Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 1-7 noiembrie 2021

acum 4 săptămâni 1 zi - acum 4 săptămâni 5 ore #4212 de angela
Inca o saptamina de toamna colorata inainte de a se instala vremea tipica de noiembrie ne-a adus citeva surprize placute.
Deschidem pagina Cronicii cu Iura:
Acest weekend a fost pentru mine ca un fel de incheiere a sezonului de toamna, cel putin al toamnei frunzelor galbene. Am inceput vineri cu o ultima tura la ses, cu o explorare in cinci a baltilor Neajlovului la Iepuresti/Valter Maracineanu (jud Giurgiu) la circa 40 km sud-vest de Bucuresti. La sud de micul catun Valter Maracineanu la care duce un drum de pamant care se desprinde din soseaua de Alexandria exista un sir de balti formate atat pe Neajlov cat si pe un afluent. Lasand masina la marginea satului am facut un circuit pitoresc pe faleze si prin lunca, traversand si padurea Iepureasca, padure care spre deosebire de Pustnicu, cunoscuta noua, este neumblata si aproape lipsita de poteci. GPS-ul si-a facut din plin datoria. Inceputa la 9.30 dimineata tura s-a intins pana dupa apus si s-a incheiat cu o recolta bogata de porumbe coapte si paducel. Lungime traseu cca 18 km. Cateva poze aici:
photos.app.goo.gl/9NNhhckP876fDUiG9

A urmat duminica o tura pe dealurile din zona Brezei. La inceput am urcat la vf. Gurga iar de acolo am coborat pe creasta care margineste la vest clubul de golf. Iesind in soseaua de Adunati am urcat pe o creasta la est de cheile Provitei pana pe cumpana de apa a Prahovei pe care am urmat-o pana in Gura Beliei. De remarcat productia exceptionala de paducel si catina din acest an. Vremea a fost stabila, inchisa, cu scurte inseninari dupa pranz. photos.app.goo.gl/R8BbcsjBFBvcTfS57

Salutam si revenirea prietenilor nostri Mihai si Claudia, care raporteaza de la Trovanţi Bertea - Vârful Măciuca
photos.app.goo.gl/HmiHbwyMSFy3Sd3J6

Emil este si el prezent:
O tură foarte frumoasa in muntii Baiului. De la Sinaia haltă am urcat pe Piciorul Gagului, am continuat apoi pe Culmea Gagul Mare, am ocolit vârful Mierlei și am avut parte de niște peisaje foarte frumoase, am mers pe un covor din ace de zadă. Am ieșit în Șaua Mierlei (1536 m) de aici am urcat pe vârful Razoare (1553 m) apoi am continuat spre refugiul Florei (1120 m) și am coborât la Posada. Sus, pe Gagu, ne-am intalnit cu grupul vesel de pe accelerat, Gabi, Mihaela, Svetlana, Monica și alți patru drumeți, s-au urcat pe Piciorul Cainelui si au coborat pe unde am urcat noi, pe Piciorul Gagului. Acum stiu cele doua repere toamna, prima tura pe la mijloc de octombrie pentru a admira peisajele culorile din padurea de foioase, a doua tura la început de noiembrie, pentru a admira culorile zadei (și covorul de ace de zadă). Vremea a fost bună, ceață în a doua parte a turei, cu vizibilitate sub 25-30 de metri, dar nu a plouat și nu a fost vânt. În final urez La Multi Ani tuturor celor care iși sarbătoresc ziua de nume :)
Traseul:
Gara Sinaia-Sinaia haltă-Piciorul Gagului-Gagu Mare-Șaua Mierlei (1535 m)-Vârful Razoare (1553 m)-Refugiul Florei (1120 m)-Posada (muzeul Cinegetic).

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/XuVjLLZBP46xEPGc9

Filmulețele pot fi văzute accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=kmv6xcAWMiE
www.youtube.com/watch?v=opSR9EPxj_w

Horia a fost in tura de 'ses', de care aminteste Iura, si simbata a organizat o alta tura de bicicleta - spre Caldarusani.

Svetlana a fost tot in Baiului:
Zadele de pe Piciorul Cîinelui și Gagu

photos.app.goo.gl/pi8RJiCwA57FWCLs9

Iata si raportul lui Mihai R:
Vremea ne-a stricat puțin planurile dar alte idei frumoase au răsărit... :)

Sâmbătă, de jos totul se vede acoperit de nori. Urcăm
în Piatra Mare pe Horvatca prin covoare de frunze uscate, cețuri și ceva culori tomnatice rămase în pădure. După poiana cu observator ajungem pe alte tărâmuri deasupra norilor. De sus privim spre Dâmbu Morii și Piatra Mare pare pe jumătate învelită în nori. De la vârf coborâm spre Tamina și luăm Regio3010 la 16:57.

Duminică a fost de basm și de poveste pe dealuri între Breaza și Comarnic. Ultimele culori ale toamnei ne-au oferit numeroase subiecte pentru fotografiat. Multe fructe de toamnă au completat plăcerea unei ture idilice: păducel, mure, cătină, nuci, mere... Nori au dat roată și s-au tot dus spre munți și după amiaza a venit cu soare, pe coborâre. Liniștea și pacea a coborât parcă și în sufletele noastre în astă tură.
Un RegioTrans plin la 17:23 ne-a dus către case...
A fost un week-end reușit și foarte frumos până la urmă!


photos.app.goo.gl/nvKoqyVckAjEGdnn9

photos.app.goo.gl/tXcVLB5AYvVsqyaU8Eu am facut 3 excursii cu bicicleta, si nu am ajuns pe munte, fiind si prognoza mai dubioasa si neavind doritori pentru planul mai vechi de tura usoara: Piatra Dragoslavelor.
Joi am ajuns in sfirsit la: Baltile Tanganului (Cernica) cu bicicleta
photos.app.goo.gl/mKErnzHx34BxQWk7A

Simbata, inspirata de plimbarea facuta de Iura si echipa, mi-am zis ca e momentul sa ajung si eu la Valter Maracineanu. O linie de balti aproximativ cunoscuta cu ani in urma, cind descopeream/exploram Iepuresti:
photos.app.goo.gl/BxyfrvZmFMyY7fgz8
Pe atunci inca era matizel tinar si eu aveam o bicicleta de supermarket gen mtb de 800 lei cu care nu as fi ajuns la cca 30 km S de Magurele, asa ca am mers cu masina cu o prietena. Atunci erau mai umblate si potecile si forestierele din padure si aratau cam ca-n poza de satelit- acum am constatat ca nu era chiar asa in teren iar pe forestierul marcat si inchis (!!probabil abuziv, cu un semn de sens interzis, de parca ar fi existat si alt mod de a intra acolo) - si nu am putut trece ca m-au incoltit niste haidamaci de ciini care nu ma lasau neam sa trec, cu tot stapinul lor prezent fiind agresivi. A trebuit sa ma conduca omul pina spre iesirea din padure din dreptul casei (masinii/tractorului parcate acolo) si eu nu am stat sa parlamentez cu el in contradictoriu cind am vazut ca nu am cu cine, spusesem doar ca vreau sa trec spre Valter Maracineanu, ca doar mai fusesem cu ani in urma pe jos si stiam eu ceva din configuratia locurilor... mi-a zis ca nu se poate, ca ce, nu am vazut sensul interzis??!! Cind am iesit la sosea a mai trecut o alta masina spre casa! (pe acelasi sens interzis adica... DF Iepuresti deal, 2+ km...) Cu ani in urma am fost mai departe de casa aia sau ce o fi fost pe atunci acolo, am mai mers pe niste zone gen drum... de vinatori (cred ca am presupus), si apoi am gasit o poteca mai 'iffy' ce ne-a scos la balta, pe care o trecusem pe niste stuf/crengi(amenajat oarecum) intr-un loc ingust si dincolo am dat de o masina si un pescar venit dinspre Valter Maracineanu. Dar se pare ca s-au schimbat lucrurile...(apropo de 'neumblata padurea'...). Stiam ca era un drum deasupra vaii pe acolo, si niste treceri interesante de balti separate, pe atunci parasite - ca ne-am intors pe acolo cu prietena mea - apoi peste cimp si inapoi la masina, dupa o alta incursiune scurta si pe partea cealalta a padurii dincolo de sosea pina spre Neajlov. Tot de atunci am stiut de drumul spre Chirculesti, dar pe care l-am vizitat abia in vremurile mai recente cu bicicleta. E un fel de 'off', dar cum trec masini pe acolo, te cam umple de praf ca nu e asfaltat... asa ca mi-a ajuns o data :)


Duminica am vrut o tura mai... scurta, pe la Dascalu (Creata, de fapt)-Petrachioaia- padurea de la Afumati, dar... a fost lunga!am plecat de acasa pe la 9 si ceva, si de la metrou Pipera era cam 10 si jumatate. Tot acolo am revenit, la ora 16. Pina acasa a trebuit sa aprind si luminitele... Mi-am amintit citeceva dintr-o tura anterioara cu Horia pe acolo, nu chiar 100%, asa ca la un moment dat a trebuit sa ii cer ajutorul telefonic pentru orientare... ca ajunsesem la o bifurcatie prin balarii!si nu ma tenta foarte tare ceea ce imi sugera intuitia ca ar fi directia cea buna. Google maps imi arata ca am de trecut pe ambele directii ceva fir de apa... si daca ma duc atita drum pina acolo (pushbike) si nu am cum trece dincolo??? Deh, emotiile ratacelilor :)
photos.app.goo.gl/HKbvaqfWQ3m4bLyx7

Marian C raporteaza din Ciucas:
Traseu: cab.Muntele Roşu, TR, şaua La Răscruce, CR, staţia meteo automată, vf.Gropşoarele, sub vf.Zăganu, retur-CR, TR, şaua Chiruşca, BR, scurte zone nemarcate (de la Babe, ocolire stânci la sud de marcaj), vf.Ciucaş, şaua Tigăilor, CR, Cab.Ciucaş, BG, cab.Muntele Roşu. Durată cca.8,5 ore, interval temperatură cca.(8-20) gr.C, dimineaţa ceaţă, nori în mişcare pe văi toată ziua, plafon de nori până pe la 1700 m.alt. Vânt rece pe vf.Ciucaş.
photos.app.goo.gl/3zP3NtW74roSe5HJ8


... va urma ...
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 săptămâni 6 zile #4213 de hoinar
Prognoza meteo pentru sâmbătă nu e foarte optimistă dar ne încercăm norocul la Buşteni. Muntele e acoperit de o ceaţă consistentă şi picură uşor, aşa, pentru încurajare :-) Pornim spre Schiell cu un plan aproximativ care se schimbă imediat ce intrăm în pădure. Un grup de 5 urcă pe Seaca dintre Clăi. Ne gândim că dacă sperie ei ursul, putem merge şi noi în spatele lor. E cam ud dar călcăm cu atenţie pe bolovanii acoperiţi de frunze înşelătoare. La săritoare, până se echipează cei 5, urcăm noi primii apoi pornim uşor mai departe. N-am mai fost de vreo 3 ani şi încercăm să vedem ce s-a mai schimbat între timp pe vale. Către finalul primei jumătăţi a văii o stâncă uriaşă pare prăvălită relativ recent din dreapta (malul stâng geografic) dar se poate ocoli prin stânga. Treptat ceaţa se mai subţiază şi chiar vedem în spate munţii Baiului dincolo de valea Prahovei. Puţin mai sus urmează prima fereastră; din fericire mai există un buştean care te ajută să faci un necesar pas destul de mare pentru ieşire; fără el ar fi puţin cam complicat, sper să aibă viaţă lungă :-) În a doua fereastră accesul e mai facil, parcă ieşirea e puţin mai mică aşa că e mai comod fără rucsac. În rest, aceleaşi mici săritori care te menţin mai tot parcursul "în alertă" mai ales acum când totul e destul de ud. Muncim cca 3 ore până în şaua Clăilor unde suntem răsplătiţi cu puţin soare şi cer albastru deasupra ceţurilor din vale. Până luăm o gustare de prânz, ceaţă ne învăluie din nou şi pornim mai departe, spre sud, pe Brâul lui Răducu. Siluetele fantomatice ale brazilor şi zadelor seculare se ridică tăcute din ceaţă. E întuneric de parcă ar fi câteva ore mai târziu. Traversăm cele 3 fire al Comorilor apoi coborâm puţin pe Urlătoarea Mică unde brâul este întrerupt şi curând suntem în poteca turistică de pe Jepii Mari (Schiell). Coborâm agale înapoi în Buşteni şi ajungem lejer la tren unde ne reîntâlnim cu o parte din colegii de dimineaţă împărţiti pe alte trasee. Ploaia anunţată la prânz a fost, la noi cel puţin, doar o ceaţă groasă cu ceva picături ici-colo dar aerul curat de la munte a meritat efortul de peste zi chiar dacă peisajul a fost dominat de nuanţe de gri.

photos.app.goo.gl/o9LmcF3VXurzUyk79


Atenţie: este un traseu (parţial) alpin recomandat celor cu experienţă în zona de abrupt!
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 săptămâni 2 zile #4214 de MihaelaDobrin
06.11.2021-Sinaia-Piciorul Ciinelui -vf. Mierlei-Gagu Mic-Gagu Mare-Piciorul Gagului-Sinaia Sud. Vreme acceptabila fara ploaie sau vint, cu ceva ceata pe Baiul Mare si pe Gagu. Ne-am bucurat de zadele divers colorate si de covorul format de ace de zada pe poteca.
photos.app.goo.gl/R1Fqpe7Dt5Vbr88ZA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 săptămâni 2 zile - acum 3 săptămâni 2 zile #4215 de Bryant
Aceasta este o mare aventură ! B)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 săptămâni 2 ore - acum 3 săptămâni 2 ore #4217 de Ilinca
Si cateva poze dintr-o tura clasica de Ciucas: Cheia - creasta Zaganului - Gropsoare - Muntele Rosu - Cheia

Dupa o urcare cu multa ceata, creasta ne-a bucurat cu o semi-mare de nori si chiar cu ceva soare, care a mai indulcit atmosfera vantoasa.

photos.app.goo.gl/oou8TgVTv4y7gyfx9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria