saptamina 18-24 octombrie 2021

25 Oct 2021 20:22 - 26 Oct 2021 12:08 #4204 de angela
saptamina 18-24 octombrie 2021 a fost scris de angela
Toamna de anul acesta pare ca se intrece in culori care mai de care mai frumoase. S-a mai racorit, au aparut ceturi, ca e totusi spre final de octombrie. Si vremea a tinut cu noi, in ciuda prognozelor meteo, asa ca ne putem bucura de ele.

Mihai R este primul de aceasta data la raportare si vine cu o Trilogie de Octombrie 22-24.10.2021:

Trei zile pe munte...? Da week-endul acesta plus ziua de vineri le-am dedicat... muntelui. :)
Au fost trei zile cu urcări pe văi, spectacole cu nori, oameni pasionați de munte, plaiuri și poieni însorite sau stropite de ploaie, mult aer curat, încă afine și merișoare, zone spectaculoase și surprinzătoare pe creste... Ar fi prea multe de povestit așa că las imaginile din albume să vă povestescă:

photos.app.goo.gl/2rsWJ8Ajg4sp8gZa8
photos.app.goo.gl/Fuyf814392dbjCRR7
photos.app.goo.gl/PtahpZ5UW3PhDGx3A

Svetlana nu a lipsit nici ea de la 'datorie'(dar se pare ca doar doua zile), iata ce raporteaza:
Prima zi din excursia din we pe platoul Bucegi, de la Padina, Vf. Tătaru, coborîre pe cruce roșie, cred, către Bulboci, și la Peștera.
Platou Bucegi-ziua I
photos.app.goo.gl/dj2dR6zm66NFEgZB6

Platoul Bucegi - ziua a doua, de la Peștera, pe creastă spre Șaua Bătrîna, prin Strungile Mari, Colții Țapului, coborîre în Șimon pe la refugiul Bătrîna, Poiana Guțanu. Mulțumesc tuturor organizatorilor și colegilor de drum. Eu am avut doar 2 zile.
Platou Bucegi-ziua II
photos.app.goo.gl/hC8gx7dwjmrnSeyD8

Am mai aflat de un grup cu Noni care a fost pe Clabucetul Taurului si de o excursie duminica la dealuri, in zona Breaza-Nistoresti, in care a fost si Virgil si Andrei V.

Simbata, Horia a avut o tura de 105km, Piata Unirii- Magurele - Darasti - Singureni - Clejani - Cringasi, si joi Rond dna Ghica - M Aviatorilor(parc)- Padurea Baneasa - Tunari - Stefanesti - Afumati - Pasarea - M Pantelimon, 50 km.
Noi doua, cu Silvia, am fost simbata doar la o tura mai scurta spre Argedava (eu doar 32km, dar Silvia precis a depasit 50, cu drumul de acasa pina la Magurele/ plus de la Alunisu- Jilava- Bucuresti): Magurele - Bragadiru - baraj Mihailesti - Popesti (biserica Sf Treime, monument istoric... si locul fostei Argedava... aici ma credeti pe cuvint ca nu se mai vede nimic, dar eu am avut colegi care au datat cu carbon cioburi ceramice de acolo) - Novaci - Darasti - Magurele.

... va urma ...
Ultima editare: 26 Oct 2021 12:08 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
26 Oct 2021 15:13 #4205 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 18-24 octombrie 2021
Sâmbătă dimineaţa valea Prahovei este înecată în ceaţă aşa că preferăm să luăm un taxi până la Cota 1400 ca să evităm un drum prin pădurea umedă şi răcoroasă. În plus, urşii s-au văzut mai bine din maşină (cca cota 1100, pe şosea, o ursoaică şi 2 pui, cunoscuţi de altfel de localnici). Puţin mai sus de Cota 1500 ieşim din ceaţă şi ne clătim ochii cu culorile de toamnă ale pădurii. Vis-a-vis, Baiu Mare este încă sub asaltul ceţurilor. Urcăm pe poteca de vară, drumul vechi, cu marcaj cvasi-inexistent, care însă ne duce mai drept spre Cota 2000. Deviem totuşi către stânga ca să intrăm pe sub Colţii lui Barbeş (punct roşu). Dintr-odată în pădurea deasă se face întuneric dar curând ieşim din nou la lumină. Zadele sunt la apogeul culorilor. Galbenul se amestecă împreună cu verdele brazilor în combinaţii fanteziste. Jos, în vale, domină roşcatul foioaselor. Ieşim deasupra lacurilor din zona Vânturiş şi continuăm pe potecă spre Vf cu Dor (punct galben). Ceţurile se adună treptat dinspre sud dar spre platoul Bucegilor vizibilitatea este bună iar din şaua de sub Vf cu Dor vedem clar până spre Coştila şi Omu... o fâşie de albastru sub un strat subţire de nori. Continuăm spre Furnica şi după o scurtă pauză de masă coborâm spre Piciorul Pietrei Arse. Umezeala se ridică din vale şi norii chiar se scutură puţin. Mai jos ieşim din ceaţă şi urmărim vis-a-vis un mic curcubeu peste Sorica şi o fină perdea de apă peste Zamora. Spre sud, în aval de Sinaia, la fel, norii se scutură puţin de povara de apă. Ceţurile se mişcă într-una şi jocul de lumini şi umbre se derulează continuu peste pădurea colorată... nici nu ştii în ce direcţie să priveşti... Aproape de Poiana Stânei începe să picure mai serios dar se opreşte până ajungem înapoi în Sinaia încheind o zi fotogenică în care am avut de toate, ceaţă, soare, straturi suprapuse de nori, cer albastru şi, desigur, culori bogate de toamnă. Unde mai pui că trenul de întoarcere a fost aproape gol, avantajul zilelor când călătorii sunt reticenţi vis-a-vis de prognoza meteo :-)

photos.app.goo.gl/QwNndNowwcq6LGVQ6

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
05 Noi 2021 11:07 #4209 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 18-24 octombrie 2021
Cateva poze si in versiunea mea din excursia de 3 zile in zona Pestera:

In prima zi, urcare din Simon (de la monument) pe Valea Gaura - cab. Omu - Valea Obarsiei - schitul Pestera.
A doua zi circuit Pestera - Padina - saua Strunga - vf. Tataru - lacul Bolboci - Pestera.
A treia zi urcare pe Valea Doamnelor pana la refugiul Batrana, coborare spre Poiana Gutanu, apoi spre Simon.

Cazarea a fost la casa de oaspeti a manastirii Pestera pe care o recomand cu caldura: un loc foarte primitor, camere de 2 si 3 paturi la nivel de hotel de 3 stele, preturi rezonabile (120 dubla, 150 de lei tripla), acces la bucatarie, liniste, pace.

photos.app.goo.gl/oeqk7K9UHczoPvpV7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.141 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor