Prima saptamina din august 2022

07 Aug 2022 19:48 - 16 Aug 2022 13:16 #4358 de angela
Prima saptamina din august 2022 a fost scris de angela
Am trecut parca pe nesimtite din iulie in august si vremea pare pe acelasi tipar, foarte cald cu perioade instabile la munte.
Saptamina aceasta am fugit de canicula de acasa la Caltun la odihna si... racoare (fara fapte de vitejie):
photos.app.goo.gl/iD832GMQAaCvWMtX7
Am urcat miercuri din Piscu Negru, prima noapte a fost chiar frig bine, si cum apunea soarele se racorea brusc de pufoaica... Si am avut sac de dormit de iarna. Sigur, vintul proverbial de Caltun a fost la locul lui, dar si foarte multi turisti mai ales pe model alergat Bilea-Negoiu si inapoi, foarte la moda in ultimii ani. Dar au fost si altii, mai putini e drept care parcurh portiuni de creasta in stil traditional, cu cortul in spate.
Cu aceasta ocazie am avut timp sa caut si izvorul 'actual', pe care initial l-am vazut in harta Locus, iar la fata locului am avut surpriza ca este si marcaj la el! De la lac, e drept ca e vopsit cu alb si relativ discret, dar exista! Izvorul este in peretele Lespezi, si nu are debit prea mare. Necesita rabdare si daca se poate o cana sau un vas mai scurt si un tub de colectare/mic furtun (care nu ar trebui sa ne lipseasca din rucsac, ca nu e mare lucru!). Aviz amatorilor care folosesc sticle de plastic de 2l... nu tine direct!
A fost pur si simplu o tura de odihna... ca drumul de urcare/coborire a inceput sa fie dificil cu casa in spate mai nou pentru mine. Nu ca era usor altfel! Nici cei cu bagaje usoare nu aratau prea fresh!
(Atita s-a putut de aceasta data).

Svetlana a fost si ea in Fagaras:
Excursie pe Vîrful Lespezi, cu Hai Sa Socializam, un traseu cu afine, dar fără prea multe flori. Multe alerte de urși. De pe Vîrf Negoiu pare aproape, Călțunul departe. ... Ursii erau pe Transfagarasan, desigur, la autostop!
photos.app.goo.gl/T9fbkUUTkAA7425x9

Au mai fost si turele de weekend, s-a purtat si Balaurul, Mihai R a fost la mare, si tot in aceasta saptamina a fost si excursia organizata de Artemiza in Ceahlau - astfel ca vor mai veni si alte rapoarte, cit de curind.
Din pacate, avem si o veste trista, regretabil, un participant la excursia in Ceahlau (Dochia) s-a accidentat fatal pe un vilcel intr-o escalada solitara.

Raportul lui Mihai R:
O părticică de vacanță din această vară... Împreună cu Mișu Drumea am petrecut câteva zile pe malul Mării Negre. Am campat la vreo 20 de minute de mers de Gara Mangalia în Camping Bucuria. Vis-a-vis de camping încep terasele și se ajunge imediat în centrul stațiunii Saturn. Campingul este ok cu mențiunea că vis-a-vis (peste șosea) se ridică un complex de blocuri și toată noaptea se aude zgomot de la o pompă de apă din șantier. După ceva vreme părea ca vuietul vântului printre copaci sau al cursului unui râu... În prima zi am făcut un fel de... Camino pe malul Mării Negre... Am mers pe marginea mării de la Saturn până la Olimp (și retur) cu pauze de foto, baie...
A doua zi o plimbare mai scurtă după ce am ajuns cu microbuzul din Mangalia în Vama Veche: pe malul Mării Negre între Vama Veche și 2 Mai. Plajele sălbatice și peisajele de aici au farmecul lor aparte. Seara a fost binevenită o plimbare în Portul Mangalia.
În ultima zi ne-am odihnit în Saturn la plajă, baie, plimbare...
Fotografiile și comentariile spun povestea...
Albumul din aceste frumoase zile:

photos.app.goo.gl/83vQW38ZmVCFmLPH7

Dumitra a fost in Piatra Craiului: Plaiul Foii - Izv.cpt.Orlovsky - La adaparea caprelor -Malul Galben - La scara de fier - Padina lui Calinet - Saua Calinetului - Refugiul si Vf.Ascutit - Braul Cioranga Mare Refugiul Sperantelor - Plaiul Foii.
photos.app.goo.gl/A4dpjsShe1dVKyUK9

Din seria Ceahlau am primit de la Emil:
primul album
Traseul a fost: Durău (830 m)-Poiana Viezuri (1189 m)-Cascada Duruitoarea (1247 m)-Polița Scăiuș (1421 m)-„Drumul călugărilor”-Schitul Ceahlău (1740 m)-cabana Dochia (1761 m).
Cum nu am putut sa vin de joi dimineața (4 august), am procedat in felul urmator: am luat un tren de noapte pana la Iasi, de aici am luat un microbuz până la Durău, de unde am început să urc spre Cascada Duruitoarea (1247 m), pe marcajul cruce roșie (CR). De aici am urcat până la Polița Scăiuș (1421 m), unde am pierdut marcajul (aflat într-o stare precară). Peste câteva minute am dat de alt marcaj, un fel de bandă roșie, dar pe jumătate (din parcajul normal), care m-a scos în spatele schitului Ceahlău (1740 m). De aici am ajuns la cabana Dochia (1761 m) unde m-am cazat. Spre seară am mers pe vârful Toaca (1904 m) unde am admirat apusul și piramida formată de umbra vârfului Toaca (înspre lacul Bicaz). Am constatat existența unor neconcordanțe între altitudinea prezentă pe indicatoarele de traseu de la Durău și cele aflate în punctele intermediare ale traseului.
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/ETqQ9kjgNwTQchvK8

si:
Al doilea album al excursiei din Ceahlău. Pe 6 august am asistat la slujba de la schit iar apoi am mers într-o excursie până la locul numit „La Pălării”. Un grup de 14 drumeți au fost într-o excursie mai mare, la cascada Duruitoarea via cabana Fântânele. Apusul m-a prins din nou pe vârful Toaca unde am avut parte de peisaje de vis. Duminică, întoarcerea spre stațiunea Durău a fost pe la cabana Fântânele.
photos.app.goo.gl/bKwAF6BzVhGMZVKD9

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 16 Aug 2022 13:16 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
09 Aug 2022 11:53 #4359 de Iura
Scris de Iura pentru subiectul Prima saptamina din august 2022
Au fost patru zile în Parcul Național Ceahlău în care am beneficiat și de o vizită pe înserat ghidată de rangeri în rezervația științifică Ocolasul Mare. Plecați din București joi la 6 dimineața ajungeam la Izvorul Muntelui la 1.30 dupa amiaza, de unde în circa trei ore urcam pe sub Detunate la cabana Dochia. În următoarele două zile grupurile formate ad-hoc au acoperit aproape toate traseele posibile si s-a urcat pe Toaca atât la răsărit cât și la apus, cu întoarcere pe înoptate. Un moment deosebit l-a constituit sărbătoarea de hram (Schimbarea la față) a Mănăstirii Ceahlău, așezământul monahal aflat la cea mai mare altitudine din România (cca 1740 m). Interesant de menționat că mai sunt două mănăstiri în țară situate la circa 1700 m, manăstirea Alina Maria din Vaideeni (Căpățînii) și manăstirea Piatra Tăieturii din Panaci (Călimani). Ceahlăul ne-a răsfățat în toate zilele cu o vreme stabilă, plăcută de mers și cu spectacolul apusurilor și răsăriturilor de soare (inclusiv a celebrei "piramide spațiale") de pe vârful Toaca. Câteva detalii de reținut pentru cei care intenționează sa viziteze Ceahlăul: cabana este ospitalieră și bine întreținută, desi în această perioadă era copleșită de numărul mare de vizitatori, mâncarea e bună dar s-a scumpit cu circa 30% și frige la buzunar, deci folositi doar ocazional. Marcajele sunt vechi, pe alocuri șterse însă traseele sunt vizibile și în stare bună cu excepția potecii de la Duruitoare, unde s-a produs o surpare din viitură ce întrerupe traseul. Iată și pozele: photos.app.goo.gl/uAegNu3CiJNurefW7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela, fluturas

Mai Mult
11 Aug 2022 12:17 - 12 Aug 2022 12:32 #4361 de angela
Scris de angela pentru subiectul Prima saptamina din august 2022
Svetlana vine cu ceva mai 'exotic', incredibil pe asa canicula :)
Irlanda nu se dezminte. Pe cînd în toată Europa este secetă cruntă, în Irlanda nu am putut vizita niciun obiectiv natural din cele ce mi le propusesem, din cauza ploii și vremii nefavorabile. În prima zi splendidele Faleze Moher din care nu am văzut nimic, Burren și golful Galway (împreună sunt o rezervație recunoscută UNESCO), Mănăstirea Kilmacduagh din secolul 7, și o plimbare prin ploaie prin Galway.
photos.app.goo.gl/SoMSVSmyZrUiFhyK7

Două zile în Parcul Național Killarney, un parc destul de întins, cu posibilități de hiking, un lac cu mai multe căldări, Castelul Ross, o mănăstire franciscană Muckross în ruine foarte frumoasă (sec XV), cascadă abundentă, conac victorian, plimare cu vaporașul, și bicicleta. În loc de sau because of the wild Atlantic
photos.app.goo.gl/D4BQaE3ouB2NMyeYA
Ultima editare: 12 Aug 2022 12:32 de către angela.

Mai Mult
12 Aug 2022 00:13 #4362 de fluturas
Scris de fluturas pentru subiectul Prima saptamina din august 2022
Adaug și eu albumul de poze de la tura din Ceahlău:
photos.app.goo.gl/vpitYNVm8yQNCNpB7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
12 Aug 2022 12:11 #4363 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Prima saptamina din august 2022
06.08.2022-Busteni- Gura Diham-Ref.ocol silvic Coltii Morarului-Timbal-Bucsoiul Mic-cab.Omu-Valea Cerbului-Dr.Finului-Busteni. Gratie lui Vali C. care ne-a mobilizat ca si acum citiva ani in urma, renuntam deocamdata la Pripon si il urmam pe culmea Bucsoiului Mic. Din IR, cu Gabi C. si Virgil, luind taxiul pina la Gura Diham, ne intilnim cu Gabi M. si Marinica, urmind ca cei din trenul R sa ne ajunga din urma pe traseu. Prin Poiana Morarului , unde am stat la adunat fragute coapte, ne-au ajuns si grupul condus de Vali si Ilinca. Urcarea prin vegetatia ce ne acoperea cu totul pina la Timbal a fost cam solicitanta dar si mai sus de Timbal jnepenii si rugurile de zmeura s-au dezvoltat mult in ultimii ani. A fost soare dar cite o adiere si un nor mai atenuau caldura. Multe flori de colt, chiar si un bulbuc intirziat pe Bucsoiul Mic, ne-au incintat precum si peisajele din imprejurimi. Am intilnit si alti turisti pe creasta Bucsoiului Mic iar la cab. Omu era ca de obicei o multime de turisti. IR de 8:43 din Busteni, a venit cu o intirziere de 35 min. si in final a ajuns pe la ora 11 seara in Bucuresti.
photos.app.goo.gl/tqusRuXbdhJywVbL6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela, fluturas

Mai Mult
10 Sep 2022 15:32 - 11 Sep 2022 16:09 #4380 de angela
Scris de angela pentru subiectul Prima saptamina din august 2022
A sosit calupul de albume al Artemizei din Ceahlau (il puna aici ca atare):

Ceahlaul , o minune de munte pentru patru zile : 04/ 07 - august 2022. Primul album
In prima zi 04 august 2022 am urcat de la Izvorul Muntelui- Polita cu Crini- Detunatele - Cabana Dochia ( 1750 m. alt .). Dupa cazare , la ora 18,00 am plecat cu doi rangeri pe Varful Ocolasul Mare ( 1907 m.) si ne-am intors pe asfintit cu superbe imagini!
photos.app.goo.gl/emPjZ9kLWVB7SFrj6

Pe brane si jgheaburi in Ocolasului Mare - Ceahlau. Al doilea album
Dupa cum bine stiti in Masivul Ceahlau , Ocolasul Mare reprezinta din 1998 Rezervatia stiintifica . Literatura stiintifica si studiile botanice arata ca un sfert din plantele acestei zone au nevoie de ocrotire .Situat intre Jgheabul lui Voda spre vest si coltul ,, La Pavilion " spre est Ocolasul Mare prezinta un conglomerat mare , mai rezistent imbinat cu gresie .Va invit sa vizualizati drumetia mea , cu fisuri , jgheaburi si surplombe diferite , cu o bratare discontinua ce incinge tot peretele pe cca. 1 km lungime .
photos.app.goo.gl/k2BninXZUF1gQVWe8

Muntele Ceahlau . Albumul III. 11,00
Fiind a doua zi , 05- 08-2022 , ne-am trezit cu noaptea in cap sa vedem primii , piramida spatiala de pe Vf. Toaca ( 1904 m. alt.) din Ceahlau , aceea umbra , acel fenomen optic existent aici cand umbra Varfului Toaca ( 1904 m. alt. ) este suprapusa peste Varful Piatra Ciobanului ( 1600 m. alt. ) si stanca Panaghia ( 1776 m. alt. ). Dupa ora 11,00 - am parcurs marginea estica din Ocolasul Mic plin de toate culorile de flori ale muntelui , Claile lui Miron si Coloana Dorica . Va invit sa vizualizati imaginile .
photos.app.goo.gl/4bxu9FLXc9a22ozP6

Urcus pe Taborul romanesc .Al IV-album
Foarte multi din participantii la excursie au dorit sa participe la hramul sarbatorii ,,Schimbarea la fata a Domnului ", un exercitiu de sanatate sufleteasca si trupeasca in aer liber la cea mai mare inaltime din Carpati ( 1730 m. alt . ) . Intr-o liniste deplina Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan , de la Arhiepiscopia Iasilor impreuna cu multi pelerini imbracati in straie de sarbatoare au urcat din Poiana Stanile , altii insotiti de arhim. Nicodim Petre din Izvorul Muntelui pe Curmatura Lutu Rosu si alt grup din Durau ( un traseu
mai lung !) insotiti de pr..Ioan si de pr. Alin Teodor Astancai . Dupa slujba , toti am fost invitati la o masa calda , de post dar si cu mult peste .Ne-a impresionat bunatatea si amabilitatea celor prezenti si responsabili ! Va invit sa vizualizati si acest album !

photos.app.goo.gl/hAnzfCpR5N6FeUjN8

Intoarcerea in Durau . Al V- lea album
Iată zilele s-au scurs, vacanta se apropie de final . Dis de dimineata pe un cer acoperit de nori ne luam ramas bun de la cabana Dochia ( 1750 m.alt. ) si ne indreptam spre cabana Fantanele ( 1220 m. alt. ) - Durau . Facem o mica pauza la Cusma ( Caciula ) Dorobantului 1600 m.alt. si pentru ca nu ne-a prins ploaia , la Durau vizitam M-rea din localitate
photos.app.goo.gl/SEcjyze39qKFhN5HA
Ultima editare: 11 Sep 2022 16:09 de către angela.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.239 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor