Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

Săptămâna 27 dec 2022 - 1-2 ian 2023

04 Ian 2023 13:09 #4482 de hoinar
Între Crăciun şi Anul Nou vremea a ţinut cu noi şi cine-a putut să dea o fugă în timpul săptămânii sau în weekend - o dată cu petrecerea noului an - s-a bucurat de soare şi temperaturi neobişnuit de mari pt sfârşit de decembrie. Din păcate asta a însemnat şi puţină zăpadă care, de-a lungul acestor zile s-a împuţinat şi mai mult... dar nu mai este o surpriză faptul că iarna vine după sărbători.

Până când cronicarul de servici strânge informaţiile aferente vă propun câteva imagini din Făgăraş, ultima drumeţie din 2022, joi 29 dec, Moniq, Mihai, Cristi şi Marius. Plecăm de la Piscu Negru pe o vreme cu iz de primăvară, cu gândul să gustăm puţin iarna la înălţime. Traversăm pârâul Căprioara şi vârful Lăiţel ne întâmpină în haine albe. Trecem apoi prin vad pârâul Paltinul, cum ne conduce poteca şi intrăm în jnepeni. E soare dar pământul bine îngheţat. Peticele de zăpadă întărită devin tot mai consistente şi după zona cu jnepeni stratul devine continuu. Pe măsură ce urcăm în spatele nostru prinde tot mai mult contur piciorul Piscu Negru - Muşeteica - Buda - Arpaşu Mic. Ne apropiem de căldarea Călţunului, intrăm la umbră şi dintr-odată e iarnă. Lacul e complet îngheţat şi acoperit de zăpadă. Peretele nordic care urcă spre Lespezi e ornamentat cu ţurţuri fără număr. Urcăm în Portiţa Negoiului şi privim cu interes spre Negoiu. Traversăm panta lungă de zăpadă de sub Călţun. Un strat de zăpadă cam de-o palmă alunecă destul de uşor faţă de stratul mai vechi, aproape tare ca gheaţa dar putem merge în siguranţă. Timpul însă nu e de partea noastră. Urcăm în Strunga Doamnei dar acolo zăpada are deja un alt aspect, bătută toată ziua de soare. Ne-ar lua prea mult timp ca să ne deplasăm în siguranţă până pe vârf şi... să ne şi întoarcem. Mi-amintesc de răvaşul din plăcinta de la Curmătura de pe 1 Decembrie cu textul lui W.Bonatti "Una din marile calităţi ale unui bun alpinist este puterea / curajul de a renunţa". Negoiu promite că va fi acolo şi data viitoare. Prin urmare facem cale întoarsă. Chiar şi-aşa ajungem jos la Piscu Negru la lumina frontalelor după aproape 10 ore. Asta ne confirmă ce ştiam deja, iarna nu-i ca vara ;)
photos.app.goo.gl/fxxg8VtWgNRUA1VU9

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
04 Ian 2023 19:48 - 11 Ian 2023 16:32 #4483 de angela
Scris de angela pentru subiectul Săptămâna 27 dec 2022 - 1-2 ian 2023
De data aceasta probabil vom avea o recolta bogata de albume, dat fiind ca a fost minivacanta de Revelion in care multi dintre noi am ales muntele!
Pina una alta, am primit deja un album de la Diana C, care a fost, ca mai multi dintre noi, la Secaria (ca baza).
Iata albumul ei, in cautarea zapezii (prin Bucegi):
photos.app.goo.gl/djY4xbdG1ZVQdn5n7


Eu am fost tot prin zona (Secaria), dar am impartit pozele facute pe zile:
1.
photos.app.goo.gl/EAV2tobjQuRLKwZh6 prima zi: Secaria -Doamnele Tituleni- Florei- Batriioara si la vale prin gradini
2.
photos.app.goo.gl/zZSNzdsNhxzokvK56 ziua 2 cu 2 plimbari, pe vf Comarnic (cf cehilor cu aplicatii, Locus/Mapy) si saua de sub Gilma Secariei (in adidasi)
3.
photos.app.goo.gl/PxAVyJkJECioUHic7 La multi ani, 2023! Gilma Secariei
4.
photos.app.goo.gl/tvcMYhifVZixnKPM7 Plecarea spre casa, via Platoul Bucegilor

Serban D a fost la Brasov:
Un clasic usor de sfirsit de an (30.12.2022): Bucuresti-Brasov-Treptele lui Gabony-Belvederea de sub virful Timpa-virful Timpa-saua Timpei-cartierul Schei. Am inclus fotografii clasice cu strada Sforii, Biserica Neagra, tirgul de Craciun din Piata Sfatului (tirgul a fost deschis pina pe 03.01.2023). Vremea a fost inchisa si nu am putut face fotografii reusite, a si burnitat pe alocuri.
photos.app.goo.gl/cMMUbEmJjKXncVyEA

Svetlana a revenit din Semenic.
Zilele de Revelion le-am petrecut în zona Semenic, la un hotel (cabană) la 12 km de Reșița, cu plimbări nu prea multe.
La Mulți Ani, un 2023 mai bun! 

photos.app.goo.gl/MdyrEsWKvkHsoSyHA
si
Prima zi din excursia de Anul Nou, Mănăstirea Strehaia, apoi Drobeta - Turnu Severin. În Drobeta am vizitat în ordine cronologică inversă, turnul de apă, din secolul XIX, cu expoziții Geo Saizescu, Ada Kaleh, teatrul cu grifoni, apoi cetatea medievală, datînd din 1233, și în final Drobeta romană, cu (rămășițe de ) castru, băi, amfiteatru, și pod (podul lui Traian)
photos.app.goo.gl/urNxPJtoAkRQnEJAA

A sosit si raportul Artemizei:

La multi ani fericiti , dragi montaniarzi ! Urmarind toate drumetiile am constatat ca exista asa o mare dorinta de a pasi pe zapezi , de a simti gerul de Craciun ! Dar , zadarnic , peste tot fulguieli si peisaje de toamna , motiv pentru care am inceput albumul cu ascensiunea noastra in septembrie 2022 spre Vf. Bistricioiu din M-tii Calimani . A fost odata , adica in 23 / 25 septembrie 2022 o iarna ca-n povesti in imaginea doi ! Asa ca am plecat sa petrec Craciunul , unde nu am fost niciodata ,, la Olanesti " cu un grup restrans , am petrecut 4 zile de vis ,,all inclusive " bufet suedez . Ca drumetie ne-am bucurat de straniile formatiuni din Cheile Olanestiului -situate la extremitatea nord-estica a Masivului Buila - Vanturarita . In drumul nostru am descoperit si singurul izvor de apa buna de baut ( celelalte fiind sulfuroase ! ) .
Va invit sa vizualizati albumul meu !

Olănești - Craciun -24/27-XII - 2022
photos.app.goo.gl/2FDJTdjbTuP1ma2y8

o drumetie usoara spre M-rea Turnu , admirand in stanga si dreapta Oltului stancile muntoase din Parcul National Cozia
Defileul Cozia -M-rea Turnu - 29 - XII - 2022
photos.app.goo.gl/Ahoj9ZpT8E5mYnnaA

pe o vreme superba dupa cum se vede in ilustrata doi , as fi vrut sa fac o drumetie spre Vf. Cozia 1688 m. alt . am pornit , dar dupa o ora de la M-rea Turnu spre M-rea Stanisoara , ne-am intors !Ne-am bucurat de imprejurimile hotelului !
30 decembrie 2022, Hotel Central.
photos.app.goo.gl/W6nx3qYmSBgYNcm67

Iata si ultima zi din anul 2022 , inainte de masa festiva organizata incepand cu ora 20,00 , am planuit o excursie in M-tii Capatanii , vis-a-vis de M-tii Cozia care se vedeau fara pic de zapada ! Asadar am plecat spre barajul de la Cozia ,apoi Schitul Vechi Cozia , admirand in stanga Muntele Basarab si mergand de-a lungul defileului spre Valea Lotrisor. Dupa ce am admirat Cascada Lotrisor , am continuat in amonte pana cand apa Lotrisor a intrat in pestera , apoi si-a continuat traseul prin stanci pana cand a iesit zgomotoasa si furioasa intr-o cadere de la 485- 515 metri .Nu se vedea nici pe creasta M-tilor Capatanii vreo urma de zapada ! Am parcurs partea mediana a M-tilor Capatanii , admirand de sus apa care curgea grabita spre stancii pentru a forma cascada . Ne-am bucurat de aer curat , dar pentru ca facusem doar cativa kilometri ( 12 ) , si era soare si frumos am continuat drumetia pe Defileul Oltului pana la Brezoi pentru a admira confluenta Oltului cu cel mai mare afluent al sau Lotru , apoi cu energia acumulata ne-am intors la hotel la Revelion si Carnavalul de pe 01 -01 -2023 .
Caciulata-Defileul Cozia -Cascada Lotrisor - drumetie in M-tii Capatanii 31-12-2022
photos.app.goo.gl/WUygwQzpSTguXPyDA

Revelion și Carnaval 31 - XII - 2022 / 01-01-2023
photos.app.goo.gl/Y58xQ6XTyECs1nDJA

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 11 Ian 2023 16:32 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
04 Ian 2023 20:15 #4484 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Săptămâna 27 dec 2022 - 1-2 ian 2023
Simbata 31.12.2022-Sinaia-Cota 1400-Cu gondola la cota 2000-Piciorul Pietrei Arse-Vulparie -Sinaia. Cu Liana si Gabi in trenul IR de 7:17 destul de gol . Zi insorita, cu putina zapada pe Platou dar privelisti mirifice de jur imprejur.
La multi ani 2023 !
photos.app.goo.gl/BCuU4tMNMFtSLgnf6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Ian 2023 09:18 - 06 Ian 2023 09:22 #4486 de angela
Scris de angela pentru subiectul Săptămâna 27 dec 2022 - 1-2 ian 2023
A sosit si mesajul lui Emil:
pozele cu Revelionul din Bulgaria,

Albumele sunt in ordine inversa si se pot vedea in GooglePhotos,

-Pestera Prohodna "Ochii lui Dumnezeu", 2 ianuarie:  photos.app.goo.gl/p6HEcsc5MigEVFVs7
Pentru mine a fost o surpriza. Habar nu aveam de existenta ei. Este vorba despre pestera Prohodna, numita de localnici "Ochii lui Dumnezeu". In tavanul pesterii sunt doua gauri, de forma unor ochi. Documentandu-ma, am aflat ca este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale Bulgariei. Cu toate astea, am observat ca bulgarii nu ii fac o asa de mare reclama, in dorinta de a nu avea hoarde de turisti in zona, care sa strice aceste locuri. Voi stiati de aceasta pestera ?

-Procesiunea de Sfantul Vasile, din Sapareva Banea, 1 ianuarie:  photos.app.goo.gl/B5xv4v6edSeiZ6ZM8
Planul initial era sa ma duc intr-o tura de o zi, in muntii Rila, sa incerc sa fac cat mai mult din circuitul "7 Lacuri", profitand de faptul ca nu este multa zapada pe sus. Nu am prevazut insa faptul ca pe 1 ianuarie nu circula microbuzele intre Sapareva Banea si comuna Panichishte, aflata la 1350-1550 m inaltime, de unde incep traseele in parcul national Rila. Dar tot raul a fost spre bine. Am asistat la procesiunea de Sfantul Vasile din Sapareva Banea. A fost un adevarat spectacol, la care au luat parte cateva sute de oameni, veniti din mai multe zone ale tarii. Traditiile bulgaresti sunt asemanatoare cu cele ale noastre, Mi-a placut faptul ca bulgarii sunt foarte patrioti. Cu mic, cu mare, cei care au luat parte la procesiune, aveau vopsite pe fata, tricolurul bulgaresc. Ca punct final, procesiunea s-a oprit in parcul din centrul statiunii, unde se afla si gheizerul, in fata unei tribune pline de oameni. A fost o zi foarte frumoasa. Cat despre masivul Rila, acum ca stiu adresa, voi mai reveni in zona sa fac si trasee.

-Statiunea termala Sapareva Banea, 30-31 decembrie:  photos.app.goo.gl/Va9XpXf3XzszwbQU9
Este primul Revelion pe care l-am facut peste hotare, impreuna cu gasca de Vama Veche, tocmai in sud-vestul Bulgariei, la Sapareva Banea, o statiune termala aflata la poalele muntelui Rila. Am plecat de pe 29 decembrie, am stat o noapte la Ruse, apoi, pe 30 decembrie, dis de dimineata ne-am dus la Metro, ne-am facut cumparaturile pentru masa de Anul Nou si apoi ne-am indreptat spre Sapareva Banea, aflata la 80 de kilometri departare de Sofia. La granita am stat aproape o ora jumate, asa ca s-a dovedit o idee foarte buna sa innoptam la Ruse. Pe 30 si 31 decembrie, ne-am bucurat de binefacerile bailor termale de la Sapareva Banea iar apoi am intampinat Noul An asa cum se cuvine!

Filmuletele se pot vedea accesand link-urile de pe YouTube:

Gheizerul din Sapareva Banea

www.youtube.com/watch?v=ImdxIVZK-iw

www.youtube.com/watch?v=RwsVuxvsMqA


La Multi Ani, 2023

www.youtube.com/watch?v=YvYhvbYSqC4

www.youtube.com/watch?v=pLIBTBXjxzc


Procesiunea de Sf. Vasile din Sapareva Banea

www.youtube.com/watch?v=DqC53UXxriI

www.youtube.com/watch?v=SkapR0braZ4

www.youtube.com/watch?v=nKUHln-SSkY

www.youtube.com/watch?v=c5cX0rS_NpY

www.youtube.com/watch?v=ezQ9gdBQ8xo
Ultima editare: 06 Ian 2023 09:22 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
07 Ian 2023 20:53 #4487 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Săptămâna 27 dec 2022 - 1-2 ian 2023
Cateva poze din excursia de Revelion, cu cazare in Secaria si iesiri in zona.
Vremea buna si lipsa aproape totala a zapezii ne-au permis sa facem ture destul de lungi si foarte frumoase: Secaria - spre Razoare - Florei, Sinaia 1400 - Coltii lui Barbes - Varful cu Dor, Galma Secariei, Piatra Arsa - Omu

photos.app.goo.gl/FS3hWKtNmM4cYScM6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
10 Ian 2023 17:48 #4490 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Săptămâna 27 dec 2022 - 1-2 ian 2023
Pe o vreme de primăvară am întâmpinat noul an în Piatra Craiului.
Câteva imagini din frumoasele zile petrecute în Crai:

photos.app.goo.gl/mSY9y4iWa4JD3GAfA

photos.app.goo.gl/zBonJpNfckUQXApE6

photos.app.goo.gl/YVtU3BwkaNKNbN968

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.181 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.