Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 27 septembrie-3octombrie 2021

04 Oct 2021 10:48 - 19 Oct 2021 18:57 #4185 de angela
A venit luna octombrie, cu racire destul de serioasa a vremii, si nu numai la munte.
Acest sfirsit de saptamina sta sub semnul 'pandemiei dezlantuite' si a unor spirite relativ derutate si vremea frumoasa indeamna cu atit mai mult la o dorinta de a profita de soare si linistea naturii. Desigur, cit de linistit gasesti, pe unde alegi sa iti porti pasii.

Ion H a venit cu primul raport dupa o tura de ieri:
2 oct 2021 Sinaia-Cota 1400-Coltii lui Barbes-Masa Ciobanului-Vf.cu Dor-Sinaia
photos.app.goo.gl/KinVZiXi4HXA7foV9

De data aceasta ne-a 'cam' organizat Florin, care mi-a dat un bobirnac telefonic ca eram nehotarita desi tare imi doream o iesire la munte. Silvia era in standby, dar parca parca nu imi venea sa plec nici sa stau, in ideea ca e pacat de vremea frumoasa, dar genunchii nu prea ma mai lasa sa fac planuri. Dupa ce ne-am lamurit(din vorbe) care este situatia, din discutiile telefonice a rezultat ca plecam... cu negocieri- spre Ciucas. Nu am mai schimbat ideea, dupa cele discutate seara, ca s-ar putea intra o bucata pe forestierul de valea Berii, care ne-ar fi dat un avantaj, mai ales pentru mine handicapata. Sigur ca s-a negociat o aminare a orei de plecare , pe care am respectat-o cam asa cum mi-am imaginat eu :)
Desi parea ca a fost cam greu de avansat pe o parte a drumului spre munte, am ajuns aproape in acelasi timp cu amindoua masinile (venite pe trasee partial diferite, A3 si DN1) la parcarile deja pline de la fabrica Keia, unde eu am fost initial cam descurajata sa intru pe forestier pe motiv de inscriptii de restrictionare. Dar bariera era deschisa si am vazut si citeva masini care au trecut in sus... asa ca, avind in avangarda pe Blu am pornit inspre cabana Vf Ciucas, ca asa ii zice cica acum. Florin mai fusese cu masina inspre izvorul Teleajenului (fintina Nicolae Ion), eu doar cu piciorul. Am mers binisor pina la primele pante mai rele, unde am urcat primele trepte cu putine proteste de la senzorul de derapaj ale lui Lenevila-pe care nu le mai vazusem vreodata facindu-si simtita prezenta. Asa cu masinile astea tot mai destepte, iti spun cind mergi pe teren miscator, ca altfrl nici nu te-ai fi prins!
Cum devenea destul de evident ca incepe distractia mai sus, nu am continuat decit vreme de vreo 2 asemena trepte, sau 3, gindindu-ne ca nu stim exact peste ce dam si cum putem intoarce in caz ca nu ne mai 'place', si am lasat si 2 masini cu soferi mai hotariti sa ne intreaca. Eu am ramas 'pe ginduri' intr-un loc larg de parcare si Florin a decis sa revina in marsarier tot acolo, unde ne-am instalat masinile si ne-am pregatit de drum. Pregatirile cu ciinii dureaza, dar si eu am destule de facut mai nou, cu bocancii si genunchii si masa de dimineata, asa ca Ileana, Bogdan si Silvia au pornit inainte ca le era prea frig la aproximativ 1C. Eu am pornit aproape la ora 10 si am ajuns in circa o ora la cabana cu multe pauze si efort. De colo, deja la soare, a fost mai bine, chit ca au tot trecut grupuri-grupuri, unele mai si mai sonore, altele mai mici. Am reusit sa ne distantam rezonabil de altii, dar da, a fost aglomeratie cam tot traseul, dar nu ne-am calcat in picioare unii pe altii. Iata deci raportul:
Ciucas de toamna, dinspre valea Berii, cu Blu si Lenevila si catei (in afara de ei, am fost o echipa de 6) cu pauze lungi si dese, inca nu in culori de toamna, dar cu temperaturi si vizibilitate tipice: Ciucasul este tot mai erodat, dar nu e de mirare la cita circulatie este pe acolo. Ne-am intilnit in apropierea Babelor la Sfat cu Elena si echipa ei de baieti.
photos.app.goo.gl/mpF3w1ruiaMct1tV8

Radu A a fost in Bucegi:
de data asta l-am prins iar pe Zoli intr-o excursie pe Valcelul Titeica si partea superioara a Spumoasei pana in saua de deasupra Valcelului Mortului:
kermit.go.ro/VTiteicaVSpumoasa21.tar
kermit.go.ro/radu/VTiteicaVSpumoasa21/index.htm
Nu am mai fost cu trenul si am plecat cu masima in zori. A fost sinistru trezitul la 4:30AM dar ii sunt recunoscator lui Dragos care a organizat si a venit cu masina ca sa avem sansa sa ne intoarcem devreme de frica restrictiilor.
A fost o zi superba de toamna. Am vazut ca se poate ajunge la Monumentul de pe Caraiman si pe o cale mai facila nemarcata.


Horia a avut o tura de biciclete simbata pe traseul: M PiataUnirii1 -Magurele- Darasti- Singureni- Calugareni- Mihai Bravu- Comana- Dobreni- Magurele- M Piata Unirii, 100km

Mihai R raporteaza:
A fost un weekend cu vreme excelentă pentru munte și două zile pline.
Sâmbătă mergem la cățărat. Cam rece, de dimineață în
Cheile Dâmbovicioarei, dar în rest o zi superbă cu temperaturi tocmai bune pentru cățărat, până pe la 18 grade C.
Duminică era ceva lume în tren dar nimeni cu care să fac echipă pentru urcarea unei văi de abrupt nemarcată.
(Valea Alba) Așa că am ales să merg singur pe o vale mai cunoscută de mine, unde știam că nu voi avea nevoie de partener de asigurare, etc. Însă, ”La Verdeață” este un grup numeros care se regrupează și cu care voi urca o bună parte din vale (până la Cârn). Nota maximă pentru fetele frumoase din acest grup! :) Mi-au schimbat complet ziua și ascensiunea pe vale. :)) Inițial mă gândeam că voi întâlni câteva persoane și în general va fi frumos dar umbră și rece. A fost o surpriză plăcută! Totul a mers bine, cu ceva emoții la săritoarea de la bolovanul mare (mai sus de Cârn) din apropierea intrării în Br. Văii Albe. M-am apucat să cațăr săritoarea și m-am trezit că sus este foarte umed și mai greu de trecut. Mai greu să cobor așa că am fost nevoit să găsesc soluții. Câțiva din grupul cu care m-am însoțit ceva mai jos au venit în sus pe vale și Br. Văii Albe ne-a primit cu ceva chiciură în potecă și mult soare în apropierea Crucii Eroilor. Merg spre platou pe Br. Mare a Caraimanului și cobor pe Jepii Mari. Grăbesc pasul și prind Trans Carpaticul la 18:21.
A fost o zi de toamnă frumoasă și antrenantă în Bucegi!


photos.app.goo.gl/ZnhQ9HwkfppqZVr49

photos.app.goo.gl/PSRCBwXpgtnHqWPv9

Si de la Svetlana cu intirziere Coltii lui Barbes:
photos.app.goo.gl/njY4YXqcnoUZY6jK8

... va urma ...
Ultima editare: 19 Oct 2021 18:57 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Oct 2021 07:09 #4186 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 27 septembrie-3octombrie 2021
Simbata 02.10.2021-Busteni-Gura Diham-Dr.Finului-V.Cerbului-Brina Mare a Morarului-V.Morarului-Dr.Finului-Busteni. A venit si bruma si cu ea si un mic gerulet. Dar pe partea insorita a Morarului a fost o placere de mers si de admirat imprejurimite insa de la crucea lui Stoichita am inaintat pe zona nordica in umbra si ceva bruma pe iarba si jnepeni ceea ce ne-a ingreunat inaintarea. Jnepenii nu au mai fost taiati din vremuri imemoriale asa ca se inoata pe sub ei si pe deasupra destul de anevoios. La coborirea spre v. Morar am adunat din mers citeva boabe de afine, merisor si mai jos zmeura cu boabe mari coapte. Au aparut si ghebele, unele chiar trecute sau atinse de bruma.

photos.app.goo.gl/D8xeie2CRAnPwjda7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
08 Oct 2021 06:27 #4188 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 27 septembrie-3octombrie 2021
Ne bucuram sa il revedem printre noi pe Vali G, care a fost pe Valea Alba:
O zi senină și călduroasă, până La Verdeață. De aici Valea Albă este în umbră și răcoroasă. În zona cu zăpadă inghețată mergem prin dreapta, în urcare, chiar pe lângă peretele înalt de zăpadă fără probleme; poteca de sub perete este cu grohotiș și expusă.
Valea este uscată în rest. Iesim pe Brâna Văii Albe la Crucea Caraimanului, apoi brâna ce ne scoate la părăsita cabană Caraiman, platoul Bucegilor,stadionul de la Piatra Arsă, drumul de vară, pe sub vârful Furnica. Intrăm pe Valea lui Carp pentru gustoasele merișoare geruite. La cota 1500, în pauză mă întâlnesc cu Magda și Ion H. care veneau de pe Colții lui Barbeș, Vârful cu Dor...
Coborâm împreună pe pârtia de schi și dăm de o vulpe cerșetoare.

photos.app.goo.gl/wGZKXBTeNcws3Wp86

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
08 Oct 2021 19:14 #4191 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 27 septembrie-3octombrie 2021
Inca o mana de poze din excursia din Ciucas, propusa si descrisa atat de pitoresc de Angela :)

photos.app.goo.gl/yhH4FLrFyDbS49XA6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.180 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.