fost aproape pustiu in Baiului, nu am vazut nici un vehicul motorizat de la Sorica la Posada, nu am intalnit decat cativa drumeti. De fapt m-am intalnit pe traseu cu mai multi biciclisti decat cu drumeti. Cu cainii nu am avut probleme decat intr-un loc, imediat dupa culmea Zamora, dar era si ciobanul in apropiere si i-a chemat la el. Vremea a fost buna, un pic vantoasa pana la ora 14:00. Soare puternic am avut intre orele 14:00 si 17:00. Sintetizand, traseul a fost urmatorul: Cabana Popasul Uriasilor (1540 m)-Culmea Urechea-Varful Dutca (1715 m)-Saua Cazacu (1692 m)-Saua Baiutul-Saua Baiului-Varful Baiul Mare (1895 m)-Varful Dragan (1771 m)-Piscul Cainelui (1650 m)-Saua Vornicu (1593 m)-Saua Mierlei (1536 m)-Refugiul Florei (1120 m)-Piciorul Florei-Palatul Bibescu-Halta Posada (628 m).

Traseul a fost: Cabana Popasul Uriasilor (1540 m)-Culmea Urechea-Varful Dutca (1715 m)-Saua Cazacu (1692 m)-Saua Baiutul-Saua Baiului-Varful Baiul Mare (1895 m)-Varful Dragan (1771 m)-Piscul Cainelui (1650 m)-Saua Vornicu (1593 m)-Saua Mierlei (1536 m)-Refugiul Florei (1120 m)-Piciorul Florei-Palatul Bibescu-Halta Posada (628 m).
Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhotos: photos.app.goo.gl/68mvhBLNuQMczdU3A
Filmuletele se pot vedea accesand link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=lOfJxry_m28

www.youtube.com/watch?v=AfKRj_mUTqM

www.youtube.com/watch?v=kpY-B4n-G6I

Gabi C a fost in Bucegi, pe traseul:
Cota 2000-Piatra Arsa-Cab. Caraiman-Crucea Caraiman-Releul Costila-Val. Priponului-Val. Cerbului-Poiana Costilei-Plaiul Fanului-Busteni

Eu am fost pe tren, dar am ramas in Busteni si m-am plimbat local, impreuna cu Tea, asa ca nu am ce raporta practic la Cronica. Am mincat ceva zmeura pe linga poteca PG de la Silva spre Kalinderu, aproape de zona cimitirului, la care insa am renuntat, pentru ca era rimat de TAFuri si am coborit inapoi in oras in premiera pe stra Cuza Voda, care a fost o experienta dificila cu genunchiul meu 'saltaret' fiind cu pante foarte accentuate. Dupa ce am condus-o pe Tea la gara, am trecut linia ferata si am mers prin Zamora spre Poiana Tapului. Am facut doar citeva fotografii cu zoom, spre abrupt, dinspre forestierul si cartierul Zamora, care nu merita nici macar un album.

S-au intors baietii care au fost cu cortul in Paring. Au venit si primul raport de la Mihai R:

Drumul frumos prin țară până în Obârșia Lotrului. Odată ajunși, ne pregătim. Nelu își pregătește rucsacul! Sus la L. Gâlcescu o după amiază calmă și primitoare. Campăm și vizităm lacurile din apropiere. A doua zi ieșim în creastă, mergem pe vârf. Noaptea cerul este spectaculos, plin de stele. Ochi curioși strălucesc în apropiere în noapte la lumina frontalei... A treia zi a fost ziua mea de suflet cu nemarcate, explorări, hornuri înierbate sau cu grohotiș, căldări și lacuri parcă rupte din rai și un abrupt pe final de tură. Întunericul serii se lasă foarte zgomotos de data asta, cu tunete, fulgere și vânt care parcă ar vrea să ne răstoarne mica tabără. Dar corturile se înmulțesc, vine din furtună un grup mare care campează până a doua zi. A patra zi vânt puternic pe creste dar și soare și peisaje frumoase. Ultima zi, coborâm cu sufletul plin de o parte din frumusețile Parângului. Ca întotdeauna muntele a fost uimitor și surprinzător. Pe data viitoare!

1. Ob. Lotrului - L. Gâlcescu - L. Vidal, L. Pencu 03.08.2021
photos.app.goo.gl/uGYEpd6fe5vS2RDi8
2. L. Gâlcescu - H. Lacurilor - Ș. P. Tăiată - Vf. Pâcleșa - Vf. Parângul Mare - Vf. Leșu - Ș. P. Tăiată - L. Gâlcescu 04.08.2021
photos.app.goo.gl/rVnBd5yVmYan5UnT9
3. L. Gâlcescu - H. Păsări - L. Păsări - Cr. Păsări - Ș. P. Tăiată. - Vf. Gruiu - L. Mândra - L. Lung, L. Roșiile - L. Zănoaga Stânii - Abruptul lui Nelu - Ș. P. Tăiată - L. Gâlcescu 05.08.2021
photos.app.goo.gl/Lg5kBz27WshMrLhj7
4. L.Gâlcescu - H. lui Mihai - Ș. Mohoru - Ș. Iezeru - H. Lacurilor - L.Gâlcescu 06.08.2021
photos.app.goo.gl/e9ptT9AwrT3VMqRp9

Am primit si de la Cristi albumele si o poveste pe care o voi posta la Jurnale, fiind putin mai lunga si voi da aici toate linkurile de albume, si pentru jurnal:

jurnalul:
www.floareadecolt.com/forum/jurnale-ture...e-cristi-august-2021
Merita ca cititi si povestea taberei! Din plin!

Obarsia Lotrului-Lacul Galcescu
photos.app.goo.gl/xq2CqmeXwGjFxrr3A

Lacul Galcescu-Hornul Lacurilor-Parangul Mare-Lacul Zanoaga-Lacul Galcescu
photos.app.goo.gl/mrWPsSVAxqEjY1F97

Lacul Galcescu-Lacul Pasarile prin poteca nemarcata-creasta Parang prin poteca nemarcata-Lacurile Mandra/Lung/Rosiile/Zanoaga Stanii-creasta Parang prin nemarcat-lacul Galcescu
photos.app.goo.gl/kgbaWEGDZhRaebCj6

Lacul Galcescu-Hornul Lacurilor-Urdele-Lacul Galcescu

photos.app.goo.gl/nkZXqKSFVp75j5J48

Horia a avut chiar 3 propuneri de ture cicliste in aceasta saptamina:
vineri: metrou Pantelimon- Branesti- Fundulea- Hagiesti- conac Marghiloman- Petrachioaia- Afumati- Stefanesti- metrou Obor, 80km
simbata: rond Dna Ghica- metrou Straulestipod- Mogosoaia- Buftea- Gulia- Chiajna- Lacul Morii-metrou Crangasi, 52km
duminica: metrou Obor- rond dna Ghica- Petricani- Tunari- Balotesti- Vladiceasca- Gruiu- Moara Vlasiei- metrou Obor, 85km

... va urma ...
Ultima editare: 12 Aug 2021 11:16 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
09 Aug 2021 23:36 #4158 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 2-8 august 2021
Simbata 07.08.2021- Timis de Jos-Dimbul Morii-Sirul Stincilor-Cab.Piatra Mare-Drumul Familiar-Dimbul Morii-Timis de Jos. Plimbare relaxanta, in pas domol, in majoritatea traseului pe la umbra copacilor.
photos.app.goo.gl/uLC8LWdxAXU386X7A
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
12 Aug 2021 11:38 #4162 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 2-8 august 2021
si am mai primit astazi ceva de la Radu A:
in weekend am primit aprobare pentru
Poiana Inchisa asa ca nu am ezitat si am urcat Padina Lancii - Braul de Mijloc - urcare in Creasta pe "ora 11" si coborat pe "ora 2" si pe la Marele Grohotis. Punctul de plecare a fost in Satic, Judetul Arges:
kermit.go.ro/plancii_creasta_groho_aug21.tar
kermit.go.ro/radu/plancii_creasta_groho_aug21/index.htm

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.176 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor