Saptamana 11 Decembrie - 17 Decembrie 2023

17 Dec 2023 16:05 - 28 Dec 2023 18:47 #4751 de ROFMihai1075
Saptamana 11 Decembrie - 17 Decembrie 2023 a fost scris de ROFMihai1075
Pentru drumetia din acest week-end (un week-end in Ajun) ne-am strans 19 persoane. O parte am venit cu R3021 de la 6:00, ceilalti cu IR-ul de la 7:17. De la gara am luat autobuzul 100 direct spre Poiana Brasov. La intrarea in padure pe Drumul Vechi intram in dreapta pe coama ce ne coboara in drumul forestier ce vine dinspre Pietrele lui Solomon. Continuam pe BG pana la Pietrele lui Solomon. Aici am facut o pauza pentru catararea pe una din stancile din zona si pentru masa. De la Junii Tineri si Batrani intram pe poteca ce continua pe Valea cu Apa (stanga la bifurcatia de mai sus). Poteca lata continua prin padure cu firul vaii in dreapta jos. In Poiana lui Branca cotim in sus spre directia din care am venit si in 5 min. ajungem la una din intersectiile Drumului Albastru (BA). De aici tot in jos pana in Poiana Stechil si pe BA pana in Saua Tampei. Dupa coborare ajungem pe promenada de la baza Tampei si ne regrupam langa brad in Piata Sfatului, Brasov. Sarbatori frumoase!

Iata si albumul turei:  photos.app.goo.gl/DBxtP5S6N8dvFX2x5

De aici vine completare de la mine (Angela):
Dizidenti de la aceasta tura am fost 2 persoane, Silvia si cu mine, care am venit cu R3021, dar ne-am intors cu R3030, alegind o tura mai scurta, asa ca pentru "genunchii mei"(???):
am mers pe jos de la gara la intrarea in traseul Treptele lui Gabony, am urcat pe Timpa pe TG, am coborit spre si prin Saua Timpei, pe BA si apoi am completat plimbarea cu ceva culoare locala de Brasov.
Silvia a luat si un pachet de castane si un pahar de vin fiert in Piata, dar noi nu am asteptat aprinderea luminilor, ca sa prindem trenul la 16.20.
Excursia 'de Craciun' (Tirg) la Brasov: Timpa
photos.app.goo.gl/m8E5Nm5rBnsnZVmd9

Svetlana a fost la Craiova:
O scurtă descindere în Craiova, la tîrgul Olguței, muzeul de artă, pinacoteca, superb, muzeul Olteniei, nu prea interesant, și altele.
photos.app.goo.gl/t8hcaFQ777fZeyq47

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 28 Dec 2023 18:47 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
20 Dec 2023 20:32 #4752 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamana 11 Decembrie - 17 Decembrie 2023
Simbata 16.12.2023- Predeal- Polistoaca- Muchia Susaiului- Pirtia Cocos- Clab. Plecare- Cab. Girbova- Vf. Clab. Taurului- Drumul Tunului- Azuga. Prognoza nu a fost prea promitatoare si s-a adeverit caci  am intrat in ceata din Predeal pina la intrarea in Azuga. A fulguit marunt dar fara vint. Telescaunul a functionat dar putini s-au incumetat sa faca frigul pe scaun. Zapada a fost mica pe pirtie si pe alocuri nu acoperea pamintul asa ca n-am fost deranjati de schiori. In tren la intoarce, s-au urcat din Busteni  Elena si Florin .

photos.app.goo.gl/mNLuDhfGAkzoLqCn6

Mai Mult
27 Dec 2023 18:41 #4759 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Saptamana 11 Decembrie - 17 Decembrie 2023
Cateva poze din excursia in imprejurimile Brasovului (Poiana Brasov - Pietrele lui Solomon - Targul de Craciun):

photos.app.goo.gl/Kmx6Zu2RCwjogqf46
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
28 Dec 2023 18:43 - 28 Dec 2023 18:45 #4760 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 11 Decembrie - 17 Decembrie 2023
si mai avem, de la Emil, o tura in Piatra Mare, de pe 17 decembrie
De mult nu mai făcusem acest traseu în Piatra Mare. Ocazia a venit pe 17 decembrie. Am mers cu IR1631 pană la stația Predeal. Aici am așteptat să vină R3021 de la București Nord pe care l-am luat până la TImișul de Jos. De aici am mers până la fosta cabană Dâmbul Morii de unde am intrat în traseu în jurul orei 10:15. Am mers pe Drumul Țiganilor (marcaj punct roșu)-Șirul Stâncilor-Cabana Piatra Mare (1630 m). De aici am coborât pe Drumul Familiar până la Dâmbul Morii și apoi la halta CFR Timișu de Jos, unde am așteptat trenul spre București. Pe traseu m-am întâlnit cu Mitică și gașca lui, urcaseră la cabana Piatra Mare pe la Prăpastia Ursului-drumul Familiar. M-am găsit cu ei și în halta Timișu de Jos. Starea traseului pe 17 decembrie ? Zăpadă mai sus de Șirul Stâncilor (cam de la 1200 m în sus). Zăpadă puțină la cabana Piatra Mare, dar vânt și în jur de -8 grade Celsius. Gheață pe Drumul Familiar, cum cobori dinspre cabana Piatra Mare (am pus gheruțele). Pe Drumul Familiar, la intersecția cu varianta care mergea spre Drumul Țiganilor nu mai era zăpadă. Dimineața, acolo unde nu era zăpada pământul era înghețat bocnă iar temperatura era în jur de -2 grade Celsius. Am avut din nou aventuri cu CFR-ul! La Periș trenul a stat la semnal o jumătate de oră din cauza faptului că trenul aflat în fața noastră a intrat într-o mașină care nu respectase semnalul roșu de la barieră și a ajuns fix în fața locomotivei. Este pentru a treia oară, în ultimele șase luni, când sunt probleme între Periș și Buftea. O călătorie cu trenul la sau dinspre munte a ajuns o aventură.

Traseul a fost: Halta Timișu de Jos- Dâmbul Morii-Drumul Țiganilor-Șirul Stâncilor-Drumul Familiar-Cabana Piatra Mare (1630 m)-Drumul Familiar-Dâmbul Morii-Halta Timișul de Jos.

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/M1riQNLDniZuJ3SSA
Ultima editare: 28 Dec 2023 18:45 de către angela.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.161 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor