Abia revenita azi dimineata, dupa citeva ore de somn m-am apucat de pozele facute in aceasta prima 'expeditie' pe
Via Transilvanica. Am plecat de acasa acum o saptamina, cu un tren de noapte spre
Bistrita, urmind ca duminica sa intru pe traseu. Aveam conspectate 2 variante (cu subvariante), dar cum prognoza era destul de 'amestecata', si nu stiam cum va fi, neavind nici o experienta similara, mi-am zis ca voi decide la fata locului ce si cum. Ca dorinta, imi doream mai mult partea de Tara (Tinutul) de sus spre Vatra Dornei, decit sudul, asa ca din start eram contra valului- ghidul recomanda parcurgerea Via T dinspre Putna spre Turnu Severin. Si pentru ca asa sint descrierile, asa a fost gindit traseul, si marcajele sint mai usor de urmarit (cica) in acel sens. Dar eu... contra curentului, ca de multe ori in viata.
![:) :)]()
Am avut la mine un carnetel si voi scrie un jurnal detaliat pentru cei interesati de acest sector al Viei Transilvania, si nu e despre struguri ci despre detalii ale aventurii mele, cu bune si rele. Din stat va spun ca m-am intors cu sentimente amestecate pentru ce poate oferi aceasta drumetie/trekking. Nu m-a interesant foarte mult nici turismul cultural si nici gastronomic. Nu e usor de mers pe Via T, drumurile sint anoste pentru noi cei obisnuiti cu muntele, kilometrii intregi pe drum de caruta prin noroaie si pietre, sau DF nesfirsite nu sint neaparat visul nostru 'de fecioara'. Mie nu mi-au placut marcajele prea mult, sint obisnuita cu regulile celor de pe munte si de citeva ori m-am ratacit, ca nu pot merge cu ochii in GPS toata ziua! Cind ai o intersectie cu mai multe drumuri, pe care il iei, ca le-a fost greu sa puna o sageata cu vopsea pe cel potrivit, nu aveam pretentia sa imi puna panouri cu sageti, nici sa picteze sigla, dar o dunga portocalie m-ar fi salvat de la ratacire si nervi. Si ghidul ar putea fi imbunatatit desigur. Am prea multe pretentii? In sfirsit. Povestea va urma, la Jurnale, cind va fi gata. La cald, aveti doar pozele,cu comentarii. (voi reveni cu linkul la Jurnal)
Via Transilvanica, prima excursie, de la Bistrita (Bistrita Bargaului- Valea Strajii- Tasuleasa - Ciosa- Poiana Catunenilor- Lunca Ilvei - pasul Gradinita - Poiana Stampei- Poiana Negrii- Dorna Candrenilor - Vatra Dornei. Fara statistici, deocamdata, ma intereseaza mai putin, doar foto.
ziua 1:
Bistrita, Bistrita Bargaului, Muresenii Bargaului, Valea Strajii
photos.app.goo.gl/Sgffn74trBa6wnbc8
ziua 2:
Valea Strajii - Tasuleasa
photos.app.goo.gl/Y3HVWYc5eBxQki227
ziua 3:
Spre Ciosa, Poiana Catunenilor
photos.app.goo.gl/XPgvSYddWFK8s7ox9
ziua 4:
Poiana catunenilor- Lunca Ilvei
photos.app.goo.gl/hcvL4vbF89ioiXT19
ziua 5:
Ziua cea mai lunga: Lunca Ilvei- Poiana Negrii
photos.app.goo.gl/T5JWpTW9itxmY6iV6
ziua 6:
Vin ploile. Poiana Negrii- Dorna Candrenilor si retragere la Vatra Dornei si spre casa
photos.app.goo.gl/6ogEPtPzCdHaguvg6
===========================================================
Sa revenim la ... excursiile colegilor.
Excursie de miercuri, de la
Artemiza:
Caldarusani-Cociovalistea-Moara Vlasiei
Urmarind prognoza meteo, ziua de miercuri 07--09-2022 s-a aratat a fi favorabila unei drumetii prin padurea si baltile Vlasiei .Asadar ne-am intalnit la Obor un grup de sapte prieteni de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti , cu autobuzul 409 am ajuns intr-o ora la Caldarusani de unde am inceput drumetia .Ne-am bucurat de aer curat ,soare si umbra , padurea ne-a primit prietenoasa cu multe flori si plante medicinale , hameiul inflorit ,struguri salbatici , am cules si am mancat mure , coarne , am adunat si cateva ciuperci , am admirat baltile cu papura , stuf, lebede , rate iar multimea nuferilor albi dadeau un aspect de delta!
photos.app.goo.gl/4tpkinNAfbVcsqkv5
A sosit un raport si de la
Emil:
tura de duminică de la cabana Diham.
Traseul a fost: Predeal (1000 m)-Muntele Livada Lungă-vârful Fitioi (1282 m)-Muntele Fitifoiu-DN73A-„La Podele”-cabana Diham (1320 m)-Șaua „La Clește” (Șaua Baiului, 1361 m)-vârful Leuca Mică (1448 m)-vârful Grecului (1432 m)-Coama Lungă-Bușteni (882.83 m).
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:
photos.app.goo.gl/pYDg2q5mDUduDEMN8
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.