Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 13-19 septembrie 2021

20 Sep 2021 11:40 - 20 Sep 2021 20:14 #4177 de angela
saptamina 13-19 septembrie 2021 a fost scris de angela
In aceasta saptamina a fost vreme buna de biciclit, pentru munte simbata promitea mai rau, dar a fost pina la urma acceptabil, doar vintos.
Deschid eu raportul cu o excursie de joi, propusa de Horia, la care m-am alaturat si eu o bucata.-spre Prundu, 75km, am fost eu, Horia si Mihai au facut o bucla cu Comana-Vlad Tepes- Prundu si au depasit 100km.
Citeva poze:
photos.app.goo.gl/76mMQ3nyGsK8h4KY6

Tot cu bicicletele, simbata- cu Silvia si Mihai R- pe riuri loco, Dimbovita, Lacul Morii :)... Ciorogirla, Arges- eu am parcurs 72km
citeva imagini:
photos.app.goo.gl/kmGzsLP6t8fPYua86

si a venit si albumul lui Mihai:
București - Chiajna - Ciorogârla - Domnești - Țegheș - Bragadiru - Măgurele - București 18.09.2021
photos.app.goo.gl/i87ZuzXTMJ8KVGJt7

Duminica, in aceeasi echipa am fost in Siriu: Cum dinspre Crasna nu mai urcasem, am vrut sa ajung de aceasta data pe virful Siriu... daca nu chiar pe virf, macar sa vad un pic zona, si a fost interesant de explorat vechea poteca 'pierduta' spre Gura Siriului cindva PR, teoretic PR si acum, dar era galben. Poteca nu se prea vede la inceput si se merge destul de greu prin ierbotenii, tufe, afinis, merisor, apoi devine mai buna- noroc ca sint stilpi amplasati, cel putin pe prima parte (cit am vazut eu) Probabil ca acest traseu este dintre cele mai spectaculoase ca acces in zona -daca nu punem desigur 'semitraseul' care urca vf Malaia. Partea de jos trebuie sa fie tot in padure si pe forestiere, dar partea de sus pare mai lunga, deci e mai frumos de mers. Cum sint date peste 5h la coborire... cam greu de mers la o zi dus-intors, daca nu esti 'maratonist'. Dar la explorarea partii de sus m-as mai incumeta poate o data. Se pare ca dincolo de Poarta Vinturilor continua marcajul spre Chiojdu, tot lung, vreo 7h bune.
M-am uitat si la continuarea BR acolo unde era comun cu TA pe care am urcat noi, dar intr-adevar nu se zareste si trebuie sa intre cumva in padure in apropierea stinelor/pasunii- dar nu m-am dus sa vad, erau si stinele sus (ciobanii spuneau ca au de lucru siu cu ursul si cu lupul, si ca mai stau 2 saptamini pe sus)
Silvia si Mihai au urcat pe virf si dupa o pauza, ne-am separat iar si la 2.30 eu am pornit la vale iar ei spre lacul Vulturilor pentru o vizita fulger (45 min) ca apoi sa se grabeasca sa coboare si ei. Au ajuns jos la putin timp dupa mine, dar eu am facut si citeva pauze si am venit in ritm 'relativ' de voie. Si ei s-au mai uitat si dupa ceva ciuperci. Un grup de vreo 4 din CV au cules insa destul de sustantial - riscovi.
photos.app.goo.gl/aPRQb61FbMpb5eVK6

Si raportul lui Mihai:
O tură frumoasă cu Angela și Silvia la începutul toamnei.
Vizibiliatate bună, un nor mai ”încruntat” când eram sus pe vârf, ceva vânt după amiază la Poarta Vânturilor, spectacol de nori pufoși, multe afine foarte coapte și merișoare...

photos.app.goo.gl/o7m5UCUZB4gUfTYw5

Tot joi, Ion H a fost pe munte:
16 sep 2021 Rasnov-Cabana Malaiesti si retur
photos.app.goo.gl/uPbEu9GNbHhasEti9

Duminica Ion H a fost in Baiului:
19 sep 2021 Azuga-Partia Cazacu-Culmea Zamora-Busteni

photos.app.goo.gl/XCYduEJ8ziVQX91VA

Horia a mai propus 2 ture si la sfirsit de saptamina, simbata: metrou Obor-rond dna Ghica- Gradistea- Dridu- Adancata- Fierbinti- Dascalu- metrou Obor 105km si duminica:
metrou Straulesti-pod Mogosoaia- Buftea- Corbeanca- Balotesti-Tunari- metrou Pipera, 42km


Artemiza a fost la Herculane, in perioada 8-17 septembrie, asa ca ne-a trimis doua albume:
Herculane cu miracolele Cernei:
Un concediu bine meritat la Baile Herculane una din cele mai vechi statiuni balneare ale lumii , intr-o perioada de 9 zile 08-/17-IX-2021 cu oameni dragi de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti . Dupa cum fiecare si-a planificat zilele libere , grupul a fost de la trei la sapte persoane si impreuna am facut o cura termala de sulf( dimineti si seri ) , iar in timpul zilelor ne-am deplasat pe stancariile si hornurile calcaroase admirand pinul negru ( Pinus nigra var banatica ) , dar si numeroase specii importante din punct de vedere stiintific : aglicea de stanca ,saxifraga aison ,etc. cat si arbustii de origine mediteraneeana cum sunt : liliacul , sorbul , alunul , mojdreanul , scumpia si carpinita .Am vizitat pesteri si cascade , am participat putin si la zilele orasului. Ca niciodata din cauza caldurii excesive in trei locuri ne-am intalnit cu vipere , ocolindu-ne reciproc .In penultima zi de drumetie ramanand doar doua din grup , vremea fiind prielnica ,am facut circuit in Domogled si un urias mistret mergea singuratic pe o brana la mica distanta de noi. Totul s-a finalizat cu bine ! Vacanta noastra am selectat-o in trei albume importante pe care va invit sa le vizualizati ! Primul album : foisoare , grote , pesteri si cascade .
photos.app.goo.gl/J18PkgSG1Hr5tmAX8
si
O drumetie in muntii Cernei si alta in muntii Mehedinti
Intr- una din zile ramanand in grup doar eu cu Magda , am ajuns aproape de pensiunea Dumbrava si de acolo pe puntea lui Stoian spre Inelet si Dobraia . Amandoua fusesem de mai multe ori pe Inelet, asa ca am hotarat sa schimbam dreapta spre Dobraia pentru a admira Arjana si Zascolul .Urcand prin poiene cu destinatia Dobraia la un moment dat am intrat si pe Via Transilvanica traseul Arjana , cel lung de 1000 km ce strabate tara de la nord la sud, de la Putna km zero pana la Drobeta Turnu Severin. Am fotografiat cateva borne cu semnul ,,T " si am adus cateva cuvinte de lauda pentru fondatorul acestui traseu Tibi Useriu ! A doua zi fiind penultima din sejur am hotarat tot noi doua ( eu si Magda sa incheiem in forta cu circuit pornind din Cheile Feregari - urcus la Domogledul Mare - Domogledul Mic- Poteca Pisicii- Pestera lui Serban -Crucea Alba -Herculane - 21 km
photos.app.goo.gl/Z1eFyZJzBJucpZY3A

Revenita acasa, a ajuns din nou pe potecile Bucegilor:
Sambata 18 -IX-2021 drumetie din Sinaia deasupra norilor 2000
photos.app.goo.gl/HBnYj3R8zdPussGc9


... va urma ...
Ultima editare: 20 Sep 2021 20:14 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
21 Sep 2021 10:36 - 21 Sep 2021 10:46 #4178 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 13-19 septembrie 2021
Joi 16.09.2021- Bucuresti-Risnov-Malaiesti-Retur. Zi cu soare , cu destui turisti intilniti in timpul saptaminii catre Malaiesti. Ne-am delectat cu zmeura si mure coapte dar flori au fost mai putine.
photos.app.goo.gl/MWc44eHYV3gCVrBV6

Duminica 19.09.2021- Azuga-Pirtia Cazacu-Picior Zamora-Busteni. Urcam pirtia Cazacu unde nu simtim panta accentuata gratie murelor culese de pe marginea pirtiei. De la Popasul Uriasilor mai gasim citeva afine si buchetele de merisor copt pe linga drum. La coborirea piciorului Zamora, Tina ne atentionaza ca sunt ciuperci Palaria Sarpelui printre ierburile de la marginea drumului, aproape de stina veche. Complectam plasele, la coborirea prin padure, cu riscovi, barba caprei si vineciori, fiecare dupa preferinte.
photos.app.goo.gl/bqhXnL9RjjNFnEef9
Ultima editare: 21 Sep 2021 10:46 de către MihaelaDobrin.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Oct 2021 20:26 #4203 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 13-19 septembrie 2021
De la Svetlana am primit cu intirziere un raport interesant:
Spre Nanga Parbat base camp:
3 zile din excursia în Pakistan, trekking spre Nanga Parbat base camp. Am plecat din Gulmit cu microbuzul spre Raikot Bridge, apoi cu un jeep pe un drum cam îngust și periculos, pînă la Tattu Bridge sau Village. Apoi spre Fairy Meadows (3300m), un camping și un complex de cabane în continuă extindere. A doua zi spre Nanga Parbat base camp (3850m) și înapoi . A treia zi, pe același drum spre la Raikot Bridge.
Nanga Parbat (în Hindustani 'Muntele golaș sau pleșuv' ), este al nouălea cel mai înalt munte din lume cu 8.126 m, situat în Gilgit-Baltistan, Pakistan, în extremitatea vestică a munților Himalaya. Numele tibetan este Diamer, "Muntele urias".
Nanga Parbat este recunoscut ca un munte dificil, și a primit ca urmare și porecla de "Killer Mountain" pentru număriul mare de alpiniști care și=au pierdut viața încercînd să-l cucerească. Au existat mai multe tentative ale unor echipe austro-germane în anii treizeci, nereușite și soldate cu multe victime. Una din aceste tentative a fost a unei echipe conduse de Peter Aufschnaiter, în 1939, la care a participat Heinrich Harrer, care nu a fost finalizată, datorită izbucnirii războiului. Harrer și cîtiva colegi au fost internați într-un lagăr britanic din India, de unde a evadat și peregrinărole sale prin platoul Tibetam au fost subiectul romanului 7 Ani în Tibet. Muntele a fost cucerit în 1953, de Hermann Buhl tot în vadrul unei expediții austro-germane.
Drumul spre însoțește ghețarul Rakhiot , unul dintre cei mai mari din lume, avînd14 km lungime, fiind și foarte abrupt coborînd 4621 m. Ca majoritatea ghețarilor din Himalaya, este acoperit de debriuto, nisip, etc., ceea ce îl conservă foarte bine.


photos.app.goo.gl/gpc3FcNeeLRYxJj46

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
21 Noi 2021 08:12 #4218 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 13-19 septembrie 2021
cu intirziere, dar totusi am mai primit de la Svetlana:
Valea Hunza
photos.app.goo.gl/bWDBgL79MLSwb2oA8
Hunza este o vale muntoasă din zona Gilgit-Baltistan a Pakistanului, situată pe malurile rîulii Hunza și se învecineazî printre altele cu Afganistanul la nord (Coridorul Wakhan ) to north, și cu China la nord-est. Se află la peste 2400m altitudine, înconjurată de semeții precum LadiesFinger, Ultar Sar, Shispare Sar, Rakaposhi.
Budismul a fost principala religie în această regiune, care are un număr de situri arheologice budiste. Valea Hunza a fost o rută comercială din Asia centrală spre suncontinent, și adăpost pentru călugării și misionarii budiști în drum spre subcontinentul indian, ceea ce a avut un rol important în transmiterea budismului în regiune. Regiunea a fost majoritar budistă pînă în secolul 15 cînd odată cu sosirea Islamului, majoritatwa populației s-a convertit la Islam. Majoritatea simbolurilor budiste au fost de atunci părăsite, uitate sau distruse.
Am vizitat totuși două forturi :
Fortul Altit datează din secolul 8 a fost inițial sediul conducătorilor ereditari ai statului Hunza state ce purtau titlul Mir, ulterior reședința mutîndu-se la Baltit. Este situat la cam 100m deasupra văii Hunza, și pe Drumul Mătăsii. Fortul și în particular turnul Shikari tower sunt cele mai vechi monumente din Gilgit–Baltistan, și a fost decorat cu UNESCO Asia Pacific Heritage Award for Cultural Heritage Conservation în 2011. Triburile locale pot avea origini din cele mai ciudate. descendenți din timpurile lui Alexandru Macedon, înrudiți cu Hunii albi, descendenți ai Romei. Construcția a rezistat la numeroase atacuri dar și cutremure. În 1891, a devenit dominată de britanici deși familia princiară locală a guvernat simbolic pîmă 1972.
Fortul Baltit datează de 700 ani, și se pare că a fost construit ca urmare a unui conflict în familia conducătoare, este pe lista UNESCO din 2004. Familia regală, o parte din ea, căci o parte s-a refugiat la venirea britanicilor, a locuit aici pînă în 1945, cînd s-a mutat într-o vilă.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.165 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.