Saptamina 8-14 mai 2023

14 Mai 2023 20:20 - 16 Mai 2023 12:20 #4588 de angela
Saptamina 8-14 mai 2023 a fost scris de angela
Deschizator de pagina de Cronica in aceasta saptamina este Emil, care de doua ori pe an (in ultima vreme) ne invita sa traversam muntii de la valea Doftanei spre valea Prahovei. In aceasta primavara, a avut parte de o participare foarte numeroasa, si iata si raportul lui:

Traversarea Baiului de la est (Valea Doftanei) la vest (valea Prahovei). 13 mai 2023
După aproape trei ani am făcut din nou o traversare a munților Baiului din valea Doftanei în Valea Prahovei, pe Orjogoaia. Traseul a fost ce clasic și anume: Valea Doftanei (900 m)-Plaiul Orjogoaia-Vârful Orjogoaia (1447 m)-Lacul Orjogoaia (1485 m)-culmea Petru-Orjogoaia-Varful Cazacu (1753 m)-Culmea Urechea-Cabana Popasul Uriasilor (1540 m)-Culmea Sorica-gara Azuga (932,69 m). În această tură am avut parte de trei anotimpuri. La peste 1500 m altitudine am avut parte de un episod de iarnă cu un mic viscol, din fericire nu a ținut mult. Deși suntem aproape de mijlocul lunii mai, vremea arăta mai degrabă ca la început de aprilie. În acestă excursie au luat parte 27 drumeți, cel mai mare număr de până acum, de când au început tradiționalele traversări ale munților Baiului, de la est (valea Doftanei) la vest (valea Prahovei). Din păcate asta este și limita superioară a capacității de transport de la gara Câmpina la intrarea în traseu (un microbuz de 19 locuri și unul de 8 locuri), prin urmare grupul nu poate să fie mai mare de 27 de drumeți. Traversarea a fost reușită, am avut parte de peisaje frumoase, cele de primăvară alternau cu cele hivernale, am pozat și brândușe și măseaua ciutei. A fost o tură din care am de tras multe învățăminte, în special la grupul de participanți. De acum în colo, în turele pe care le voi organiza, voi accepta doar drumeți care vor să se bucure de Natură, care să nu alerge ca disperații, de parcă s-ar afla la un maraton montan și, mai ales, să nu facă notă discordantă și să o ia pe alt traseu (în condițiile în care se apropia un viscol), fără să mă anunțe, deturnând și pe alții după ei. Următorul obiectv este parcurgerea și învățarea culmii Prislopul Mare.

Pozele plus câteva comentarii se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/pMRQ7F2tF7jwC4Ka7

Filmulețele, se pot vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=erjUOXaePus

www.youtube.com/watch?v=vKu9C2NkMus

www.youtube.com/watch?v=oYnN327gpd8

www.youtube.com/watch?v=Ces3gsbrAvE

Si Svetlana a fost in aceeasi excursie:
photos.app.goo.gl/8NqefjhhS4F1BCjW7

Avem inca un raport, de la Alice:
alicegherman.blogspot.com/2023/05/traver...iului-de-la-est.html

Pe 3021, simbata am fost destul de putini, citiva au ales Clabucetul Azugii, alti prieteni pe care nu i-am mai vazut de mult aveau intentii de Vilcelul Urlatorilor, iar Silvia si cu mine, mai modest, ne-am propus sa gasim de aceasta data Izvorul cu Portita de pe valea Provitei. Am coborit ca atare la Breaza, am luat-o la trap in sus spre Ograda si ghidindu-ne dupa trackul de data trecuta cind l-am ratat cu putin... am ajuns pe la ora 11 la Fintina Chioveanca (numele 'oficial' al izvorului respectiv, dupa numele persoanei care ar fi amenajat-o initial)
Apoi am avut de luat o hotarire incotro sa o luam, si am luat-o 'la plesneala' spre Poiana Campina, mai intrebind, mai inspirindu-ne dupa 'harta' Locus. Si uite asa am ajuns sa facem o tura partial si pe Via Muntenia, am interceptat traseul Breaza-Campina (BR) la padurea Ragman/vf Poienii si... am parcurs vreo 19+km, ajungind destul de devreme la gara, ca sa ne intoarcem cu 3028.
albumul, relativ modest, ca nu prea am avut inspiratie la poze:
La Izvorul cu Portita si pe Via Muntenia:
photos.app.goo.gl/3PmBWpNFHp9ET1bS8

si am avut timp sa si planuim o prima iesire cu bicicletele (cam vintoasa, din pacate) la Delta Argesului la Cornetu-Ordoreanu pentru duminica, unde a fost regal de stinjenei, ca niciodata!
photos.app.goo.gl/1862DswJ4a4G2GF6A

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 16 Mai 2023 12:20 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
21 Mai 2023 15:41 #4591 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamina 8-14 mai 2023
Simbata 13.05.2023-Busteni-Zamora-Sorica-Azuga-Vreme inchisa care s-a racit pe masura ce am urcat catre stina veche din Zamora. Aproape de stina a inceput sa fie tot mai frig, sa bata vintul si sa fulguie dar in apropiere de  Baiut s-a limpezit si nu a mai fulguit. De la Baiut am avut noroc ca vintul batea mai putin si din spate. Pe linga Cazacul ne-am intilnit cu Gigi P.care urcase pe Sorica iar in padure pe Sorica ne-au ajuns din urma cei care fusesera cu Emil G.  pe Petru -Orjogoaia din Cimpina-Traisteni. Au avut  vremea ca  si pe la noi  si se grabeau sa prinda un tren mai devreme.
photos.app.goo.gl/rLG4stnHnLYUVZpy7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.153 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor