Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 6-12 septembrie 2021

acum 1 săptămână 1 zi #4174 de angela
Mihai R deschide pagina Cronicii de aceasta data, cu un album din timpul saptaminii:
Am dat o fugă astăzi până la Sf. Ana. O zi superbă de cățărat.
Tinerii Jandarmi erau și ei acolo în diverse activități.
Toate bune și frumoase până la traseul galben care nu mai este cum îl știam. Sunt două locuri pe traseu cu spălături unde pragurile alunecă și prizele au dispărut. În schimb au apărut prize făcute ”de mână”. Chiar și cu acestea gradul traseului a crescut... Și pe cel albastru au mai dispărut prize. Traseele de la Sf. Ana se pare că sunt în continuă schimbare...
Câteva fotografii:

photos.app.goo.gl/CapdHjbRRudm7A7a7

Vremea s-a anuntat frumoasa in acest sfirsit de saptamina. Din pacate, eu am renuntat si la o idee de tura usoara in Siriu, si m-am linitat la ture de bicicleta. Simbata am ales sa mergem la Pitigaia, cu Silvia, si a fost destul de placut, racorel de dimineata, apoi am vazut un stirc pe cimpul din apropierea ruinii de la Pitigaia - am gasit undrum 'nou asfaltat' spre Posta... am urmat drumul spre Glina unde ne-a tentat parcul, de unde am 'esuat' intr-o aventura peste cimp, cam neclar pe unde ar fi trebuit sa mergem... spre fortul Leordeni. Am mers noi pe unde n-am fi mers, am trecut pe undeva prin apropierea fortului, pe centura si am luat strada /soseaua Leordeni ... apoi pe stradute deja cunoscute de bine de rau de Silvia, fiind 'pe linga casa', iar eu am continuat spre Progresu si peste cimp(unde nu am prea recunoscut locurile si am balaurit un pic) spre 'Cartierul Florilor' si soseaua Bucuresti-Magurele. (poze doar cu telefonul, nu cine stie ce)

Simbata Horia a propus o tura prin sud: Metrou Piata Unirii 1- Magurele- Clinceni- Ordoreanu- Teghes- Ciorogarla- Lacul Morii, 60 km, iar duminica:
M Pipera- Tunari- Branesti- Fundeni- Cernica- M Pantelimon, 60km.

Duminica m-am alaturat turei propuse de Horia, care s-a bucurat de ceva participanti, spre surprinderea mea. Eu am 'furat startul' plecind la 7.15 de acasa, si mergind destul de bine pina la Eroii revolutiei, asa ca nu am stat la Pipera sa ii astept la ora 9, ci am pornit spre Tunari, ca mai era cam 1/2h. La ora 9 l-am sunat pe Horia, si mi-a spus de o varianta 'noua' pe care sa o abordez, ca e mai interesanta- asa e, nu stiu insa daca nu cumva de acolo am cules primul spin, ca am tot mers pe linga balta Pasarea si dupa putin timp de la intilnirea noastra, cind am luat-o spre padurea Runcu... peste cimp, am facut pana fata. Sigur ca s-a schimbat repede camera, aveam o rezerva noua, am gasit 2 gauri, unul de la un spin pe care l-am si extras... si s-a decis revenirea la asfalt pentru restul zilei. Stefanesti-Ganeasa- Cozieni... prin curtea manastirii Pasarea, la cererea publicului... Branesti, unde ne-am despartit de primii doi (Mihai care ca de obicei are ora de intoarcere mai devreme, si Paul care l-a insotit), asa ca am ramas in 3 ca sa continuam spre Vadu Anei si Fundeni. Pe la ora 1 cred ca eram in Fundeni, de unde urma si eu sa plec spre Balaceanca-Glina-Leordeni, nu inainte de mai face Horia niste incercari de reglat schimbatorul meu spate care facea figuri. Am plecat apoi, eu am ales un drum care parea mai calcat peste cimp, dar s-a dovedit cam lungut... am mers calare pe linga niste lanuri de porumb si in final dupa o portiune de pushbike am iesit pe linga un cimitir spre Balaceanca. Am mai oprit pentru o pauza la parcul din Glina, sa maninc, sa beau... ca era cam cald. Apoi am coborit la centura, care incepe cu o panta pe care am facut-o la push, ca nu m-am simtit in stare pe caldura aia sa ma urc pe bike. Am cotit in Leordeni, greu cu caldura si oboseala, abia m-am tirit... asa ca in continuare am ales sa merg pe soseaua Oltenitei cind am ajuns la ea. Am reumplut sticla in curtea unei manastiri si am luat-o spre Giurgiului. Am zis sa merg pe sodsea ca sa evit o eventuiala pana, si abia aproape de centura am trecut pe breteaua din dreapta... dar mi se parea ca s-a mai dezumflat roata pe spate ca parca mergeam mai ciudat si am luat-o la push, sa fac si pauza ca obosisem in sa... Nu mi s-a parut, din pacate, asa ca de la centura pina acasa a urmat un lung drum in care roata s-a dezumflat treptat, am facut o pauza lunga in care m-am apucat sa lipesc ambele camere... si in final tot la push am mers acasa, ca nu mai aveam nervi sa refac lipitura care a cedat. Am preferat o puza pe drum sa mai umflu roata ca sa nu merg cu ea total dezumflata si asa am ajusn acasa foarte obosita- si m-am dus direct la un radler care ma astepta! Duminica am luat aparatul foto macar, asa ca pozele sint ceva mai umane, decit cele de simbata.
photos.app.goo.gl/V5wJW2QmPtirBnJy9

Radu A este primul care raporteaza de pe Valea Prahovei de weekend:
Eu am fost la tren si deoarece nu ma tenta jnepenisul de pe Brana Mare a Morarului m-am bagat pe Bucsoiu:
kermit.go.ro/BucsoiuMalaestiSep21.tar
kermit.go.ro/radu/Bu...aestiSep21/index.htm


Ion H a fost in tura:
11 sep 2021 Azuga-Drumul Tunului-Clabucetul Taurului-Cabana Garbova-Partia Clabucet-Predeal
photos.app.goo.gl/gGHbSqiEgWGC614q9

Alice ne-a trimis un calup de rapoarte de munte:
Moeciu de Sus-Valea Bangaleasa-Vf. Bucsa (1848m)- Saua Strungulita-Refugiu Batrana-Poiana Gutanu-Moeciu de Sus
alicegherman.blogspo...aleasa-vf-bucsa.html

Moeciu de Sus-Valea Bangaleasa-Piciorul Boului-Saua Strunga-Poiana Gutanu-Moeciu de Sus
alicegherman.blogspo...aleasa-piciorul.html

Moeciul de Sus-Coltii Bisericutei
alicegherman.blogspo...tii-bisericutei.html


... va urma ...
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 zile 23 ore #4176 de hoinar
Plecăm de la Bâlea cu gândul să profităm la maxim de o zi frumoasă de toamnă în inima Făgăraşului. Urcăm în Curmătura Bâlei şi continuăm spre nord pe muchia accidentată (grad 1B) pe care am admirat-o de atâtea ori. O parcurgem descendent dar cu multe suişuri şi coborâşuri, pe alocuri prin zone cu expunere mare, mai întâi Turnurile Lacului şi apoi Piscul Bâlei (propriu-zis) cu cele două vârfuri, Geamănul sudic şi Geamănul nordic, până într-o şa accidentată de unde, spre dreapta (est) încep gardurile de avalanşă. Pe aici se poate coborî facil înapoi la Bâlea. Creasta mai continuă spre sud, îmbrăcată în jnepeni, dar după următorul vârfuleţ intermediar ne lăsăm în stânga spre valea Doamnei, aproximativ în direcţia stânei care se vede chiar sub noi, căutând zonele înierbate cu o pantă cât mai rezonabilă. Oile au plecat dar ne salutăm din mers cu câteva marmote, traversăm pârâul şi urcăm în diagonală spre Curmătura Văroasă, apoi în sus, spre sud, pe muchia Lăiţa (grad 1B). În zona "lespezilor" ne folosim de coardă pt mai multă siguranţă şi curând ajungem pe vârf. Coborâm în poteca turistică (bandă roşie), ne întoarcem la Bâlea, pregătim rucsacii şi urcăm la Capra o dată cu soarele care, desigur, coboară :-) Pt un efort în plus de cca o oră avem parte de liniştea unui loc minunat de campare. Mâine e o nouă zi :-)

photos.app.goo.gl/5t5UQExEqUDz9yeB7


Muchia Lăiţa (sept 2019) photos.app.goo.gl/akng4qG9AAGsGqRy6

Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...muchia-laita-fd9dcf1 Atenţie: track-ul se poate folosi doar pe propria răspundere. Circuitul include porţiuni alpine cu expunere f mare pe Piscul Bâlei şi, ocazional, pe muchia Lăiţa; nu este recomandat începătorilor!
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 zi 21 ore #4179 de MihaelaDobrin
Simbata 11.09.2021-Busteni-Gura Diham-Ref.Coltii Morarului-Valea Morarului-Intrare Brina Mare a Morarului si retur prin Munticel. Am incercat sa gasim inrarea in Brina Mare a Morarului din Valea Morarului unde poteca nu e prea vizibila pe prima portiuneintre jnepeni si stinca. Am ajuns la doua momii dar mai departe, cu toate cercetarile Brindusei pe linga stinca , nu am gasit poteca asa ca ne-am multumit la intoarcere pe zona inierbata cu afine coapte si mai jos cu zmeura . Am admirat caprele negre din valea Morarului si i-am urmarit cu privirea pe cei care se profilau pe creasta Bucsoiului Mic.
photos.app.goo.gl/Jd2VpAxybM4NcQQFA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 zi 13 ore #4180 de hoinar
După ziua plină de sâmbătă (Piscul Bâlei şi Muchia Lăiţa) odihna pe malul lacului Capra a fost bine-venită aşa că nu ne-am propus să fim f matinali :-) Plecăm pe la 9 şi urcăm în şaua Capra (bandă roşie) şi apoi mai departe, pe potecă (cruce albastră), până în şaua Văiuga. Vânătarea lui Buteanu e aproape să-l atingi cu mâna dar noi coborâm în căldarea Văiuga (punct albastru), la umbră; un petec de zăpadă îngheţată ne aminteşte de troienele care se adună aici în sezonul rece. Urcăm apoi în diagonală către şaua Netedu (bandă albastră) privind către căldarea Bâlea şi creasta accidentată parcursă ieri. Ne abatem către muchia Buteanu (1B) pe care o urmăm pe potecuţa cunoscută, când ocolind uşor prin dreapta (în special în zona Turnului Aplecat), când direct pe creasta ascuţită ale cărei feţe se alungesc abrupt în vale. Locurile sunt sălbatice dar deosebit de frumoase şi fotogenice mai ales când norii se adună dinspre nord şi plutesc agale nu cu mult mai sus de noi :-) Plutim o dată cu ei dar suntem f atenţi pe unde călcăm, totul e f expus şi nu e locul potrivit să te laşi furat de peisaj. Ajungem pe Vânătarea lui Buteanu şi pt puţin timp ceţurile se adună cu totul în jur dar curând se sparg lăsând ici-colo să se întrevadă crestele şi vârfurile din jur. De pe vf Capra continuăm în jos pe picior până sub Acul Revolver apoi coborâm la lac, strângem corturile şi, din păcate, plecăm spre casă.

photos.app.goo.gl/mwGRdPidsfv8S6xj6


Mai multe despre muchia Buteanu: www.mariusradu.ro/dr...garas-muchia-buteanu

Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...chia-buteanu-ee26fc6 Atenţie: track-ul se poate folosi doar pe propria răspundere. Circuitul include porţiuni alpine cu expunere mare şi risc de accidentare!
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria