- Postări: 1244
- Mulțumiri primite: 38
Donează 3.5%
Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.
1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF:
Formular-230-2022-online.pdf
(right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).
2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF:
Formular-230-2022-print.pdf
(click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).
Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.
Îţi mulţumim!
saptamina 14-20noiembrie 2022
Dar acesta a fost doar inceputul.
In grup de 6 am coborit in Posada si am luat- pe linga Prahova spre nord, si am urcat la sosea aproape de magazin, de unde am luat poteca spre brazii Douglas si bazinul Marthei Bibescu, de unde am fi intrat pe marcajul BR... daca nu ar fi fost nepracticabil din cauza noroaielor de TAF. Am ales o varianta pe un vilcel paralel, pe care eu il mai urcasem- pentru ceilalti a fost in premiera. Apoi am mai fost rataceli, nelamuriri cu traseul salbaticit... incercari de optimizare nereusite, dar ... am reusit sa trecem vilcelul unde dincolo ne astepta 'izvorul Virginicai', am urcat prin padure apoi prin zone inierbate in drumul Baiului, am ocolit izvoarele vaii Conciului si am ajuns cu regrupari si alte 'aventuri' sa intirziem pe traseu, asa ca nu mai aveam sanse sa prindem trenul 'de 4'. Vremea a tinut cu noi, a fost frumos si soare, apoi s-a racorit ceva dupa ce s-a innorat si a inceput sa picure cind am ajuns spre halta, la intoarcere. Tot acolo am aprins si frontalele, pentru ca desigur iluminat in halta Posada nu exista! doar o 'baliza' portocalie.
Albumul meu este:
La izvoarele Conciului- izvorul Virginicai, un izvor nou si cel stiut mai aproape de stina-
photos.app.goo.gl/ot7cAnnPf4aGjwzG8
Svetlana a fost iar cu Arhiva de Geografie in excursie:
O excursie organizată de Arhiva de Geografie în zona Snagov, Căldărușani. S-au vizitat următoarele: Mănăstirea Snagov, ctitorie a domnitorilor Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mircea Ciobanul, Neagoe Basarab, Schitul Vlăsia, ctitorie la marginea Codrilor Vlăsiei, care aparține de Mănăstirea Căldărușani, Mănăstirea Căldărușani, ctitoria ului Matei Basarab, aflată de asemenea în drumul legendarului călător Paul de Alep și ruina biericii fostului sat Stroești, înghițit de apele lacului de acumulare Dridu, cu drumeții în Pădurea Snagov, de-a lungul fostului drum de fier dintre Snagov Sat și Căciulați și prin ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei
photos.app.goo.gl/kNQBo4k9NjEyxSwm9
De la Emil am primit urmatoarele:
Vă trimit albumul din Silistra (Bulgaria), din acest weekend
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/TBstLKCZ44VY8Tu69
Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=c6_laN1vVvQ
www.youtube.com/watch?v=lORqJWs26Tg
www.youtube.com/watch?v=vwRPq_Gg1NM
Asteptam contributiile celor care nu s-au speriat de prognoza meteo si au iesit pe munte!
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- angela
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Moderator
-
O tură concepută de Mișu D. (secondat de mine) prin satele din apropiere de Câmpina și Telega. De la băile sărate direct în sus spre șosea cu direcția Boșilcești (un cătun prahovean) și Crucea Domnitorului de la Melicești. În coborâre ne-am îndreptat pașii către Brebu Megieșesc și înapoi în Câmpina.
Iată și albumul:
photos.app.goo.gl/2pF9FHmacpnPqqjs6
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- ROFMihai1075
-
- Deconectat
- Membru Premium
-
- Postări: 110
- Mulțumiri primite: 43
Vinerea - senioarele poarta Floarea
Fotopoveste despre Tura Posada - Valea Cernica - Culmea Floreiului - Valea Bătrâioara - Comarnic din 18.11.2022
De la: cristina mac
photos.app.goo.gl/vkTNLFPtHNshYPfLA
Durată tură: 5h30min
Distanță:
Grad de dificultate: ușor
Diferență de nivel:
Recomandări: de preferat perioadele fără umezeală (din cauza apariției noroiului în unele porțiuni), precum și evitarea sezonului de oierit, în care câinii ciobănești pot reprezenta un pericol.
Aprecieri ale unor participanți (care au dorit să-și păstreze anonimatul): ”Una dintre cele mai frumoase ture din această zonă”, ”Un drum plăcut în orice anotimp”, ”O porție de sănătate”, ...
Descriere traseu
Într-un grup (10 persoane) îndrumat de dl. Șerban Derlogea, am plecat din Gara București Basarab (cu trenul personal 3023, spre Brașov, la 07.45). Ca în fiecare zi de vineri. (Prietenii știu de ce!)
Din halta Posada, ne-am întors (pe lângă șina de tren) aprox. 100 m în sensul de mers spre București, după care am urcat o mică pantă și am ieșit în șoseaua București-Brașov, într-o curbă periculoasă. Am traversat (cu mare atenție!) și am urcat pe drumul în pantă abruptă (betonat) care duce spre câteva case, apoi cotește la dreapta și se transformă într-o potecă prin pădure.
Am urcat printre fagi până pe o coamă a dealului Cernica și apoi am continuat pe o curbă de nivel (pe o potecă destul de afectată de transportul de bușteni).
După aproximativ 2 h de la plecarea din Posada, am ajuns în zona golului alpin (altitudine de aproximativ 850 m), cu o priveliște încântătoare spre Valea Prahovei și dealurile din jur. Gama de galben, auriu și roșcat din octombrie dispăruse și tonurile vegetației erau mult mai pale, dar soarele generos ne-a făcut să uităm că iarna se apropie. Am lăsat în stânga drumul care străjuia pădurea, am traversat dealul și am coborât (sărind mai multe pârleazuri) spre Valea Bătrâioara.
Nu am ajuns însă până la apă, ci am cotit pe drumul de pământ care ducea la dreapta. Pe dealul din stânga se vedea releul de telecomunicații, iar în față se zăreau tot mai clar casele din zona Comarnicului. Am trecut prin câteva veritabile ”păduri” de cătină cu recolte record de bobițe portocalii, am depășit un jgheab și un mic bazin pentru adăparea animalelor și am coborât printr-o pădure de pini. Am ajuns la albia (aproape secată) a râului Bătrâioara și am mers apoi în aval pe firul apei. După câteva case și un stăvilar, am intrat pe un drum betonat care ne-a dus până în DN1. Am traversat șoseaua în dreptul stației de microbuz, am trecut calea ferată și după aceea un un pod suspendat peste Prahova. Am mers în aval de-a lungul râului aprox 1 km, până la următorul pod suspendat, pe care l-am traversat. Am urmat apoi drumul de mașini dintre râu și calea ferată până în Gara Comarnic.
Traseul a inclus o scurtă pauză de masă/odihnă, precum și popasul obișnuit (pentru bere, alune, cafea....) la terasa gării din Comarnic.
Pe ultimii kilometri, am avut ca însoțitor fidel un cățeluș alb, cu blăniță cam neîngrijită, care a mers cu noi până în Comarnic. Unde a fost recompensat cu o porție de salam.
Conform tradiției, am plecat relaxați și veseli spre București cu trenul personal,... la ora 16.12.
Si mie imi place mult traseul pe dealul Cernica, pe care l-am invatat de la Serban. Inca si acum, dupa foarte multi ani, mai am de invatat noutati de la altii! si ma bucur.
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- angela
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 1244
- Mulțumiri primite: 38
Am mai gasit niste trovanti buni pentru un traseu cu copil.
As zice ca sunt pe o culme de inceput a muntilor Tatarului. Cu ceva efort, timp si orientare se poate continua traseul, cred, pana pe varful lui Crai.
Nucșoara de Jos - Vf. Neaga ( trovanți ) - Vf. Zamura
photos.app.goo.gl/vAfJmXYbKRnL1ZrY9
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- angela
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 1244
- Mulțumiri primite: 38
photos.app.goo.gl/oFuKxUq7QAHc6CT37
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- Ilinca
-
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 791
- Mulțumiri primite: 76