Săptămâna 27 Iunie - 03 Iulie 2022

03 Iul 2022 21:09 - 03 Iul 2022 21:11 #4338 de ROFMihai1075
Săptămâna 27 Iunie - 03 Iulie 2022 a fost scris de ROFMihai1075
Deschid eu topicul săptămâna aceasta, ca secund, Angela fiind plecată mai multe zile...

Nu se mai termină nesuferitele de ploi de după amiază... Citesc prognoza și deși aș fi vrut să urc pe o vale renunț la idee pentru că în jur de ora 15:00 se anunță o mică... furtună. Aleg să merg pe pitorescul traseu ce urcă pe poteca Tache Ionescu până la Cab. Mălăiești. După anunțul meu, Claudia D vrea să revadă frumosul traseu și Mălăiești-ul pe care nu le mai vizitase de ceva vreme. Poteca este aglomerată. În zona La Prepeleac stăm la rând... Ajunși la Mălăiești după o scurtă pauză, sigur îmi doresc să merg și până sus pe Padina Crucii și până la Lacurile Țigănești. Deocamdată nici vorbă de furtuna care se anunța. Zona lacurilor este un templu al liniștii și priveliștilor impresionante: V. Țigănești, Creasta Țigănești, Vf. Scara... Traseul între lacuri și Crucea de pe Padină este plină de flori. Mai găsesc și rododendron iar în apropierea crucii sunt flori de colț. Mă despart cu greu de aceste frumuseți, cobor la Cab. Mălăiești și înainte spre Glăjărie. Mai jos în pădure încep să se audă tunete de undeva din dreapta. Îi întâlnesc pe Alex N și Ana Maria C care au mașina pe drumul forestier spre Râșnov. Mă invită să merg cu ei și ideea mi se pare excelentă. Ajungem la mașină fără picătură de ploaie pe noi deși în depărtare spre poteca de pe Tache I. se aude furtuna.
Mai multe vă va povesti albumul foto de astăzi:

photos.app.goo.gl/PA6FkDBd5DAZ5oBA6
Ultima editare: 03 Iul 2022 21:11 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
04 Iul 2022 16:01 - 04 Iul 2022 17:00 #4339 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Săptămâna 27 Iunie - 03 Iulie 2022
Mișu Drumea ne trimite albumele sale din vacanță (Râșnov, Zărnești, Cheile Grădiștei...) și din ultima tură (Telega, Grîușor, Melicești, Crucea Domnitorului 1866, Telega Băi):

photos.app.goo.gl/qPN5heyhRFR33gxZ7

photos.app.goo.gl/2ZxSTjimAtc9y9zf9
Ultima editare: 04 Iul 2022 17:00 de către angela.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
04 Iul 2022 16:59 - 04 Iul 2022 19:44 #4340 de angela
Scris de angela pentru subiectul Săptămâna 27 Iunie - 03 Iulie 2022
ce simplu e sa completezi doar cind ai deschizator de Cronica! Multumesc Mihai!!!

M-am intors. aseara... pe ploi si blocaje pe sosele.TOT la canicula.
Am gasit in cutia de email un singur mesaj pe tema munte:
de la Svetlana:
Prima zi din mini-vacanța la Moieciu cu Valerie, traseu ecoturistic, marcat cu tot felul de omuleți, roșii portocalii, la Amfiteatrul Transilvaniei, prin fînețe, din Moieciu de Sus, pensiunea Andolia, pînă în Cheia, apoi cu o ocazie înapoi.
photos.app.goo.gl/a5WgtVvVrmL52z3e7

si inca unul:
A doua zi de traseu la Moieciu, Muntele Bucsa, Saua Strungulita, Strunga, coborîre pe cruce rosie, în Moieciu. A treia zi o parte pe ecopotecî, omuleți albastri, din poiana noastră, Andolia, probabil mergea spre Fundata. Ploaia ne-a ocolit în toate cele trei zile.
Bucsa
photos.app.goo.gl/6g9gb9y2V7hsEYsE8

Si am reusit sa fac albumele mele de
Retezat 2022
ziua 1, miercuri, cea mai stabila zi desigur!!! fara ploi sau furtuni, dar temperaturi criminale pe drum: acces si ... urcarea la campsite
photos.app.goo.gl/X6uk6U2z3iWFBDGe6

ziua 2, joi: caldarea de sub Peleaga, Custura Bucurei, si furtuna dupa-amiaza
photos.app.goo.gl/NDQaKTVx67ZrQX4G9

ziua 3: circuitul lacurilor
photos.app.goo.gl/foR1Jzn1DoUK4XqD6

ziua 4: spre Retezat, dar eu ma intorc inainte de sa
photos.app.goo.gl/JnxFGkbyN2jaJ54E8

ziua 5: spre casa (coborirea la fix, inainte de ploaia de cod portocaliu, in Poiana Pelegii)
photos.app.goo.gl/Dbi83V9tWxWqz9yk8

Trackurile, daca e cineva interesat:
photos.app.goo.gl/DodS7yGPiJsVMJcq6

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 04 Iul 2022 19:44 de către angela.

Mai Mult
05 Iul 2022 03:59 #4341 de angela
Scris de angela pentru subiectul Săptămâna 27 Iunie - 03 Iulie 2022
pe atita caldura, poate nu strica si ceva mare, adusa de Emil:
Vama Veche din acest week-end,

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/4dm5qKrvaRxP3wgm6

Filmuletele se vad accesand link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=UP4Qs91aJdg

www.youtube.com/watch?v=aOS4P3OA0JU

www.youtube.com/watch?v=SrrsCfyOlpI

www.youtube.com/watch?v=oVNU8KsVCcQ

www.youtube.com/watch?v=geGMPbHaHAw

Mai Mult
05 Iul 2022 19:38 #4342 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Săptămâna 27 Iunie - 03 Iulie 2022
Simbata 02.07.2022-Sinaia-Vulparie-Poiana Stinii-Brina Ursilor-Schit Sf. Ana-Drum Vechi-Sinaia. Tinind cont de vremea prognozata , cu temperaturi ridicate si ploaie, am optat toate cele 6 pentru Brina Ursilor, traseul fiind pe la umbra prin padure si posibilitatea de a ne retrage in caz de ploaie. A fost ziua florii "Turbanul Turcului" , mai des intilnita pe traseu decit "Bulbucii". La intrarea in padure din Poiana Stinii, ne-au intimpinat o multime de flori "Turbanul Turcului", cam trecute dar care ne-au incintat privirea; acum 2 saptamini cind am coborit tot pe acolo am cercetat zona dar nu erau nici macar boboci. Dupa aproape fiecare trunchi trecut de pe Brina Ursilor, ca recompensa, ne-a intimpinat cel putin cite un fir de Turbanul Turcului. Acum 2 saptamini, stind de vorba cu Ion C. , am aflat ca , mergind pe brina dadusera de foarte multi copaci cazuti pe poteca dar mi-am inchipuit ca exagereaza, ceea ce nu s-a adeverit. Poteca este destul de batuta desi vegetatia e foarte bogata si pe destule portiuni cu urzici care sper ca isi vor face efectul la reumatism, conform unei zicale.Trunchiurile de copaci cazute peste poteca au fost mult mai multe fata de acum 2 ani cind am facut acelasi traseu si ne-au determinat sa facem miscare, mai ceva ca la sala de sport. Desi am mers pe la umbra copacilor, caldura s-a resimtit pe tot traseul, doar la plecare, cind a burnitat ceva timp, s-a racorit bine.Coborind de la schitul Sf. Ana, Baiul se vedea intunecat, semn ca probabil a dat o ploaie pe acolo.
photos.app.goo.gl/jJuaPQCFzbqwCsT98

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.169 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor