saptamina 11-17aprilie 2022

18 Apr 2022 12:11 - 21 Apr 2022 16:06 #4294 de angela
saptamina 11-17aprilie 2022 a fost scris de angela
Ne 'diversificam'...dar ne mina si prognozele meteo la asta.
Noni a fost pe munte joi, cum am aflat de pe facebook, mai multi -spre surprinderea mea- ne-am regasit vineri dimineata pe 3021 (eu in premiera, am testat cum pot ajunge in zi de lucru la tren cu stb- ca in weekend e alta poveste!)

Unii cu ginduri mari, Piciorul Pietrei Arse - Andrei A, Mitica, Nelu si inca citiva poteca Schiel. Ziua calda si frumoasa...
Eu am sperat sa circule (poate- dar doar cu jumatate de gura) maxitaxi si telegondola Azuga si sa ajung sa vad maseaua ciutei spre saua dintre Cazacu si Ceausoaia. Ma gindisem si la varianta ca ce ar fi sa incerc sa ramin sus seara la Popasul Uriasilor, unde nu am mai a fost niciodata... dar deja de jos m-am cam lamurit ca nu am sanse, ca nu aveam decit bancnote de minim 200 lei (ca asta da bancomatul!), dupa ce am dat leii la maxitaxi adica. Nu a fost sa fie. Mi-am testat limitele urcind de capul meu pe poteci -unele noi, ca nu am mai fost in ziona de secole si am ajuns vrind nevrind pe vf Urechea si am coborit clasica poteca Sorica, pret de vreo 7h si ceva (jumatate de ora am asteptat maxitaxi, ca sa ma mai menajez la picioare... nu prea merita)
photos.app.goo.gl/oz11HZjupyHXAahK9

Tot vineri a fost echipa lui Serban, intr-o tura din care ne raporteaza Misu D:
Posada - Schit Lespezi - V. Obelei - Podul lui Neag - Comarnic 15.04.2022
photos.app.goo.gl/bp3nBNdkXyNCra7Y9

Emil a fost si el tot vineri pe munte:
Înainte de a organiza tura de traversare a munților Baiului, din valea Doftanei în valea Prahovei, pe data de 14 mai, am dat o fugă pe același traseu, vineri, 15 aprilie, pentru recunoaștere.
Traseul a fost: Trăisteni (800 m)-drum forestier Prislop-drum forestier Purcăreața-Muntele Șteiasa Mare-Vârful Șteiasa Mică (1625 m)-Muntele Șteiasa Mică-sub vârful Baiul Mare (1800 m)-Șaua Baiului-Șaua Băiuțul-Culmea Zamora-Bușteni (882.83 m).

Anunțul turei de pe 14 mai, îl voi da după Paște.
Albumul turei de vineri se găsește aici:
photos.app.goo.gl/1H2GxW3VoCSDd4Dt5
Filmulețele se pot vedea, accesând link-urile de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=biqBL6qh_Rc
www.youtube.com/watch?v=HXl0Tx402Pk
www.youtube.com/watch?v=koDbYdh6jaU

Pe simbata se anunta vreme de biciclit prin zona Bucuresti, si este si o tura propusa de Horia- pentru cine poate (eu exclus! abia ca am fost joi pina in Herastrau sa vad gradina japoneza):
M Piata Unirii 1- Bragadiru- Stalpu- Bucsani- Ogrezeni- Ciorogarla- M Preciziei, 87km.
S-a comis, ca am vazut poza pe grupul whatsapp, postata de Andrei P.

Pe munte, prognozele anuntatau inrautatirea vremii de la prinz.

Iata cum a fost vremea pentru Mihai R:
Din Bușteni pe la Casc. Spumoasă, Casc. Urlătoarea Mare și Mică, spre Poiana Stânii, Sinaia 16.04.2022
Puțini munțomani sâmbăta asta în tren dar multe destinații în grupuri mici formate ad-hoc. Se anunță ploaie după amiază așa că Mihai R și Mihai D ne gândim la o tură mai pe la poale.
Am drumețit din Bușteni pe la Casc. Spumoasă și Cascadele Urlătoarea Mare și Mică după care ne-am îndreptat către Poiana Stânii. În pădure în apropiere de P. Țapului facem dreapta pe curba de nivel de 1000m. Găsim o potecă care mai jos se apropie de marcajul PG care ne interesează pe noi. Direcția am ținut-o după gps iar marcajul l-am găsit destul de greu. În acea zonă sunt brăzdate numeroase ”poteci” forestiere de către utilaje care mai mult ne-au încurcat. Mergând însă pe direcția bună nu am deviat prea mult. Găsim marcajul și mergem spre P. Stânii. Pădurea e plină de ghiocei și de leurdă care numa ce a răsărit. În P. Stânii începe prima ploaie mai serioasă (anunțată). Ne echipăm dar pe poteca regală reapare soarele. Ajungem în Gara Sinaia cu 15 min. înainte de venirea trenului (Re3028 ) de la 15:46.
A ieșit o tură foarte frumoasă și relaxantă prin pădurea proaspăt înverzită și aerul curat al primăverii.

photos.app.goo.gl/ZkX2TZQ3osEHiV2G8

A fost un grup pe la Sinaia, mai pe sus, Cota 1400-Cota2000,retur, Schitul Sf Ana- de la care am vazut si poze facute de un baiat din Ploiesti, Alex Radu, in care au participat si Gabi A, Monica L, Mihaela Gh: photos.app.goo.gl/rgcjJ4SehQfPD2Rq8

... va urma ...

[i]Reamintim ca cele prezentate de noi in Cronica sint de regula activititati ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / fosti membri/ si ale simpatizantilor nostri, majoritar cu participare si a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuita si fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participarii, dar dorim sa ne cunoastem inainte de a accepta noi membri in Clubul nostru.
Sintem deschisi celor care vor sa ni se alature in ture, le primim contributiile la Cronica, chiar daca nu fac parte din Club, fara insa a ne 'lauda' cu ceva care nu ne apartine, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau posteaza singuri la Cronica.[/i]
Ultima editare: 21 Apr 2022 16:06 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
31 Mai 2022 09:38 #4318 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 11-17aprilie 2022
De la Svetlana, cu intirziere maricica: Teleorman- Excursie din aprilie, din păcate la primele obiective, am pierdut pozele, la sfîrșit un incident cu autocarul, așadar cetatea Turnu, soră cu cea de la Nicopole, și plimbare pe malul Dunării...la Cetatea Turnu:
photos.app.goo.gl/13Ln68aQZy6aTaf88

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.168 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor