Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 16- 22 ianuarie plus 'minivacanta'... de Mica Unire

25 Ian 2023 12:02 - 26 Ian 2023 17:02 #4501 de angela
Am zis sa mai astept sa se adune material de Cronica, dar vad ca lumea nu se grabeste sa trimita... sau nu avem ce raporta?

Asa ca ma indemn sa deschid pagina, si cind mai apare ceva, "pac la rasboiu'!"

Vine iarna, nu vine???

De la Liana P am primit o tura de joi, la Brasov:
Joi 19 ian valorific ultimul bilet de pensionar din 2022 intr-o plimbare usoara prin Brasov - cateva strazi prin centrul vechi. Apoi cu autobuzul in Poiana si de aici urc de la Bradul pe CR si apoi putin pe Drumul Rosu, pana sa inceapa zapada. Era cam pustiu, asa ca ma intorc cu doi drumeti (+ catelusa Zara) din Brasov care aveau in plan Pestera de lapte, unde imi propusesem si eu sa ajung. De acolo ei au mers spre Poiana, unde aveau masina, iar eu am coborat pe Drumul Galben, Pietrele lui Solomon, Scheii Bv. A fost o zi frumoasa, in ciuda prognozei de ploaie, iar vantul nu s-a simtit pe unde m-am preumblat eu. M-au cam suparat putin cei de la Regio Calatori. Nu stiam ca au casa de bilete in Bv. si ca trebuie sa iei bilet de la casa, asa ca m-am trezit taxata cu 10 lei in plus pt ca am luat bilet in tren. Dar mi-a trecut repede =). Oricum de stiut ca au case de bilete la Buc, Ploiesti V si Bv.
Albumul meu aici :
photos.app.goo.gl/u6aW8pHHwaCiurwW6


Simbata a fost o zi buna de excursii, asa ca am fost citiva la tren.
Inca nu am primit mare lucru, dar avem deja...

Raportul de la Artemiza:
Predeal - Galma - Muchia Bradetului - Forban - La Cleste - v Seaca a Baiului - Gura Diham - Busteni
O  alta  sambata  cu  trenul  R. plin  de  montaniarzi  dornici  de  drumetii. Am  ales  Predealul , propunerea  lui  Angela  alaturi  de  16  prieteni  cu  care  am  plecat  pe  Galma- inters. DN 73 A - Muchia  Bradet -  Cabana  Forban  ( steaua  ). Era  soare,  cald  si  bine  asa  ca  dupa  cabana  Forban,  am  facut  un  mic  popas  sa  admiram  Bucegii  cu  crestele  Bucsoiului, Coltii  Morarului si  Costila  scrijelate  de  nenumaratele  vai  stancoase. In  fundal - dreapta, nu  ne  puteam  lua  ochii  de  la  creasta  Pietrei  Craiului.  Am  urmat  drumetia  pana  La  Cleste, de  unde  noua  viteji  au  mers  la  tanti  Oara - Cabana  Diham, iar  sapte  :  Angela  V., Artemiza C , Cristina  Gh.  Silviuta  S.  Mihaela  D. Dana  si  Misu  S. am  plecat  spre  conducta  (dar  nu  traseul  clasic  considerat  banal!), ci  o  premiera  de  aventura  pe  un  nemarcat  stiut  doar  de  Angela, adica  foarte  aproape  de  Antene  am  coborat  stanga  abrupt  printre  copaci, crengi, zapada  si  frunze  pana  in  Valea  Seaca  a  Baiului, unde  raul  Cracul  Dihamului  (afluent  al  raului Valea  Cerbului) ,ne-a  oferit  multe  meandre  si  cascade!  Oare  Angela  stia  ca  eu  sunt  fan  cascade?  Ba  mai  mult  printre  radacinile  putrede  la  coborare,  am  avut  bucuria  sa  culeg  si  o  punga  de  pleurotus  proaspete  pentru  o  mancare  de  ciorba (probabil  nu  stiau  ce  anotimp  este!). Iesind  la  cabana  Gura  Diham, Caraimanul  cu  Crucea  ne  zambea  cu  soarele  deasupra, iar  noi  am  continuat  drumetia  pana  la  gara  Busteni  totalizand  18  km. 
photos.app.goo.gl/SuMiHxUjEpGRh48Q8

Si al meu:
O zi deosebit de frumoasa intr-o perioada cu vreme tare instabila si capricioasa, aproape fara vint, soare si frumos. Cam moale asfaltul, pe alocuri, insa :D Grupul a fost mare, dar s-a impartit, eu, mai la... maturatori! Premiu pentru cei care au ramas cu mine, premiera pentru majoritatea 'la aventura' (eu am mai fost, pe schiuri in jos si pe picioare in sus, cu ani in urma, in explorare) pe valea Seaca a Baiului.
photos.app.goo.gl/6rF8FVnsD6uGqvEm8


Perioada este cu vreme capricioasa, schimbari bruste, asa ca fiecare a ales unde si cind sa mearga pe munte, daca avea cumva liber.
Dupa prognoza, marti era ziua cea mai buna, dupa ziua de simbata, asa ca eu am spus prezent iar la R3021, dar... nu a venit nimeni :(
De fapt poate ca da, dar nu ne-am intilnit, sau au fost cu alte trenuri.
Tura mea de marti, terminata miercuri a fost in cautarea unei manusi :)
 Valea lui Bogdan - Piciorul Gagu Mare - 'Tunele' cu zapada foarte rea, cu crusta - drumul de creasta al Baiului - ref Florei Om pe Munte(ca refugiu) - coborire dimineata, ocolind noroiul... la inceput inghetat bocna - DN si spre Comarnic:
photos.app.goo.gl/A7vpaKHQZaJRbpTT7

Marian C, impreuna cu 3 colegi a fost in Ciucas, de unde raporteaza:
Traseu: cab.Muntele Roșu, BG, cab. Ciucaș, BR, vf.Ciucaș, CR, Mâna Dracului, Colții Gemeni, retur. Durată: cca. 10 ore. Cald (temp. cca. -4...+10°C), fără vânt, soare fără nori toată ziua. Potecă bătută pe marcaj, până la vf. (erau deschise potecile și spre șeile Chirușca și Tigăilor). Sunt necesari colțarii și pioletul. Starea zăpezii a fost bună pentru colțari, pe pante mai mari mai ales cele aflate în umbră. La soare, temp. depășea +18°C (topire prin insolație). Participanți: Nelu, Cristi, Mihai, Marian. Organizator: Mihai.
photos.app.goo.gl/Krb9TMfXtincuyeeA

De la Svetlana am primit 2 albume de minivacanta:
 zi  (a treia) din minivacanță a fost o zi de iarnă în Retezat, Pietrele și Gențiana. Mai sus de Gențiana era viscol.  
photos.app.goo.gl/fjmrYTvd4JXieZm89

Ultima zi de minivacanță, către Fundătura Ponorului din masivul Sureanu pe Via Transilvanica, vreo 5 km, cu crestele Retezatului, Godeanu, Țarcu , în zare.
Via Transilvanica prin Șureanu
photos.app.goo.gl/NWDY4T7jMx1bPzPDA


Presupun ca cei care au postat deja fotografii pe facebook, dar nu mi-au trimis mie, vor posta ei singuri, asa ca ... asteptam.


... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 26 Ian 2023 17:02 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
25 Ian 2023 17:35 #4502 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 16- 22 ianuarie plus 'minivacanta'... de Mica Unire
Duminica 22.01.2023. Busteni-Gura Diham-Conducta-Cab.Diham-Poiana Izvoare-Gura Diham-Busteni.  Desi prognoza arata a ploaie, avind bilet la tren cumparat pentru duminica ( luat in decembrie cu talon pensie pe 2022 ) , am mers la munte impreuna cu Mariana B.  Pentru  a evita  pe cit se poate ploaia, ne-am gindit la telecabina de la Sinaia dar eu nu aveam la mine gherutele pentru gheata sau zapada tare ( gherute pe care oricit si  cu toata stradania,  nu pot sa le pun din cauza siliconului prea rigid; si alte prietene s-au plins de rigiditatea siliconului) . Asa ca ne-am hotarit pentru Busteni si am luat taxiul pina la Gura Diham dupa care am pornit prin ploaie pe Conducta catre cab. Diham , in speranta  ca ploaia se va transforma in ninsoare. La saua Baiului am intrat in ceata si a inceput sa ninga cu fulgi imensi si o imagine de basm ne-a facut sa mai zabovim  in zona. Ne-am intilnit cu doua grupulete de citeva persoane care veneau de la Diham si se indreptau catre coborirea de pe Conducta.  Dupa ce am stat la masa in cabana Diham, ne-am indreptat, printr-o  ninsoare  mirifica si ceata de nu vedeai prea departe, catre Poiana Izvoarelor pe CA prin saua Armasarului. In sa ne-a intimpinat un vint taios care ne-a determinat sa iutim pasul pina la cabana Poiana Izvoarelor care de ani buni este inchisa. Imediat ce am inceput sa coborim prin padure, ninsoarea s-a transformat in ploaie mocaneasca care ne-a insotit pina la gara Busteni. In coborire nu am intilnit tipenie de turisti care sa se incumete la plimbare pe o asa ploaie. Ceata nu ne-a permis sa vedem prea departe prin imprejmuiri dar peisajul de iarna strabatut a compensat si ploaia si ceata.
photos.app.goo.gl/Ydbm8JcwHKrVMLxm7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
26 Ian 2023 09:03 - 26 Ian 2023 09:04 #4504 de hoinar
După câteva zile cu vreme aspră la munte, sâmbătă se anunţă o fereastră de vreme bună. Din Sinaia Sud mergem puţin înapoi pe lângă calea ferată până întâlnim piciorul Gagu. Muntele este alb dar aici, jos, e un aer de primăvară. Aburi de ceaţă se ridică din pădure şi razele soarelui creează irizaţii colorate printre copaci. Pământul este înmuiat de ploaie dar la ieşirea din pădure ne întâmpină zăpada. Dincolo de valea Prahovei, silueta munţilor Bucegi se desenează albă pe cerul albastru. Spre sud, o pătură de nori se întinde peste zona de câmpie până hăt-departe. Ceva mai sus, la liziera de zade, zăpada e mai mare, urmele vechi sunt acoperite aproape complet. Ieşim în creastă şi continuăm spre nord, tocmai bine, cu vântul în spate. Ocolim uşor Mierlele şi Vornicu apoi urcăm spre Piscu Câinelui. E devreme să coborâm aşa că mergem mai departe până pe Drăganu. Dacă am trecut şi de acest picior, nu ne rămâne decât să urcăm spre Baiu Mare. Fire de nori se adună încet dinspre sud, aduse de vânt şi până ajungem noi pe Baiu Mare dintr-odată ne trezim în ceaţă. La propriu. Nici vorbă să mai facem pauza de masă dar ne consolăm cu palid halou Gloria pt câteva momente. Urmele merg mai departe spre Zamora dar e prea mult pt noi. Vizibilitatea e cvasi-absentă dar telefonul ne ajută să ne orientăm la coborâre. Bucata abruptă de sub vârf e destul de îngheţată dar coborâm cu atenţie, verificăm încă o dată, suntem unde trebuie, pe piciorul Cumpătu. Ceva mai jos ceaţa se subţiază, înaintăm repede şi ne oprim abia la stâna din Tufa. Întunericul ne prinde în pădure şi deviem de la linia piciorului uşor dreapta dar ajungem cu bine jos, ceva mai sus de podul unde trebuia să ieşim, în valea Rea. După 9:30 ore şi cca 20 km suntem în gară, la timp pt trenul de întoarcere.

A-propos de tren, pe când CFR-ul pare ca face eforturi să ne piardă de clienţi, Regio Călători rămâne (încă) o variantă la un preţ decent şi mers rapid, cu statut de regio-expres. Vagoane mai modeste dar care îşi fac treaba. 18:45 e o oră convenabilâ pt întoarcere în sezonul rece cu zile scurte. Din păcate dimineaţa nu au o cursă suficient de devreme.

photos.app.goo.gl/5TA8sSGtGnj4s8Mm9

Ultima editare: 26 Ian 2023 09:04 de către hoinar.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Ian 2023 17:40 - 27 Ian 2023 17:40 #4505 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 16- 22 ianuarie plus 'minivacanta'... de Mica Unire
Misu Drumea ne-a trimis un album din cele cateva zile petrecute la poalele Fagarasilor:

photos.app.goo.gl/u6KvUYhuo7ipYCYaA
Ultima editare: 27 Ian 2023 17:40 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Ian 2023 17:50 - 27 Ian 2023 17:53 #4506 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 16- 22 ianuarie plus 'minivacanta'... de Mica Unire
Eu si Octavia D. am iesit intr-o tura in minivacanta Micii Uniri.
Muntii Baiului ne-au primit intr-o zi plina de soare si energie. Am urcat din Azuga pe poteca afinarilor, si la golul alpin pe Pic. Urechea. Dupa o scurta pauza pe Vf. Urechea ne-am indreptat spre Vf. Cazacu. Ceva vant dar maxim 30 km/h, vizibilitate maxima. Zapada mai mare sau mai mica avea crusta de gheata dar nu suficient de tare pentru a opri piciorul sa intre in zapada. Intr-o atmosfera linistita de dupa amiaza coborarea am facut-o pe Sorica... 
Albumul turei noastre:  photos.app.goo.gl/LwnjANSPyJxKdRMR8
Ultima editare: 27 Ian 2023 17:53 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
30 Ian 2023 20:01 - 30 Ian 2023 20:01 #4507 de Ilinca
Cateva fotografii din excursia in care a fost si Svetlana, un mix de cultura si natura inceput la Sibiu si terminat in Tara Hategului.

photos.app.goo.gl/8pj3SLuGXm2T8HNSA
Ultima editare: 30 Ian 2023 20:01 de către Ilinca.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.178 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.