Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

saptamina 14-20noiembrie 2022

20 Noi 2022 15:09 - 23 Noi 2022 12:40 #4452 de angela
saptamina 14-20noiembrie 2022 a fost scris de angela
Excursia noastra de simbata a fost mai aventuroasa decit am crezut, dar se pare ca a fost o zi mai deosebita- a inceput chiar cu trenul, care avea 2 vagoane in fata vagonului 2... asa ca unii au urcat in vagonul '2', altii in vagonul al doilea de la locomotiva.
Dar acesta a fost doar inceputul.
In grup de 6 am coborit in Posada si am luat- pe linga Prahova spre nord, si am urcat la sosea aproape de magazin, de unde am luat poteca spre brazii Douglas si bazinul Marthei Bibescu, de unde am fi intrat pe marcajul BR... daca nu ar fi fost nepracticabil din cauza noroaielor de TAF. Am ales o varianta pe un vilcel paralel, pe care eu il mai urcasem- pentru ceilalti a fost in premiera. Apoi am mai fost rataceli, nelamuriri cu traseul salbaticit... incercari de optimizare nereusite, dar ... am reusit sa trecem vilcelul unde dincolo ne astepta 'izvorul Virginicai', am urcat prin padure apoi prin zone inierbate in drumul Baiului, am ocolit izvoarele vaii Conciului si am ajuns cu regrupari si alte 'aventuri' sa intirziem pe traseu, asa ca nu mai aveam sanse sa prindem trenul 'de 4'. Vremea a tinut cu noi, a fost frumos si soare, apoi s-a racorit ceva dupa ce s-a innorat si a inceput sa picure cind am ajuns spre halta, la intoarcere. Tot acolo am aprins si frontalele, pentru ca desigur iluminat in halta Posada nu exista! doar o 'baliza' portocalie.
Albumul meu este:
La izvoarele Conciului- izvorul Virginicai, un izvor nou si cel stiut mai aproape de stina-
photos.app.goo.gl/ot7cAnnPf4aGjwzG8

Svetlana a fost iar cu Arhiva de Geografie in excursie:
O excursie organizată de Arhiva de Geografie în zona Snagov, Căldărușani. S-au vizitat următoarele: Mănăstirea Snagov, ctitorie a domnitorilor Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mircea Ciobanul, Neagoe Basarab, Schitul Vlăsia, ctitorie la marginea Codrilor Vlăsiei, care aparține de Mănăstirea Căldărușani, Mănăstirea Căldărușani, ctitoria ului Matei Basarab, aflată de asemenea în drumul legendarului călător Paul de Alep și ruina biericii fostului sat Stroești, înghițit de apele lacului de acumulare Dridu, cu  drumeții în Pădurea Snagov, de-a lungul fostului drum de fier dintre Snagov Sat și Căciulați și prin ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei
photos.app.goo.gl/kNQBo4k9NjEyxSwm9

De la Emil am primit urmatoarele:
Vă trimit albumul din Silistra (Bulgaria), din acest weekend

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/TBstLKCZ44VY8Tu69


Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=c6_laN1vVvQ

www.youtube.com/watch?v=lORqJWs26Tg

www.youtube.com/watch?v=vwRPq_Gg1NM

Asteptam contributiile celor care nu s-au speriat de prognoza meteo si au iesit pe munte!
... va urma ...


Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 23 Noi 2022 12:40 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Noi 2022 16:03 #4453 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 14-20noiembrie 2022
Sâmbătă am ales din nou dealurile care ne-au primit cu soare și vreme caldă de toamnă.
O tură concepută de Mișu D. (secondat de mine) prin satele din apropiere de Câmpina și Telega. De la băile sărate direct în sus spre șosea cu direcția Boșilcești (un cătun prahovean) și Crucea Domnitorului de la Melicești. În coborâre ne-am îndreptat pașii către Brebu Megieșesc și înapoi în Câmpina.
Iată și albumul:

photos.app.goo.gl/2pF9FHmacpnPqqjs6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
22 Noi 2022 12:55 - 22 Noi 2022 13:03 #4455 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 14-20noiembrie 2022
De mult asteptam contributii de la grupul de vineri, si iata ca in sfirsit a venit! Multumim!
Vinerea - senioarele poarta Floarea 
Fotopoveste despre Tura Posada - Valea Cernica - Culmea Floreiului - Valea Bătrâioara - Comarnic din 18.11.2022
De la: cristina mac
photos.app.goo.gl/vkTNLFPtHNshYPfLA
 
Durată tură: 5h30min
Distanță:
Grad de dificultate: ușor
Diferență de nivel:
Recomandări: de preferat perioadele fără umezeală (din cauza apariției noroiului în unele porțiuni), precum și evitarea sezonului de oierit, în care câinii ciobănești pot reprezenta un pericol.
Aprecieri ale unor participanți (care au dorit să-și păstreze anonimatul): ”Una dintre cele mai frumoase ture din această zonă”, ”Un drum plăcut în orice anotimp”, ”O porție de sănătate”, ...

Descriere traseu
Într-un grup (10 persoane) îndrumat de dl. Șerban Derlogea, am plecat din Gara București Basarab (cu trenul personal 3023, spre Brașov, la 07.45). Ca în fiecare zi de vineri. (Prietenii știu de ce!)
Din halta Posada, ne-am întors (pe lângă șina de tren) aprox. 100 m în sensul de mers spre București, după care am urcat o mică pantă și am ieșit în șoseaua București-Brașov, într-o curbă periculoasă. Am traversat (cu mare atenție!) și am urcat pe drumul în pantă abruptă (betonat) care duce spre câteva case, apoi cotește la dreapta și se transformă într-o potecă prin pădure.
Am urcat printre fagi până pe o coamă a dealului Cernica și apoi am continuat pe o curbă de nivel (pe o potecă destul de afectată de transportul de bușteni).
După aproximativ 2 h de la plecarea din Posada, am ajuns în zona golului alpin (altitudine de aproximativ 850 m), cu o priveliște încântătoare spre Valea Prahovei și dealurile din jur. Gama de galben, auriu și roșcat din octombrie dispăruse și tonurile vegetației erau mult mai pale, dar soarele generos ne-a făcut să uităm că iarna se apropie. Am lăsat în stânga drumul care străjuia pădurea, am traversat dealul și am coborât (sărind mai multe pârleazuri) spre Valea Bătrâioara.
Nu am ajuns însă până la apă, ci am cotit pe drumul de pământ care ducea la dreapta. Pe dealul din stânga se vedea releul de telecomunicații, iar în față se zăreau tot mai clar casele din zona Comarnicului. Am trecut prin câteva veritabile ”păduri” de cătină cu recolte record de bobițe portocalii, am depășit un jgheab și un mic bazin pentru adăparea animalelor și am coborât printr-o pădure de pini. Am ajuns la albia (aproape secată) a râului Bătrâioara și am mers apoi în aval pe firul apei. După câteva case și un stăvilar, am intrat pe un drum betonat care ne-a dus până în DN1. Am traversat șoseaua în dreptul stației de microbuz, am trecut calea ferată și după aceea un un pod suspendat peste Prahova. Am mers în aval de-a lungul râului aprox 1 km, până la următorul pod suspendat, pe care l-am traversat. Am urmat apoi drumul de mașini dintre râu și calea ferată până în Gara Comarnic.
Traseul a inclus o scurtă pauză de masă/odihnă, precum și popasul obișnuit (pentru bere, alune, cafea....) la terasa gării din Comarnic.
Pe ultimii kilometri, am avut ca însoțitor fidel un cățeluș alb, cu blăniță cam neîngrijită, care a mers cu noi până în Comarnic. Unde a fost recompensat cu o porție de salam.
Conform tradiției, am plecat relaxați și veseli spre București cu trenul personal,... la ora 16.12.


Si mie imi place mult traseul pe dealul Cernica, pe care l-am invatat de la Serban. Inca si acum, dupa foarte multi ani, mai am de invatat noutati de la altii! si ma bucur.
Ultima editare: 22 Noi 2022 13:03 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
22 Noi 2022 13:39 #4456 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 14-20noiembrie 2022
Si avem si o noua explorare a echipei Mihai & Claudia:
Am mai gasit niste trovanti buni pentru un traseu cu copil.

As zice ca sunt pe o culme de inceput a muntilor Tatarului. Cu ceva efort, timp si orientare se poate continua traseul, cred, pana pe varful lui Crai.

Nucșoara de Jos - Vf. Neaga ( trovanți ) - Vf. Zamura
photos.app.goo.gl/vAfJmXYbKRnL1ZrY9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Dec 2022 22:37 #4477 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 14-20noiembrie 2022
Din excursia cu Geoarhiva in imprejurimile Snagovului, am selectat si eu cateva fotografii:
photos.app.goo.gl/oFuKxUq7QAHc6CT37
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.312 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.