Deschizator de pagina de Cronica in aceasta saptamina este
Emil, care de doua ori pe an (in ultima vreme) ne invita sa traversam muntii de la valea Doftanei spre valea Prahovei. In aceasta primavara, a avut parte de o participare foarte numeroasa, si iata si raportul lui:
Traversarea Baiului de la est (Valea Doftanei) la vest (valea Prahovei). 13 mai 2023
După aproape trei ani am făcut din nou o traversare a munților Baiului din valea Doftanei în Valea Prahovei, pe Orjogoaia. Traseul a fost ce clasic și anume: Valea Doftanei (900 m)-Plaiul Orjogoaia-Vârful Orjogoaia (1447 m)-Lacul Orjogoaia (1485 m)-culmea Petru-Orjogoaia-Varful Cazacu (1753 m)-Culmea Urechea-Cabana Popasul Uriasilor (1540 m)-Culmea Sorica-gara Azuga (932,69 m).
În această tură am avut parte de trei anotimpuri. La peste 1500 m altitudine am avut parte de un episod de iarnă cu un mic viscol, din fericire nu a ținut mult. Deși suntem aproape de mijlocul lunii mai, vremea arăta mai degrabă ca la început de aprilie. În acestă excursie au luat parte 27 drumeți, cel mai mare număr de până acum, de când au început tradiționalele traversări ale munților Baiului, de la est (valea Doftanei) la vest (valea Prahovei). Din păcate asta este și limita superioară a capacității de transport de la gara Câmpina la intrarea în traseu (un microbuz de 19 locuri și unul de 8 locuri), prin urmare grupul nu poate să fie mai mare de 27 de drumeți. Traversarea a fost reușită, am avut parte de peisaje frumoase, cele de primăvară alternau cu cele hivernale, am pozat și brândușe și măseaua ciutei. A fost o tură din care am de tras multe învățăminte, în special la grupul de participanți. De acum în colo, în turele pe care le voi organiza, voi accepta doar drumeți care vor să se bucure de Natură, care să nu alerge ca disperații, de parcă s-ar afla la un maraton montan și, mai ales, să nu facă notă discordantă și să o ia pe alt traseu (în condițiile în care se apropia un viscol), fără să mă anunțe, deturnând și pe alții după ei. Următorul obiectv este parcurgerea și învățarea culmii Prislopul Mare.
Pozele plus câteva comentarii se găsesc în GooglePhotos:
photos.app.goo.gl/pMRQ7F2tF7jwC4Ka7
Filmulețele, se pot vedea accesând link-urile de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=erjUOXaePus
www.youtube.com/watch?v=vKu9C2NkMus
www.youtube.com/watch?v=oYnN327gpd8
www.youtube.com/watch?v=Ces3gsbrAvE
Si
Svetlana a fost in aceeasi excursie:
photos.app.goo.gl/8NqefjhhS4F1BCjW7
Avem inca un raport, de la
Alice:
alicegherman.blogspot.com/2023/05/traver...iului-de-la-est.html
Pe 3021, simbata am fost destul de putini, citiva au ales
Clabucetul Azugii, alti prieteni pe care nu i-am mai vazut de mult aveau intentii de
Vilcelul Urlatorilor, iar
Silvia si cu mine, mai modest, ne-am propus sa gasim de aceasta data
Izvorul cu Portita de pe valea Provitei. Am coborit ca atare la
Breaza, am luat-o la trap in sus spre
Ograda si ghidindu-ne dupa trackul de data trecuta cind l-am ratat cu putin... am ajuns pe la ora 11 la
Fintina Chioveanca (numele 'oficial' al izvorului respectiv, dupa numele persoanei care ar fi amenajat-o initial)
Apoi am avut de luat o hotarire incotro sa o luam, si am luat-o 'la plesneala' spre
Poiana Campina, mai intrebind, mai inspirindu-ne dupa 'harta' Locus. Si uite asa am ajuns sa facem o tura partial si pe
Via Muntenia, am interceptat
traseul Breaza-Campina (BR) la
padurea Ragman/vf Poienii si... am parcurs vreo 19+km, ajungind destul de devreme la gara, ca sa ne intoarcem cu 3028.
albumul, relativ modest, ca nu prea am avut inspiratie la poze:
La Izvorul cu Portita si pe Via Muntenia:
photos.app.goo.gl/3PmBWpNFHp9ET1bS8
si am avut timp sa si planuim o prima iesire cu bicicletele (cam vintoasa, din pacate) la
Delta Argesului la Cornetu-Ordoreanu pentru duminica, unde a fost
regal de stinjenei, ca niciodata!
photos.app.goo.gl/1862DswJ4a4G2GF6A
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.