Iata-ne din nou la raport, o noua saptamina, tot relativ primavaratica... in februarie.
Avem de toate, mai mult sau mai putin documentate, si ture multiple cu bicicletele, propuse de
Horia, si voluntariat, propus de
'nea' Puiu) ca sa respectam apelativul consacrat de pe vremuri la Club, si alte ture de raportat.
Liana P este raportorul nostru de la
actiunea de voluntariat desfasurata simbata in
Delta Vacaresti.
Sambata 17 februarie, (de ziua faptelor bune) la indemnul lui Puiu Ilie mergem in Delta Vacaresti pentru o tura de adunat gunoaie iesite la iveala in urma incendiului de acum cateva zile. Peisajul este destul de dezolant, dar trupa e vesela si pusa pe treaba. Umplem cate 2 - 3 saci de caciula si o ... cada de baie si le ducem la containerele de gunoi.
photos.app.goo.gl/9mFewaqWZSFKnwMA7
si... surpriza zilei de duminica:
Astazi, la invitatia Minelei, am revenit in plimbare prin Delta Vacaresti. Dupa ce culegem macese ne delectam cu urmarirea pasaretului : pescarusii in stoluri imense fac exercitii de zbor, doua lebede pun pe fuga un catel, iar ciorica Ilincai se infiltreaza in rucsacul meu. Lume multa prin delta = parc. Grupuri mari sau mici, cate doi, sau cate unu, biciclisti, fotografi. Deci nu e o problema sa te plimbi chiar singur pe aici. (cel putin in weekend)
photos.app.goo.gl/WcC6sV4Pby8hzepp7
Simbata a fost iar o zi frumoasa si relativ calda.
Cei mai multi au mers 'mai sus', eu am ales sa cobor in
Posada, ca incepea sa se ridice ceata, ca sa urc spre
Stina Conciu. M-a insotit
Andrei D... cu rabdare ca sa imi fac toate pauzele dorite. M-a ajutat si la coborire - mai ales la un traverseu cam 'dubios', unde aveam probleme din cauza instabilitatii genunchilor. Am urcat clasic, pe DF si poteca, apoi un pic mai sus prin maracinisuri si de-a lungul piciorului de deasupra stinii spre drumul conductei de gaze paralel cu DN si revenire la S-ul initial al DF.
photos.app.goo.gl/PV4haYjpfgCfZSSdA
Artemiza a fost in platou:
O zi cu soare pe platoul Bucegilor
Sambata 17-02-2024, alaturi de alti cinci montaniarzi din Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti, am dorit sa ajung pe platoul Bucegilor din Sinaia. Din gara am plecat spre Saua Dichiului, o deschidere larga unde cerul era mai aproape de munte, apoi dupa urcusuri si coborasuri cu petece de zapada, am ajuns in Saua Dorului admirand peisajele frumoase din jur scaldate in soare : crestele Bucegilor - Masivul Leaota -Saua Strunga- Strungile cat si imagini din Masivul Baiului. Traseul n-a necesitat folosirea coltarilor nici pe domeniul schiorilor (acestia ramanand in rucsac!). Doar la coborarea spre Masa Ciobanului a fost un hornulet mic cu gheata (ma avertizase Marius care trecuse inainte!), unde am trecut cu o grija deosebita! Continuind drumetia asa de placuta, intr-o liniste deplina ,am trecut in coborare din Valea Soarelui pe langa traseul Lacurilor Vanturis, apoi spre Cota 1400 la Sinaia, ajungand cu bine in gara.
photos.app.goo.gl/5RpNzv9B9KVFZVv57
Svetlana a trimis o
Excursie pe Vîrful Maneciu,
de fapt este un platou sau muchie, 1299m, din Maneciu Ungureni. Cu Hai sa Socializam!
photos.app.goo.gl/svvksdir9Xajrr3w8
De la
Grupul de Vineri- de la
Andrei B:
www.floareadecolt.com/forum/cronica-seni...ui-andrei-16-02-2024
Emil ne-a trimis
tura foto de la Moeciu de Jos, 16-18 februarie.
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:
photos.app.goo.gl/jjwsTP5tU3aTcx696
Filmulețele se pot vedea acccesând link-urile de mai jos:
www.youtube.com/shorts/bniDgXn6BV8
www.youtube.com/watch?v=-bNs2-M5O8g
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.