saptamina 15-21 ianuarie 2024

22 Ian 2024 13:59 - 22 Ian 2024 20:30 #4781 de angela
saptamina 15-21 ianuarie 2024 a fost scris de angela
La acest sfirsit de saptamina se anunta ninsoare si la Bucuresti, si ploi... cam peste tot, vineri.
Ploile au venit mai spre dupa-masa, eu mi-am propus sa le fentez si am coborit din tren la Campina, am luat-o pe linga linia ferata spre nord, si am cautat o urcare spre culmea care duce spre Breaza, dupa ce am depasit vf Poienii si Padurea Ragman. Am urcat ce am urcat pe o strada care promitea apoi 'poteca' pe harta mea, intrerupta e drept intr-un loc... Am dat de un drum 'de caruta' adecvat noroios si destul de alunecos, asa ca am cautat si gasit dupa ceva vreme un toiag potrivit, ca sa nu imi umplu betele de kg de noroi. am mers incet si cu grija, cu talpile adecvat exercitiilor de intarire a muschilor de la picioare (kineto, nu alta), la un moment dat am gasit o poteca mai buna, pe dreapta care era si acolo un drum mai lat mai sus, pina cind am dat de un gard... (l-am trecut, pe dreapta/gard de sirma ghimpata) si am ajuns in curind la ruina unei stini, cea care se afla pe partea spre valea Prahovei, sus... linga drumul de creasta, imediat dupa padure si coborirea din Vf Poienii). Initial ma gindisem ca vreau sa fac bucata frumoasa a crestei, cea de pe la Tigla si poate ma intorc clasic pe marcaj spre Campina, dar pe parcurs am zis ca hai ca e zi buna de explorat, pe la 12 eram in pauza mare pe vf Tigla, la drapel/banca si in partea de sus a fost destul de placut de mers, ca era pe iarba. Clar, apoi intram pe drumul lat, acolo nu aveai cum scapa de talpi, deci... pina unde am mers pe el? Hai sa explorez coborirea la vale spre Str Sunatorii mi-am zis... Am mers pina dupa cabana verde A-frame si am luat-o la vale pe strada urmatoare, ca prea ma invatasem rau cu drumul pe iarba si nu imi placeau deloc talpile!( si nu aveai cum ocoli, pe margine, pe iarba) A mai fost un pic cu talpi, dar nu era drumul foarte rau si nici prea inclinat, comparativ cu ce urcasem, si in curind am intrat la traverse de beton, de unde nu a mai fost noroi prea rau si cind nu mai erau traverse, ca era zona relativ locuita, mai plata, si mai erau si urme de pietris in 'asfalt'. Am dat jos grosul noroiului de pe bocanci si am defilat la vale printre case si latraturi canine. La strada Micsunenelor am luat-o la stinga spre Sunatorii, pe asfalt (adevarat, de data aceasta), incet si fara graba :), am intilnit strada Cerbului(urmatoarea 'iesire' posibila din drumul de creasta- o data voi merge si pe acolo!) asta trebuie sa fie corespondenta cu trecerea spre Irimesti, as zice, sub vf Stinii (cel cu culoarul rau, dar pe care am invatat de la un localnic, data trecuta, sa il ocolesc!)
M-am oprit la 'izvorul' descoperit data trecuta, mi-am spalat sticlutele de lapte/chefir si am luat apa si mi-am spalat de bine de rau bocancii, sa nu defilez asa cu ei pina la tren/Bucuresti. Nu am mai scos peria, si asa e coada permanenta acolo cu bidoane cu apa, multe-mari... Apoi am luat directa :) imbirligata spre vale, asfalt pina la Primaverii si in jos fara. La ora 13.59 eram la gara, cu citiva m inainte imi cumparasem si bilet la trenul de 14.32 pe telefon. De data aceasta am vazut ca foarte multi liceeni merg cu acest tren spre casa la sfirsit de saptamina, din discutii in tren am auzit ca un grup mare mergea la/spre Buzau.
Daca tot am ajuns devreme in gara de Nord, am zis sa merg sa imi inlocuiesc cardul TrenPlus, care chiar expira (era ultima zi de valabilitate vineri). A durat cam mult, coada/cozi peste tot si multi calatori care nu mai gaseau bilete la trenurile dorite- probabil multi si-au facut planuri de minivacante sau asa o fi vineri intotdeauna??
Prima ploaie am vazut-o din tren aproape de Crivina, dar am vazut pe whatsapp ca la Nistoresti a inceput la ora 15.
ceva foto: photos.app.goo.gl/ZEZqGJLjMadHFDnCA

Raportul lui Andrei de vineri, 19 ianuarie, il gasiti la sectiunea Cronica seniorilor:
Breaza- Cornu- Frasinet- Nistoresti
www.floareadecolt.com/forum/cronica-seni...istoresti-10-01-2024

Svetlana a fost la munte:
Sîmbătă ne-am bucurat de o zi de iarnă, pe traseul marcat cu triunghi albastru de la Predeal, pe la Gîrbova, la Azuga. De fapt de la Gărbova numai eu am mers pe triunghiul albastru, restul echipei au coborît pe un punct albastru, tot în Azuga, dar puțin mai tîrziu.
Predeal-Gîrbova-Azuga
photos.app.goo.gl/mRA5CAYiWvXtNP6J8

Artemiza a fost si la bal si in excursie:
Dupa balul de la Cercul National Militar - o drumetie cu iarna mult dorita !
Pe  19-01-2024  ne-am  bucurat  de  o  petrecere  deosebita "Balul  aviatorilor  -  Palatul  Cercului  Militar  National "  din  centrul  istoric al  Bucurestiului. Timp  de  7  ore , a  fost  o  atmosfera  de  dans  si  voie  buna  intr-unul  dintre  cele  mai  somtuoase saloane  ale  Palatului  cu  separeuri  elegante ,  balcoane cu  feronerie  baroc. Dupa  taierea  tortului  in  jurul  orei  21,00  am  plecat  la  casele  noastre  pe  ploaie.  A  doua  zi  dimineata, in  Bucuresti  s-a  instalat  iarna  adevarata  cu  zapada  mult  dorita  .Dis-de  dimineata  am  facut  primii pasi  in  parcul  IOR ,  admirand  copacii impodobiti  ,lacul  si  pasarile.  La  pranz  impreuna cu  alti  trei montaniarzi  de  la  Clubul  Alpin Floarea  de  Colt Bucuresti ,  drumetia  a  continuat la doua  monumente  istorice : M-rea  Cernica  si  M-rea  Pasarea , admirand lacurile, privelistile  incantatoare,  cei  trei  stejari  seculari, unul  la  M-rea Cernica  ( circumferinta  de  5,51 m.) si  doi  la  M-rea  Pasarea.  A  fost  o  zi  minunata  !
photos.app.goo.gl/n3BgFfwArxicqP3w8

Un alt grup, de 11, ne-am adunat duminica la Sun Plaza in Berceni si am vizitat pe indelete Delta Vacaresti, ninsa. Am uitat aparatul foto acasa, din graba, sa prind autobuzul... ca 'la tara' la mine  e cam rar in zi de duminica, asa ca doar daca primim contributii de la cei prezenti puteti sa vedeti si voi atmosfera excursiei- :)

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 22 Ian 2024 20:30 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
22 Ian 2024 19:53 - 22 Ian 2024 20:31 #4782 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 15-21 ianuarie 2024
Cateva imagini si de la mine din frumoasa tura pe langa Bucuresti la Cernica si Pasarea, propusa de Diana D.

photos.app.goo.gl/srxT4sSdDcP8g2o59
Ultima editare: 22 Ian 2024 20:31 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
24 Ian 2024 16:09 - 24 Ian 2024 16:10 #4783 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 15-21 ianuarie 2024
După ninsoarea de sâmbătă, duminică se anunţă o zi frumoasă... pentru o drumeţie clasică în Azuga. Mergem în amonte pe valea Azugii până dincolo de Păstrăvărie. Pe drum zăpada geruită scârţâie plăcut sub bocanci. Intrăm pe valea Ceauşoaia pe zăpada proaspăt căzută apoi urcăm spre stânga faţa abruptă împădurită care ne scoate sus, în culme. Soarele şi adierile de vânt scutură zăpada din copaci într-o perdea albicioasă, spre bucuria celor care fac poze :-) Ieşim din pădure şi ne bucurăm de vizibilitatea pe care doar în zilele friguroase de iarnă o poţi avea. Primăvara, culmea expusă la soare e un paradis pentru brânduşe, ghiocei, măseaua-ciutei ( photos.app.goo.gl/f2RHsE6cesz6SkeXA , photos.app.goo.gl/bga5aMhelQqUryZp2 ). Acum totul e alb iar vântul se simte destul de răcoros. Facem o pauză de masă la stână şi ieşim pe drumul de căruţă în poteca de creastă. Între timp vântul a devenit mult mai serios şi-un nor negru venit dinspre nord s-a aşezat peste munte. Altă dată viscolul ne-a întors din drum ( photos.app.goo.gl/hkcLVfWBxYu3uVHA8 ). Acum însă ne chinuim să urcăm spre Cazacu. Continuăm spre Dutca şi mai departe, Sorica. Între timp vântul a mai spulberat norii şi se arată iar soarele. Până intrăm în pădure pe piciorul Sorica cerul aproape s-a curăţat complet şi coborâm în linişte înapoi în Azuga după aproape 10 ore de drumeţie.
photos.app.goo.gl/MGv6NgmWR9wmz18C7

Ultima editare: 24 Ian 2024 16:10 de către hoinar.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.163 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.