Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 6-12februarie 2023

12 Feb 2023 12:05 - 13 Feb 2023 16:03 #4517 de angela
saptamina 6-12februarie 2023 a fost scris de angela
La acest sfirsit de saptamina, temperaturile au fost joase, zapada destula si multa lume pe trenuri - nu asa de multa neaparat de la noi :)

S-a purtat Clabucetul Azugii, dar si alte trasee 'la munte', Predeal sau Busteni.

Svetlana, simbata a ales cascada Urlatoarea si  Castelul Cantacuzino:
photos.app.goo.gl/84yFmzpBBn1SQJzm8
si...
Puțin ski (duminica)
Puține poze, căci nu am avut timp. În ultima poză trebuia să fie o vulpiță frumoasă, dar a fugit mai repede decît am estimat
photos.app.goo.gl/6LwuGXqYViPoZTuNA


Marian C ne-a trimis un album din Ciucas:
2023.02.11, Zăganu-Gropşoarele
Traseu: Cheia, CR, stâna Zăganu, vf.Zăganu, vf. Gropşoarele, şaua La Răscruce, TR, cab.Muntele Roşu.
Durată: 10 ore. Grosime strat zăpadă: cca. 45 cm. Soare toată ziua, temperaturi  între cca. -15 gr.C. ora 9:00 în Cheia şi cca. -6 gr.C. ora 15:00 pe vf. Zăganu, rafale foarte puternice de vânt (viteză maximă estimată cca.80 km./h.) între vf. Gropşoarele şi intrarea în pădure către cab.M.Roşu. S-au folosit: colţari, beţe drumeţie, 1 pereche rachete de zăpadă, piolet, lanternă frontală şi asigurare la urcarea pe vf.Zăganu (semicoardă 30 m., 2 anouri, 3 carabiniere, cască, ham, reverso). Pe urcare nu au fost urme recente. Am întâlnit zăpadă pudră dar apoasă (se lipea rapid de talpa bocancului) de la stâna Zăganu până la culmea de sub vf.Zăganu Mic. Lângă vf. Zăganu ne-am întâlnit cu altă echipă de drumeţi care venea dinspre cab.M.Roşu şi cu care am făcut cu bucurie “schimb de urme”. Starea zăpezii a fost bună pe creastă. Pe coborâre, înainte de intrarea în pădure zăpada era pudră.
Participanţi: Ilie, Marian, Mihai. Organizator: Mihai C.
photos.app.goo.gl/sGV2YjZvEEVvKqtRA

De la Artemiza avem o
Poveste de iarna 11-02-2023 .
In  aceasta  sambata  de  11-02-2023 am  hotarat  sa  parcurg  un  traseu de  circuit  din  Predeal  spre Cotul  Donului-prin  padure  sus pana  aproape  de  Poiana  Secuilor apoi dreapta  banda  galbena  aproape  de  Spinarea  Calului - Valea  cu  Noroi (  acum    valea  cu  zapezi ! )-Cheile  Rasnoavei - Tocilita - Cabana Secuilor-Predeal .Pentru  acest  circuit  am  luat  bilete  la  IR. de ora  9,08 care  face  doar  2  ore  Bucuresti  -  Predeal .  Trei  baieti  si  patru  fete am  pornit  hotarati  pe  traseu .  Banuiam  ca  e  posibil  sa  nu  fie  urme  (  poteca )  ! De  la  statuia lui  Saulescu  am  inceput  drumetia  intr-o  iarna  adevarata  cu  troiene mari  unde  doar  trei  caprioare  ne-au  taiat  calea  in  fuga , neputand  nici  sa  le  fotografiem ! Dupa  un  mic  popas de  cinci  minute  la  Cotul  Donului    am  urcat  sus  prin padurea incarcata  de  zapezi  ,  in  ciripitul  pasarilor  (  era  destul  de  cald !) pana  aproape  de  Cabana  Secuilor  de  unde  am  continuat  dreapta , nemarcat  prin  zapada  neumblata  pana  la  banda  galbena ,apoi  inca  20  de  minute  , crazand  ca  vom  gasi  alte  urme de  la  drumeti . Dar  nimic , in  afara  unor  copite  de  cai  si  multe  rotocoale  de  mistreti  !  Din  cauza  zapezii neumblate , am  facut  calea intoarsa  spre  Cabana  Secuilor  la  un  placut  popas , apoi  ne-am  intors  spre  Cabana  Trei  Brazi  - Predeal . Circuitul  a  fost  mai  scurt  doar  10  km , dar  ne-am  bucurat  precum  copiii  de  zapezi  si  troiene  , aer  curat  -ozonat  si  ciripit  de  pasari  .Titi  ascuns  intr-un  trunchi  de  copac ,  ne-a  facut  photoshop  fiecaruia  si  tare  mult  ne-am  amuzat ! Intrarea  in  poiana  de  la  Cabana  Secuilor  si  apoi  la  Cabana  Treii Brazi a  fost  un  prilej  de  mare  bucurie  cu  minunate  peisaje  luminoase  de  la  Postavarul -  Piatra  Craiului -  Iezer -pana  la  spectaculosul  Bucegi  cu  Coltii Morarului .
photos.app.goo.gl/VgQrq2pjzVSaNonZ9

Si Emil a participat la aceeasi excursie:
Traseul a fost: Predeal (1000 m)-monumentul Săulescu-hanul Cotul Donului-Poiana Secuilor (1070 m)-cabana Trei Brazi (1128 m)-Predeal (1000 m).
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc aici: photos.app.goo.gl/vB9xorSFPdtesr4Y8

Din Clabucetul Azugii, avem de la Diana C:
Clabucetul Azugii cu brazii împodobiți cu țurțuri care străluceau in soare, ca nestematele - o minune!
photos.app.goo.gl/ecY2fUbrBfdmE7rNA

Au mai fost grupulete, unii la Cascada Spumoasa, altii... ca noi cu Silvia, am vrut mai putine emotii si mai mult soare, dar efortul de arat a fost substantial si spre...
Plesuva cu soare, prin Poiana cu Peri (asa ii spunea Iura acelei pante inierbate, deasupra vaii Obielei, de la Posada, pe unde trece PR... mai mult sau mai putin vizibil in partea de sus, care duce spre Poiana Hotilor si Cota 1000. In sus -in afara de prima portiune, a fost zapada pufoasa, parea noua, maxim pina la genunchi, dar destul de obositoare, in jos a fost mai cu cintec, desi erau ceva urme, dar crusta, neuniforma, se rupea ... tot tacimul. La urcare am mers cu minicoltari pina cind se incarcau prea mult si nu am mai vrut sa mergem pe 'platforme'. De la DF Gurguiata am preferat varianta asfaltata, ca era aproape complet curata- dincolo ne asteptam la gheata multa si eram obosite de efortul de mers pe teren greut. Asa... am tropait in bocanci de iarna pe asfalt (raul mai mic?):
photos.app.goo.gl/Amo5huJyGWLvQnZz8
Urme nu au fost decit pe Plesuva, unde venisera probabil in plimbare citiva 'masinisti' cazati prin Comarnic... la... 'drapel'.(am ris cind am vazut cita reclama i se face pe drum!)
Surpriza neplacuta a fost la intoarcere, cind cu jumatate de ora inaintea trenului nu mai erau locuri/bilete la tren!(din Comarnic) si desigur, CFR nu mai vinde locuri 'in picioare', ca-s destepti! Pe ger si intuneric, este o surpriza placuta sa te trezesti ca nu vrea sa te ia din vreo halta... trenul 'personal', singurul care opreste pe acolo...si mai e si rar! A fost foarte placut, sa iti vina mesajul pe telefon ca... ia trenul pe care il vrei in alta zi! In fine... sau mergi la clasa 1... Se vede ca cei care se ocupa de reglementari, nu calatoresc cu trenul, habar nu au ce e pe teren!(in paranteza fie spus, de dimineata au intirziat toate trenurile, ca... e frig!- probabil. Surpriza: e februarie!) Eu am prins un loc, ca am fost mai rapida... pe aplicatie. Silvia nu. Nu prea aveam solutii, venea el TFC, dar biletul este 42 de lei... Desigur multi coborau mai jos, unii la Breaza, altii la Cimpina, foarte multi la Ploiesti - spre Bucuresti a devenit lejer. De fapt, si cind am urcat eu, unii stateau... destui, pe locurile pe care le revendicam noi cei urcati la Comarnic (mult mai putini decit cei care au coborit. Ne explica CFR misterul??? :P)

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 13 Feb 2023 16:03 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
13 Feb 2023 14:48 #4519 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 6-12februarie 2023
Eu și Octavia am luat o pauză de munte dar am ieșit prin parcuri și Delta Văcărești.
A ieșit un frumos album în deltă:  photos.app.goo.gl/Arz84sohXrb7fLxb7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
13 Feb 2023 19:21 #4520 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 6-12februarie 2023
Cateva fotografii de sambata, dintr-o scurta incursiune (de 4 ore) dupa-masa pana pe varful Cazacu, cu urcare si coborare pe partiile de la Azuga.
Foarte vant si frig sus pe culme la finalul zilei, fiecare poza a fost facuta cu sacrificii de degetele inghetate :)

photos.app.goo.gl/gcLAK9NiqPZFjmRX7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
13 Feb 2023 20:52 #4521 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 6-12februarie 2023
Duminica 12.02.2023-Predeal-Girbova-Pe sub Clabucetul Taurului-Drumul Tunului-Azuga. Toata ziua a fost ceata la munte, asa ca eu si Gabi C. ne hotarim sa mergem catre Clabucetul Taurului din Predeal. Dupa intrarea in padure inainte de cab.Girbova, ne-a ajuns si depasit un grup mare din Brasov care voia sa coboare in Azuga prin Plaiul lui Mos Mihai. Cum era ceata densa , grupul din Brasov nu a mai urcat la virf ci a luat-o prin padure iar noi am mers in urma lor insa am coborit pe Drumul Tunului in Azuga, la inceput cu o poteca bine conturata care a traversat drumul forestier coborind pe PA la periferia  Azugii cam prin dreptul pirtiei Sorica . Noi am mers pe drumul forestier pe  citeva urme razlete dar dupa ce am parcurs mai bine de  jumatate din el, cele vreo 2 urme  au coborit prin padure catre Azuga. Pentru a evita sa spargem zapada de pe drumul forestier, am coborit si noi pe urme, iesind la sosea inainte de "PROFI" si am prins REGIO CALATORI de la ora 14:40 , cu multe locuri libere la acea ora.
photos.app.goo.gl/6ckcj61Ng5VGEP9LA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
15 Feb 2023 13:43 #4522 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 6-12februarie 2023
Drumeţie clasică de iarnă pe Clăbucetul Azugii de la Azuga la Predeal, în sens invers faţă de grupul mult mai numeros de la club cu aceeaşi destinaţie.

Album foto: photos.app.goo.gl/KNPCyexqn9nZJ3DLA

Text despre traseu: mariusradu.ro/drumetie/carpati/clabucetul-azugii

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.169 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.