Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

Săptămâna 7 - 13 noiembrie 2022

13 Noi 2022 23:13 - 14 Noi 2022 10:12 #4448 de ROFMihai1075
Săptămâna 7 - 13 noiembrie 2022 a fost scris de ROFMihai1075
Salutare!
S-a mai încheiat o săptămână... Pe ce poteci v-au mai călcat pașii?

Gunther G. ne-a trimis albumul său din drumeția făcută alături de Diana D.
O zi minunată de toamnă/iarnă pe traseul:
Bușteni-Valea Jepilor-Vârful Omu-Valea Cerbului- Bușteni

photos.app.goo.gl/yxTdviexYhRhpKs68

Eu și Mișu D. am făcut tura anunțată.
S-a mai răcorit puțin iar pe platou a apărut un strat subțire de zăpadă în zona Vf. Omu.
Noi am ales o pitorească tură la poalele Bucegilor: O traversare (laterală dacă vreți) de la sud către nord: Sinaia - Bușteni, cu urcare pe Valea Peleșului, prin P. Stânii, V. Pietrei Arse, V. Babei, V. Urlătorii...
Albumul din această frumoasă tură:

photos.app.goo.gl/GqocNysHQoJoDj4BA

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colț / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Ultima editare: 14 Noi 2022 10:12 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
14 Noi 2022 10:24 #4449 de angela
Scris de angela pentru subiectul Săptămâna 7 - 13 noiembrie 2022
Pare ca se mai 'rarefiaza' doritotii de excursii pe tren cu sosisrea lunii noiembrie si chiar vine totuis toaman rece si iarna si pe la noi...
Dar, ne mai miscam :)
De data aceasta ma bag eu in fata la raport, desi Mihai s-a grabit sa deschida Cronica inaintea mea, ca am fost 'harnica' :) si am 2 excursii de raportat:
Gurga (Breaza) de joi, unde am fost cu 2 prietene sa savuram toamna blinda cit mai este:
photos.app.goo.gl/nrnfi2T1MQ6uSdbJ9
Am gasit de data aceasta intregul drum marcat BG spre Cruce, am mincat multe nuci, ca erau multe sub frunze, iar la coborire au servit si drept rulmenti... Am mai mers pina la Trovanti, si un pic prin Ograda, dar nu am ajuns mai departe, ca eram doar la o plimbare usoara si am facut o tura scurta, intre doua trenuri RegioCalatori. Am mai facut si o premiera de scurtatura pe strazi spre varianta Primaverii spre gara.

si Pitiponc (Predeal - Cocosul - Clabucet - Garbova - sub Clabucetul Taurului - Drumul Tunului - Azuga) de simbata:
photos.app.goo.gl/asNUmT8iLPR2iTDG6
Am fost avertizate de Ion ca DF este plin de noroi asa ca eram pregatite sufleteste din start sa ne intoarcem pe asfalt de la Drumul Tunului. A fost multa umezeala si terenul destul de inmuiat chiar si pina acolo, chiar pe Pirtia Cocosul ne-a surpins noroiul, la care nu ne-a asteptat. Urcase cu masina cabanierul de la Garbova (probabil), ca urma a continuat tot drumul pina la cabana. Am intilnit citiva excursionisti pe traseu, nu prea multi, dar cu grupul Mirelei care se pare ca a fost tot prin zona, dar invers, dinspre Azuga, ne-am ocolit cumva. Probabil ei erau pe virf cind noi am trecut pe traverseu. Sau poate erau in cabana?

Ion H a fost cu Minerva si Tina la Sinaia:
12 nov 2022 Sinaia-Stana Regala-Schitul Sf. Ana-retur Sinaia pe drumul vechi
photos.app.goo.gl/wJ3MwJfUUNgCqduw9
Ne propusese si noua pe tren, simbata, dar noi eram chitite pe Predeal, cu Silvia. Ne-am revazut si pe tren la intoarcere si poate saptamina viitoare punem la cale o vizita pe la Stina din Conciu si Izvorul Virginicai, de va fi vremea potrivita.


Svetlana a fost in Baiului: Sorica - Zamora
photos.app.goo.gl/Tm1N2jorxoNPLQd98

Duminica, Horia a organizat o tura de sezon in Padurea Cernica, si ne-a trimis si un album colorat:
photos.app.goo.gl/uVdJ93mgorFtAiso6
Eu am lipsit la tura, dar ma batuse si pe mine gindul sa merg incolo (dar nu cu bicicletela), dar nu a iesit - poate ne-am fi intilnit!

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
15 Noi 2022 16:17 #4450 de angela
Scris de angela pentru subiectul Săptămâna 7 - 13 noiembrie 2022
De la Vali C am primit un raport biciclist:
E o tura la care m-am gandit cam toata vara. Nu stiam terenul si nici dificultatile traseului cu bicicleta, dar m-a atras distanta relativ mica intre Valea Prahovei si Campulung Muscel- Rucar-- 75 km pana la Valea Mare (Mateias)+ 10 aprox pana in Rucar (practic coborare continua).
Sambata la 8.10 am coborat la Nistoresti cu gandul sa incep traseul prin Talea.
Am traversat podul , o urcare abrupta pe un drum de pamant si sus iata-ma in strada asfaltata (Stefan cel Mare parca). Continui spre Gura Beliei- Talea , cu gandul ca din Talea sa descopar un drum (poteca) si sa cobor spre Adunati - Costișata.
Fiind insa drum asfaltat inainte de Talea, in satul Plaiu, am coborat catre Antena GSM vazuta spre vest spre satul Ocina de Sus vazut in vale. Drum de pamant cu balaureli -am traversat un gard de spini si am coborat la un moment dat prin ograzile oamenilor pana am dat de drumul de pamant pietruit. Pietris din belsug pe care imi derapau rotile , pana am ajuns in drumul asfaltat catre Adunati. Era deja ora 11.00.
Ma bucur ca nu am respectat varianta initiala si anume sa cobor prin Talea catre Costisata deoarece ceea ce mi se paruse din satelit o albie de rau strabatuta de un drum in realitate nu era decat o zona de prundis prin care trebuia sa cobor (pe langa bicicleta!) cativa kilometri pana la podul din Costisata.
Drumul a continuat cu suisuri (panta de 10% si posibil chiar mai mult pe mici distante) si coborasuri spre Bezdead-Dealu Mare -Pietrosita cu o mica portiune pe DN, apoi Dealu Frumos-Runcu-Brebu. Asfalt cu pante mari la urcare-coborare (panta de 10% era norma), drumuri auto necirculate ceea ce mi-a permis sa urc in zig -zag acolo unde era asfalt si sa mai economisesc energie.
Dupa Brebu a inceput drumul de pamant pietruit; am continuat prin Pucheni-Lăicăi-Malu cu Flori -Boteni, la marginea caruia am asezat bivuacul pe la ora 18.00 si am dormit. Destul de cald dar totusi un pic de inghet la sol spre dimineata.
Duminica pe la 7.10 am continuat in urcare drumul de pamant pietruit prin Cocenești -cariera de piatra - Mioarele . La sfarsitul satului Mioarele incepe asfaltul si o coborare strașnică până in Câmpulung Muscel.
Evident apoi urcare spre monumentul de la Mateiaș si o coborare de 5-6 km pana in Dragoslavele- Rucar.

Drumul a fost solicitant cu asfalt in mare parte dar urcari abrupte si coborari pe masura.
Urcam, transpiram abundent si poi intepeneam de frig in coborare.
Peisaje superbe, satele sunt inconjurate de paduri si asezate cand pe vale cand pe varful dealurilor subcarpatice.
Foto mai jos:

photos.app.goo.gl/Eq9MGzyEaFvy4qYG9
Traseul facut mai jos:(este track .gpx si se deschide in Google Earth
drive.google.com/file/d/17KpnN3R6b2XtbvJ.../view?usp=share_link

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Dec 2022 22:36 #4476 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Săptămâna 7 - 13 noiembrie 2022
Catve imagini din pitorescul Canion al Oratii, parcurs de sus in jos:
photos.app.goo.gl/pdc1USu75YYJJ9ae9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.246 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.