Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

saptamina 13-19 februarie 2023

21 Feb 2023 16:44 #4524 de angela
saptamina 13-19 februarie 2023 a fost scris de angela
A mai venit/trecut un sfirsit de saptamina, cu prognoza vintoasa, dar nu atit de rea in teren cum s-a promis.
Raportorii vad ca intirzie, dar a sosit ceva... Fagaras, de la Emil:
Tură foto Făgăraș, 17-19 februarie
În acest week-end am participat la tura foto in muntii Fagaras. Timp de doua zile am stat la cabana Conacul Ursului (1285 m altitudine, langa Piscul Negru), acolo unde se inchide (oficial) Transfagaraseanul pe timp de iarna. Sambata, planul initial era sa mergem la manastira de la Piscul Negru  si apoi sa urcam la stana Paltinu. Vremea ne-a stricat socotelile, zapada era mare si umeda, plus ca mai sus de 1500 m altitudine, batea un vant foarte puternic (peste 70-80 km/ora in rafala, ANM-ul daduse cod portocaliu), Asa ca am mers putin prin padure, in apropiere de cabana Conacul Ursului, in zona paraului Capra, unde colegii au facut poze cu expunere lunga (eu mi-am uitat acasa trepiedul). Apoi, impreuna cu inca un coleg, ne-am dus de la Conacul Ursului (1285 m altitudine) pana aproape de cabana Capra (1585 m altitudine). Pana acolo am mers in drumetie pe.....Transfagarasean. Prin  padure nu se putea merge din simplu motiv ca.......nu prea mai este padure. Partial, padurea fost distrusa de o avalansa. Cu ocazia asta am documentat urmarile avalansei. Dupa cum bine stiti, in presa s-a vorbit despre cele doua avalanse de la cabana Capra. Ei bine, in acea seara au fost trei avalanse. Despre a treia avalansa nu s-a vorbit prin mass-media. A treia avalansa a fost cea mai periculoasa, distrugand partial padurea, avariind cativa stalpi de beton ai retelei electrice, oprindu-se la mai putin de 200 de metri de cabana Conacul Ursului (1285 m). Spre stupoarea noatra, am vazut ca masinile circula in continuare pe sectorul de drum inchis spre cabana Capra. Ba mai mult, in apropiere de Capra era si un utilaj care degaja zapada de pe drum. Cel de pe utilaj ne-a apostrofat sa nu ii facem poze. Cei din zona ar trebui sa merga pe la biserica sa dea acatiste. Au avut o bafta extraordinara ca nu a murit nimeni in cele trei avalanse. Dar se pare ca nu au invatat nimic. Zona cabanei Capra este ca o mica feuda, are regulile si legile ei (diferite de legile tarii). Ceea ce ignora cei din zona este faptul ca Muntele are legile lui, vechi de cand lumea, care, daca sunt ignorate, pot sa fie adevarate drame. Dar cei din zona sunt orbiti de bani.......Banii se pare ca le-au luat mintile. Era la mintea cocosului, ca la cat de mult a nins, erau sanse foarte mari sa fie avalanse. Revenind la subiectul albumului, m-am bucurat ca am ajuns in Fagaras, dupa o pauza de trei ani, cu siguranta ca peste cateva luni voi reveni in ture pe aceste meleaguri.
photos.app.goo.gl/EzGw67t9Y5YhcpkB6

A fost si o tura cu bicicleta duminica, dar mie mi s-a parut prea vint, asa ca am ales o plimbare pe jos pe linga Delta Argesului la Ordoreanu. Ceva pasari, mai la distanta, si cam atit. (foto doar pe facebook, de data asta, pentru prieteni, ca nu a fost mare lucru). Dar vine ea primavara!
Tura propusa de Horia a fost:
Doamna Ghica - Pipera - Tunari- Dumbraveni - Saftica - Peris - Balteni si retur, 75km.


... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
21 Feb 2023 23:55 - 21 Feb 2023 23:58 #4525 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 13-19 februarie 2023
Un week-end cu prognoza vantoasa in care muntele ne-a primit cu soare si temperaturi pe plus chiar si langa Cab. Piatra Mare. Din Halta Timisu de Jos (ajunsi cu Regio3021) mergem pe sosea spre Dambu Morii si la prima statie dupa halta observam ca vine autobuzul. Se pare ca programul bus-ului mai nou se pliaza mai bine pe sosirile trenurilor in halta. Coboram la Dambu Morii si mergem spre Canionul 7 Scari. Pozam ce a mai ramas din turturii uriasi si continuam pe traseul ocolitor (PR). Bate vantul dar in padure suntem protejati... La cabana insa bate destul de tare vantul si decidem sa nu mai mergem pe varf. Dupa un ceai si cateva fotografii (vizibilitatea fiind foarte buna) coboram prin Prapastia Ursilor. Bara de la mica saritoare era acoperita cu zapada si am ocolit mai jos pe langa stanca. De pe peretii Prapastiilor colorati in galben si gri curgeau continuu picaturi de apa. Am mers in ritm de plimbare intreaga zi asa ca ajungem in halta cu vreo 25 min. mai devreme pentru trenul de 19.04. In jurul orei 19:00 a trecut si un autobuz ce venea din Brasov. Tot drumul pe sosea a plouat spre torential iar in halta sau in statia de autobuz din apropiere nu este nici un loc adapostit special amenajat... Trenul a intarziat 40 min. la un moment dat trecand prin fata noastra in sens opus o locomotiva... Surprinzatorul... CFR!
Totusi a fost o zi frumoasa de care ne-am bucurat din plin! 
Iata si albumul:

photos.app.goo.gl/G22yQGR9HxgrVxyV8
Ultima editare: 21 Feb 2023 23:58 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.299 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.