Saptamina aceasta a fost de iarna si pe la oras... In plus era si o zi nelucratoare la mijloc, asa ca am pus la cale o iesire la
Baltile Tanganului la Cernica, o zi frumoasa si rece, la care eu una nu am facut fata, poate si din cauza 'antrenamentului' de cu o zi inainte cind am balaurit prin padurea Reactorului de unde m-am intoarc cam inghetata si cu hainele ude. Dar, din fericire grupul a fost unit si s-au decsurcat foarte bine si fara mine
![:) :)]()
Nu stiu cit au folosit poate amintiri din alte excursii- ca unii au mai fost, altii nu, cit au folosit indicatiile mele, urmele si marcajele si harta Mapy.cz.
Ce a iesit, vedeti de la
Artemiza care a trimis un album- dar si alti participanti au facut poze pe masura zilei de frumoase.
Ziua Unirii 24-01-24 - la lacurile din padurea Cernica
24 ianuarie 2024 - in mijlocul saptamanii miercuri - cand s-au implinit 165 ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Romane) sub Alexandru Ioan Cuza - a fost un pas spre Marea Unire de la 1918. Toti romanii au sarbatorit cum au stiut mai bine acest eveniment! Un grup mic de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti a acceptat invitatia lui Angela V. de a sarbatori printr-o relaxare in aer liber la lacurile din padurea Cernica . Ne-am intalnit in fata M-rii Cernica si am inceput drumetia pe drumurile forestiere. La scurt timp ne-au salutat trei caprioare care traversau prin fata noastra. Cu toate ca s-au oprit bland privindu-ne, nu am avut timp sa le fotografiem, dar cand am coborat la lacuri le-am admirat urmele copitelor (lacurile fiind inghetate). Inaintand in inima padurii descoperim cat este de frumos, aer proaspat curat, copacii frumos impodobiti de zapada, chiparosi de balta ,crengile copacilor de pe marginea locurilor inghetate - toate dadeau un aspect de poveste) ! In jurul orei 13.00 ne-am oprit, intr-un loc deosebit - la masa de pranz, am dansat "Hora Unirii" alaturi de un tricolor. In padure erau alti drumeti, copii,schiori si multi biciclisti.
photos.app.goo.gl/HXkKyRsBR47yPG3p6
Liana P ne-a trimis un raport
:
Miercuri 24 ianuarie - de Mica Unire - facem o excursie cu urcare din Azuga spre Clabucetul Taurului, la crucea inaltata in memoria celor care au luptat pentru Marea Unire. Continuam pe la cabana Garbova, Clabucet Plecare si coboram in Predeal pe Muchia Susaiului si apoi pe Polistoaca. Mitica L.- care a propus tura - a urcat cu un grup de cca 30 persoane din Predeal spre Azuga.. Noi am fost un grup de 7, veniti cu un IR f aglomerat si ne-a fost teama ca nu gasim locuri la intoarcere. Asa ca doar ne-am intersectat cu Miticii si, din pacate, am ratat participarea la hora mare pe care au incins-o ei pe Clabucetul Taurului. Vremea a fost superba, fare pic de vant, cu padurea chiciurita si grupul vesel, ca de obicei.
photos.app.goo.gl/rf86nxHUDBWUrj2y6
Grupul de vineri a fost vineri desigur (pe
piciorul Pelesului), desi o parte din el a mers... simbata! Avem un raport de la
Andrei:
Azuga- Grecu-Coama Lunga, cu iarna adevarata:
Drumeția de azi Azuga șaua Grecu muchia lunga Bușteni se poate
vizualiza in vreo 20 de filmulețe scurte.
youtube.com/shorts/q4_l4W22K_w?si=hBKY6QYbnYy7r1nL
Accesati linkul de la filmul de mai sus și click pe săgeata jos stânga
și se derulează unul după altul,click cu clik,film cu film.
Si un film mai lung
youtu.be/EzIGZyOF-sc
Si din nou,
Artemiza- la sfirsit de saptamina:
Iarna in Bucegi , 27-01-2024.
Daca pe 06 -01- 2024 m-am bucurat de o iarna calma in M-tii Baiului din Azuga - Sorica - Zamora - Busteni, pe 27-01-2024 am gasit in M-tii Bucegi tot din Azuga, dar- Culmea Grecului - Coama Lunga - Busteni o iarna razvratita cu ger,vant viscol, dar cu peisaje memorabile, aer curat, voie buna si energie. Cu o seara inainte la Sala Radio , doar Monica L. dorea sa mearga la munte, asa ca m-am prezentat la trenul de 7,17 cu dorinta de a gasi alti montaniarzi de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti cu care sa plec in drumetie. Bucuria a fost mare pt.ca in tren s-a format un grup din noua montaniarzi dornici de aventura iernii grele: Monica,Virgil, Liviu, Roxana, Artemiza, Brandusa, Ioana, Gabi, Marinica. Din gara Azuga(797 m alt.) pe la capatul de nord al peronului am traversat un pod apoi am urmat drumul forestier dreapta spre Culmea Grecului. Era zapada multa, frig si viscolea, dar toti eram adecvat imbracati, aveam bete de trekking (coltarii nu i-am folosit!) hotarati sa infruntam obstacolele. Trunchiurile copacilor cu crengile sus abia se vedeau prin viscol, marcajul triunghi galben uneori era si el acoperit de zapada si gheata - aspect 'de poveste' ! Ajunsi in Saua Grecului 1350 m. alt., dupa un scurt popas am hotarat sa renuntam la Vf. Grecu (1432 m alt.), din cauza vantului, am urmat stanga pana cand am intrat de-a binelea in linistea padurii spre Coama Lunga. Doar cate un copac inghetat mai trosnea din cand in cand! Noi faceam primele urme prin zapada, era frig, ne-am incalzit cu un ceai cald si asa usor am ajuns la Busteni ( spre mirarea noastra!) la ora 12,45. Am mers la un restaurant ne-am incalzit cu o ciorba calda, am prins un tren devreme si la ora 17,00 eram in Bucuresti. Din cauza gerului fotografiile sunt mai putine.
photos.app.goo.gl/z1TaDqBzZ3fNJPWQA
A mai fost o echipa in
Piatra mare... si au fost citiva doritori de munte si pe R.
De la
Svetlana am primit urmatoarele:
De ziua Micii Uniri am fost la ski la Borovets în Bulgaria,
cu Ilinca, Valerie, Vali Boștină, și cu mine (excursia a fost organizată de Hai Să Socializam). Inevitabil am făcut o oprire la Pestera Ochii lui Dumnezeu. La Borovers era zăpadă , a mai și nins, dar mult vînt, am prins gondola deschisă doar odată dar era tot vînt ceață. În rest am tot schiat pe cele vreo 10 pîrtii deschise. În ultima zi de schi am coborăt și pe o pîrtie verde, prin pădure, frumoasă, avea zăpadă, dar și zone cu pietre. Borovets este fieful lui Petar Popangelov, campion bulgar de schi, generație cu Ingemar Stenmark sfîrșitul anilor 70. La întoarcere am trecut prin Plovdiv.
Ski la Borovets
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.