Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

Saptamina 22-28 ianuarie 2024

29 Ian 2024 14:44 - 01 Feb 2024 12:38 #4785 de angela
Saptamina 22-28 ianuarie 2024 a fost scris de angela
Saptamina aceasta a fost de iarna si pe la oras... In plus era si o zi nelucratoare la mijloc, asa ca am pus la cale o iesire la Baltile Tanganului la Cernica, o zi frumoasa si rece, la care eu una nu am facut fata, poate si din cauza 'antrenamentului' de cu o zi inainte cind am balaurit prin padurea Reactorului de unde m-am intoarc cam inghetata si cu hainele ude. Dar, din fericire grupul a fost unit si s-au decsurcat foarte bine si fara mine :) Nu stiu cit au folosit poate amintiri din alte excursii- ca unii au mai fost, altii nu, cit au folosit indicatiile mele, urmele si marcajele si harta Mapy.cz.
Ce a iesit, vedeti de la Artemiza care a trimis un album- dar si alti participanti au facut poze pe masura zilei de frumoase.
Ziua Unirii 24-01-24 - la lacurile din padurea Cernica
24 ianuarie  2024 - in mijlocul saptamanii miercuri - cand s-au  implinit  165 ani de la  Mica  Unire    (Unirea Principatelor Romane) sub  Alexandru Ioan Cuza - a fost un  pas  spre  Marea  Unire    de  la  1918. Toti  romanii  au  sarbatorit  cum  au stiut mai bine  acest  eveniment! Un grup  mic de  la  Clubul  Alpin Floarea  de Colt Bucuresti  a  acceptat  invitatia  lui Angela  V. de  a sarbatori  printr-o  relaxare in  aer liber la  lacurile  din  padurea  Cernica . Ne-am  intalnit  in  fata  M-rii Cernica si  am  inceput drumetia  pe  drumurile  forestiere.  La  scurt  timp ne-au  salutat trei  caprioare care traversau prin  fata  noastra. Cu  toate  ca  s-au  oprit bland  privindu-ne, nu am avut  timp sa le  fotografiem, dar cand  am  coborat la lacuri le-am admirat urmele copitelor  (lacurile  fiind  inghetate). Inaintand in inima  padurii descoperim cat este de frumos, aer  proaspat  curat, copacii frumos impodobiti  de zapada,  chiparosi de balta ,crengile  copacilor  de pe  marginea  locurilor inghetate - toate dadeau  un  aspect de poveste) !  In  jurul orei 13.00 ne-am  oprit, intr-un loc deosebit - la  masa de pranz, am dansat "Hora  Unirii" alaturi  de  un  tricolor. In padure erau alti  drumeti, copii,schiori si multi  biciclisti.
photos.app.goo.gl/HXkKyRsBR47yPG3p6

Liana P ne-a trimis un raport:
Miercuri 24 ianuarie - de Mica Unire - facem o excursie cu urcare din Azuga spre Clabucetul Taurului, la crucea inaltata in memoria celor care au luptat pentru Marea Unire. Continuam pe la cabana Garbova, Clabucet Plecare si coboram in Predeal pe Muchia Susaiului si apoi pe Polistoaca.  Mitica L.- care a propus tura - a urcat cu un grup de cca 30 persoane din Predeal spre Azuga.. Noi am fost un grup de 7, veniti cu un IR f aglomerat si ne-a fost teama ca nu gasim locuri la intoarcere. Asa ca doar ne-am intersectat cu Miticii si, din pacate, am ratat participarea la hora mare pe care au incins-o ei pe Clabucetul Taurului. Vremea a fost superba, fare pic de vant, cu padurea chiciurita si grupul vesel, ca de obicei.
photos.app.goo.gl/rf86nxHUDBWUrj2y6

Grupul de vineri a fost vineri desigur (pe piciorul Pelesului), desi o parte din el a mers... simbata! Avem un raport de la Andrei: Azuga- Grecu-Coama Lunga, cu iarna adevarata:
Drumeția de azi Azuga șaua Grecu muchia lunga Bușteni se poate
vizualiza in  vreo 20 de filmulețe scurte.
youtube.com/shorts/q4_l4W22K_w?si=hBKY6QYbnYy7r1nL
Accesati linkul de la filmul de mai sus și click pe săgeata jos stânga
și se derulează unul după altul,click cu clik,film cu film.

Si un film mai lung      youtu.be/EzIGZyOF-sc


Si din nou, Artemiza- la sfirsit de saptamina:
Iarna in Bucegi , 27-01-2024.
Daca  pe  06 -01-  2024 m-am  bucurat de o iarna calma in  M-tii Baiului din Azuga  - Sorica - Zamora - Busteni, pe  27-01-2024  am  gasit  in M-tii Bucegi tot din Azuga, dar- Culmea Grecului - Coama Lunga - Busteni o iarna razvratita cu ger,vant viscol, dar cu  peisaje memorabile,  aer curat, voie buna si energie. Cu o seara inainte la Sala Radio , doar Monica L. dorea  sa mearga la munte, asa  ca m-am prezentat la trenul  de 7,17 cu  dorinta de a gasi alti  montaniarzi de la  Clubul Alpin Floarea  de  Colt  Bucuresti cu care sa plec in drumetie. Bucuria  a fost mare pt.ca  in tren s-a format un grup din noua montaniarzi dornici de aventura  iernii grele: Monica,Virgil, Liviu, Roxana, Artemiza, Brandusa, Ioana, Gabi, Marinica. Din  gara Azuga(797 m alt.) pe la capatul de nord al peronului am traversat un pod  apoi am urmat  drumul forestier dreapta spre Culmea Grecului. Era zapada  multa, frig si viscolea, dar toti  eram adecvat imbracati, aveam bete de trekking (coltarii nu i-am  folosit!) hotarati  sa  infruntam obstacolele. Trunchiurile copacilor cu crengile sus abia se vedeau prin viscol,  marcajul triunghi galben uneori  era  si  el  acoperit de zapada  si  gheata - aspect 'de  poveste' ! Ajunsi  in  Saua Grecului 1350 m. alt., dupa un scurt  popas  am hotarat sa renuntam la Vf. Grecu (1432  m alt.), din cauza vantului, am urmat stanga pana cand  am  intrat  de-a  binelea  in linistea padurii spre Coama Lunga. Doar cate un copac inghetat mai  trosnea  din  cand  in  cand! Noi  faceam  primele urme  prin zapada, era frig, ne-am  incalzit  cu  un  ceai  cald si  asa  usor  am  ajuns la  Busteni ( spre mirarea  noastra!) la ora 12,45.  Am  mers la un restaurant ne-am  incalzit cu o ciorba calda, am prins un tren  devreme  si la ora  17,00  eram in Bucuresti. Din cauza gerului fotografiile  sunt  mai  putine.
photos.app.goo.gl/z1TaDqBzZ3fNJPWQA

A mai fost o echipa in Piatra mare... si au fost citiva doritori de munte si pe R.

De la Svetlana am primit urmatoarele:
De ziua Micii Uniri am fost la ski la Borovets în Bulgaria, cu Ilinca, Valerie, Vali Boștină, și cu mine (excursia a fost organizată de Hai Să Socializam). Inevitabil am făcut o oprire la Pestera Ochii lui Dumnezeu. La Borovers era zăpadă , a mai și nins, dar mult vînt, am prins gondola deschisă doar odată dar era tot vînt ceață. În rest am tot schiat pe cele vreo 10 pîrtii deschise. În ultima zi de schi am coborăt și pe o pîrtie verde, prin pădure, frumoasă, avea zăpadă, dar și zone cu pietre. Borovets este fieful lui Petar Popangelov, campion bulgar de schi, generație cu Ingemar Stenmark sfîrșitul anilor 70. La întoarcere am trecut prin Plovdiv. 

Ski la Borovets... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 01 Feb 2024 12:38 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
29 Ian 2024 16:06 #4787 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Saptamina 22-28 ianuarie 2024
Noi ne-am gandit sa iesim la aer si la zapada intr-o tura nu prea lunga in acest week-end. Am ales sa mergem duminica intr-o plimbare in zona Sinaia spre Schitul Sf. Ana si Poiana Stanii. Ca sa condimentam putin tura am ales sa urcam spre schit pe la Stancile Sf. Ana, pe Valea Sf. Ana si dreapta sa vedem si fostul refugiu  (acum prabusit) - "cuib de vulturi" undeva deasupra stancilor. De aici mai sus dupa trecerea celor doua sei consecutive se face stanga pe coama care duce pana la schit. Zapada era moale, prafoasa si tasata de bocanc avea aderenta. Pe pantele mai abrupte se putea merge cu sau fara coltisori. Cu coltari ar fi fost cam incomod (zapada era prea moale). De la schit ne-am indreptat catre Poiana Stanii si jos spre Peles. 

photos.app.goo.gl/YMPaeWJdd3s1FVQf8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
05 Feb 2024 17:44 #4790 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamina 22-28 ianuarie 2024
 Miercuri 24.01 2024. - Azuga- Plai Mos Mihai- Vf. Cl. Taurului- Muchia Susai - Polistoaca- Predeal. In formatie de 7, am avut parte de o zi insorita, fara vint si cu poteca bine conturata. Trenul foarte aglomerat  la dus,  ne-a determinat sa facem traseul din Azuga pentru a fi siguri ca vom prinde locuri la intoarcere. Fara cea mai mica adiere de vint, am simtit placut soarele iar gherutele folosite ne-au facut sa mergem si mai confortabil. Pe virf s-au perindat o multime de mici grupulete iar cu grupul numeros al lui Mitica L. ne-am intersectat inainte de a ajunge la Clabucet Plecare.
photos.app.goo.gl/d8sutCxssAsLk2eDA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
05 Feb 2024 17:51 #4791 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamina 22-28 ianuarie 2024
Miercuri 24.01.2024- Azuga- Plai Mos mihai- Vf. Cl. Taurului- Muchia Susai- Polistoaca- Predeal. In formatie de 7, am avut parte de o zi insorita, fara vint si cu poteca bine conturata. Trenul foarte aglomerat  la dus,  ne-a determinat sa facem traseul din Azuga pentru a fi siguri ca vom prinde locuri la intoarcere. Fara cea mai mica adiere de vint, am simtit placut soarele iar gherutele folosite ne-au facut sa mergem si mai confortabil. Pe virf s-au perindat o multime de mici grupulete iar cu grupul numeros al lui Mitica L. ne-am intersectat inainte de a ajunge la Clabucet Plecare.
photos.app.goo.gl/d8sutCxssAsLk2eDA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Feb 2024 20:02 #4794 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Saptamina 22-28 ianuarie 2024
Cateva fotografii din excursia de ski de la Borovets, propusa de Svetlana:

photos.app.goo.gl/tho6GamZ7sALpMhT9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.169 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.