saptamina 16-22mai 2022

23 Mai 2022 21:01 - 26 Mai 2022 12:40 #4311 de angela
saptamina 16-22mai 2022 a fost scris de angela
De data aceasta, desi nu am fost singura pe munte :)
iau eu fata tuturor cu doua rapoarte de sfirsit de saptamina:
La Stine in Cumpatu: O explorare cu Silvia de la Poiana Tapului pe valea Sipa- Stina Mica- pe curba de nivel la limita padurii cautind izvorul si drumul de legatura cu Stina de Mijloc si intentie de a continua pina la Tufa, dar nu am reusit s atrecem niste rupturi si ne-am intors la fosta Stina de Mijloc si am coborit pe Piciorul Calului in DF Tufa, si apoi DF Sipa, inapoi la Poiana Tapului- pe caldura mult prea mare!
photos.app.goo.gl/y3ux22eQXw5BvyUJA

La Bujori... la Vlad Tepes, editia 2022:
Ne-am adunat 7 pentru o vizita caniculara la ... bujori, care nu prea au fost anul acesta: mici, cam pricajiti, multi scuturati deja. Sa fie secetea de vina, iarna fara zapada... sau poate saptamina trecuta ar fi fost mai bine. Oricum, sint mari sapaturi si lucrari de amenajare in plan, au disparut indicatoarele, parcarea era cam inexistenta, plina cu mormane de pietris, drumul mare cam sapat... Totusi au venit si altii ... dupa noi, ca noi am ocupat cam toata partea libera a ex-parcarii. Am insistat cam mult cautind poate poate si alti bujori, dar ne-a obosit caldura si pe final am zis ca... poate totusi sa nu plecam acasa pe la ora 1 si sa dam o raita pe Gurban, desi poate nici macar stinjenei nu mai vedem anul asta. Erau la datorie, chiar multi, si aerul era mai racoros si mai placut in partea aceea a padurii. Asa ca vizita noastra la Vlad Tepes a depasit ora 3, spre 3 si jumatate... Mihai si Gabi au asigurat logistica de transport, si le multumim.
photos.app.goo.gl/QY7jXtdjKqpaLKdR8

Mihai R a fost la narcisele din Valea Rea:
Nu am vrut să ratăm narcisele nici anul acesta. Suntem împărțiți în mai multe grupuri pe versanții Văii Rele... Narcisele sunt foarte frumoase și anul acesta iar parfumul amețitor.
Mai sus ne intersectăm cu celelalte grupuri de cunoscuți. Pe Crestele Baiului astăzi bate vântul destul de aprig și insistent (max. 60 km/h). Eu și companionul meu Olimpiu (căruia îi mulțumesc pentru compania de la începutul până la sfârșitul turei!) alegem să coborâm pe frumosul Picior Drăganu, pe care nu am mai fost de ceva vreme. Jos de pe uunul din afluenți ajungem în firul principal al Văii Rele. Este o după amiază frumoasă și liniștită de sfârșit de mai...

photos.app.goo.gl/a8is8nu7M9mzKos37

Svetlana ne raporteaza din Bulgaria:
Excursia cu Arhiva de geografie , în Parcul Natural Vrachanski Karst, în prima zi Peștera Prohodna, și Stâncile de la Lakatnik.
photos.app.goo.gl/LY3tfV4RcTQm6jLYA

După un traseu de încălzire în prima zi, un altul foarte frumos (pozele nu sunt reușite), la Cascada Skaklia - Markov Kamak - Cheile Vratsata. La sfîrșit am avut timp și de muzeul de arheologie din Vrața, care are și cîteva comori trace, dar nu le-am fotografiat, neștiind dacă avem voie.
photos.app.goo.gl/KteuETrGoNafF9VH8

De la Misu D avem:
Din zona Moeciu, Vf. Mândru, Eco Maraton Moeciu 21-22.05.2022:
photos.app.goo.gl/QzYXEAV8ikG2Kw6f8

... va urma ...

Reamintim ca cele prezentate de noi in Cronica sint de regula activititati ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / fosti membri/ si ale simpatizantilor nostri, majoritar cu participare si a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuita si fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participarii, dar dorim sa ne cunoastem inainte de a accepta noi membri in Clubul nostru.
Sintem deschisi celor care vor sa ni se alature in ture, le primim contributiile la Cronica, chiar daca nu fac parte din Club, fara insa a ne 'lauda' cu ceva care nu ne apartine, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau posteaza singuri la Cronica.
Ultima editare: 26 Mai 2022 12:40 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
24 Mai 2022 08:32 #4312 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 16-22mai 2022
2022.05.21-Busteni-Valea Fetei-Dutca-Sorica-Azuga. Zi calduroasa cu pamintul uscat atit in padure cit si pe Baiului. A fost o plimbare cu destule pauze relaxante.
photos.app.goo.gl/BuaPdjVEqZj4UNNV8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
24 Mai 2022 15:44 #4313 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 16-22mai 2022
Sâmbătă se anunţă o zi frumoasă cu soare şi ceva vânt sus aşa că ne gândim să mai profităm de zăpada de pe văi. Începem să urcăm de la Gura Diham... Moniq, Iuliana, Cristi şi Marius. Verdele-crud al pădurii şi cântecul păsărelelor sunt încântătoare şi ajungem fără prea mult efort în Poiana Izvoarelor. O surpriză plăcută, aici ni se alătură Gabriela şi Marian. Un grup mult mai numeros decât noi toţi e în faţă, având aceeaşi destinaţie după cum aflăm. Trecem de Pichetul Roşu şi facem o scurtă pauză la soare mai sus, în Poiana Bucşoiului. Valea Bucşoiului e frumos desenată până în creastă de un fir continuu de zăpadă, ceea ce este foarte bine pentru noi :-) La început sunt doar petice de zăpadă în zonele umbrite. Unde se bifurcă spre stânga Vâlcelul Portiţelor ( photos.app.goo.gl/5v5CWRqtevfcraw66 ) e deja zăpadă multă. Continuăm uşor dreapta pe firul principal. Săritoarea e parţial descoperită dar nu suficient de mult ca să ne încurce cu ceva. Aici ne punem colţarii întrucât panta creşte. E soare dar zăpada e destul de tare. Fără să vrem ne întrepătrundem cu celălalt grup şi, fiind mai mulţi, se fac trepte bune. Trecem de Turnul cu Jnepeni şi după încă o bucată abruptă găsim în dreapta un mic loc de refugiu, o prispă înierbată la soare unde facem o pauză. Continuăm, locurile sunt spectaculoase, zăpada bună de mers, cerul albastru... o zi perfectă. Cu un ultim efort pe o pantă susţinută ieşim în zona de joncţiune dintre Creasta Balaurului şi Bucşoiul Mare. Am făcut aproape 3 ore pe vale, destul de bine. Scoatem colţarii, coborâm către Curmătura Bucşoiului, mai urcăm vârful intermediar şi facem o pauză de masă aproape de Curmătura Morarului. Coborâm pe valea Morarului fără colţari, zăpada e destul de moale şi e mai comod aşa. Pe firul secundar se vede zăpadă continuă până în Curmătura Bucşoiului. Aceleaşi urme de avalanşe vechi ca acum 2 săptămâni ( photos.app.goo.gl/JsMjC5z17XB4xbwM6 ). În canion practic coborâm pe pământ şi resturi vegetale peste un strat de zăpadă îngheţată, probabil pe alocuri până la 10 m grosime. Ajungem în Poiana Morarului, coborâm în poteca turistică şi apoi spre Cantonul Colţii Morarului şi-napoi la Gura Diham, după cca 9:30 ore (cu pauze).

photos.app.goo.gl/wuJUiN7rpHFXdKAT9

Track GPS online @ www.alltrails.com/explore/recording/2022...a-bucsoiului-ccb0989 ATENŢIE: track-ul se poate folosi doar pe propria răspundere. Circuitul include porţiuni alpine cu expunere f mare şi risc de accidentare gravă!
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.148 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor