Continua vara si vremea caniculara.
E mai bine in zona montana, desigur, dar prognoza ne mai sperie... mai sint si furtuni, si ploi torentiale.
Dar ... mergem mai departe, fiecare cum poate si il trage ata.
Grupul de vineri a fost din nou la trenul de Basarab, si m-am bucurat s aii revad, chiar daca nu m-a tentat propunerea lor-
Drumul Zgarburei cu varianta '
la zmeura' propusa de Andrei si Ileana. Serban m-a intrebat ce vreau, am zis o vale cu apa... la Sinaia, ma gindesc, poate
Peles.
Asta a iesit... nu mare lucru, dar tot a fost o plimbare mai racoroasa si destul de placuta. Mi-ar fi placut desigur sa fi reusit mai mult, dar nu am putut trece spre zona mai lina a vaii, de dupa confluenta cu Pelisorul, m-am blocat in niste copaci tineri cazuti de-a curmezisul intr-o zona ingusta cu cascade. Asa ca m-am intors inapoi si am revenit in oras pe varianta pe la Vulparie.
photos.app.goo.gl/z5yeqWhFSMfouZQXA
Am inteles de la
Raluca V ca pina la urma grupul mare a mers
spre Poiana Tapului din Sinaia.
Am primit de la
Svetlana o tura in
Piatra Mare: pe
Horvatca.
photos.app.goo.gl/KNZ9fBxe8y26ErU46
Anca S. a fost in
Ciucas: Zaganul
photos.app.goo.gl/VE9xGwrUjuCjnfW4A
Artemiza a fost la
refugiul Costila:
Sambata 22- iulie 2023 am plecat din Bucurestiul sufocant cu trenul R. de ora 6,15 in directia Busteni -refugiul Costila , unde stiam sigur ca drumetia va fi doar prin padure la umbra copacilor .Aproape nu-mi mai pasa daca va ploua sau nu ! Trenul era plin de montaniarzi de toate varstele , dornici de drumetii . Stiam ca nu vom avea apa decat la jumatate de ora de refugiu , ( un izvoras ! ) asa ca mi-am luat rezerva suficienta .Poteca spre Valea Alba era bine marcata de o borna rosie asa ca am continuat ,inainte la umbra copacilor intr-o atmosfera racoroasa si placuta .Ne-am oprit la peretele de langa izvor , acolo unde pe langa multe placute ale alpinistilor , l-am gasit pe ultimul plecat dintre noi , Eugeniu Rusu . Dupa o diferenta de nivel de 807 m fata de orasul Busteni am admirat mai intai petecul mare de zapada din Valea Costilei sub Tancul Ascutit ! Cata bucurie pe noi ! De aici in doar cinci minute am ajuns la Refugiul Costila ( 1690 m alt. ) situat in abruptul prahovean pe versantul estic al Muntelui Costila .Era inconjurat de vegetatie si flori , primitor , am intrat inauntru -curat dar am preferat sa mancam afara pe bancuta la aer curat ! Ne-am intors pe acelasi traseu cu multumiri si bucurii ca am avut asa o zi de fericita.
photos.app.goo.gl/qshuhqo6Hu1Wi3Cu8
De la
Liana P am primt urmatoarele:
Sambata asta ne-am propus cabana Malaiesti, pe Take Ionescu,
dar cu marsurile de apropiere si final in regim de crutare. Adica am luat taxi de la Busteni la Gura Diham si de la Uzina Electrica Rasnov la Brasov. Vreme buna de mers vara (fara ploaie si soare moderat), dar nu prea generoasa pentru peisaje (crestele erau invaluite in ceata). Pe poteca pelerinaj spre Malaiesti. Foarte mult tineret. Ne felicitam reciproc : noi pe ei ca iubesc muntele si merg in excursii; ei pe noi ca nu ne lasam si putem merge in continuare. Un alt grup din IR 1631 au fost in Piatra Mare pe Horvatca, iar noi ne-am intalnit pe Take si la Malaiesti cu un grup de la personal (Bogdan, Silvia, Doru,...). O excursie frumoasa, intr-o companie placuta. La pozele mele adaug (cu multumiri) si cateva de la colegi.
photos.app.goo.gl/CDvWFpVwdMY7m24ZA
Emil a fost la mare si ne-a trimis:
albumul cu ieșirea în Vama Veche din acest week-end.
Pozele plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:
photos.app.goo.gl/2LbHEPdUQfPcmoAi6
Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos
www.youtube.com/watch?v=K47w2smIHas
www.youtube.com/watch?v=i6i_m-Pe_S4
www.youtube.com/watch?v=eZ8VBlehhGs
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.