Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 15-21 noiembrie 2021

acum 2 săptămâni 1 zi - acum 1 săptămână 6 zile #4219 de angela
Un nou sfirsit de saptamina frumos, chiar daca prima zi a weekendului ameninta cu vreme mai suparata.
In continuare, toamna este frumoasa, chiar deosebita pentru data la care ne aflam.

Primul raport vine de la Liana P:
2021-11-18_Pe Arges in jos_Soldanu-Mitreni_Sezonul 2
In formatie de careu de dame refacem un traseu in lungul Argesului, din luna mai. De data aceasta peisajul este altul : explozia de flori din prima tura este inlocuita de culori sterse de toamna tarzie. Ne bucuram de o zi calda si de miscare in natura.
Albumul aici :

photos.app.goo.gl/7oRBVCdMoCBfiLSF9

(eu) Din nou am renuntat la excursia la Dragoslavele, la cererea publicului... si mai ales din cauza prognozei meteo, care simbata anunta vinturi uritele la munte... si uite asa am revenit pe 3001, unde am gasit un grup doritor sa mearga cu mine in dealurile Brezei. Cu emotie din cauze deja cunoscute (cu genunchii mei amariti!)am incercat sa ajungem ...
La Fagul Printesei, de la Gura Beliei -Carunta - Poiana Lazului- Valea Tarsei, cu intoarcere pe vale spre Borungoci - traseul de ciclism C2 prin Ograda- La Trovanti si coborire la gara Breaza
photos.app.goo.gl/q3gW3rgwkDKKNkEp8

Vremea a fost nesperat de calda, si vintul l-am intilnit doar pentru scurt timp intr-un loc unde m-am asteptat mai putin :) Pina la urma toti cei 7 cred ca am plecat multumiti de tura care ne-a iesit in cele 7h de drum. Traseu usor... dar na, mie nu mi-a fost chiar usor pe anumite portiuni si nu mai sint invatata cu distante de genul 16.7km cit a fost acest traseu, inregistrat cu Locus. Nu a fost prea noroi, dar stratul pe frunze gros pe pante mi-a dat un pic de furca.

Mihai R are si el ceva de spus pe aceeasi tema :) si nu numai, profitind de ambele zile de sfirsit de saptamina:
Sâmbătă după ce nu prea eram hotărâți unde putem merge (să nu ne bată vântul) am ales dealurile dintre Breaza Nord și Breaza Sud. A ieșit o minunăție de tură.
Duminică ideea a venit de la colegii din IR care au format un grup ce a urcat înaintea noastră. I-am urmat pe Cr. Păduchiosu - Vânturiș și mai departe spre Vf. cu Dor, într-o zi plină cu soare cald, peisaje frumoase și bucuria drumeției montane.
Au fost două zile foarte frumoase de toamnă târzie cu peisaje minunate, soare cald, cer albastru, multe frunze ruginii, ursuleți, nuci, mere, dealuri, vânt ușor pe creste, trei vârfuri peste 1900m, după amieze liniștite și oameni iubitori de munte și drumeție.

photos.app.goo.gl/9YvumqPHW5KnLhfm7
photos.app.goo.gl/dsEo2UPNJc6jHAuj9

Simbata ne-am intilnit si cu Alice pe 3001, surpriza... impreuna cu Hary si Isa, asta cind ne pregateam sa coborim la Breaza Nord (Gura Beliei). Ea a ales:
POSADA-REF. FLOREI-VALEA BATRAIOARA-COMARNIC
aliceghermanblog.blo...alea-batraioara.html

Mihai si Claudia au explorat alte dealuri si au gasit:
... niste trovanti.
Starchiojd - Dealul Gruiului - Trovanţi Chiojdu
photos.app.goo.gl/hPAHUBUyEpLrNcsK9

Radu A ne-a trimis urmatoarele:
Am fost si eu la tren dar ca de obicei la Astra.
Am urcat si eu ca si grupul de dimineata pe V. Grecului cu noroi pana la genunchi (exploatari masive) si pe la Gura Diham (la coborare) m-am intalnic cu un subgrup al celor de dimineata.
Iaca si cateva imagini:

kermit.go.ro/GrecPoIzvNov21.tar
kermit.go.ro/radu/GrecPoIzvNov21/index.htm

Artemiza
vine cu o Drumetie - sambata 20-XI-2021 din Poiana Brasov la Rasnov
Sambata aceasta , un grup de sase montaniarzi membrii si simpatizanti ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti la propunerea unui coleg brasovean , am pornit intr-o drumetie prin fosnetul frunzelor de toamna din Poiana Brasov -Poiana Aviatorilor - Bisericuta Paganilor - Pestera Rasnoavei - Rasnov . La inceput a fost ceata , dar o liniste deplina fara pic de vant doar noi sase in toata padurea ne dadea o stare de bine . Am ajuns la Bisericuta Paganilor , ne-am cocotat pe toate stancile acoperite de toate nuantele de verde , am descoperit si o laba de ursulet sculptata in stanca ,am intrat si in Pestera Rasnoavei cat s-a putut , ne-am bucurat de aerul puternic ozonat . In final am coborat in orasul Rasnov - gara din Brasov , de unde cu doua trenuri la distante de o ora ne-am intors cu bine in Bucuresti.
photos.app.goo.gl/M8kJk7SeDHqyUjsk9

Andrei si Ileana au fost vineri in explorare pe drumul forestier spre Vinturis si documenteaza distrugeri datorate viiturilor:
youtu.be/BRt1RYheplM

Iura a fost pe la Vinturis duminica:
Duminica am intalnit 20 de membri ai Florii de Colt in accelerat. Avand in vedere vremea perfect senina si insorita, s-a optat in principal pentru o tura pe creasta Paduchiosului spre Vanturis la care au subscris 15 participanti, la care s-au adaugat alti 7 veniti cu regio 3001 care au pornit mai tarziu insa ne-au ajuns pe traseu. Noi fiind aproape singurii care au coborat din accelerat la Sinaia, taximetristii au fost fericiti sa ne duca cei 18 km pana la punctul de belvedere unde a fost locul de intrare in traseu, tariful cerut fiind de doar 60 lei pentru patru persoane. Asteptarile mele sa gasesc platoul pudrat cu zapada s-au dovedit desarte, burzuluiala vremii de vineri facandu-si simțită prezenta printr-un strat discret de omat pe varfurile Baiului și mai pronuntat in Neamtului. In schimb Ciucasul care s-a vazut de pe Vanturis parea sa fie bine acoperit de zapadă. La coborare grupul s-a despartit in doua, una din echipe coborand pe inoptate pe Piciorul Pietrei Arse iar cealalta pe la cota 1400. Cat despre poze, nu am avut nici zapada dorita si nici cerul spectaculos de saptamana trecuta, dar lumina blanda, razanta de toamna a pastelat culoarea peisajelor:
photos.app.goo.gl/HwgqV89E6KLvQN399

Si Svetlana:
Excursia de duminică, din cotul Dichiului, pe Vf. Vînturiș, apoi deasupra colților lui Barbeș, noi am coborît pe la Cota 1400, pe pîrtiile de schi. A fost o excursie foarte frumoasă!

Dichiu-Vînturis-Cota 1400
photos.app.goo.gl/Hvvs4TP5dn52SLZQ7

Inca un raport, to de acolo, de la Rodica R:
O zi frumoasa de toamna ne-a inspirat sa alegem o tura
pe care o parcurgem mai rar.
Ne-am bucurat de soare si de un cer albastru intens tot drumul
de la
Paduchiosul , vf. Vanturis si Vf. cu Dor.
photos.app.goo.gl/QDkfdDD2v1w6qXP99


Din nou Breaza, dar duminica, avem de la Misu D, pe alta varianta:
Breaza - Crucea Eroilor, Gurga - V. Morii - Ograda (Trovanți) - Breaza 21.11.2021
photos.app.goo.gl/v84m1MRNAhNnzgEM7

Dumitra
a fost pe traseul
Posada-Schitul Lespezi -Vf.Plesuva -Comarnic
photos.app.goo.gl/zQWuKn2sMK5z7ugy6

Marian C a fost in Cozia:
Traseu: Poiana Stânişoara, PR, Cascada Gardului, PG, V.Gardului, Şeuţa Doctorului, PR, Stâna Foarfeca, Cab.Cozia, BA, Poiana Stânişoara. Durată 8h jumătate, soare toată ziua, fără vânt, cald (cca. +8 la ora 15 pe vf.Ciuha Mare). Strat gros de frunze în unele zone de pe valea P.Gardului, uneori peste 1,2 m.
photos.app.goo.gl/efjaRot1yANzw8P19

... va urma ...
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 săptămână 5 zile #4220 de MihaelaDobrin
Duminica 21.11.2021- Sinaia- vf. Vînturiș- Furnica- Piciorul Pietrei Arse- Sinaia. Zi insorita si cu ceva vînt . In formatie de 14 , am luat taxiuri din Sinaia pina la cotul Dichiului, belvedere, unde un intrepinzator vine cu masina sa vînda fructe si diverse ( taximetriștii spun ca e Cota 1500 ). Am urcat catre vf. Vînturiș de unde am coborit spre stina din Vînturis si apoi am urcat pe punct galben catre Virful cu Dor. Din dreptul M.Furnica ne-am separat in doua grupuri : cinci dintre noi am coborit pe Piciorul Pietrei Arse iar restul au coborit in Sinaia pe la Cota 1400. Trenul regio si cel particular au fost foarte aglomerate dar in IR de Baia Mare am avut noroc caci a avut multe vagoane si am gasit locuri.
photos.app.goo.gl/eeDCmFbEFGxsVY2XA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 săptămână 5 zile #4221 de hoinar
Duminică ne gândim să profităm cât mai mult de ziua însorită prognozată aşa că plecăm cu IR ora 6 şi reuşim ca la 8 să fim la Gura Diham. În Sinaia se vedea totul uscat, Coştila şi Morarul par să fi fost ocolite şi ele de ninsoare dar spre Bucşoiu muntele este bine pudrat în alb. Mergem la zăpadă ! Până la Poiana Izvoarelor este o atmosferă de toamnă dar pământul îngheţat ici-colo ne reaminteşte că iarna bate la uşă. Trecem de Pichetul Roşu şi intrăm într-o zonă umbrită, rece. La fel arată Valea Bucşoiului, în mare parte umbrită... nici uscată, nici cu zăpadă bună de mers. La Prepeleac mai facem o pauză la soare şi continuăm cu urcuşul abrupt, în serpentine, printre jnepeni, spre creasta Bucşoiului. Înainte de zona cu lanţuri ne punem colţarii; e neplăcut cu ei pe pietre dar util în zonele acoperite de gheaţă. După zona cu vegetaţie, vâlcelul larg care ne scoate în creastă este acoperit complet cu zăpadă întărită, toate pietrele fiind decorate cu degete lungi de gheaţă modelate de vânt. Câteva capre ne tratează cu indiferenţă. Sus, la soare, e ceva mai plăcut deşi rece în continuare. Feţele sudice sunt aproape curate dar cele nordice sunt acoperite de câţiva cm de zăpadă şi gheaţă. Trecem de intersecţia cu Brâna Caprelor şi continuăm să urcăm spre Bucşoiu Mare unde ajungem după cca 5:30 ore. Ne hotărâm să coborâm pe Creasta Balaurului. Cât mergem la soare renunţăm la colţari dar unde poteca se abate pe faţa nordică îi punem din nou pe bocanci. Ajungem la Capul Balaurului în cca 1:30 ore. Urmează panta neplăcută până la Ţimbal apoi poteca destul de deteriorată spre valea Morarului. Lumina păleşte destul de mult când ajungem în poteca Munticelului iar de la cantonul Colţii Morarului aprindem frontalele şi începem să fluierăm. Ajungem pe întuneric înapoi la Gura Diham şi ne delectăm la final cu câţiva km pe şosea la lumina stelelor şi a crucii de pe Caraiman :-) Suntem la timp în gară după mai bine de 10:30 ore dar efortul a meritat iar IR 18:48 e suficient de liber ca să ne relaxăm până ajungem acasă :-)

photos.app.goo.gl/fvxABpKEnwZhVHTE7


Atenţie: este un traseu lung şi solicitant, cu atât mai dificil când este puţină zăpadă şi gheaţă, interzis iarna când este pericol de avalanşe.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria